Soboška občina očitno korak bližje k ustanovitvi svojih lekarn.

Saga soboške občine in Pomurskih lekarn se nadaljuje. Po naših informacijah je soboška občina od Galexa kupila prostore na Grajski ulici nasproti zdravstvenega doma, v katerih imajo Pomurske lekarne zdaj eno od poslovalnic.

Višina kupnine naj bi znašala 310.000 evrov, občina pa naj bi pri nakupu uveljavila predkupno pravico

V prostorih sedež novih lekarn

Kot nam je še uspelo izvedeti neuradno, bo soboška občina s Pomurskimi lekarnami prekinila pogodbo o najemu prostorov na Grajski ulici, saj naj bi tam bil v prihodnje sedež novih lekarn

Na Sobotainfo smo pred dnevi že poročali, da je Jevšek mestni upravi naročil začetek postopkov za izstop iz ustanoviteljstva zavoda, razdelitev premoženja Pomurskih lekarn ter ustanovitev novega javnega zavoda, ki bo na območju mestne občine namesto Pomurskih lekarn opravljal lekarniško dejavnost.

S spleta

Komentarji (107)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Igre brez MEJA. Vse račune plačajo soboške ovce.

oj-oj (nepreverjen)

že se je škoda napravila

100-100 (nepreverjen)

Zaradi tej igric de voda , kanalizacija drakša-edno krožišče ali cesta de odpadnola. Soboški redari do pisali kazni, črte se nedo barvale. Vse do plačali Sobočanci. Sobočanec tuj nede več zašenki. Mogoče pa nede tak, mogoče do zdaj s ten zaslužkon lnovij lekarn dosta pejnez zaslužili pa do še več napravili.

luc-ifer (nepreverjen)

Zakoj pa saj pa de dobiček v lekarni odplačo investicijo in še de ostalo," živi bili pa videli"?

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Gost MS (nepreverjen)

Labodji spev jeveška?

Abortnik (nepreverjen)

Nemreš vrvati, do zadnjoga centa do občino izcuzali, samo ka bi prišli do korita. Se davkoplačevalci strinjajo z tejmi norostmi?!?!

fps (nepreverjen)

Kda mo Jevška vö nesli kak so Kanglera v Maribori?! GOTOF SI!

In reply to by Abortnik (nepreverjen)

Stari sobocanec (nepreverjen)

Sto de pa zupan??

In reply to by fps (nepreverjen)

Gotof je (nepreverjen)

Menej sploj zanima sto je to goXnX volo, sicer volo ga je itak normalen nej, je pa bilo vse tak zrihtano kak trbej....!!! Vecjih gluposti kak jevsek dela san se nej vido!!! Neje vreden pau mišijčije pijzXe.... gda te ga v nesli me obveatite ka mo pomago ;)

In reply to by fps (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Gotof si mogoče ti ka je prlej prišlo kak si mislo, kak lejko tak ponižavleš človeka pa maš koga ka bi te nafčo malo bontona šola, cerkev, oče, mati,niti bog ti nemre pomagati?

In reply to by Gotof je (nepreverjen)

Lpp (nepreverjen)

Štihec bi že te prostore kebabsijan prodal

In reply to by Abortnik (nepreverjen)

lppp (nepreverjen)

Lpp-pogledni si na spletno stran Štihec.si in boš vido ka se je v MOMS v času njegovega županovanja napravilo. Ta ka ne lapaj. Ja pa Jevšek je Štihca pred 5 leti napadal z izmišljotinami ka ni povezovalen do drugih občin - kaj pa dela zdaj Jevšek - že 5 leto - zapira občino MS in se z vsemi drugimi občinami krega! Jevšek je do zdaj samo dvigoval cene položnic za vodo in kanalščino in zapravljal denar za hungaroring krožišča, kasiranje prek radarof in kar 6 mio zagono v Expano. Ja pa seveda je svojim firmam (tistim, ki so povezane z SD kot Zgodba d.o.o. iz Đurovega Maribora) omogočil bajne zaslužke - kar brez razpisa. Podobno kot je tudi Pomgradu omogočil bajni zaslužek, - lahko so brez koncesije kopali gramoz in širil gramoznico na občinsko stavbno zemljišče in za to niso plačal občini in državi koncesnine (pa tudi koncesije za črpanje gramoza na občinskih zemjiščih nimajo)....itd....Aja, pa šušlja se, da je del jeklene nosilne konstrukcije od Expanoja, ki je bil kar 1,5 let skladiščen v MS pri prijatelju od Jevška (njemu je mastno plačeval visoko najemnino ves ta čas za skladiščenje) še vedno skladiščeno na Letališču v Rakičanu. A tudi njim plačuje najemnino ali jih zalaga z občinskim denarjem kako drugače.

In reply to by Lpp (nepreverjen)

Adria (nepreverjen)

Vredi je, Tonček

In reply to by lppp (nepreverjen)

blondinka2 (nepreverjen)

Adria, ka mijsliš ka so vsi Tončeke? Mogočuče pa si tij Đurov in te bolij ka ljudje znajo kakšen blefer je Jevšek z Đurovom vrejd. Za svoje firme povezane s SD stranko (Zgodba d.o.o. iz MB) ni potrebnih javnih razpisov s strani občine MS (ker so kao naši - beri komunjare) - za druge pa je kao obvezno potrebno. To je ugotovil tudi nadzorni odbor soboške občine v prejšnjem mandatu. Dvoličnost - kot je dvoličen Jevšek in oproda Đurov, ki skrbita, da ima SD stranka firme iz katerih se finančno napaja - v te firme pa pride denar iz občinskega proračuna (po možnosti brez razpisa). Poleg projekta, ki je nastal na območju družbene prehrane (poglejte kdo upravlja z tem objektom - Milošević iz SD) bodo Soboške lekarne drugi projekt, kjer bodo imeli molzno kavo za pripadnike stranke SD. Pri družbeni prehrani sta Jevšek in Cipot iz CEROP-a nategnila druge župane Sedaj jih želi Jevšek ponovno nategniti z miniranjem Pomurskih lekarn. Ko se bo zamenjala garnitura bodo vse te rabote prišle na plan!

In reply to by Adria (nepreverjen)

starček1 (nepreverjen)

Fse do uničili samo la do mišice pokazali. To je pravi obraz SDja.

Kuna (nepreverjen)

Ostale občine soustanoviteljice?
Kaj boste naredile?
A boste tiho?
A vam ni jasno? Začela se je privatizacija?

feri11 (nepreverjen)

Tomi miličari se je od samovšečnosti do kraja odpelalo....

udriiuzmi (nepreverjen)

Se kdo sploh vpraša ali lahko MS občina kupi nepremičnino in s tem poveča nepremično premoženje občine brez, da bi za to Jevške dobil soglasje občinskih svetnikov. Kot jem eni znano se za vsako odtujitev in pridobitev večjega premoženja mora o tem odločiti mestni svet. Ah ja pozabil sem - Jevške ima koalicijo SD, SMC, Desus svetnikov in roma Rudaša, ki nobeden ne razmišlja s svojo glavo - zato pa jih lahko Mariborski Đek (Đurof) in Koroški policaj tak vličeta za nos. Verjetno ima Đurof - direktor občinske uprave v MS že zagotovljeno delovno mesto pri Maripharmu - iz MB, novem dobavitelju soboških lekarn. Ljudje ne vedo pravega ozadja te privatizacije, ki se je gresta Jevšek in Đurov (pod pretvezo javnega zavoda soboške lekarne). Kje si opozicija v mestnem svetu - a boste kar tiho, da Jevšek zapravlja javni denar šakom in kapom brez vaše vednosti!!!!!!!!!!

feri11 (nepreverjen)

Od slovenca prejkmurec ešče nikdar nej kaj dobroga mel.... Kdor ne krade ni slovenc....

In reply to by udriiuzmi (nepreverjen)

oopp (nepreverjen)

Zakaj bi se tou navaden smrtnik spraseval? A niso bile obcinske volitve? Bolje je vprasanje ali se občinski svetniki sprasujejo kako lahko MS kupi nepremicnino, ce ni soglasja in ce se ne, zakaj jim vseeno, saj so bili izvoljeni za te rabote.

In reply to by udriiuzmi (nepreverjen)

Hyyy (nepreverjen)

SDS vs SD
Komunisti prauti komunistom

Gost8 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Če je tak, san ges za SD. Neman jih najrajši, ali bole že od janšovcov.

In reply to by Hyyy (nepreverjen)

h (nepreverjen)

In to je teorija ovce. In dokeč de tak, do lejko tej na oblasti delali ka do ščeli. Vsakič gda so se delale pizdarije mediji privlečejo naprej sds in narod ves posrani. Ovce. No saj po Sloveniji so že počasi skaperali, Prekmurci pa smo malo bole počasni. Bo že.

In reply to by Gost8 (nepreverjen)

Gost8 (nepreverjen)

Bole važna kak lekarna na Grajski je lekarna v Doumi tehnike. Tan se napravi 80 % prometa. Što de möu tisto lekarno, Jevšek ali Zajc ??!!

Prekmurec3 (nepreverjen)

Jes neven ka sobočanci čakate. Nesti bi mogli toga Šanjija ta, odked je prišel. Vaše pejneze troši za sumarije, vaše! Seveda, pod poveljon Židana!

Banooo (nepreverjen)

Ka se brigas za druge? Ka se brigas za sobocance, a lastnih problemov v obcini nimate dovolj?
Lepo se vsedi na kavc, si odpri kokice in pivo in uzivaj v predstavi.

In reply to by Prekmurec3 (nepreverjen)

Prekmurec3 (nepreverjen)

Dragi Banooo, vidin ka ne spremljaš zadev, ka nevejš točno zakoj se ide. Prešti vse, nej samo sobotainfo, pa boš vido ka Jevšek stvarno san sebi jamo kopa, pa občini kak takšoj, škodo dela. Ja, nej san sobočanec, mi je pa nej vseeno za Soboto. Ker san prekmurec!

In reply to by Banooo (nepreverjen)

meli75 (nepreverjen)

Banda.

feri11 (nepreverjen)

Če Jevšek in banda lekarne prejk zemejo, me tan več ne vijdijo... Do Martjanec je nej daleč....

nn (nepreverjen)

JEVŠEK GOTOF SI !!!! ČAS JE PRIŠO, KA IDEMO NA ULICE !!!

nooo (nepreverjen)

In to vse zaradi zajca?

Tableta (nepreverjen)

Tou se ge tudi pitan ,,,

In reply to by nooo (nepreverjen)

Dogovor. (nepreverjen)

Podrobno sem prebral odziv zaposlenih in mestne občine. Razumem zaposlene, da jih je strah za svoja delovna mesta. Razumem pa tudi občino ko zahteva spoštovanje predpisov. V osnovi pa bi eni in drugi radi, da pomurske lekarne obstanejo. Nobeden si ne želi razpada, ker je vsem jasno, da odhod mestne občine, pomeni konec pomurskih lekarn. Zato vsem zaposlenim v lekarnah in občini predlagam, da se čimprej (preden bo prepozno) vsedejo za mizo in dogovorijo kako naprej v dobro vseh.

APOTEKAR (nepreverjen)

Kaj vi to v MOMS imate po novem diktaturo ali kaj ? Najvišji organ v občini je občinski svet, župan je podrejen občinskemu svetu. Iščem pa nikakor ne najdem sklepa občinskega sveta za nakup 310.000 € vredne stavbe. Pa kaj se vij greste v tej Soboti ko denarja za druge nujne stvari ni. MOMS po novem diktatura.

Vipko
Truplo

Pravno se v zadevo se ne razumem, vendar močno dvomim, da niti v osnovi ne vejo, kaj delajo? Vsekakor imajo na občini tudi pravno službo, pa morda zunanje sodelavce? Da bi delali osnovne pravne napake...?

Druga plat te medalje pa je, bo novoustanovljena lekarna rentabilna? Bo poslovala z dobičkom, katerega bodo zapravili... verjetno v drvarnico? Če bodo imeli v Soboti samo zgradbo na Grajski ulici... koliko prometa pa se tu ustvari? Težko tudi verjamem, da bodo pokupili stavbe v vsaj večjih krajih v Pomurju? Pa četudi, slaba reklama se je naredila in en Beltinčar, Lendavčan, Križevčan, Radgončan... bo sigurno šel v svojem kraju v SVOJO lekarno! To zagotovo!

Mislim, da se ne motim, ampak ponovno se bo izkazalo, da Jevšek enostavno ne ve računati!

In reply to by APOTEKAR (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Truplo pa si mimo vdaro, pogledni si kama se razporeja dobiček iz lekarn, ki so v javni lasti?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Dobro, to je teorija, praksa pa je mogoče... Ampak sedaj se vsaj meni postavlja vprašanje, bo sploh kakšen omembe vreden dobiček v novo ustanovljeni lekarni? Čeprav Sobočanec, v to lekarno ne stopim, ker nočem, da me ima ta "diktator" za norca!

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Na koga misliš Ivana J.J on je eden iz prejšnjega sistema diktator?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Tipično za komunjarja kratke pameti: ker ti je vse "zmanjkalo", bo ponovno dober vaš "ljubljeni" Janša. Le kaj bi vi... brez njega, a?

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

### (nepreverjen)

"V zadevo se ne razumem... " - ali nemren iz svoje kouže ka se nebi pa najbole pameten delo pa na pune modrüvo.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Kaj bi rad tupaš? Sicer sem dodal v komentarju besedo pravno, bi se pa to lahko komot razpralo brez popravljanja. A kaj... ko si opravilno nepismen! Ti in tebi podobni pač rabite točno napisano, kot da kaj obrazlagaš otrokom v vrtcu.

Namesto, da tule pišeš škodoželjne komentarje, pojdi rajši s kravami na pašo. Tam verjetno ne boš imel problemov s svojo slovnično strokovnostjo!

In reply to by ### (nepreverjen)

niripsa (nepreverjen)

To je še ena brca v meglo. Šli so zapravili 300 tisočakov, da kažejo mišice. Povsod se vidi, da tega projekta Jevškove-Đurove Apoteke nihče ne podpira. Razen majhna peščica njunih ovčic in tisti, ki imajo od občine korist.
Dvomim, da so si prebrali pogodbo med Galexom in Pomurskimi lekarnami. Dvimim tudi, da so imeli predkupno pravico. Po logiki bi jo imele Pomurske lekarne. In MOMS ne more kar tako mimogrede vrčti na cesto Pomurskih lekarn. Spet bodo tožbe in spet bo MOMS izgubil. Sicer je pa to samo ena prodajalna. In če bodo imeli samo to ne vem, če bodo prišli na 5% prometa Pomurskih lekarn. In še nekaj. Kaj pa kader. Farmacevtov, ki so zapsleni v lekarni ne moreš kar tako dobiti na zavodu ali kje drugje, kot gradbince na posodo. V upravi in ostalih službah novih Apotek pa itak vemo kdo bo sedel. Če bo kak razpis bo zaradi formalnosti.
Očitno je v Soboti vse porihtano. Tudi meteorna kanalizacija. Vse štima. Tudi nova avtobusna postaja. Slovenska ulica je urejena brezhibno. Vse, vse je urejeno! In denarja je več kot dovolj. In nihče nima kaj drugo počet zato se sedaj pač ukvarjajo z novimi Apotekami. Narobe svet. Z GLAVO SKOZI ZID !!! Pa naj stane, kolikor hoče! Saj plačajo občani !!!!

AHAM (nepreverjen)

Pa ka mo rejsan püstili ka de se vse zamutilo kak v LJ kda so se z psami vlakec šli pa kretnica neje delala ????

Tableta (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Če so ustanovitelj, lejko tudi stopijo iz tega. Ne morejo biti talec zavoda , če jin ne paše. Do pač v Soboti nove lekarne. Delavci če majo radi toga direktora, do pač še naprej z njim . Ne do več zaposleni v Soboti in do se malo pelali v službo ,,, Drugi se tudi vozijo delat malo dale ...
Nikak mi je nej jasno, da bi lastnik nej mogo menjati vodstva če šče ...
Mij raja itak toga ne mo rešili, ker ma vsak svoj prav ... Ka se pa kuja v ozadji, de pokazo čas

niripsa (nepreverjen)

Ehh, ti Tableta ti. Pa kaj ti pišeš norosti. Itak, da vsak lahko izstopi. Nihče nikogar ne drži. Ampak MOMS NI ustanovitelj ampak SOustanovitelj. To je velika razlika. In nihče ni talec. To kar se sedaj dogaja bi kvečjemu lahko rekli, da so Pomurske lekarne talec MOMS, kakšen pritisk se dela s strani MOMS. Ne piši na pamet, da kdo ne bo zaposlen v Soboti. Pomurske lekarne bodo ŠE VEDNO IMELE svoje poslovalnice v Murski Soboti. In farmmavecti ne stojijo za vsakim vogalom kot gradinci. Tak, da bodo še iskano blago. I še nekaj. Lastnik res laho menja vodstvo. SOlastnik pa malo težje, ker so še ostali SOlastniki zraven. Tak, da se malo ohladi. Veliko bolje bi bilo za občane, če bi se Jevšek in Đurov lotila taptavih problemov in jih reševala v dobro občanov. No, to je malo težje.

In reply to by Tableta (nepreverjen)

Tableta (nepreverjen)

Ges san nej nikoga zalo ... Po pravici me boli ona stvar za tou sto de direktor .. ges od toga neman cista nika ... zdaj zenja eden, te de pa drugi ... Samo kak pravis, ce je tou istina, ka do lejko Pomurske dale v Soboti, če soboška občina ide kraj .. Te pa rejsan ne vijdin smisla tou je tak kak mlatenja prazne slame ...

In reply to by niripsa (nepreverjen)

Busybee (nepreverjen)

Ajmo vsi bojkoterat nove lekarne, šerif ko te jebe!

Melsi125 (nepreverjen)

Problem je, ka ce nedo sle do jo enostavno dokapitalizerali. V vsakon primeri mo Sobocanci kratko potegnili.

In reply to by Busybee (nepreverjen)

Za zamislit. (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ko berem določene komentare vedno bolj razumem Jevška. Sprva ga nisem, zdaj pa vidim, da so spremembe v lekarnah nujne. Ker nivo pisanja določenih je pod vsako mejo razuma. Zato ni čudno, da so sobočanci prišli do točke, ko delajo svoje lekarne. Ne vem pa kaj je zaposlenim. A se jim res splača žrtvovati svoja delovna mesta za Ivana Zajca?

srakadraka (nepreverjen)

Đuro, to si ti?

In reply to by Za zamislit. (nepreverjen)

niripsa (nepreverjen)

Nihče ne žrtvuje delovnega mesta. Farmacevti so iskano blago, Kot sem že zapisal še enkrat ponavljam. Nove Apoteke, če bodo ne morejo kar tako najti kadra, ker to ni gradbeništvo. Sobočanci tudi ne deljo svojih lekarn. Vprašaj ljudi in so zadovoljni, ker dobijo v teh vse kar rabijo. Cene pa itak ne bodo nič nižje. Nove Apoteke dela Đurov in kompanija. Itak vemo zakaj. Tak, da ne zavajaj!

In reply to by Za zamislit. (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Hedensa za hemoroide bad rakersburg 6.2 eur.

. (nepreverjen)

Prvo ena lekarna pa pritiski , potem pa veselo naprej.

Jao (nepreverjen)

vsi veksi obcinski posli morejo iti prek povezanih. izvajalci pa stajerski.

Jao (nepreverjen)

oz. 310.000 nasih pejnez so zapravili ka do lejko drugoga (stajerskoga) dobavitela cujt spravili; za dobro prekmurskoga naroda gelibar, provizije so omembe nej vredne.

In reply to by Jao (nepreverjen)

poštaš (nepreverjen)

Tou je za Soboto drobiž. Za te pejneze ne dobiš poštenoga stanovanja. Dober biznis.

Car (nepreverjen)

Jevšek je car. Mater ima jajca. Edini od županov. Zato pa je tudi tak suvereno zmago na volitvah. Vsi ste proti Soboti, kda pa Sobota pravi ka ide iz lekarn, pa vsi v jok, ka mora ostati. ???.

Samo za Sobočance (nepreverjen)

Jevšek je car samo za sobočance. Meli te svoje apoteke, velke dobičke. Goričko in spodnji del de pa osto brez apotek. Jevšek svojim sobočancom vse zrihta, za razliko od naših županov, poglednite samo Expan in jezero.

In reply to by Car (nepreverjen)

(nepreverjen)

Sobočanci mo si s tem rit brisali, ker včasih nega deževnice zadosta.

In reply to by Samo za Sobočance (nepreverjen)

Apotekari (nepreverjen)

Nede zime za apotekare, nejso oni gradbinci šteri trdo delajo. Tisti apotekari šteri delajo v soboti, do še dale delali v Soboti sto razliko, ka de njihov novi delodajalec Soboške lekarne in nej več Pomurske lekarne.

Študent45 (nepreverjen)

Dejansko nemren vrvate ka do se delale nuve lekarne samo zato ker v trenutnih SD nema vpliva.
Opet bos do slujzbe priso samo ci si v rodbine SD.. Pa te zakoj mlade idemo inan pa nega razloga ka si v Murski Soboti samo domace mi je tezko zapistiti pa odijte.

diagnoza (nepreverjen)

Ka tou ste v SDS meli sestanek pa so vas vse ovce aktivejrali ka idete na sobotainfo pa iz sejbe še vejče budale delate kak ste? Tou delate kšenki ka ste pač neumni ali vas pa za tou plačajo? Pingo pa sendvič s pariško pa tej zadeve. Aja pa ka ne pozabin osnovno šoulo pa podobno. Partijski šefi so van verjetno na listek napisali ka morete po forumaj pisati, glede na tou ka vsi iste nebuloze mlatite. Še dobro ka mamo SD ka če bi meli SDS bi tej lekarne itak že mađarske bilej pa bi vas ženska na šalteri pozdravila z jonapot.

Jan Šanc (nepreverjen)

Jevšek je neuradno poslal ponudbo za nakup Leka od Novartisa, da bodo baje tablete po “proizvodni” ceni v njegovi lekarni.

Wau, bo neka!

Ghjjj (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

SDS najbolj pokvarjena in komunisticna stranka.
Sem prauti ustanovitvi novih lekarn in prauti zavci steri je gaunar od gaunara!

Samo za Sobočance (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ges tudi. Pomurske apoteke morajo ostati. Problem je gaunar Zavec. Vupan ka do se župani vkup vseli pa Jevška pregučali ka ostane, Zavec pa ide. Sran ga je leko.

sd Samo Denar (nepreverjen)

si ti gaunar ;-) ka pa je zajc kriv ? mogoče to ka je nej v SD ? ali pa ka neda zadosta pejnez šerifu ?

In reply to by Samo za Sobočance (nepreverjen)

Galex/Vitafarm (nepreverjen)

Zavec je kriv, ka je Galex ruski. Zavec je kriv ka je Vitafarm od Kemofarmacije. Briga me za stranke. Vse so pokvarjene. Samo galex pa je bil naš.

In reply to by sd Samo Denar (nepreverjen)

Bivši delničar… (nepreverjen)

Zaposleni se Zajca bojijo. Razen prisklednikov kot so Gomboc in Domjan bi vsi radi, ka se ta agonija konča in ka Zajc ide. Oni bi samo radi normalno delali, Zajcu pa ne upajo povedati, da naj njih in lekarn več ne izkorišča. Zaposleni niso problem. So sposobni in pošteni. Tega si ne zaslužijo, da se jih daje v isti koš z Zajcem. Upam samo, da se bodo prebudili, da ne bo prepozno, kot je za Galex.

In reply to by Galex/Vitafarm (nepreverjen)

Apotekari (nepreverjen)

Neje resan, ka je edino zavec gaunar. Tudi drugi apotekari nejso nika boukši. Naj sobota napravi nove lekarne, mo vidli apotekare kak do prosili sobočance za službo. Zavca do takoj pozabili in se priklonili novemu gazde

(nepreverjen)

Ko bojo zajca zamenjali bojo šli dale po celi sloveniji, Zavec naj kandidira za župana sobote!!!

In reply to by Apotekari (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

mene pa zanima kje bi dobil mazilo, vazelin za rit

DF (nepreverjen)

u murskoj soboti

In reply to by administrator (nepreverjen)

(nepreverjen)

V avstriji, kupi še kremo za hemeroide, avstrijska pomaga bole kak z mariborskih lekarn, je pa 50 centi drakša

In reply to by administrator (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

To je istina na robi pameti. Sobota je vsaka dva kedna poplavljena, vodstvo pa se ukvarja z apotekami. Zdravila ne do cenejša, samo do meli novoga direktora. Aleluja!

srakadraka (nepreverjen)

Res je. Kmalu bodo rekli, da so soboto prevzeli žabarji, telko vode je.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

troll (nepreverjen)

No, meni je pri vsen zanimiv Zajec. Ges bi se daven den odpovedo že lekarnan pa vsemi, če bi takšo agonijo proti meni delali. Ka je v ozadji ka se tak oklepa stolca?

Vipko
Truplo

Čemu? Da potem nastavijo svojega? A bo potem tisti odstopil, če bodo ostale občine zahtevale, da odstopi? Ne stvari gledati enostransko. Če misli, da ima prav in pri tem ga podpirajo ostale ali vsaj večina občin... zakaj bi odšel?

G. Zajca ne poznam, da ne bo kdo mislil, da delam reklamo zanj!

Glede na večino komentarjev in veliko se vas v tematiko bolj podrobno razume... je to slaba poteza vodstva soboške občine. Žal... res se ukvarjajo zaradi svojih kapric sedaj z lekarnemi, jutri...? Tisto, kar je bolj nujnega... pa čaka, stoji. Kot npr. vhod proti našemu bloku, kjer sta dve tako velikivi luknji... da z avtom solidno "drmneš", ko se pelješ čez. Še sreča, da avto "kurblam" enkrat na dva tedna, pa vseeno. In koliko je takih manjših probmov, hitro rešljivih po celi občini, a kaj, ko nimajo časa, volje... verjetno so tudi večino denarja zapravili?

In reply to by troll (nepreverjen)

.... (nepreverjen)

Bori se proti korupciji?

In reply to by troll (nepreverjen)

??? (nepreverjen)

Dosta €€€€€€€

kapageznan (nepreverjen)

Jevšek in kompanija so zapravli 300 jurjev, brez haska.... Nejso pa rejšili druge bole bazične probleme: preden odprejš lekarno in začaš izdajati zdravila, je kup enih pravnih in farmacevtskih postopkov, o kerih Jevšek in kompanija ne gučita nika... Glavno ka je šlo 300 jurjov v maloro... V vrtecaj pa se sekirajo ali do dobili jurja ka do popravili igrala, ali pa nej in do morali igrala odstraniti, ker niso varna.....

Apel zaposlenim (nepreverjen)

Da je Sobota kupila lekarne in da so vsi župani Pomurja tiho, dokazuje, da Sobota misli resno in da razpad pomurskim lekarn ustreza čisto vsem. Sobota bo naredila javni zavod, mogoče še Ljutomer, ker je županja poštena in odločna ter mogoče Lendava, ostale določene župane pa baje že obiskujejo zasebniki. Zato če želite, da lekarne obstanejo - vsi zaposleni organizirajte sestanek s sobočanci in se zmenite.

Vipko
Truplo

Mogoče res... ampak obstaja tudi rek "molk pove več, kakor tisoč besedí". Če pride do kakšnega glasovanja...? Tudi, če vse razpade in dokler si razdelijo premoženje... bo preteklo kar precej časa.

Vprašanje gornjemu: zakaj bi razpad odgovarjal vsem? Tu sem pa v dvomih?

In reply to by Apel zaposlenim (nepreverjen)

gg (nepreverjen)

Sobota nema teh pejnez, ka bi kupila prostore. Najprle morajo najeti kredit....

Lot (nepreverjen)
Vipko
Truplo

Padlo mi v oči: Če pride do razdruževanja, potem ostale lekarne več ne bi smele opravljati svoje dejavnosti na območju soboške občine. Je to pravno možno? Po svoje pa tudi: kontra lahko ostali dajo košarico novim soboškim lekarnem? Kdo bo tu pridobil? Ljudje verjetno ne!

A ne živimo v demokraciji? Vse bi moralo biti v korist ljudstva... torej če so se že odločili za več lekarn, torej večjo ponudbo in kakor vehementno trdi Jevšek, tudi za nižje cene, čemu potem prepoved? Da se ne bo spet oglasil tisti tupaš mu vnaprej napišem, da veliko zadev seveda ne vem (pa po mojem tudi on), zato sprašujem, kar pa verjetno ni greh?

In reply to by Lot (nepreverjen)

kapageznan (nepreverjen)

Koncesije za lekarniško dejavnost podeljuje lekarniška zbornica in ministrstvo za zdravje. Tak ka đurov in jevšek bluzita, ka do samo soboške lekarne lejko opravljale lekarniško dejavnost...

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Sem že pomislil, da niti nimata tako slabih kart... Vsekakor pa izraža tvoje mnenje res neko logičnost.

In reply to by kapageznan (nepreverjen)

A (nepreverjen)

V šolah bi morali deca meti predmet protikoruptivnik, da bi že na daleč zavohali pokvarjenost.

čarni vrag (nepreverjen)

Vse je še v zraki. Zanesljivo je samo to, da si bodo eni pa napunili žepe, na račun bolnih ljudi ki potrebujejo zdravila.

morgen (nepreverjen)

Dobro jutro, redno dugo si nuco ka si tou gor prišo. Vej pa kaj je poanta farmacije? Ka je čim več lidij betežnih. Lekarne so pa samo vmesni člen med betežnimi lidmi pa farmacijskimi giganti, kere si samo svoj delež pri pogači fkraj vzemejo. Vej je pa tou že od negda tak, ka se zdaj eni neka brezveze zgražate kak da nebi znali kak farmacija funkcionejra.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

RECIMO (nepreverjen)

Eni si vedno punijo .. zdajšnji ali do si novi ...

nn (nepreverjen)

ČAS JE ZA ULICE !!! JEVŠEK GOTOV SI !!!

morgen (nepreverjen)

Ajde ne laprdaj pa se ne meči vö. Iden sledi v mesto pa mo se mimo občine pelo pa me praf zanimle kelko vas internetnih nasprotnikov Jevšeka mo tan vido ka te protestejrali prouti njemi.

In reply to by nn (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Sobota je politično gledano izrazito obrnjena na levo. To kot prvo in težko bi se našla neka večja množica...
Kot drugo, Sobota nima niti približno tako številne in če že hočete, nasilne navijaške nogometne skupine, kakor so Viole, katere so tudi začele tiste proteste v Mariboru. Ti so prvi dali glavo med nakovali, tega pa v Soboti sigurno ne bo. Tudi, ker je Jevšek nekoliko posodobil nogometni stadion in tudi obljubil daljna vlaganja v nogometno infrastrukturo.

"Jevšek, gotof si" - to je potrebno povedati na volitvah!

In reply to by nn (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Zaradi neumnosti Slovencev smo se ponovno znašli v enoumju. Kučan kak siva eminenca propadle partije iz ozadja obvladuje zadeve. Kak da bi prišli v leto 1946. Zajc očitno ne spada v njihovo druščino, zato ga ščejo zamenjati za vsako ceno. Občinskim svetnikom do vrgli kakšno čunto, pa do prodali še lastno mater.

O joj (nepreverjen)

Eni resno pišete norosti. Sobočanci niso blesavi. Izpolnili do vse zahtevane pogoje za ustanovitev soboskih lekarn. Javni zavod organizira lekarne in svoje podružnice za izvajanje lekarniške dejavnosti na območju ene občine (torej Sobota) oziroma več občin soustanoviteljic po predhodnem mnenju pristojne zbornice in s soglasjem ministrstva. Zato so kupili prostore. Korak za korak do izpolnili vse zahtevane pogoje in potem ni ministra, ki jim ne bi dal soglasja. Smilijo se mi zaposleni, ker do oni edini kratko potegnili. Zajc je za sebe že poskrbel, njihov novi piarovec de svoje pokasiro, zaposleni do pa izveseli.

http://www.mz.gov.si/si/delovna_podrocja_in_prioritete/zdravstveno_vars…

niripsa (nepreverjen)

Če bi si vsaj malo prebral kaj piše na povezavi, ki so jo prilepil bi videl, da se zaposlenim ni bati za službo. Magistrov farmacije z licenco ne najdeš kar za vogalom, kot gradbince. Nove Apoteke bodo še imele težave pridobiti nove ljudi. Seveda bodo morali ponuditi tudi primerno plačilo. In tudi stare lekarne še bodo vedno poslovale na določenih lokacijah. Tak, da bo posla bolj malo.

In reply to by O joj (nepreverjen)

ejejej (nepreverjen)

Celi članek temelji na novici, ka je občina kupila prostore grajske lekarne. Pa jih je rejsan ali je tou samo medijsko ustvarjanje pritiska? Što ma dostop do zemljiške knjige lejko preveri.

čarni vrag (nepreverjen)

bom prevero, samo dvomim da ide vpis tak hitro.

In reply to by ejejej (nepreverjen)

niripsa (nepreverjen)

In še nekaj. Vedno se goni eno in isto, da ni bilo nekih javnih naročil in neke bla, bla, bla. Očitno je, da nekdo ni dobil posla in je sedaj štala zaradi tega. Zato morata operativca Don Kihot in Sancho Pansa pokskrbeti za posel. Kako določena podjetja z gotovino financirajo določene politične stranke pa tudi vemo. Vse na plečih davkoplačevalcev !!!

. (nepreverjen)

Kanglerova 'ulica' je bila nastavljena, po analizah, ki so jih izvajali tega v sloveniji ni mogoče, v soboti pa še manj ker mamo sobotainfo in so podatki o vsakemu že v bazi.

En Prlek (nepreverjen)

Nažente vašega župana, če dela vse po svojen, pa za svoje. Brsnete v en grm, pa jih 10 bojših vün zleti.

Trala (nepreverjen)

Zaj pa so pejnezi ali ide tao na kredit? Za ceste ga pa nega. Kjer je volja tam je moc. Samo za ene stvari je vec volje kak za druge. Pa lepi vikend.

čarni vrag (nepreverjen)

Meni je to več kak čudno. Kdo de dal pejneze za stavbe lekarn in za organizacijo novih? To vam je nej mačji kašelj. Je kdo napravo kakšen elaborat, kelko de to koštalo? So sredstva predvidena v proračunu? Ne bi rad, ka bi prišli tak kak občina Gornji Petrovci, ka jim na javnih dražbah odavlejo premoženje. So na mestnom Sveti obravnavali to revolucijo? Mislim ka bi morali meti druge prioritete. Ceste in pločniki so puni lukenj, zadnje poplave kažejo, da je kanalizacija kaput.

Joco99 (nepreverjen)

Pa ne prestopim praga njegovih lekarn pa ce se morem po aspirin v mb peljati :)))

Viktor (nepreverjen)

SD, najprej bo potrebno obračunati z lažnivci in tolovaji v lastnih vrstah!

? (nepreverjen)

Sobotainfo!
Lekarniška zbornica je objavila razpis za vse javne zavode o nabavi zdravil.
Vprašajte prosim vodstvo občine kaj menijo o tem? Ali so vsi drugi župani nori, da niso gonili takšne hajke proti svojim zavodom ali pa je v Soboti kaj narobe?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice