FOTO: Youtube/Cropix
Navijači zagrebškega Dinama Bad Blue Boys so pred pripravljalno tekmo v Fazaneriji poskrbeli za izgred.

Nogometaši Dinama Zagreb danes zaključujejo priprave v Fazaneriji, kjer se mudijo že dva tedna. Danes zgodaj popoldne je bila na sporedu pripravljalna tekma med Zagrebčani in ruskim Orenburgom, ki se je končala z remijem 2:2. Tekma je bila zaprta za javnost, prav to pa je botrovalo k incidentu.

Aktivirana posebna policijska enota

Številni prebivalci Murske Sobote so se malo po 12. uri spraševali, čemu so soboški policisti dirjali proti Kopališki ulici. Razlog je bil izgred hrvaških navijačev v Fazaneriji.

Skupina okoli 50 navijačev skupine Bad Blue Boys si je želela ogledati tekmo. Do tribune so želeli priti kar skozi soboško kopališče, zato je prišlo do kratkega stika z varnostno službo in policisti. Izbruhnil je tudi manjši pretep, a so možje v modrem navijače hitro umirili.

Kot je za Sobotainfo potrdila predstavnica za javnost Policijske uprave Murska Sobota Suzana Rauš, je v času tekme aktivirana posebna policijska enota, ki varuje okolico stadiona. Trenutno so hrvaški navijači še v postopku, zato podrobnosti še niso znane.

VIDEO: Željko Hajdinjak/CROPIX

Dinamo že tri leta 'kraljuje' v Fazaneriji

Zagrebški Dinamo se že tretje leto zapored na poletnih pripravah mudi v Murski Soboti, kjer imajo po zaslugi pogodbe z Mestno občino Murska Sobota ekskluzivno pravico do uporabe igrišča v Fazaneriji. Dinamo tako vse treninge in tekme igra na soboškem stadionu, okolico pa varuje varnostna služba.

K tej potezi zagrebškega kluba so botrovali številni izgredi njihovih navijačev v preteklosti, ki tudi pripravljalne obračune izkoriščajo za sproščanje testosterona.

Ker ima v času svojih priprav Dinamo v Fazaneriji ekskluzivno pravico do uporabe glavnega igrišča, se je denimo v zadnjem tednu drugam morala umakniti tudi Mura, ki se je mudila v Čateških toplicah. Po naših informacijah naj bi bila pogodba med soboško občino in zagrebškim klubom oziroma njegovim zastopnikom sklenjena še za prihodnji dve leti.

VIDEO: Jutarnji list

S spleta

Komentarji (47)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
12 (nepreverjen)

Domov poslat...bi bilo pa fajn da nebi to policija ampak domaci navijaci.pa kaj imajo purgerji se sprehajat okol stadiona?

Habba (nepreverjen)

Ka domo poslati???? Naribati jih redno pa nedo več šliii see ... kak pravi pregovor vsaki osel ide enkrat na led..

In reply to by 12 (nepreverjen)

Mitja 22 (nepreverjen)

Baje ka so domaci gringosi tudi pouleg bilij, no tak se eti v gostilne gucij

kuča na Umagu (nepreverjen)

to za to jer su prpe jer bi jih hrvati natukli ;)

In reply to by Mitja 22 (nepreverjen)

Mörski vuk (nepreverjen)

Naj si jih pazijo tisti, ki na njih kasirajo,....

Balkan (nepreverjen)

Ajde kuči hrvati.Ka pa skačejo skup jih potrejti m..... jim j.....m!!!

Lp890 (nepreverjen)

Prokleti hrvati

Mladi96 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Prokleti prekmurci.

In reply to by Lp890 (nepreverjen)

nacije (nepreverjen)

komentare so pa na nivoje

Ne laži (nepreverjen)

Tekma je zaprejtoga tipa, nemajo se kaj gor prositi. Da j eMura prišla v 3 ligo jih je glij tak eno 10 navijačov Dinama prišlo, pa smo glejdali tekmo s stranij Ledave ,ka se je nekaj vidlo. Te pa je eden Navijač Dinama gor na plout splezo pa začo se neprimerno drejti. Poulek pa so bili našiu specijalci, naš je njemi samo pravo v momenti ka si doj pa tišina, of se je tak zmejro kak bubica. Skratka probisveti keri samo delajo probleme.

UDBAŠ 1 (nepreverjen)

Spet je občina Sobota zraven, nikjer drugod v Sloveniji Dinamo ne dobi igrišča kak v Soboti, zato ker so skoz neredni huliganov.

luc-ifer (nepreverjen)

Drugo leto do meli priprave v Radencih in popevo de Tupson pokrovitelj župan Leljak?

čarni vrag (nepreverjen)

Zagrebški Dinamo se že tretje leto zapored na poletnih pripravah mudi v Murski Soboti, kjer imajo po zaslugi pogodbe z Mestno občino Murska Sobota ekskluzivno pravico do uporabe igrišča v Fazaneriji. Dinamo tako vse treninge in tekme igra na soboškem stadionu, okolico pa varuje varnostna služba.

Ali je že kdo vido to pogodbo z Dinamom? Jaz prvič čujem, ka kaj takšnoga sploh obstaja. Naj se pogodba objavi na spletni strani občine, da ljudje vidijo, kak se gospodari z našim premoženjem. Res lepo, da mi tu Dinamo nosimo na rokaj, Hrvatje pa so ravno nam Pomurcem uničili počitniško naselje v Rovinju z več sto apartmani, vredno sigurno več 10 milijonov Eur. To je neverjetno, očitno smo nej bečki, ampak zagrebški konjušari. Naša Mura se vlači okoli medtem pa purgeri uživajo v Fazaneriji. Nej samo to. Kapci mo plačali novo igrišče, ker se je njihovo igrišče znašlo na hrvaškem teritoriju. Naj na njem trenira Dinamo. Zdaj mo še specialce plačuvali, ka do zagrebške huligane na kratko držali.

Vipko
Truplo

Pa saj za uporabo igrišča... plačajo. Mura pa je po svoje itak morala nekam na priprave, kajti to je nekako v navadi vsaj boljših klubov. Če bi stadion sameval... ne bi bilo denarja. Že, da to kasira verjetno Občina, ampak ta je tudi velik sponzor kluba, ane?

Kar se tiče navijačev: država bo verjetno zaslužila, saj jim bodo po mojem izrekli neke denarne kazni. Potem pa jih lepo pospremiti do meje... in prepovedati vstop v Slovenijo za kakšnih pet let?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

muraII (nepreverjen)

za dinamo in za soboške lekarne. Popelji nas naprej JEVŠEK #bruh

ffran

Lepo da so nas obiskali BBB, so vsaj popestrili dogajanje in vstopili skozi "expano" !
Problem je le, da policaja boli glava in v lekarnah ne more dobiti kombiniranih praškov ?

In reply to by muraII (nepreverjen)

Novinarček (nepreverjen)

Budale to pogodbo je podpiso prejšnji župan, Jevšek s tem nima nič, dinamo je tu že 6do 7 let novinar pozanimli se pa te nekaj napiši

Rocker68 (nepreverjen)

To bi moralo biti v pogodbi, da ob takšnih kršitvah in vznemirjanjih pogodba ne velja več in je nična! A očitno so tujci pogodbo spisali, Občina podpisala in skasirala, za posledice pa ni komu nič.

In reply to by Novinarček (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Joj... kaj pa ima po svoje Dinamo s temi navijači v teh okoliščinah? Saj jih ni vabil v Soboto na tekmo zaprtega tipa? Tudi navijači so to vedeli, a kljub temu prišli. In o kakšnih posledicah govoriš? Če so kje kaj polomili, bodo morali itak poravnati škodo. Tudi neko kazen bodo zanesljivo plačali. Policija pa se je morala, namesto da bi samo varovali območje, verjetno malce zganiti.

Dokler plačajo uporabo igrišča... zakaj ne bi Občina vzela denar? Saj je vse del biznisa. Če je pogodbo podpisal prejšnji župan ni naredil nič narobe, verjetno pa jo bo podaljšal tudi sedanji?

In reply to by Rocker68 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ker igrišče ni od župana, mora biti takšna pogodba dostopna tudi javnosti. Še posebej je sporno, če župan s štiriletnim mandatom podpisuje neke dolgoročne pogodbe. Razen tega naj povejo, kdo plača varovanje in specialce? Da ni zopet občina MS in slovenski proračun. Medtem ko čez slabo varovano južno mejo dere reka ilegalnih migrantov, se policija preganja po Fazaneriji z nekimi huligani. Torej prednostna naloga policije ni varovanje državne meje, ampak varovanje igralcev Dinama Zagreb.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Ne vem, čemu si se sedaj tako vehementno zapičil v neko pogodbo, katere vsebine itak ne poznamo. Saj se strinjam s tistim o migrantih, vendar se gre tule sigurno enostavno povedano za posel... Zakaj ne bi tržili stadiona, če ga lahko?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Se tebi zdi v redu, da župani podpisujejo tajne pogodbe in jih skrivajo pred lastniki stadiona, to je pred nami občani. Se v tej pogodbi nahaja kaj takega kar ne bi smeli videti? Naj napišejo koliko plača Dinamo za koriščenje igrišča, kdo plača in koliko varnostno službo, kdo plača intervencijo specialcev? V demokraciji imamo občani pravico, da vemo za vsak naš euro, ki ga potrošijo naši izvoljeni predstavniki. Ne pa da nas neprestano krmijo z neko levo-desno ideologijo. Pokažite račune, rdečo zvezdo in partizane pa obesite mačku na rep.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

S tem se strinjam. Niti nisem vedel, da je pogodba tajna, če je? Po mojem jo lahko vidi vsak višji uradnik na občini? Če je škodljiva, je potrebno podpisovalca malce vprašati..., vemo kaj?

Zaradi mene bi bilo čisto v redu, da se vsebina pogodbe obrazloži, da se pokaže sam dokument... drugače pa sem še vedno mnenja, da je potrebno biznis "tirati", če je koristen!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Naj se objavi to pogodbo pa da vidimo. Meni je vseeno če jo je podpiso Jevšek ali Štihec, pravico mamo ka jo vidimo.

In reply to by Novinarček (nepreverjen)

pjac (nepreverjen)

Navijaci? Ali huligani? Kaj je bolj pravilno. Ne mesat primitivnih z normalnimi ljudmi.

Rocker68 (nepreverjen)

Enim pač razlika ni jasna, komentirajo videno in dejanja.

In reply to by pjac (nepreverjen)

Kici gringos (nepreverjen)

Pa daj cigo kokas ka se motas, ka de pa tej meter zwanzig pa nedaj boze ka njin pride prva ekipa boyosv nega telko policije!!!

Ccp (nepreverjen)

Tij cigo jih je najbole ribo

Darc g (nepreverjen)

Kici gringos idi pa njemi tou povej v obraz če maš jajca pa ne skrivaj se za gringosami

Ajajajajaj (nepreverjen)

Nega bolj glupega cloveka kak fuzbalski navijac... nema veze ce black gringos, bad blue kurci ali nevem kaj.. slika povej vec kak sto reci. Vidis od 100 metrov ka vsi skupaj majo IQ 20. Glih talko mozganov ka so se naucili himno pa ka diha, jede pa sere. Pred kak idejo na tekmo po celan mesti se derejo kak budale pa se majo za nevem kaj. Looseri...

Ejejejejej (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ajd idi malo shujšaj

In reply to by Ajajajajaj (nepreverjen)

Jao (nepreverjen)

decko. pol obiskovalcof murinih tekem, ka jih vidis gnes den na tekmi. je bilo v enon momenti gringosof. ne filolozoferaj.

In reply to by Ajajajajaj (nepreverjen)

Kokaš (nepreverjen)

Kici gringos evo me faca si skritim imenom boj faca pa se predstavi sigorno so eden od tistih ka si od metercvancig kak praviš dobo batine ali pa san to fuko babo al jebiga cigo se vsaj ne skriva pod lažnim imenom da boš mel obraz priti do mene te si đek do ta čas pa se lagano j....

BBB-MS (nepreverjen)

Samo se ne poserte majmuni.

Man (nepreverjen)

Noge njin spotrejti, gnilobe hrvačke

šeenpač (nepreverjen)

Skuhali so pa vse varnostniki na stadionu, ki so hrvaške navijače provocirali. Toliko o profesionalnosti, o IQ je škoda pisanja.

Mladi96 (nepreverjen)

Standard. Ka lejko pricakujes?

In reply to by šeenpač (nepreverjen)

Kralj Dusan Silni (nepreverjen)
Matejko (nepreverjen)

Ka ovi smeeni YOUNGSTERSI ka se 20 na enega pijanca spravijo pa so se pri mamicaj pod krilami skrili?

bakula (nepreverjen)

Kako lahko elen varuje tekme, ko pa so med njimi huligani in nasilneži. Totalno narobe. Delajo verjetno pod ceno, zato pa profesionalne varnostne službe ne varujejo tekem. Samo poglejte ekipo, ki je na murinih tekmah. Se vam zdijo profesionalci? Prej bi rekel, da so kriminalci, kot varnostniki.

Bmv (nepreverjen)

Profesionlna firme recimo sintal in aktiva invalidsko podjetje murine tekme varujejo invalidi in penzionisti elen varuje samo velike prireditve in koncerte če bi bili varnostniki huligani in kriminalci sploh nebi dobili službene izkaznice tak da ne pametovat glede cene so pa. Elenovi varnostniki najboljši in najbolj plačani zato pa delajo od ms po nove gorice

In reply to by bakula (nepreverjen)

kići gringos (nepreverjen)

kokaš- daj ne boj frajer kda pa pridemo pa se sposkrijete vsi!se vidimo v kratkon času!!po soboti več neboš odo!!!

Kokaš (nepreverjen)

Odi povej kda pa ge klošar

In reply to by kići gringos (nepreverjen)

kići picka (nepreverjen)

kaj bi ti priso?? z kom?? idi sam picka jedna

Sušo (nepreverjen)

Ka be radi kokas je zakon!kda se skrivle za drujgimi vedno!!

czd (nepreverjen)

six pack pa tako....

Bmv (nepreverjen)

Žalostno da se skrivate pod lažnim imenami in vzdevkami se vidi kakše pičke ste sramota

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice