Svet ustanoviteljic Javnega podjetja Prlekija d.o.o. je razrešil dosedanjega direktorja in imenoval vršilca dolžnosti.

Včeraj je 76 odstotkov lastnikov Javnega podjetja Prlekija razrešilo direktorja JPP Davorina Kurbosa. Vodenje podjetja je do imenovanja novega direktorja prevzel vršilec dolžnosti direktorja Peter Kralj, občinski svetnik iz Radgone. Sprejeli pa so tudi sklep, da podjetje občini Ljutomer nakaže milijon protipravno zadržanih sredstev.

Škodni razlogi

Kot so v sporočilu za javnost zapisali v ljutomerski občini, so ocenili, da delovanje Javnega podjetja Prlekija d.o.o. povzroča škodo. 

Po njihovem prepričanju ni podlag za obračun vode novim uporabnikom vodovoda, prav tako naj bi javno podjetje nezakonito zadrževalo skoraj milijon evrov sredstev, ki so jih občani vplačali preko položnic. Več let trajajoča neurejenost naj bi bila problematična z vidika vračanja EU Sredstev za vodovod, ob tem pa se je javno podjetje Prlekija d.o.o. zapletlo tudi v tožbe. 

»Zato je razrešitev  direktorja odraz volje, da uredimo razmere, ne preko sodišč, ampak strokovno in dogovorno,« so zapisali v svetu ustanoviteljic.

Direktor je po njihovih besedah bil razrešen pred iztekom mandata v skladu z odlokom o ustanovitvi Javnega podjetja Prlekija, ker naj bi njegova ravnanja povzročila:

•    kršitve tistih določb družbene pogodbe, ki omejujejo pooblastila direktorja za zastopanje v razmerju do tretjih.
•    nevestno in nepravilno delo, ki je povzročilo večjo škodo Občini Ljutomer in ostalim občinam,
•    zanemarjanje in malomarno opravljanje dolžnosti, ki lahko v končni posledici ogrozijo sam projekt izgradnje Sistema C in povzročijo vračilo prejetih nepovratnih kohezijskih sredstev.

»S svojim ravnanjem je povzročil nastanek razlogov za razrešitev. Neutemeljeno ni izvrševal sklepov Sveta ustanoviteljic in skupščine. To je mogoče opredeliti kot hujšo kršitev obveznosti in nesposobnost vodenja poslov, ki so bili Kurbosu zaupani kot direktorju Javnega podjetja Prlekija d.o.o.«

Za razrešitev zadoščala kapitalska večina

V ljutomerski občini so še zapisali, da je sklep o razrešitvi podprlo 66,98 odstotka lastnikov podjetja. Zoper sklep ni pritožbe, dopustna pa je vložitev tožbe v roku 30 dni od seznanitve oziroma vročitve Sklepa o razrešitvi, pred pristojnim sodiščem.

Ustanoviteljice javnega podjetja so se na seji sicer sestale že minuli teden, vendar takrat niso bile sklepčne. Na tokratni, vnovični seji pa je za razrešitev direktorja zadoščala že kapitalska večina in glasovi občin Radenci, Gornja Radgona in Ljutomer.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Hren Božo (nepreverjen)

Torej bo zdaj voda cenejša?

Prlekus (nepreverjen)

Kdo mi bo vrnil preplačano vodo in kanalščino, saj novi števec kaže v povprečju 2,9 m3 manj porabljene vode na mesec. To pa na letni ravni ni zanemarljiv denar.
Kar se pa Kurbusa tiče: KOOONČNOOO!!!
Ampak on se bo že znašel. Vedno dobi zelo dobre službe. Le kako mu uspe?

Premeščajo tud… (nepreverjen)
davorin kurbos (nepreverjen)

Kar se je zgodilo v JP Prlekija, je nedopustno in nezakonito in je konstrukt tistih »lastnikov« javnega podjetja, ki so eni v predkazenskem postopku zaradi svojih dejanju in povzročene škode, drugi, ki so prišli včeraj pa so zaznamovani s kriminalno preteklostjo!
Pripravljeno imam obsežno gradivo z natančnim opisom in dokazili o zlorabah javnih funkcij in znakih kaznivih dejanj tistih, ki se zaradi reševanja lastne kože na tak nezakonit način spravljajo na javno podjetje in na mene osebno!
Čakam le še izrek sodbe v pravdi v zvezi z zakonito zadržano najemnino (pravda je bila zaključena v torek), takoj za tem pa bom zlorabe in nepravilnosti ter ogromno oškodovanje javnih in evropskih sredstev, ter škodo ki jo merimo v milijonih evrov, naznanil Komisiji za preprečevanje korupcije in Nacionalnemu preiskovalnemu uradu – to lahko naredim zato, ker imam čisto vest, in ker smo v Javnem podjetju Prlekija ves čas delali pošteno in zakonito!
Vsem, ki v medijih in na družbenih omrežjih po naročilu županje, ali pač kar tako, klevetate in pišete o stvareh, ki jih ne poznate ter blatite moje dobro ime in dobro ime našega podjetja, bodisi preko lažnih profilov, ali v svojem imenu, sporočam, da je klevetanje in blatenje kaznivo dejanje !!!
Davorin Kurbos

bravos (nepreverjen)

drži se, razkrinkaj to ozadje!

In reply to by davorin kurbos (nepreverjen)

JSS (nepreverjen)

Glede na zapise zgoraj, nisem opazil klevetanja. Eden je celo pohvalil nove števce.
Kar pa se tiče odstavitve in sodnih postopkov, še vedno verjamem v naše pravosodje.
Ko pa berem kdo zastopa večinskega lastnika (Karba, Leljak...), pa sem prepričan, da vam je zmaga zagotovljena.

In reply to by davorin kurbos (nepreverjen)

Malek (nepreverjen)

Pa ti blatiš že v prvem stavku.A to ni kaznivo ?

In reply to by davorin kurbos (nepreverjen)

davorin kurbos (nepreverjen)

Prvič:
Gonja Olge Karba proti JP Prlekija in direktorju Kurbosu, se je začela v začetku njenega prvega županskega mandata, saj gospa županja ni plačevala računov za komunalne storitve in se ni odzivala na opomine JP Prlekija. Zaradi roka zapadlosti neplačanih računov in velikosti zapadlega dolga županje, je javno podjetje (ki je v lasti občine, ki jo zastopa dolžnica) županji zagrozilo z izvršbo … županja je pod grožnjo izvršbe plačala zapadli dolg in se očitno zarotila proti JP Prlekija!
Drugič:
Podjetje, ki ga vodi županjin svetovalec in podžupan Niko Miholič, ne plačuje računov za velike količine vode, odvzete iz javnega vodovoda. Zaradi roka zapadlosti in velikosti dolga ter neodzivanja podžupana na opomine javnega podjetja, je JP Prlekija vložilo izvršbo pri pristojnem sodišču. Ne glede na to, je županja imenovala podžupana Nika Miholiča za člana Skupščine JP Prlekija – zastopnik dolžnika, ki je v izvršbi, je postal nadzornik javnega podjetja, kateremu dolguje velik denar!!!
Tretjič:
Županja direktorju, ki ga poskuša nezakonito odstaviti očita, da kot direktor ni skliceval skupščine podjetja ... Gre za popolno neresnico, zavajanje in žalitev, saj skupščine ne sklicuje direktor družbe, pač pa predsednik skupščine. Neresničnosti županjinih navedb in zavajanje, dodatno pojasnjuje dejstvo, da se dosedanja zastopnica Občine Ljutomer v Skupščini JP Prlekija (ga. Janja Holcman Babič), sploh ni udeleževala zadnjih sej skupščine in je povzročala nesklepčnost skupščine ter s tem nezmožnost sprejemanja potrebnih odločitev, ki bi omogočile niormalno poslovanje podjetja.

Svetice13 (nepreverjen)

A sedaj, ko se gre za tebe bi rad imel socutje od ljudi, katerim si podrazil poloznico za 300%.........?

In reply to by davorin kurbos (nepreverjen)

Starejše novice