Pogonska goriva so se opolnoči znižala, v nadaljevanju preverite, kakšne so nove cene.

Ceni reguliranih pogonskih goriv, neosvinčenega 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva, sta se na bencinskih servisih zunaj avtocestnega križa in hitrih cest opolnoči znižali za 5,6 centa na liter. 

Liter 95-oktanskega bencina po novem stane 1,277 evra, liter dizla pa 1,215 evra. Naftni trgovci cene 100-oktanskega bencina in kurilnega olja ter 95-oktanskega bencina in dizelskega goriva na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah določajo sami. Drugod po državi so cene 95-oktanskega bencina in dizla regulirane. 

Določajo se v skladu z uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov na vsakih 14 dni, po metodologiji, ki temelji na gibanju cen naftnih derivatov na svetovnem trgu in gibanju tečaja dolar-evro. Pri izračunu modelske cene se upošteva tudi biokomponenta.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Blentavi (nepreverjen)

Ge so zaj ovi ka znajo kaj prek Šarca povedati kda je obratno. Prej volili ste ga zdaj pa mate. V vrsto s komentarami.

delllboy (nepreverjen)

predvčeraj san v Halbereini natanko 64 litrof diesla za dobrih 14 cenof za falej ka pri nas, tou je 9€ na tank - prihranek pa se skouz mejsec in leto naberej, san delan nekje 40.000 km na leto - pa še mimogrede mi je na poti, skratka, z aplikacijo za gorivo tankam bilo kje najceneje v Avstriji, v Nemčiji pa je trenutno diesel večinoma 1,18-1,22€ - skratka, tankanje v Avstriji prinese 350-400€ prihranka na leto :)

Starejše novice