Maribor še vedno pretresa vest o surovem fizičnem napadu na sodnico mariborskega okrožnega sodišča Danielo Ružič, ki je v napadu trpela hude poškodbe. Mariborski možje v modrem še molčijo, napadalca oziroma napadalce še iščejo.

Domača hiša, kjer so mariborsko sodnico pričakali udarci, je ovita v tišino. Surov in neusmiljen napad se je zgodil, ko je prikorakala pred vrata svojega doma. Javnost se sprašuje ali je bil napad povezan s službenim delom ali zasebnim življenjem sodnice Daniele Ružič.

V tančico skrivnosti prav tako še vedno ostaja zavito ali je bilo napadalcev več ali zgolj en. Sosedje in domačini v Pekrah, ki veljajo za precej varen predel, so še vedno pretreseni.Zakaj se je napad zgodil, še ni jasno.

»Verjetno zaradi njenega dela, ki ga opravlja. Tega verjetno opravlja kar dobro, da se je nekdo tako maščeval,« pripoveduje bližnji sosed Jože Krivec.

Rešilno vozilo slišali le nekateri

Bližnji sosedje žrtev napada izven sodniške toge poznajo kot prijazno sosedo. Znajo povedati, da je bila družinska hiša v zadnjem času deležna prenove. Nekateri domačini na ulici Jelenčevih so slišali rešilno vozilo, večina pa je šele zjutraj izvedela, kaj se je zgodilo. 

Varna soseska priča brutalnemu napadu

Soseska, ki je nekoč veljala za elitno in varno, je bila iz sobote na nedeljo priča enemu najbolj brutalnih napadov na javne funkcionarje v zgodovini samostojne Slovenije. Hudo poškodovana sodnica, ki je bila nekaj časa celo v življenjski nevarnosti, še vedno ostaja na zdravljenju v mariborski bolnišnici.

Možje v modrem napad nanjo preiskujejo kot poskus umora in napenjajo vse moči, da primer čim prej raziščejo. K temu jih je pozval tudi predsednik republike Borut Pahor, ki je izpostavil, da je potrebno še toliko bolj primerno ukrepati zato, da to ne bi postalo sprejemljivo obnašanje.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
a (nepreverjen)

nikjer pa ne omenite..da je ta gospa Prekmurka rodom iz Tišine

ne-vernik (nepreverjen)

Ka pa je tak rano v gojdno sodila ka je bila sodnica, povečan obseg dela ?

In reply to by a (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem zakaj se pri nas sodniki skrivajo. Sodijo v imenu ljudstva in so javne osebe. Seveda ta zločin najostreje obsojam in ji želim hitro okrevanje.

lauraas (nepreverjen)

Zdaj lansirajo, da je napad osebnega značaja, da ne bo slučajno krivo slabo delo krivosodja!

laurASS (nepreverjen)

Opica ena, malo si tan na tvoji nori24tv prešti kakšne pišejo o ton primeri. Tan se zgražaj nej tu. Što je prvi lansiro ka je napad osebnoga značaja, ka bi jo naj celo partner premlato pa ne ven kakšne vse še druge špekulacije ste nej desni glupani lansejrali na tistoj vašoj bruhanci od medija. Kak te je nej sran sploj takši komentar napisati kak si ga zdaj? Resno ste desni zabiti pa pokvarjeni do amena.

In reply to by lauraas (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Vidim ka mrziš desničarje. Tudi komunisti so mrzili "sovražnike ljudstva". Sovražniki ljudstva pa so bili vsi ka so jim bili na poti. Pa tudi med seov so se obračunavali kak v volčjom krdeli. Banda pač.

In reply to by laurASS (nepreverjen)

hmmmmm (nepreverjen)

Torej vseeno nismo enakopravni oz. enakovredni.
Če bi bila ženska šivilja, bi mediji zgolj dodali eno črtico v črno statistiko družinskega nasilja.

čarni vrag (nepreverjen)

Ti očitno ne razmiš za ka se ide. Napad na sodnico, ki predstavlja državo je nekaj drugega kot napad na snažilko Fato. Seveda če je do napada prišlo zaradi njenega dela kak sodnice. Ne vem ka včijo v tej današnjih šolaj, če pa nemate pojma o pojmu.

In reply to by hmmmmm (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Saj pa že napekajo na napad osebnega značaja, da zaščitijo krivosodje.

lauraas (nepreverjen)

Zakaj bruhanca? Ker razkrinkajo "garažno" pokvarjenost levičarjev?

Dragan Krstić (nepreverjen)

Zelo dvomim da je sodnico poškodoval partner kajti če je to vseeno res pa mora biti velik cepec da izvede poskus umora na tak način. Če partnerica vara se pač ločiš, še posebej če si mlada in sposoben živeti samostojno. Če je to res storil mu ne uide 20 let zapora. Po moje je dobila mafijski poljub smrti, ko te mafija hudo poškoduje in ti pusti živeti s težkimi posledicami.

Starejše novice