Dijaki programa Logistični tehnik iz Ekonomske šole Murska Sobota dosegli na državnem tekmovanju iz logistike in prometa vidne rezultate.

Minuli teden je v Novi Gorici potekalo državno tekmovanje iz prometa in logistike v okviru 9. srečanja srednjih šol za logistiko in promet, kjer so se bodoči logisti in prometniki pomerili v znanju iz naslednjih vsebin: cestni promet in načini cestninjenja, logistična infrastruktura, letalstvo na slovenskem, logistika in delovanje Luke Koper, poznavanje Evropske unije, računske naloge glede organizacije in optimizacije prevoza tovora in ter manipulacije s tovorom, ter ostalih logističnih vsebin.

Dijaki programa Logistični tehnik iz Ekonomske šole Murska Sobota so ob tem dosegli vidne rezultate, in sicer je na 1. nivoju, med prvimi in drugimi letniki, dijak Bojan Matuš dosegel prvo mesto in postal državni prvak, ob tem pa za nagrado od organizatorjev tekmovanja prejel gorsko kolo. Dijak Denis Lipovec je v isti dosegel 2. mesto. Na 2. nivoju, torej med tretji in četrti letniki je dijak Luka Novak dosegel prav tako 2. mesto. Mentorica dijakom na tekmovanju je bila profesorice Tjaša Gerič.

Ekonomska šola Murska Sobota je prejela tudi priznanje in pokal, kot najboljša šola na tekmovanju prometnih in logističnih šol.

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
tinka78

Super! Kar tako naprej. Zgleda da ekonomska šola kar napreduje in počasi prevzema sloves soboške gimnazije, ki pa iz leta v leto izgublja na ugledu.

njanja (nepreverjen)

ka je pa te gimnazija vec kak pa ekonomska gimnazija? .... razlika je edino ka se gimnazijci majo za neka vec!

Vipko
buldog

Bravo tinka78, primerjava je vredna tvoje inteligence! Zadela si bistvo: ugled soboške gimnazije je tako okrnjen, da nikoli ne bodo zmagali na srečanju srednjih šol za logistiko in promet.

gost (nepreverjen)

Najbolj pomembno je pa to, da obe šoli, tako gimnazija kot ekonomska šola, producirata težko zaposljive kadre.

Vgoste (nepreverjen)

Saj osnovna šola tudi producira težko zaposlive kadre. facepalm

bauli1

milf

gost (nepreverjen)

In kaj si sedaj hotel s tem povedati?

Popaj

@buldog

zgleda ka si še bole nori kak se delaš.

Tinka neje pisala o tekmovanju v logistiki. Normalen človek jo je razmo, ka je ščela povedati. In seveda ima praf. Gimnazija nazaduje iz leta v leto (neje čüdo, če ravnateljici po glavi odi županovanje), ekonomska pa se konstantno izboljšuje.

VLAJ

Očitno niti eden od vaj nej vido rezultatov, kere dosegajo soboški gimnazijci na tekmovanjaj iz jezikov, sploj iz nemščine.

Vipko
buldog

Popaj, zelo dobro razmin, ka je tinka napisala. In vem, da je izkristila neko informacijo, da nekoga diskreditejra. Njabole žalostno je, ko bivši dijak vidi svojo šolo kot vzrok lastnih življenjskih frustracij.
Vem pa tudi, da govoričita ti in tinka na pamet, tak neka brezveze, kak navadna papagaja. Tudi tvoja navedba kandidature ravnateljice za županjo je totalno izven konteksta; navržena kak poskus diskreditacije neke šole in osebe.

Sobochanec

Vej pa, Ekonomska šoula je lepša od Gimnazije ;-)

Popaj

@buldog

yep, vsi diskreditiramo, samo ti si oh in sploh korekten in toga nigdar in nikak ne delaš

Vipko
buldog

Popaj, ne obračaj zdaj temo pogovora na osebno raven. Enostavno mi gre na živce govoričenje na pamet z željo nekoga diskreditirati. In še nekaj: soboška gimnazija je bila tudi moja šola in tam se marsikaj naučil, kakor velika množica tu gor pišočih. Zato sem alergičen na to večno zlivanje gnojnice na gimnazijo od vsakega, ki ima dve sekundi časa - tak na pamet, tak za zabavo, tak brez argumentov, tak brez premisleka. In nemalokrat v kontekstu zdravljenja nekih svojih mladostniških frustracij.

dj_beno

krejgajte se krejgajte.............. glavno ka smo pokazale ka smo prekmurce nej zabite =) vsi so šli z povešenimi glavami domov gda so čule ka je ekonomska šola ms pobrala največ nagrad :D ( samo na sliki san se pa grdo podržo :P )

Vipko
tinka78

Mislim, da si malo narobe zastopil moj komentar, buldog. Dam ti prav glede tega, da je gimnazija svojim dijakom marsikaj dala in smo se v njej tudi marsikaj naučili. Verjetno je zato nekoč bila renomirana in priznana šola, na ekonomsko so se pa vpisovali tisti, ki za gimnazijo niso bili sposobni ali pa zaradi omejitve točk niso bili sprejeti. Danes je situacija nekoliko drugačna. Renome šole je (verjetno upravičeno) padel. Tisti najbolj ambiciozni se vpisujejo v Ljutomer, preostanek sposobnih dijakov pa se prerazporedi med ekonomsko gimnazijo in murskosoboško gimnazijo.

O dosežkih dijakov ekonomske šole dostikrat kje preberem, tudi na sobotainfo, za gimnazijske se ne spomnim, da bi. Mogoče sem res kaj spregledala, ampak v splošnem sem prepričana, da jih je precej manj.

Pa še to, me sploh ne moti, če ravnateljica kandidira za županjo ali pa če je članica kakšne stranke. Me pa motijo takšne stvari, kot je bil tisti pohujšljivi ples knjižnjičarke. Ne samo to, da ravnateljica takrat ni ukrepala tako kot bi morala, baje je dijaka, ki je naredil posnetek, celo prijavila policiji. To pa me moti!

VLAJ

Tinka, s sakin tvojin komentaron ge bole dvomin, ka si ti kakšo šolo sploj od znotra vidla. Ok, pravopis obvladaš, ka pa napišeš je pa tak butasto, ka je žemtno kaj bole butastoga napisati.

"Tisti najbolj ambiciozni se vpisujejo v Ljutomer, preostanek sposobnih dijakov pa se prerazporedi med ekonomsko gimnazijo in murskosoboško gimnazijo."
To ka je lotmerška telko "bokša, ambicioznejša, bla bla bla" je navdno sranje. V debati so bokši brez dvoma, se drugo je pa čista primerljivo.

Vipko
buldog

VLAJ, kapa dol! Tudi sam menim enako. Samo tinka78 kar po svoje razporeja dijake; v skladu s svojimi stereotipi.
In še to: Sobota je puna moje generacije in tudi generacij za mano, ki so uspešni in so končali soboško gimnazijo. Zdaj bom tvegal še jaz dve trditvi na pamet: kasneje, v poklicni uspešnosti ni nobenih razlik med dijaki, ki so končali katero koli od navedenih gimnazij. In iz tega sledi, da soboška gimnazija ni bila nekoč, ampak je "renomirana in priznana šola, ki dijakom marsikaj da in se v njej marsikaj naučijo".
Druga zgodba je ekonomska gimnazija, ki po programu ni povsem primerljiva s "klasično" gimnazijo.
In še nekaj - ne trdim, da na ekonomski šoli ne delajo dobro. Za uspehe jim čestitam!

Vipko
tinka78

Poklicna uspešnost je samo eden izmed kriterijev, po kateri bi lahko ocenjevali šolo, čeprav dvomim, da ni nobenih razlik med dijaki, ki so končali te tri šole.
Eden izmed kriterijev je sigurno tudi matura. Vem, da je tukaj ljutomerska gimnazija že tradicionalno najbolj uspešna daleč okoli. Je pa tudi res, da ekonomska ni ravno najbolj, se pa stanje izboljšuje, kolikor se spomnim lanske mature.

Ne pravim, da je zdaj razlika med šolama tako zelo velika. Ampak že to, da je razlika tako majhna, je nek pokazatelj, da se nekaj dogaja in spreminja. Ali je gimnazija toliko izgubila, ali pa ekonomska toliko pridobila na kvaliteti in ugledu.

Vipko
buldog

tinka78, govoriš na pamet. In prosim te, ne primerjaj ekonomske šole z gimnazijo, ker sta to neprimerljiva programa in neprimerljiv šoli. Če hočeš po vsej sili postaviti soboško gimnazijo v slabo luč stori to na drugi način. Bi pa dodal, da se ti je v tej šoli moralo zgoditi nekaj hudega.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice