Revija Reporter je razkrila seznam Slovencev, največjih jaht in jadrnic v državi. Med njimi tudi dva Pomurca.

Reporter vsako leto izda lestvico 100 največjih jaht in jadrnic, ki so registrirane v Sloveniji. Med iskanjem lastnikov prestižnih polovil so naleteli na številne zanimivosti. Najdaljša jahta meri kar 36 metrov, najdaljša jadrnica pa 24 metrov.

Pečečnik prodal, Kruniceva za jahto odštela milijon

Čeprav na obzorju še ni kriznih časov, so nekateri najbogatejši Slovenci že prodali svoje prestižne jahte, pišejo v Reporterju. Eden izmed takih je Joc Pečečnik, ki je že lani prodal svojo luksuzno 24 metrov dolgo jahto. Zaslužka Pečečnik ne razkriva, je pa za Reporter povedal, da zdaj plovila najema. Po navadi gre za dolžine od 30 do 45 metrov, torej zelo prestižna plovila.

So se pa v slovenskem registru pojavile nove velike jahte. Eno izmed takih je registrirala javnosti malo znana Dubravka Krunic s prebivališčem v Trstu. Jahta meri 23,6 metrov, za njo pa je po pisanju Reporterja odštela okoli milijon evrov.

Lastnika prestižnih jaht tudi Pomurca

Med lastniki najprestižnejših jaht in jadrnic v Sloveniji najdemo predvsem podjetnike. Eden izmed njih je celjski odvetnik Dušan Korošec, ki ima 15-metrsko jahto Zen. Korošec je solastnik družbe Alea Inženiring, ki je največji lastnik Term Dobrna. S Korošcem je povezan tudi celjski podjetnik Aleksander Jančar, ki ima v Portorožu 20-metrsko jahto Maksimilijan, razkriva Reporter.

Brez predstavnika na seznamu pa ni niti Pomurje. Eno najdaljših jaht v Sloveniji posedujeta tudi Pomurca Aleksander Stanislav Zver in Darja Meolic Zver. Zver je direktor podjetja Gea Vipoll za opremo in industrijo tekočin, Meolic Zverova pa ima lokal v Murski Soboti na Bakovski ulici.

Nekaj manj kot 17 metrov meri jadrnica Superna Mariborčana Marka Arsenoviča, brata mariborskega župana Saše Arsenoviča. 12 let staro jadrnico, veliko 17,2 metrov imata tudi mariborska podjetnika Tomaž Riedl in Barbara Orozel Riedl, ki vodita mariborsko podjetje Riedl.

Gre za seznam najdaljših jaht in jadrnic, registriranih v Sloveniji. Jahte in jadrnice, ki bi v Sloveniji spadale med največje, imajo tudi številni drugi Pomurci, a so registrirane v tujini, po vsej verjetnosti na Hrvaškem.

S spleta

Komentarji (50)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kasparov
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pošteni človik šteri pošteno dela nemre nigdar meti 30 meterske jahte. Tou lejko dobijš samo in izkljuučno z lopovščinami. Če fse lastnijke jaht zaprejo brez sojenja, se nedo nika zmejšali.

jahtaš (nepreverjen)

Kak pa te ti to znaš? Rejsan maš bebasto razmišljanje, tak kak večina glupoga folka v Sloveniji..... če si uspešen pa bogati si lopov. Te so verjetno vsi nemci lopovi, pa avstrijci, pa francozi...... tan je jahta neka normalnoga. Jebalo vas zaostalo kmečko razmišljanje....

In reply to by kasparov

kasparov
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Hahaha, fsi nemci pa avstrijci majo po tvoje jahte?! Dragi moj, 99 procentov nemcov pa avstrijcov nema nikše jahte, liki pošteno dela za svoj krüj. Tak kak seposejdi, je tüdi tan 1% lopovov šteri sos i zadosta nakradnoli za jahte.. Se pravi, ka ma 1 procent jahte, kar je od 80 miljonov nemcoj 800.000 jaht, pa od seden miljonov avstrijcov 70.000 jaht. Teh 1% avstrijcov pa nemcov z jahtami je na takšen ali drugačen način okouli prineslo ostalih 99 % .
Jahto lejko dobijš na tri načine;
1. si uspešen športnik ali pevec
2. si doubo na loteriji
3. si lopov pa si znoro drüjge lidij

In reply to by jahtaš (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Zdaj vidiš kelko privržencof majo lopovi ka ti davajo minuse če jim povejš istino, še je upanje nas par?

In reply to by kasparov

VRANA (nepreverjen)

kasparov, ti si vzorčen primer lenuha ali pa nesposobneža... 1% je nadpovprečno sposobnih, si upajo, je pridnih,.... Vmes je seveda tudi nekaj lopovov. Isto, kakor med malimi delavci. To vem iz prve roke! Ko sem bil še na eni firmi, sem videl, kako si delavci "sposodijo" od firme, kar rabijo doma!! Preprosto so stvari odnesli in si jih prisvojili! In tile isti so potem najbolj glasni "poštenjaki" !! Isti kričijo, poglej tajkune, koliko so ukradli!! Jaz pa pravim, oboji so lopovi. Tako tajkuni, kakor "mali" delavec. Razlika je le, da "mali" delavec nima šanse ukrasti dosti!!! Toliko o poštenosti!

In reply to by kasparov

Sosed od soseda (nepreverjen)

4. Si že rojen v premožni družini

In reply to by kasparov

jahta (nepreverjen)

Jaz imam tudi veliko jahto ni med največjimi meri 18m registrirana ni v sloveniji ker je država požrešna. Denar sem pa dobil na loteriji. Lep pozdrav vročega monte carla

In reply to by kasparov

someone1 (nepreverjen)

In kljub denarju nimaš kaj bolj pametnega za početi kot da se hvališ?

In reply to by jahta (nepreverjen)

someone1 (nepreverjen)

Če že maš jahto lejko daruješ sredstva družini, keroj se podira streha nad glavo. Dosta bole de pametno ka pa se ven mečeš s svojim čunon....

In reply to by jahta (nepreverjen)

Culle (nepreverjen)

Delat se naj spravijo, pa bodo lahko streho popravili!

In reply to by someone1 (nepreverjen)

Sailor (nepreverjen)

To so male ribe ...

Risto Kubura (nepreverjen)

Moja jadrnica pa je na Balatonu!!!!!!

oblekaš (nepreverjen)

Na Balatoni je dosti jadrnic od slovencov, ges jih tudi eno par poznan, pa nobeden od njih neje bogati. Trbej se zorganizejrati, pa se vse da, že je želja pa vola

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

Kralj Dusan Silni (nepreverjen)
Ante (nepreverjen)

Jahte imajo ponavadi tisti moški ki ne morejo sexat. Vsi ostali imajo brajde in klinton...

fgbhj (nepreverjen)

ravno obratno. tisti iščejo tolažbo v alkoholu.

In reply to by Ante (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

No te se pa oštarijaši tožijo, kak jim slabo ide pa visiki davki pa delavci velki strošek od kec pa te jahte sigurno LOTO ali STAVE?

Neko (nepreverjen)

Mater ste ene prizade7e, sploj ne vejte ozadje, ne poznate lidi, pa neka na pamet pijšete. Sramota sploj, ka se pijše javno ka što ma za premoženja, ka so tou nej javne osebe ampak navadne lidge, ka so pač bole uspešne, kak vi naivni šinfaše tu na portale.

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Od kda so oštarije tajni prostori ali ma oštarijo samo za vas ništerne? Če si dobo premoženje na pošteni način se nika nej trbej bojati, če si pa bole uspešen v tovajiji te pa more biti skrito pred javnostjo? Kak of minister Hrvaški vile na Brači na ženinoga brata ime pa parcele pa 44 let star pa pred ten nej mel za burek tao so tvoji ideali za bogatstvo štero more biti skrito?

In reply to by Neko (nepreverjen)

Neko (nepreverjen)

Fsaj članek bi se prešto, mogouče bi te poumno, ka nej premoženje z oštarije, 8udalo ena.

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Budalo te je napravo ka ma veze če je nej z oštarije ali je iz vesolja vse OK. če je po poštenoj poti in če so plačani vsi davki in prispevki? Dr.Neko toliko o tvoji znanstveni razlagi?

In reply to by Neko (nepreverjen)

Pika na I (nepreverjen)

Zgoraj je članek o družini ki se jim podira hiša. Lastniki jahte ima več stroškov na leto kot bi stala dva kontejnerja.

heh... (nepreverjen)

Naj javno povejo koliko imajo delavci place in kaksen je odnos delodajalca do zapolenega.. delajte ker je tezko skozi mesec.. oni si pa pisejo in izplacujejo dnevnice avte pa itak imajo na podjetje....

Juhuhu (nepreverjen)

In???

In reply to by heh... (nepreverjen)

Lepec (nepreverjen)

Meni pa dol visi med nogami jahta!!!!

mjau mjau (nepreverjen)

Ge man tudi doma jadrnico, gda san se kak mali modelara špilo. To vala kaj?

studentNAJbo (nepreverjen)

lenuhi na podporah.. pac ne privoscite drugim... fuj

luc-ifer (nepreverjen)

Ti pa na cecki pa pleničke ti naj menjajo ka smrdi

In reply to by studentNAJbo (nepreverjen)

Čergoli (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Moja jahta pa je na bakovski kamenšnici, kjer se lepo s šerifom prevažava po jezeru in naklepava nove bojne pohode.

Bogatijo se (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

na račun države … in ne plačevanja davkov

12 (nepreverjen)

Ce imas kaj ..se ve kje so naslovi za prijavo drugace pa ne nabijat v prazno..

In reply to by Bogatijo se (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

No in kaj se zgodi če prijaviš en velik nič? Službe, ki izvajajo nadzor so dobro organizirane in korumpirane da je tako vse ostalo pravljica za lahko noč

In reply to by 12 (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

In kaj bi se naj zgodilo, če prijaviš en velik nič?? Seveda dajo tebe v prisilni jopič, saj pa prijavljaš en velik nič, hihihi!!!

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

Bojan Bodlaj (nepreverjen)

Spet "fovsija"!! Imas nekaj vec in si lopov, ko pa delas in vlagas v podjetje te nihce ne vidi. Pri komentiranju ,bi lahko izpustili dialekte ,ker to kaze na nepusmenost .

stric vili (nepreverjen)

Gospod Stanko Zver skupaj s sestro in bratom vodi uspešno podjetje, ki svoje izdelke prodaja po vsem svetu. V Severni in Južni Ameriki, Aziji in drugje so njihove polnilne linije. Dejansko gre vsa proizvodnja v izvoz. Zaposlujejo 120 ljudi !!! V letu 2016 so dosegli 18,4 Milijona EUR prometa. Nalednje leto 2017 pa 21,4 milijona EUR. Promet so povečali za 17 %. Delavci imajo večje plače, kot je povprečje v Pomurju. Kapo dol !!!!!!

Juhuhu (nepreverjen)

Nima smisla polagati računov in pojasnjevati nevoščljivim lenuhom, katerim so za vso njihovo njihovo nesposobnost in lenobo vedno krivi drugi/uspešni.

In reply to by stric vili (nepreverjen)

Desnicarzabiti (nepreverjen)

Delavci pravijo drugače? Se da te izjave o nadpovprečnih plačah kako podkrepiti?

In reply to by stric vili (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Za ta primer konkretno ne vem, kakšne plače imajo, ampak: kdo jih sili, da delajo tam??? Delajo prostovoljno, za dogovorjeno plačo!! Če kateri meni, da je sposoben (vreden) več, naj gre tja, kjer mu več dajo!! Ali pa naj odpre sam svoj posel, da bo videl, kako denar leti iz lufta, samo pobiraš!! To pa ne, kajne?? Raje za šankom šinfat in grist roko, ki te hrani !

In reply to by Desnicarzabiti (nepreverjen)

Desnicarzabiti (nepreverjen)

Vse to je lepo povedano! Glede na to da mladi bezijo iz drzave in gredo iz drzave tja kjer so boljse placani domnevam, da ostajajo na minimalcih starejsi ljudje, ki si ne upajo ali ne morejo drugam... Ne vem pa od cega pride misel da denar leti iz lufta? Tega ni noben rekel... So pa nekateri podjetniki sami krivi da so na slabem glasu... Zakaj pa... Pa vsi dobro vemo..

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Vrana, tokrat ??

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Ob pogledu komentarjev je povsem jasno, zakaj smo tam, kjer smo!!

Če imaš poslovno idejo, si marljiv, sposoben, imaš muda,... pa posel uspe-si na koncu baje lopov!!
Če si npr. glasbenik, milijone ogledov na YT, vabljen v TV oddaje, na koncerte, v reklame,.... si beden, ker imaš pobarvane lase
Če si ritopik, za družbo nisi naredil še čisto nič uporabnega, pa se greš PONOS !! To je treba proslaviti!

Desnicarzabiti (nepreverjen)

Kateri glazbenik je to če smem vprašati?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

To je nihče drug kot fantastična Nika Zorjan, hihihihi. Trenutno je zelo IN med mladino, pa vendarle so ji najbolj nevoščljivi ravno rojaki v Prekmurju. Spot "Vruče" ima recimo, samo od 5.junija do zdaj 994.518 ogledov... Pa vendarle gobce vrtijo, kako jo nihče ne mara, hahahahaha. Ampak zadeva se obrača v njeno korist, na Soboških dnevih je marsikoga presenetila in je dal pozitiven komentar !!!!

In reply to by Desnicarzabiti (nepreverjen)

Juhuhu (nepreverjen)

Zelo “in” med otroci. Kar pa se tiče ogledov... že stokrat premleta zgodba.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Ka si dobo inekcijo ali ka je tao ritopik zato si ena velka beda, če že misliš ka ugajaš?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Eh, jbg zdaj pa ??

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Zaposleni Vipoll (nepreverjen)

Zanimivo da ne objavijo recimo koliko neplačanih ur imajo delavci v podjetju vipoll. Kot nekoč zaposleni v tem podjetju lahko samo rečem da do tega niso prišli z poštenim delom in odnosom do delavcev. Žalostno...

Hren Božo (nepreverjen)

Sicer mimo teme tega članka: na tem portalu je Slovenščina res zadnja skrb...ljudje še vedno ne ločijo med pogovornim jezikom doma in javnim medijem, kjer se govori/piše Slovensko, četudi si prlek ali prekmurec. In potem se čudimo, zakaj nihče noče zaposliti pomurcev drugje kot v proizvodnji v Arumu, kjer je dovolj, da si tiho in šivaš, plača pa bo, če bo. če pa greš v Lendavo na kavo, te natakarica ogovori po Madžarsko. Prideš na razgovor za službo med šolane ljudi in ko te slišijo, se nasmehnejo in pošljejo delat v proizvodnjo, kjer hrup strojev preglasi vse.

Pax (nepreverjen)

??????

In reply to by Hren Božo (nepreverjen)

Gost8 (nepreverjen)

Prejkmurščina je samostojen jezik, naš edijni materin jezik, zatou lejko pijšemo v njen, če ščejmo. Če si pa tij slovenec, te pa pač pijśi slovenski. Prejkmurščine pa prleščine nemreš primerjati zatou ka je prejkmuršina jezik, prlešćina pa samo dialekt slovenšćine.

In reply to by Hren Božo (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice