Največ radarjev na vas preži na jadranski magistrali, kjer so jih postavili približno štirideset.

Stacionarni radarji na Hrvaškem, ki jih je policija postavila pred leti, so se izkazali za zelo učinkovite, zato se bo njihovo število letos drastično povečalo, piše 24sata.

Prava poplava radarjev se je zgodila na turističnih območjih Hrvaške, ob jadranski obali, pa tudi na cestah, ki vodijo do morja. Tisti, ki boste potovali po avtocesti, se boste nadzoru izognili, saj od Zagreba do morja na vas ne preži noben radar. Je pa situacija drugačna, če izberete alternativne poti. Na slednjih bo na vas prežalo veliko število radarjev. 

V kolikor se boste od Zagreba do Splita odpravili po "stari cesti", bo na vas prežalo trinajst stacionarnih radarjev, še piše 24sata. Še posebej pa boste morali biti previdni med vožnjo po jadranski magistrali, saj je od Rijeke do meje s Črno Goro postavljenih kar 31 stacionarnih radarjev. Še posebej gosto so radarji postavljeni na območju od Zadra proti Šibeniku.

Seveda je ob tem potrebno pripomniti, da ni nujno, da bodo v vseh radarskih škatlah dejansko tudi nameščeni radarji. Seveda pa je to med vožnjo zelo težko oceniti, zato je bolje, da se držite predpisov. 

*Naslovna fotografija je simbolična.

S spleta

Komentarji (17)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
TTX

Nete me vidli purgeri... Sretno !

tuncika

Radar lahko stoji na vsakih pet metrov. Če bomo (boste) previdno vozili in po predpisih, ne bo težav. Je pa lepo vedeti da se soseda Hrvaška uči od SLO učitelja.

Joško Dolgouško (nepreverjen)

Prej previdno pa po predpisaj. Tou ti tuncika ka se pelaš sako nedelo do župne cerkve do meše pa nazaj. Mo te vido kak boš ti upoštevo predpise proti Spliti, kda boš prevozo 700 km po 8 vraj pa vido 2883 prometne znake. Pa itak ne vejš o čem gučin.Tak ka je dobro, ka mate v rezervi kakšeh 100 do 300 ojrov "ka se nađe pri ruci" hahahahaha, nikdar ne vejš.

Aja pa od "15. lipnja autoputovi poskupljuju za 10 posto". Lepe počitnice u lepoj njihovoj! Pa pozabo san ka trajekti tudi.

čarni vrag (nepreverjen)

A ti bi vozo do Splita po magistralni cesti? Oglasi se pri doktori!

In reply to by Joško Dolgouško (nepreverjen)

Joško Dolgouško (nepreverjen)

Če malo pogledneš zemljevid pa če se v šoli mel poštevanko do 10 lejko enostavno prešteš ka kda ideš doj z avtoceste, te na cestaj ob Splite pa v samon Splite čaka 9 radarov. Pa lepo san ti napiso ka po tiston, da prevoziš 700 km.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Izgleda da ti in tebi podobni nej ste sposobni voziti po omejitvaj. Nazaj v avto šolo!

In reply to by Joško Dolgouško (nepreverjen)

? (nepreverjen)

čarni vrag!
A si ti spremenil ime iz Tujca, DF... v čarni vrag? Samo še tisti je bil tako zatežen kak ti. Neverjetno težki imbecil si ti!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Briga me tvoje mnenje, obesi ga mački na rep.

In reply to by ? (nepreverjen)

? (nepreverjen)

čarni vrag!
Saj je vseeno, če te briga za moje mnenje. Moralo pa bi te brigati za mnenje tvojih bližnjih, ker si bolnik, vendar se tega ne zavedaš!!! Njim pa mora biti strašno hudo, razen če niso vsi že pobegnili stran od tebe, kar ne bi bilo čudno.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Lepo, ka se brigaš za moje bližnje. Brigaj se rajši za svoje.

In reply to by ? (nepreverjen)

Štejf1940 (nepreverjen)

San ne vejš o čen güčiš. Avtoceste so itak večinoma v lasti tujcev, najdrakši pa je istrski ipsilon. Trajekti pa majo ceno za nizko in visko sezono, in je cena že kar lep čas enaka, si lejko poguglaš. zatou ne piši ka se dražijo.

In reply to by Joško Dolgouško (nepreverjen)

majsterX (nepreverjen)

Alo? Če si zmantrani se staviš. Valda ne pelaš v enon šsi do Splita? 550km do splita odpelaš v 5,5 urah, če se pelaš po predpisaj brez postankov. Tak ka enih 6 ur bi moglo folgati brez ka bi zmantrani doj prišo. Samo eni pač mislite ka ste sami na cesti in ka za vas ne valajo predpisi. Takšne vas naj samo lovijo radari. Prav privouščin van.

In reply to by Joško Dolgouško (nepreverjen)

AHAM (nepreverjen)

Lepou po predpisaj pa lejko samo ftiče slikajo... ;)

P.S.: Gda si zmantrani od vožnje pa ne ločiš več prometnih znakov pa mijslin ka rejsan nej trbej dale pelati, ali?

grobar (nepreverjen)

Joško Dolgouško,ja ge se pa te tij pelaš,ka do Splita voziš 700 km.

hah (nepreverjen)

hohoho kolko vas je proti Hrvaški, te pa v srbijo ite na morje, tan nas prej Slovence tak radi majo....iden v Beograd, pa pred menoj za tujce dvignejo cene, pa še smejijo se mi.....tak Srbija kak Hrvaška - balkanska posla!!

pozorni (nepreverjen)

Menej tan zagvüšno nedo zgrabele. Vej san pa nej tak naure, ka bi hrčekon pejnaze ta noso za njigve nekvalitetne storijtve, za njigvo aroganco in nesramnost.

Orthodox (nepreverjen)
S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice