Sinoči je zagorelo na deponiji odpadnega materiala v naselju Bezena v občini Ruše. Zaradi gostega dima prebivalce v dolini reke Drave med Rušami in Mariborom obveščajo, da zaprejo okna in ne zračijo stanovanj.

V Rušah je v bližini tovarne izbruhnil požar, ki prebivalce, zaradi možnega vdiha dima in ostalih stvari, ogroža še danes.

Po navedbah Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je zagorelo ob 4.44 na deponiji avtomobilskih pnevmatik. V gašenje požara so se vključili gasilci PGD Bistrica ob Dravi, Smolnik, Ruše, Lovrenc na Pohorju, Selnica ob Dravi in Slemen, poroča STA.

Požar v zadnji fazi gašenja

»Požar je v zadnji fazi gašenja, javnost pa je o požaru obvestil center za obveščanje v Mariboru. V Mariboru sicer smrdi po dimu, a to se bo verjetno v kaki uri razpihalo,« je za STA povedal vodja intervencije Damjan Šteger iz Gasilske zveze Ruše.

Prostovoljna gasilska društva so na svojih Facebook profilih že objavila obvestila in prebivalce obvestila, naj zaradi požara v bližini tovarne zapirajo.

»Zgodaj zjutraj so nas zbudili pozivniki, požar na Bezeni. Vse občane preventivno prosimo, da zaradi morebitnih nevarnih snovi v zraku danes zapirajo okna in ugasnejo klimatske naprave, ter tako preprečijo vdor nevarnih snovi v stanovanja, saj so lahko škodljiva za zdravje. Je pa požar že pod popolno kontrolo gasilcev,« so obvestili na Facebook profilu Prostovoljnega gasilskega društva Bistrica ob Dravi.

Večje nevarnosti za gibanje ljudi na prostem naj ne bi bilo. Požar namreč po ocenah Štegra nima takšnih razsežnosti kot tisti v Podskrajniku, kjer je v četrtek zvečer zagorelo v obratu Fragmata, še poroča STA.

»Zaradi požara v Rušah v bližini tovarne, obveščamo, da preventivno zaprejo okna in vrata ter s tem preprečijo morebiten vdih dima in ostalih snovi,« pa so na svojem profilu opozorili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Ruše.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tinka13 (nepreverjen)

A se to samo meni zdi,ampak zadnje čase pa res nekam pogosto zagori na teh deponijah, skladiščih?!
Slaba požarna zaščita ali kaj drugega?

Godžiro (nepreverjen)

Ne , samo zdi se ti .

Tinka13 (nepreverjen)

Prav maš!

In reply to by Godžiro (nepreverjen)

Starejše novice