FOTO: Bobo
Na provokacijo z zemljevidom velike Madžarske, ki ga je ob madžarskem prazniku nacionalne povezanosti objavila pisarna za mednarodno komunikacija predsednika vlade Viktorja Orbana, se je odzval slovenski premier Marjan Šarec.

Kot smo poročali, je ob madžarskem prazniku nacionalne povezanosti pisarna za mednarodno komunikacijo predsednika vlade  Viktorja Orbana About Hungary tvitnila zemljevid velike Madžarske in poleg zapisala »odvzeti sta nam bili dve tretjini države.«

Na zemljevidu je narisano, koliko ozemlja in Madžarov je izgubila država. Poleg so objavili tudi povezavo do članka, v katerem državni sekretar Arpad Janos Potapi trdi, da je trianonska pogodba uničila madžarsko družbo, gospodarsko in politiko.

Še pred Madžari pa je za provokacijo poskrbel tržaški občinski svetnik Lorenzo Giorgi, ki je ob italijanskem dnevu republike na družbenem omrežju Facebook objavil zemljevid Italije s priključenim delom Slovenije ter istro in Dalmacijo, zravne pa pripisal: »Naša Italija«.

Oster odziv Šarca

Na provokacije se je na družbenem omrežju Twitter odzval premier Marjan Šarec.

»Vprašanje madžarskih in italijanskih zemljevidov ter predlogov za popise Slovencev je predvsem vprašanje za tisti del slovenske politike, ki je hitela sprejemati Tajanijevo "opravičilo". Moje stališče je jasno. To ni ne evropsko, ne miroljubno. Je nož v srce Slovenije!«

Trianonsko mirovno pogodbo so po koncu prve svetovne vojne pred skoraj 100 leti podpisali v Versaillesu. Z njo so največ ozemlja po razpadu Avstro-Ogrske pridobile Romunija, Češkoslovaška in Kraljevina Srbov, Hrvatov in Slovencev. Med drugim se je Prekmurje po pogodbi združilo z matično domovino.

S spleta

Komentarji (65)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
000000 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Piros Fehér ez a magyar fold

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Idi meketat f travnik rajši

In reply to by 000000 (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

Prekmurje je od nekdaj pripadalo Madjarski in Hrvaški

In reply to by 000000 (nepreverjen)

000000 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Piros Fehér zöld ez a magyar föld

mađaron (nepreverjen)

ej pa to je nej mađaroinfo?!

In reply to by 000000 (nepreverjen)

feri11 (nepreverjen)

Vij, slovenci ste pa nož v srcej Prejkmurca.. Pa rouka v žepko Prejkmurca tudi...

mačkovski (nepreverjen)

Prekmursko ponižnost pa skromnost so skoz zlorablali. Inda mađari, gnes slovenci.

Za tau smo si sicer sami krivi.

In reply to by feri11 (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Ma nemoj banda pokvarjena, to te je zaj vrglo iz tira, "provokacija"?
Lopovi skorumpirani vas je nej vrglo iz tira ka ste vse slovence splahnili v revščino z tem TEŠ6. Če mate jajc se spravite na pahorja, kateri nam je vse to zakuhal, pa se marsikaj kaj se ne veste...

Vend, Vendi, Veneti (nepreverjen)

Prekmurci smo s priključitvijo k Jugoslaviji v nekaj desetletjih izgubili vse, kar smo imeli 1500 let in kar je značilno za samobitnost. Izgubili smo svoj knjižni jezik, svoje knjige, časopise, molitve in pesmi, izgubili smo svojo kulturo, ljudsko nošo, panonsko hišo, prekmurske predmete, svoje izobražence, učitelje, pisatelje, duhovnike... Člani naše elite so v Ljubljani postali brezoblični Slovenci, ki v slovenščini sramežljivo priznajo, da prihajajo s Prekmurja - in to je tudi vse... Slovenci so našo prekmursko kulturo uničili, nas Prekmurce pa asimilirali.

n008 (nepreverjen)

rejsan, kar mađaron neje uspelo v 1000 letaj, je slovencon že skoraj uspelo.

Za 50let mo še samo peščica lidij s smešnin naglason in nizko plačo.

Brez lastne identitete in ponosa. Hlapci hlapcon.

In reply to by Vend, Vendi, Veneti (nepreverjen)

kasparov

Ne guoči norosti. Ka tij mogouče žalivaš za vougrami? Ka si normalen? Nan Prejkmurcon je bilou dobro edijno v SFRJ. Nišče me nede prepričo v nasprotno. Prvič v zgodovini smo bilij LIDGEJ za časa Titoja. Prlej so nas doj glejdali vougri, gučali so nan sefelej žaljive izraze. Za Titoja smo pa doubili slüjžbe, svojo zemlo, svoje tovarne, svoje banke, svoje trgovske drüjžbe, svoja stanovanja, galerije, kinodvorane, športne centre. Ges san za Jugoslavijo.

In reply to by Vend, Vendi, Veneti (nepreverjen)

JanezJ007 (nepreverjen)

Hvala bogi da so

In reply to by Vend, Vendi, Veneti (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Fsi vi zgoraj navedeni-drugoga ste nej vredni kak Vogrinon pa Taljanon rit brisati. Sran vas naj bo, pa želej van ka bi se van kuse spesale.

n008 (nepreverjen)

no zaradi tebi podobnih primerkov smo pa tu ge smo

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Of eden (nepreverjen)

Za Slovence smo mi itak Madžari pa najslabša pokrajina v Sloveniji. Bokše ka idemo ta ge nas ščejo meti/vidite...

Tupol (nepreverjen)

In če prideš v lj vsi mislijo, ka znamo govoriti po madžarsko, pa ka imamo vsi krave, pa ka smo včeraj dobili internet.

In reply to by Of eden (nepreverjen)

Toome (nepreverjen)

A ta tip zna še kaj pametno povedati in narediti ali zna samo floskule v metati.
Naj izda knjigo zbrani šarcizmi.

feri11 (nepreverjen)

Tip je pač komedijaš, pa tou je njegof cejli in edijni talent...

In reply to by Toome (nepreverjen)

kasparov

Vüva dva zgoraj be pa rajše mela čelavoga generala glanckopfa. Ali falabougi, takših nimakof nega telko, ka be čelave še inouk prišo na oblast.

In reply to by Toome (nepreverjen)

Koko++ (nepreverjen)

Takrat ko je skrajni levičar, grozil da bo nacionalizirali, podrzavil, beri pokradel, vsa privat podjetja, pa ni bila provokacija? Takrat pa je bil Sarec tiho?

ORBAN - ŠAREC (nepreverjen)

Šarec lepo te prosim pusti Prekmurce pri miri. Ti si zadenj, ki se lejko glasi ker za Prekmurce do sedaj nejsi napravo absolutno nič, tvoj cilj je svaditi med sev Prekmurski in Madžarski narod kar je skrajno sprevrženo. Z nobeno od sosednjih držav si Šarec ni v dobrih odnosih zdaj ne verjamem, da so čisto vsi pokvarjeni Šarec pa sveti, znači da pri Šarci nekaj ne štima. Pravilno je zapisal v svojem komentari Vend da smo Prekmurci izgubili vse kar smo imeli tako pod Slovenijo kot pod Madžarsko zdaj pa se svajuvlejo prek naših Prekmurskih hrbtov sram naj vas bo. Odnesite si to vaše proslavljanje 100 letnice v Ljubljano če vam drugače ni mar za Prekmurje. Prekmurci v vsem zaostajamo za Slovenijo to ni naša krivda ampak vaša.

DF (nepreverjen)

smrdljivi klovn komunajzerski
a veste da sem nekje prebral, da je administrator peder
Marička, Marička meni pa je ves čas govoril, da je smrdljivi kuhar pri komunajzerski gasilcih

In reply to by ORBAN - ŠAREC (nepreverjen)

Viktor (nepreverjen)

Najgloblji nož v srce Slovenije in njena sramota je Šarec sam!

Janko M. (nepreverjen)

To pravi tvoj preljubi vrhovni vodja JJ?

Šarec ima vsaj hrbtenico. JJ bi prodal Prekmurje za par forintov. In se klanjal Orbanu ter Tajaniju

In reply to by Viktor (nepreverjen)

Viktor (nepreverjen)

Da, Šarec, ti sam! Na političnem odru igraš komedijo, v zaodrju ti pa prišepetavajo drugi, ker lastnega zdravega
političnega koncepta nimaš!

kasparov

Ja znamo, tij bi rajši möo čelavoga šiptara z grosuplja. Ali, falabougi, toga filma več nigdar ne boś vido.

In reply to by Viktor (nepreverjen)

Kalimerči (nepreverjen)

Kak smešno , kak jebeno smešno z obeh strani , ha , ha , ha , grohotom se smijem .

žrebec (nepreverjen)

Ne boš se dugo smejo, zato se vidi kakši si.

In reply to by Kalimerči (nepreverjen)

geometer1 (nepreverjen)

Ge ste zdaj janševci, največji slovenski domoljubi? Tej opičnjak vogrski keri tej zemlevide objavlja na debelo financejra vašoga ljubljenoga vodjo in njegovo stranko v keroj so zbrani sami bivše komunjare in UDBAši. Date se na süjo periniti tomi Orbani za par forintov. Kak vas je nej sran?! Pa kak vas je nej sran zagovarjati političare keri so tak vehementno zagovarjali in opravičevali Talijanijovo izjavo??? Na splošno vas je lejko desničare v rit sran. Oudali bi Slovenijo pa Prekmurje sakšo tujci keri bi mimo prišo pa bi van na dušico fudno. Tou ste že napravili sigdar do zdaj ka ste se zlizali s sakšin okupatoron Slovenskoga pa Prekmurskoga ozemlja. Še pred kratkin je vaš ljubljeni vodja krijčo pa zvao nekšo trojko v Slovenijo..... nemreti vij desni brez tujoga gospodara. Še ednouk..... KAK VAS JE NEJ SRAN DESNIČARE - PRODANO DÜŠE ????!!!

čarni vrag (nepreverjen)

Snoči smo v Oddaji Tarči lahko videli vso bedo naše države in njenih politikov. Z nami so delali kak z zadnjimi klošarami. Ena od teh je bila tudi Alenka Bratušek. Ta se izgleda ne zaveda ka je napravila. Šarec pa zdaj odpira fronte z vsemi našimi sosedi.

Gradec (nepreverjen)

Naročil bi ti Heiniken pivo, pa ne vem če jo lahko javno popiješ. Zaradi rdeče zvezde seveda. Skrivoma pa tako kot tvoj ljubljeni vodja jo popijete z velikim užitkom.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti si navadno budalo. Državo so okradli za več milijard, ti pa o Janši in rdeči zvezdi. Mogoče ti ni jasno, da bodo še tvoji vnuki polnili bančno luknjo, ki so jo v pretežni meri skopali tvoji idoli. Daleč bomo prišli s tem Kučanom, ki je eno državo SFRJ že zavozil, pa kljub starosti še vedno ne da miru.

In reply to by Gradec (nepreverjen)

Gradec (nepreverjen)

Verjetno si ti tudi komunistični spreobrnjenec, kot tvoj veliki vzornik Ivan Janša, kumrovški diplomant, pešpohodnik v Jajce, prištinski častni doktor.
Nenazadnje se to vidi tudi iz tega kako naslavljaš ljudi. Bivši komunisti spreobrnjenci ne morete iz svoje kože. Komunizem bo ostal v vas in zato se vam ni treba sramovati.
Pozdravi Đančija. Med drugim sem leta 88, z razliko od tebe, stal na Roški cesti.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Nikoli nisem bil v partiji, še manj sem hodil po poteh Avnoja. Večina komunistov, ki sem jih poznal so bili lažnivci in lopovi, nesposobni za službe, ki so jih opravljali.Od tega, da ste stali na Roški neke koristi ni bilo. Zopet nam vladajo komunisti in njihovi potomci iz Janše pa so napravili pravega Luciferja, ki je osebno kriv za vse slabo v Sloveniji. Ne vem kako lahko normalen človek kaj takega verjame. Na Portalu Plus si lahko prebereš obtožnico o milijardni kraji našega denarja. Na tvojo žalost Janše ni zraven.

In reply to by Gradec (nepreverjen)

Nije beg cicija (nepreverjen)

Na vej pa te tij geometer 1 vse na idnauk še ven zmeri , ka zgleda ka si sakramensko pameten , vupan samo , ka si nej tudi tij končo tišlarsko šolo .

žrebec (nepreverjen)

Nej , on je nej niti Kumrovaško znal napraviti!

In reply to by Nije beg cicija (nepreverjen)

Čudo (nepreverjen)

Enim bi res privoščil, da bi živeli tako kot madžari takoj za slovensko mejo, glede na njihove komentraje. Privoščil bi jim madžarske plače, standard, medicinsko oskrbo, šole...

Moja replika (nepreverjen)

Šarec, lófasz a seggedbe, tudod?

Gradec (nepreverjen)

Malo morgen!

In reply to by Moja replika (nepreverjen)

Kokolo (nepreverjen)

Desnicaron je narodno izdajalstvo v krvi

lauraas (nepreverjen)

Ha ha, ko je pa Mladina provocirala Orbana, takrat se pa ni odzval!

DF (nepreverjen)

Orban je prevelik gospod, da bi se odzval na pisarijo neke mladinice

In reply to by lauraas (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Prekmurje bodo zmešani levičarji spremenili v vojno Krajino in se prek naših hrbtov borili s svojimi ideološkimi nasprotniki.

Čuki (nepreverjen)

Šarec je debil, z vsemi sosedi smo skregani to je nej pravilno

PREKMUREC (nepreverjen)

Slovenski levičarji za katere so vse sosednje države fašistične, so prvi preko Mladine izzivali in provocirali Orbana na veliko bolj žaljiv način, Šarec je celo dobil uradno protestno noto iz Madžarske in tisto je bilo za njega in levičarje spremenljivo, da so osebno žalili predsednika sosednje Madžarske, kateri ima 65 % podporo volivcev (Šarec 8 %)
Takrat se ta tip "z nožem v srcu" ni oglasil, sedaj ko je pa dobil nazaj po p..č..i pa v jok in deli pri vsakem govoru fašiste vse naokrog. Naj ima jajca pa pošlje protestno noto če si upa in ima pravno podlago za to vse ostalo je provociranje in podložni mediji mu sledijo, najebali pa bomo zaradi takih stvari Slovenci. Enkrat sem se že boril za to Slovenijo pa za to mi je zdaj prekleto žal drugič pa bom puško obrnil v tisto pravo smer.

Štajerci združ… (nepreverjen)

ŠTAJERCI za ŠTAJERSKO

In reply to by PREKMUREC (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Verjetno so na vidiku večji problemi v Sloveniji, da se tale "komedijant" oglaša s takimi in preusmerja pozornost.
Razne nestrpnosti, sovražne govore... vse naprtijo desnici, pa je na levem polu v resnici tako obnašanje. Mešamo se v notranje zadeve drugih držav... Ne dobimo podpore niti v Bruslju in to bi vladi moralo biti jasno opozorilo... ampak ne, za nameček nam predsednik države dela še dodatno sramoto in nosi neke knjige predstavniku Italije... Žalimo predsednike drugih držav, kateri imajo neverjetno visoko podporo svojih volilcev... in nikom ništa! Ja, Šarec, Pahor in še marsikateri... bonton si vendar kupite!
In res, če bi prišlo do vojne, jaz take Slovenije ne mislim braniti. In zaradi tega tudi izdajalec ne mislim biti! Kajti zgodovina nas je dobro naučila, kaj je komunist v biti!

Lol lol (nepreverjen)

NAJVEČJI VBOD V SRCE SLOVENSTVA JE,DA JE PREMIER KOMUNISTIČNI KLOVN,KI MALIKUJE IN ČASTI KOMUNISTIČNE POKOLE PARTIZANSKIH GNILOB!

Gradec (nepreverjen)

Se strinjam. Seveda pa se komunistični pokoli partizanskih gnilob ne morejo meriti z pokoli domobrancev in njihovih gospodarjev nacistov in fašistov.
Sicer pa kaj takega lahko napiše samo komunistični spreobrnjenec.

In reply to by Lol lol (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

mene pa zanima ali jeklovn Slovenac
ali pa je to kak komunistični podtaknjenec
Sem pa nekje prebral, da je Administrator PEDER
Marička matička meni pa je ves čas govoril, da je smrdljivi kuhar pri gasilcih

čarni vrag (nepreverjen)

Z Bratuškovo, Cerarjem in še posebno s Šarcem se je mednarodni ugled Slovenije strmo znižal. Še posebno s Šarcem, komedijantom in imitatorjem, ki o državni in EU politiki nima pojma. Zdaj nas bodo levičarji sprli z vsemi sosedi. Notranjega sovražnika so v velki meri nevtralizirali, s pomočjo skorumpiranih sodnikov in prodanih medijev. Njihov edini cilj in smisel obstoja je ropanje državljanov, ki ustvarjajo dodano vrednost. To pa vodi v zanesljiv propad, države Slovenije. Prvi znaki razpada se že kažejo, saj skrajneži v sosednjih državah odkrito zahtevajo dele našega ozemlja. Svojo usodo smo dali v roke komedijantu in to ne bo ostalo brez posledic.

DF (nepreverjen)

dati oblast komedijantu je isto kot si z drekom rit bristi

žrebec (nepreverjen)

Šarec! Zdaj nisi na odru, zdaj tudi govoriš blesarije kot prej, samo da na škodo vseh nas. Misliš , da si z to izjavo kaj pametnega povedal! Nasprotno. Podpihuješ mržnjo med domačim narodom, ki govorijo različni jezik in ki so med sabo že z krvjo pomešani. Zapomni si, da ima ljudstvo vedno prav in volja naroda do nećega je, kar se bo tudi nekoč uresničilo. Ta nekaj, pa ni želja , ampak je nekoč tudi obstajala.
Mislim, da nisem užalil ne pouyeke ne madžare. Šarček, tebi pa priporočam, da prebereš zgodovino tega dela države in da se distanciraš od takih izjav, ker z tem vlivaš benzin na ogenj!!! Mi bomo celo življenje preživeli skupaj in nas ne razdvajaj in ustrahuj z tvojimi blesavimi iredističnimi izjavami. Govorim v svojem imenu in v imenu mnogih mojih prijateljev, ki so istega mnenja. Kolikokrat je blo omenjeno pri nas, da je koroška, štajerska, Furlanija, istra itd pripadala k nam? NOBEDEN ni izjavil takih žaljivih besed na Slovenijo kot si ti na sosede. Če smo mi slepi, pol si ti gluh!!!!!!!!

Viktor (nepreverjen)

Namesto netenja sovražnih strasti, ki se jih poslužuje Šarec, naj se raje loti reševanja obljubljenih prepotrebnih
ukrepov na domačih tleh, katerim, očitno, ni in ne bo nikoli dovolj kos. Sicer pa je oni dan že tako ali tako prejel
iz evropske prestolnice vročo "pred binkoštno voščilo" - avizo v zvezi z NLB.

komedijant (nepreverjen)

Šarac, nisi pa omenil koliko slovencev pa je pobila KPJ in koliko jih je izgnala v izgnanstvo! Tako, da se sam sebi norca delaš, saj si takšen tudi prej bil in takšen boš ostal. Seveda, da bo Slovenija razpadla, saj ni čudno ko jo vodijo taki kot si ti. Nam na severovshodu države bo ostalo vse isto, morda pa tudi bolje.

lauraas (nepreverjen)

Nikoli v vojno za levičarje in dati kri za levičarje!!!

lauraas (nepreverjen)

Ha ha ha Šarček, zdaj si dobil nazaj provociranje Mladine, pa takoj v jok!

Moja replika (nepreverjen)

Ka ščeva lauraas - kakšan država, takši premier!

JanezJ007 (nepreverjen)

Prekmurci zelo majhni in nepomebni, boljše da ste tiho

žrebec (nepreverjen)

Da pa je te šiptar prišo v Prekmurje! Ka pa zaj, pravo je ka so med nami FAŠISTI IN NACISTI, PA KA SMO SLEJPI.Jez bi pa pravo , ka je samo eden, ki je nedugo se prjšo!!

Viktor (nepreverjen)

Kaj piše eden tam zgoraj, da ima Šarec hrbtenico? :>) Ima jo le moj soimenjak, potem pa dolgo - dolgo noben
drug!

žrebec (nepreverjen)

Orban je pokazo mladini, kak je velka bila Madžarska nekoč na tviteri.Nemci , ki znate kaj so delali po Cejlon sveti, so javno pokazali , da ne želijo imeti več Berlinski zid in zahtevajo nazaj veliko nemčijo! Z velikimi žrtvami so to tudi dosegli, pa ne samo na zemljevidu.Nobeden svetovni voditelj ni niti poskusil tega kritizirati.Šarac, previsoko letaš brez krila. Delaš, kar ne spada v politiko, ampak na tvoj oder. Poglej, kakšno vlado imaš.
Tokrat pa si res uspel razdvojiti slovenski narod med sabo tako močno, kot še nikoli nobeden politik, če te lako tako poimenujemo. Vsak narod ljubi svoj jezik in običaje in svoje prednike. Nekoga nazivati za naciste in fašiste, zato ker se ne strinja z tvojo politiko, je nezaslišano, skrajno nečloveško dejanje obsojanja vredno.Naučil sem se, da nobeden nobenemu ne more vsiliti nekaj kar si sam ne želi in naj dela kaj ne želi. Kot vidim, tebi se je dalo, kajti to se zelo vidi v tvoji zadnji izjavi. Za mene osebno NISI ZAŽELJEN v naših krajih, ker po mojem vodiš politiko istega kova, kot so jo vodili komonistični nacionalisti.Nekoč LENDAVA gospodsko mesto, danes mesto siromakov in(nacistov in fašistov)po vaše.

Viktor (nepreverjen)

Sosedje Slovenije, zlasti pa Madžari, nima(m)jo kratkoročnega spomina. Dodobra si bodo zapomnili Šarčeve
sramotilne, politično nespretne, žaljive izjave. Naj ne računa na dobrega vzhodnega soseda, ker je odklenkalo - njemu in Sloveniji!

Vipko
Truplo

Ne vem, kaj ima slovenska, predvsem pa prekmurska javnost toliko proti Madžarski? Če oni objavijo kakšne zgodovinske zemljevide, mi takoj na okope! Kot da mi nimamo kakšnega zemljevida, kjer je osrčnje slovenstva v Celovcu! Avstrijci so reda radi protestirali mislim da samo enkrat, pa še takrat so našo razlago sprejeli. Šlo se je pa za sliko knežnega kamna na tolarskem bankovcu.
Po drugi strani prikazujemo voditelja sosedne države kot nacista, fašista...
Pa še to, kar sem slišal v Monoštru od Jožeta Hörnöka ob obisku našega društva, pa tudi slovenski konzul Jesih je bil podobnega mnenja: slovenski manjšini v Porabju še nikoli ni šlo tako dobro, še nikoli niso imeli toliko pomoči od države Madžarske, kakor ravno za časa desne vlade Viktorja Orbana. Da so pa tam težave glede slovenskega jezika pa je razumljivo: otroci doma poslušajo tisto trdo prekmurščino (ker starši, dedje drugega ne vejo), v šoli madžarščino, knjižno slovenščino pa ob kakšnih krožkih... in normalno je, da se prekmursko/porabski živelj počasi asimilira... brez nekih pritiskov, kakor se na lastna ušesa slišal. Saj je razumljivo!
Ampak mi... tiramo pač svoje! Italijanu Tanjaniju poklanjamo neke brošure, pa bi bilo veliko bolje, da bi ob enem sicer upravičenem protestu pustili zadeve... kakor so mislim da naredili Hrvati. Zato so tudi bolj uspešni v diplomaciji od nas... svoje povejo in se grejo neke tihe igrice... z nami, verjetno z EU-jem in tudi sosednjimi državami. Mi pa... kot bi poslali neko ogromno vojsko nekam, pa še vsak vojak bi imel boben, na katerega bi udarjal brez presledka. In kaj smo dosegli: nič, ker nas tudi nihče ni kaj prida poslušal.

In reply to by Viktor (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice