Slovenska nogometna reprezentanca je v Celovcu pred številnimi slovenskimi navijači klonila s severnimi sosedi. Odločil je en gol, selektor Matjaž Kek pa je po tekmi izpostavil ključne napake slovenskih nogometašev.

»Čestitam Avstriji za zmago, predvsem v prvem polčasu so bili boljši. Ko pa smo se v nekem trenutku že rešili pritiska, smo dobili gol. Škoda, da potem naš pritisk ni prinesel izenačenja, mislim pa, da je bila Avstrija v prvem polčasu boljša in je zasluženo zmagala,« je uvodoma povedal Mariborčan in športno priznal poraz.

»Bilo je preveč napak v 'pas igri', ko smo jim kar sami dajali priložnosti. Vedeli smo, kakšno kakovost ima Alaba, a dve, tri situacije, ki so bile res nevarne, so bile po sredini. Bili smo preveč pasivni, preslabi v dvobojih, preslabi v odbitih žogah ... bili so hitrejši, nevarnejši, boljši v teh elementih,« je brutalno iskreno govoril Kek.

»V nekaterih trenutkih smo izgubili žoge, ki so bile nevarne za našo zadnjo linijo. Iličič je šele zadnjih 20 minut, ko smo se pomaknili bližje njemu, bil kakovostnejši. Vsekakor pa je tudi to ena od ugotovitev te tekme. Teh 20 minut je pokazalo, da je vse skupaj boljše, a pasivnost in reakcije na odbito žogo, to pa mi ni bilo všeč,« je še razkril selektor.

Slovenija tako po treh tekmah ostaja pri dveh točkah, že v ponedeljek pa je na sporedu nova tekma. Varovanci Matjaža Keka se odpravljajo v Latvijo, kjer se bodo v Rigi pomerili z izbrano vrsto, ki jo vodi Slaviša Stojanović.

S spleta

Komentarji (16)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
Truplo

Enostavno... proti slabi Avstriji smo bili še slabši!

... in slab trener = (nepreverjen)

Slab rezultat

In reply to by Truplo

moravčan (nepreverjen)

že išče alibije

ODSTOP ... mor… (nepreverjen)

odstopiti …

In reply to by moravčan (nepreverjen)

FUZBALER (nepreverjen)

SLABO ZELO SLABO Prepričan sem, da bi prve 4 ekipe iz slovenske 1. lige odigrale dosti boljše, tudi Mura. Ni bila Avstrija kvalitetna ampak Slovenija zelo slaba če ne bi bilo Oblaka na golu bi fasali 4 komade. Edino Oblak pozitivna ocena vse ostale "zvezde" slabo. Ne spomnim se da bi celo tekmo bil vsaj en strel naših v okvir vrat. Keku v premislek ali ima smisla te "zvezde" skup vlačiti dobesedno iz celega sveta en celo iz ZDA da o stroških ne govorim. Ekipa popolnoma neuigrana, podaje netočne, tekanje v prazno, pa to so osnove nogometa, ki jih včeraj noben igralec ni obvladal. Na Kekovem mestu bi vsaj polovico ekipe takoj odslovil ker niti niso kondicijsko pripravljeni saj večina sedi na klopi in gleda tekmo. Krivi tudi mediji, ki jih z lažnimi informacijami kujejo v zvezde. V glavnem v Sloveniji imamo vsaj 30 igralcev ki so boljši in bolj pripravljeni.

Putin (nepreverjen)

Krivec za tako igro je edino trener, sterat ga u p... m...!
Ce ste prej krivili bivsega trenerja potem dajte tud zaj krivit tega nadutega keka!

In reply to by FUZBALER (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Nejasno mi je kakšne kvalitete ima recimo Kurtić, pa Jokić ki je celo kapetan. To da ju na tekmi sploh ni videti. Mogoče pa imata kakšne kvalitete, ki jih vidi samo Kek.

Sam. Doma (nepreverjen)

Kek nika ne vijde. Katastrofalen trener, v Rijeki je mel sreco ka dinamo v krizi bil on pa mel supwr igralce. Ze prejsnjo reprezentanco njemi oblak sestavo, tao pa kavcic.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Kekec 00 (nepreverjen)

Ce bi sestavili ekipo iz Slo lige,ni vrag da nebi vsaj dvakrat nevarno streljali na gol.Bogi revceki so ti zvezdniki(Jokic,Stojanovic,Kurtic,Sporar),ko ne morejo iz 10 metrov podat.Menje naj govorijo in vec tecejo.

bono1

Ne razumem teh novinarjev, kakor reporterja na tv tega Iličiča kujejo v zvezde toda ta tip ni v reprezentanci naredil nič še sam sebe je preigral, ko se zaleti z žogo. Edina svetla točka je Oblak vse ostalo pa Kek se jim zahvali za soedelovanje Jokiču, Kurtiču, Krhinu, Stojanoviču......
Če bi včeraj igrali igralci iz naše prve lige sigurno nebi izgubili.
Me res zanima kako bo v ponedeljek na naslednji tekmi, treba bo ogromno spremenit.

Putin (nepreverjen)

Tega srbina stojanovica ze ednouk sterajte odked se je privlekel..

In reply to by bono1

Vipko
Truplo

Če že Kek dela narobe, da kliče tega in tega... zakaj potem delajo narobe tuji klubi, njihovi trenerji, ko dajejo te iste Iličiće, Kurtiće... v igro in to v klubih, kateri sicer niso Real ali Barcelona, vseeno pa tudi ne neki provincialni klubi. Ena Atalanta bo npr. igrala v Ligi prvakov!
Po mojem niti nimamo tako slabih igralcev... so pa totalno neuigrani, v slabi kondiciji (čemu sedaj kvalifikacije, ko so prvenstva v veliki večini držav končali pred mesecem dni?) in še se kaj najde. Ostalo... krivda je na selektorju oz. bi kar rekel, da na prejšnjem! Ta je uspel popolnoma "razturiti" vse, kar se je gradilo nekaj let. Tako preko noči po mojem mnenju ne moremo usvariti neke reprezentance, katera bo sejala strah in trepet med nasprotniki!
Za konec: mi nimamo niti enega napadalca... kateri bi vedel dati gol iz polpriložnosti. Če ne daš gola, te nasprotnik še bolj pritisne... obrambo potisne naprej in posledica tega je, da je naša reprezentanca pod še večjim pritiskom. Strinjam se tudi, da bi lahko Kek bolj zaupam tudi igralcem, kateri igrajo v domačem prvenstvu. Morda bi morali uvesti neko neuradno pravilo: vsaj tretjina igralcev mora igrati v domačem prvenstvu. Ni ga vrag... ta taki ne bi grizili tudi travo, če bi bilo potrebno?

In reply to by bono1

Godžiro (nepreverjen)

Kot vedno ista slika , dva milijona Janezov in dva milijona selektorjev , ki vedo kako bi bilo treba postaviti igro , in kateri igralci bi naj igrali .

Nije beg cicija (nepreverjen)

Vaj že pa se vsi v vse razmite , zato pa smo na vseh področjih v , rajši ne povem kje , ka se takšni experti kak vij v vse razmijo , marš .

STRPNEŽ (nepreverjen)

Katastrofa kako slabo so igrali to so manekeni , tako se ne bori za barve države menjat vsaj polovico , edino OBLAK je bil dober ce nebi tako dobro branil bi doboli vsaj 5 golov ....

12 (nepreverjen)

Popravni jutri.pa da vidimo kako in kaj.od selektorja do zadnjega igralca naprej

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice