Poleg poročila delegata Štefana Žibrika objavljamo tudi sklepe disciplinskega sodnika Draga Vukana.

Potem, ko smo v torek objavili izjavo za javnost s strani NK Tišina, včeraj pa smo se pogovarjali s predsednikom Medobčinske nogometne zveze Murska Sobota, Danilom Kacijanom, vam danes v pogled dajemo tudi poročilo delegata tekme ter sklep vodje tekmovanja in disciplinskega sodnika.

Štefan Žibrik, delegat omenjene tekme je zapisal, da je pričakoval močan pritisk na sodnika s strani gostov. Med drugim zapiše tudi, da je bila tekma od 65. minute naprej odigrana v nemogočih razmerah, igro gostujoče ekipe pa je označil kot nesmiselno in škodljivo za nogomet.

SPODAJ OBJAVLJAMO POROČILO DELEGATA SPORNE TEKME ŠTEFANA ŽIBRIKA TER SKLEPE VODJE TEKMOVANJA IN DISCIPLINSKEGA SODNIKA.

Poročilo delegata o tekmi Tišina : Roma - dobesedni prepis:

"Organizacija tekme je bila pomanjkljiva, saj je organizator pričakoval, da bo močan pritisk na sodnike s strani gostov. Že pred tekmo sem predlagal, da obvestijo Policijo, a tega niso storili. Prav tako ni bilo table za nakazilo menjave igralca. Ker vpisanega fizioterapevta g. Ošlaja ni bilo, smo neposredno pred tekmo ročno vpisali Kuhar Nino. Domači trener je bil vpisan tudi kot igralec vendar ni vstopil v igro. Gostje slačilnic niso uporabljali in so po tekmi šli preznojeni domov. Tudi prav !?

Gostje so nastopili brez vpisanega trenerja, pomočnik pa ni imel izkaznice, a je kljub vsemu vodil ekipo iz klopi. V 19.min je prišlo do fizičnega odrivanja in udarjanja gostujičih igralcev št.14 in 6 (Pestner Leandro in Šipoš Tomi - moj pripis za javnost), vendar sodnik ni upal poseči po izključitvi vsaj enega če že ne obeh.Domačemu igralcu (menda Grah ?) so vidne potpludbe na jeziku, vratu in rami, kar sem videl po tekmi tudi sam, ko mi jih pokaže.

V 45.min sodnik pokaže gostujočemu igralcu št.13 rdeči karton za prekršek vlečenja. Ker so bili takoj pritiski na sodnike, se ti ob daljši prekinitvi dogovorijo in na koncu obvelja pravilni predlog g.Gaborja, ki je tudi po mojem popolnoma pravilna, saj glavni sodnik ni dobro videl situacije. Zatem ga le opomni, zaradi česar protestirajo še domači. Ker igra še ni bila nadaljevana, je to v skladu s PNI.

Med polčasom vstopi v ograjeni del igrišča tudi domnevno kaznovani Zlatko Hahn in daje napotke igralcem ter graja sodnike. Takoj zahtevam da se odstrani iz igrišča, kar godrnjaje tudi stori.

V 65.min je KLJUČNA situacija na tekmi. Gostje dosežejo zadetek, za katerega domači trdijo da iz offsida. Ker gostujoči gledalci verjetno mislijo da ne bo priznan, trumoma hitijo proti domačim gledalcem in se začnejo prerivati z redarji, morda tudi udarjati, zato pokličem Policijo ki prispe za cca 15-20 min. Ko so gostje slišali, da sem poklical 113, so se do prihoda policije že skoraj umirili, tekma pa je bila prekinjena cca vsaj 5 min. Domači trener je že hotel igralce, zaradi grobosti gostov, pozvati iz igrišča, vendar, tudi na moje nagovarjanje, tega ni storil (pokliče pa k sebi gl. sodnika in mu to pove- moj dodatek) in tekma se je v NEMOGOČIH razmerah odigrala do konca. V tem trenutku je zaradi ugovarjanja odstranjen tudi domači predstavnik g.Kuhar.

Igra, kot so jo prikazali gostje je nesmiselna in nogometu le ŠKODUJE, saj nasprotnik enostavno ne more parirati njihovi grobi ostrini in v duelu raje preskočijo žogo, sodniki pa so pod nenehnim pritiskom. Domači predsednik po tekmi telefonski kontaktira g. Kacijana. Res ŽALOSTNO !!!

Po tekmi ni bilo večjih problemov pri odhodu (morda zaradi prisotnosti policije), le nekaj domačih gledalcev je bentilo zaradi rdečega in nato spremembe v rumeni karton št.13 v 45.min.

Opisna ocena sojenja :
Sodniki prispejo pravočasno, se ogrevajo in tekmo, pod velikimi pritiski gostov in morda tudi strahu, odsodijo povprečno, čeprav prav zato, ne vse v skladu PNI.

Delegat : Štefan Žibrik"

Sklepi vodje tekmovanja (disciplinski prekrški) v zvezi s tekmo med NK Tišina in NK Roma:

"NK TIŠINA ni zagotovil table s številkami za nakazovanje zamenjave igralcev.

V 65. minuti igre je bil s klopi za razervne igralce NK TIŠINA odstranjen predstavnik kluba g. Mirko KUHAR. Ob doseženem zadetku gostov je pritekel do prvega pomočnika sodnika in ga žalil. Ob tem ga je prijel z rokami za vrat, ga stisnil ter ga odrinil. Po odstranitvi je nadaljeval s komentiranjem sodniških odločitev. Ob tem je na igrišče pritekel tudi podpredsednik NK TIŠINA g. Miro BERKE, ki je prav tako žalil in grozil prvemu pomočniku sodnika. V tem trenutku je bila tekma za nekaj časa prekinjena. Podpredsednik NK TIŠINA, g. Berke, je na igrišče prišel že ob polčasu ter se nešportno in žaljivo ter z grožnjami obnašal do sodnikov.

Navijači NK TIŠINA so se v času tekme, predvsem v 65. minuti igre, ko je prišlo do vsesplošnega prerivanja med gledalci na tekmi, nešportno reagirali na sodniške odločitve. Vsled nemirov v 65. minuti igre je bila na kraj igranja tekme poklicana tudi Policija.

Prekršek po 23., 24. in 25. čl. DP NZS. NK TIŠINA je, sicer v imenu upravnega odbora in igralcev kluba, dostavil pisni dopis, katerega je posredoval tudi medijem. Dopis je sicer uradno ožigosan z žigom kluba, vendar ni podpisan s strani zakonitega zastopnika kluba. NK TIŠINA lahko v roku 3. dni po objavi tega sklepa dostavi na sedež MNZ M. Sobota pisno izjavo o dogodkih na omenjeni tekmi.

Po končani tekmi, ko so sodniki zapuščali igrišče, je do njih pristopil igralec NK TIŠINA - Kristjan KUZMA (26050), ki je na omenjeni tekmi bil gledalec in ni bil vpisan v zapisnik o tekm, ter začel žaliti prvega pomočnika sodnika g. Tomaža KRANJCA z neprimernimi in žaljivimi izrazi. Prekršek po 18. čl. DP NZS na podlagi 33. čl. DP NZS se zoper igralca - Kristjana KUZMA (26050) izreka: SUSPENZ.

Igralec lahko nemudoma oz. najkasneje do PETKA, 15. 4. 2011 do 10.00 ure, dostavi na sedež MNZ M. Sobota pisno izjavo o dogodkih na omenjeni tekmi.

S strani drugega pomočnika sodnika, g. Jožeta GABORJA, sta bila prijavljena igralca NK TIŠINA, Borut SMEJ (18778) in Tadej BOKAN (50486), ki sta ga po končani tekmi pred slačilnicami grobo žalila z neprimernimi izrazi.

Prekršek po 18. čl. DP NZS na podlagi 33. čl. DP NZS se zoper igralca - Borut SMEJ (18778) in Tadej BOKAN (50486) izreka: SUSPENZ.

Igralca lahko nemudoma oz. najkasneje do PETKA, 15. 4. 2011 do 10.00 ure, dostavita na sedež MNZ M. Sobota pisno izjavo o dogodkih na omenjeni tekmi.

Iz poročila delegata je razvidno, da je med polčasom vstopil v ograjeni del igrišča član NK ROMA, g. Zlatko HAHN, ki bi naj dajal napotke igralcem ter grajal sodnike. Na zahtevo delegata, da se naj odstranil z igrišča, je to godrnjaje tudi storil. Član kluba NK ROMA g. Zlatko HAHN je kaznovan s prepovednjo opravljanja vseh funkcij v nogometu in je bil tako neopravičeno v ograjenem delu igrišča.

Igralci NK ROMA so na tekmi prejeli 7 rumenih kartonov.

Iz poročila delegata je razvidno, da so se navijači NK ROMA v času tekme v večih primerih izredno nešportno obnašali in žalili akterje tekme. Predvsem v 65. minuti igre, ko je bil dosežen zadetek za NK ROMA, so stekli do mesta, kjer so se nahajali domači navijači ter se začeli prerivati z redarji in gledalci. S tem je nastala vsesplošna konfrontacija. Vsled navedenga je delegat poklical Policijo in je bila tako tekma prekinjena za cca 5 minut.

Iz poročila delegata je razvidno, da je bila tekma izredno groba, pogoji za igro oteženi in da bi naj bilo precej nepravilnosti s strani akterjev tekme. Glavni razlog za to bi naj bil predvsem obnašanje in pritisk gostujoče ekipe na akterje tekme.

Poročilo se preda v pregled in proučutev MDNS M. Sobota.

Prekršek po 23., 24. in 25. čl. DP NZS. NK ROMA lahko v roku 3. dni po objavi tega sklepa dostavi na sedež MNZ M. Sobota pisno izjavo o dogodkih na tekmi.
Iz poročila delegata je razvidno, da je v 19. minuti prišlo do konfrontacije med večimi igralci in sta pri tem gostujoča igralca št. 14 - Leandro PESTNER (34734) in št. 6. - Tomi ŠIPOŠ (46407) odrivala - udarjala nasprotne igralce, za kar sta prejela tudi rumene kartone.

V tej zvezi morajo sodniki tekme dostaviti dodatno poročilo z obšino obrazložitvijo ali je res prišlo v tej situaciji do udarjanja in odrivanja ter situacijo podrobno opisati.
Izjavo je potebno dostaviti takoj, vendar najkasneje do PETKA, 15. 4. 2011 do 10.00 ure na sedež MNZ M. Sobota.

Iz poročila delegata je prav tako razvidno, da je v 45. minuti igre glavni sodnik gostujočemu igralcu št. 13 pokazal rdeči karton, vendar je na asistenco drugega pomočnika sodnika, spremenil svojo odločitev in igralca št. 13 - Branko GLAŽAR (5125) opomnil z rumenim kartonom.

V tej zvezi morajo sodniki tekme dostaviti dodatno poročilo z obšino obrazložitvijo o razlogu spremembe odločitve glavnega sodnika.

Izjavo je potebno dostaviti takoj, vendar najkasneje do PETKA, 15. 4. 2011 do 10.00 ure na sedež MNZ M. Sobota.

Disciplinski sodnik: Drago VUKAN, l.r."

S spleta

Komentarji (47)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
zlatiprinasalec

ŠTO JE BIU NA TEKMI JE VSE VIDO VI STE KAK ENA MAFIJA PM SI LAŽETE GES SAN BIU NA TEKMI PA JE BILA TEKMA KAK TEKMA KAK SE DERBIJI SPILAJO NEMREJO GLEDATI IGRALCI KA SE BORIJO ZA ISPAT KA DO NJIN SAMO GOLE DAVALI ALI TOU ME BOLIJ SE LAŽETE NIGDI PA NE PIŠE DA JE ROMA DALA GOL KA SO TAN MALO NEJ ZBILI SODNIKA IGRALCI IN TISTI KA SEDIJO NA KLOPI NK TIŠINE SO GA ODRIVALI SODNIKA PA KA JE MIRO BRES DOVOLJENJA ODO PO IGRIŠČI PA NEJ NISCE PISO PA SE TAN RASPRAVLO Z SODNIKAMI MED NAVIJAČAMI PA NIKAJ DRUGO NEJ BILOU KAK NAVIJANE PAČ SAKI ZA SVOJE BOLIJ TOU KA SO SMO SAMO CIGANJI KRIVI TISTO PA NE PIŠETE KA NK TIŠINA NAREDILA AJA NEGA NAŠOGA POLEK NIKOGA TE PA JE TAK KAK JE

MisterD

Igralci keri so žalili sodnike so takoj doubili suspenz, igralci keri so se pa fizično znašali nad nasprotniki pa nikaj.Smešno!Tu se točno vijde glede na kazen, što se koga bojij.Cejla zveza je pod vplivon ciganov.

slovan

San malo spremljo ta poročila enih pa drugih, ter tretjih. In na konci zgleda, ka je nasrko tisti, keri je že itak bil bit. Svašta! Eni se resno bojijo drugih ljudi. Glavno, ka si kakšen zavaljeni delegat pobere tistih 30€ (ne ven točno) in ide lepo na tri runde špricera po tekmi. Sicer pa...to je itak kmečka liga, zato tudi organizacija tekem in celotne zveze nemre biti glih na nivoji Champions League. Tak pa nikak nači!

waw

Ne morem, da nebi nekaj napisal še pri tej zadevi, čeprav ste eni tako sovražno naravnani do nekaterih, sami pa si verjetno ne preberete kaj piše v dopisih, zdaj če "cigo" takoj ni dobil kazni je vse kriva zveza, klub nedaj bog da bi bil kaj kriv, igralci ah kje pa oni tudi ne....Pa sploh ne branim zveze, še zdaleč ne, kot nevtralni opazovalec imam drugačen vpogled v zadevo.
Vsi akterji tekem bodo svojo kazen dobili naslednji teden, tisti ki spremljajo stran MNZ lahko opazijo, da se disciplinske zadeve, ki zahtevajo dodatne dopise in obrazložitve zadeve, urejajo za en teden nazaj, tako da se nič bati, kazni bodo ustrezne.

Mene pa zanima sledeče, omenjeni igralci NK Tišine, ki so bili prijavljeni s strani sodnikov po tekmi, dobro eden ni igral, ostala dva pa sta, ja kje pa sta bila celo tekmo, a sta "ciganom" nastavljala noge, da so jh lahko tepli, ali sta igrala moško igro, ali sta bila "posrana", še bolj kot sodniki verjetno. Najlažje je na koncu poslat sodnike v 3pm,biti frajer, tam so močni, je pa res da sodniki takšne igralce najlažje prijavijo. To toliko o tem da vsakemu takoj pade v oči, da so trije Tišinski igralci v suspenzu. Ja kako pa nebi bili, če so sodnike pošiljali nekam...Kot vidite sodniki niso prijavili nobenega igralca NK Rome, kar je vsekakor krivda na njihovi strani,tako da kazni za njih ne morejo biti neven kako velike, če pa sploh niso prijavljeni. saj niso dobili niti rdečega kartona.... Ja na koncu bo vse kriva zveza, ker jih ni kaznila. Saj sploh nima razloga,da bi jih, edino če si izmisli kazen, da bo zadoščeno nekaterim bralcem tega foruma, ki so verjetno bili na tekmi na tišini, vendar si od strahu niso upali povedati nobene besede, zdaj pa na forumu v anonimnosti tolčejo vsepočez....

Moderator tega prispevka, pa bi naj objavil celoten dopis delegata tekme, v drugem prispevku od včeraj tako piše, kateri je na koncu še nekaj pripisal in kar se nanaša tudi na dogajanje pred tekmo in domnevam da na obnašanje funkcionarke NK Tišine, ki bi nekaterim s svojo glavo mislečim, lahko nekaj povedalo.

vragtevzeme

Čestitam gostopd delagat na izjavi samo si lekar bil na čist druge tekme pri par stvareh ajaj :S.

Citiram G. Žibrika
V 45.min sodnik pokaže gostujočemu igralcu št.13 rdeči karton za prekršek vlečenja. Ker so bili takoj pritiski na sodnike, se ti ob daljši prekinitvi dogovorijo in na koncu obvelja pravilni predlog g.Gaborja, ki je tudi po mojem popolnoma pravilna, saj glavni sodnik ni dobro videl situacije. Zatem ga le opomni, zaradi česar protestirajo še domači. Ker igra še ni bila nadaljevana, je to v skladu s PNI.

Rdeči karoton je glavni sodnik pokazo za udarec z komolec v predel obraza ne pa za vlačanje, mogo bi pa resan pokazati pri ton prerivanje 2 rdečiva kartona Nk ROmi ker so enostavno naskočile ko je pokazal rd, da ne gučin o udarcaj v naše igralce itd... Sam sem bil par metrov odaljen mogoče 10 od dogdka in je bil čisti rdeči karton kar je tudi utemeljil glavni sodnik!!! Te pa na Sceno stopi gospod seronja stranski sodnik kere vbije glavnemu sodnik v glavo ka naj ne da rdečega kartona ka de sranje z romi. Pa spremenjeni odločitve pa se vsi romi smejijo sodniko, nemaš kai lejpa zahvala sodnikom. Pa še neka g. Gabor stranski sodnik je bil odaljen vsaj 50m od dogadka Glavni pa mogoče 5 in potem je stranski sodnik pravilno oceno situacijo.... ma daj ite nekan .....vred z cigojame

matt

Eni nepismeni neandertalci še itak nevejo kak se Caps lock izklopi...

Vipko
artur

Eeee, Dolfe, prerano si se vtegno

ribič1

sprijaznite se z porazom,pač smo od Tišine skoz boukši bilij .Ali ene fejs tou mantra pa se nemrejo sprijazniti sten ka so zgujbili.Delegat je pa ena velka p.... ka samo nk.romi slaboga dela.Tekma je bila malo bole ostra z obej stranej kak saki derbi med Romo pa Tišino zaj se pa eni fejs cedni delajo.Debato zaj na toj strani mate kak če bi nekak koga bujo ,da so pa drujge tekme prekinjene ka se med sebov bijejo pa sodnijke ploudijo po igrišče pa nišče o ton ne vej pisat pa delat.Zaj ka je Roma zmagala pa ka je 7 žutih kartonov bilo na tekmi celo prekmurje more tou znati.Pač eni nemrejo preboleti poraz.

vragtevzeme

matt Ta tipka njemi falij ka železna bila :D

mago

@vragtevzeme se čista strinjan s tebo... sama san stala skoraj poleg navijačov NK Rome, kda se je zgodo tej prekršek.... navijače so zbesnole prote stranskome sodniki... tak ka lejko garantejran ka so navijače NK Rome sodniki praktično zagrozili ka de stranje... tak ka telko o ton, kak je bilo pravično...

pa telko o pravilah, 65.člen tekmovalnega pravilnika pravi, da če je sodnik bistveno kršil Pravila nogometne igre (kar nedvomno je), se tekma ponovno igra.

zlatiprinasalec

PRAVILNO DA SO SIMONI SPOTRLI NOGOU KA 2 KADNA LEŽO V BOLNICI PA OPERACIJE NEVEN KELKO MEU PA SE GNES DEN STEN TRPIJ SO SI TIU BILIJ NISCE NEJ CELO PREKMURJE OBVESTO MALO BOLE MOSKA IGRA PA JE ŽE KAK ČI BI VOJNA BILA MALO PROSIM PA VSI SAMO PISETE NEKAJ PROTI NAN CIGANOM NO M... N.... J.... TISTAN KA ZARADI KA RESAN SE NIKAJ NEJ ZGODILO JE KAK ČI BI BILA TRAGEDIJA SAMO KA NEDE GER TIŠINA FERIJA LAJNŠČKA PROSILA KA FILM NAREDI STOGA KATASTROFA SVI JEDNAKI SVI RAZLIČNI

mefisto

Ključavničar Joža bi moral priti nazaj za par mesecev, pa bi bil red.

vragtevzeme

ei ti daj Caps lock najdi pa te pijše, ker si totalno glup.... Aja pitaj Simona kak je bilo pa te se zderaj in me zanima če se boš dela drou ali pa boš tuj... Pa še neka mi povei zakkoj pa je simon odišo med polčason z klopi ??? zato ka je nei mogo gledati kak se obnašate pojeb zato ... pa neboi tak čeden !!! Ja pa mej je ploščico not 20 cm pa 2 c debelo nei ? tau tuj resan kak so vaši gučale ? daj daj...

waw

Na evropskem prvenstvu v nogometu 2008 je Graham Poll, poznavalci ga verjetno poznate, Hrvaškemu reprezentantu Josipu Šimuniču pokazal 2 rumena kartona, slediti bi mu moral rdeči a mu ga ni. Bistveno so bila kršena PNI a se tekma ni ponovila. Kar je edino logično. Sodnik je bil poslan domov z nogometnega prvenstva, rezultat pa je obveljal. Tako da ne pričakujte ponavljanja tekme, v tej zadevi, če ni bila na svetovnem prvenstvu. Aja sigurno bo vsa krivda na zvezi, ker se ne upa postaviti proti "ciganom"... Jao eni bi za svoj klub in svoj ego obtožili vse druge, samo svoj prag bi pustili umazan...

vragtevzeme

@ribič1

KA si bil na tekme ??? te pa mi zaj pojvej s kec ti teza ka je bila tekma groba z obej strani !!! što je dobo 7 žuteh kartonov pa što 1 in od teh 7 žuteh je bilo 3-4 čiste rdeči taka ne motaj, ka nwm či so igralci tišine naredile 5 faulov cejlo tekmo !!!! Nejede se za tau ka ne sprejmejo poraza, ide se zato ka tau ne sodi na igrišče takšna igraje oz delanje grobih prekrškov ker roma od igre neje pokazala nič !!! saj vejpa či nej načik te sami s sebov špilale in te meli v sezoni 2 tekme pa še tau de ciganski derbe pušča roma te pa si dajde duška kak si znate!!! ker de dosta klubov bajkoteralo tekme !!!!!!

okroglazoga

Zlati ptinašalec si pa en model!! V prekmurje gučimo prekmursko, pa slovensko, če tao ne vejš idi v državo cigansko!!
Zakoj so pa nej uporabljali slačilnic pa je lejko vsen jasno, saj se bojijo vode, vekše nevarnosti za njih nega kak je voda!!!
Sicer pa je vaša ciganska spupina LANGA pokazala vso primitivnost na RTVSLO pred vsem slovenskim avditorijem!! Če so katere besede za tebe prežmetne pijtaj ka pomejnijo, ali pa pijtaj primitivca Ferija Lainščeka!! Če pa v fuzbalu navijate za hrvaško, kot se oblačite v kockaste drese med reprezentančnimi tekmami lahko mirne volje odite tja! Tam z vami naredijo red in še mi bomo veseli!
JE TO TU RED? JEBEM VAM SUNAC!!

waw

vragtevzeme, tebi se prav vidi da si igralec tišine, na tej tekmi si sigurno igral, ker veš vse podrobnosti, samo ne izdaj se preveč, ker se boš potem moral skrivati, tu na forumu se pač lahko. Glede na to,so tvoji komentarji dokaj realni, kar se tiče same tekme. Imam občutek da hoče Tišina izsiliti, da se "cigane" vrže ven iz lig... Mislim, da imate vi to tam v občini Tišina medsebojne probleme in jih tam rešujte lokalno ne pa da mečete slabo luč na celo pomurje. Verjamem da je bila verjetno res zelo nefer in zelo groba igra nasprotne ekipe, samo tudi sami smo kdaj pa kdaj nefer in grobi. Če nisi, potem nisi igralec. Bojkot tekme - razen Tišine verjami,da nihče drugi, v tem boste sami....

MiChO

Vse vrejdi napisano, ge bi vas popravo ka je karton nej bil upravičeno razveljavljeni, saj ga je z lakejton vdaro in šele tan je mel okrvavljeni gezik, nej že od prlej. Glavni sodnik je bil bliže od stranskoga. Naj stogij za svojo odločitvijo, kera je bijla pravilna. Či ges tou keromi napravin, mi rdeči karton pa pet tekem ne vujde.
Nej ste omenili niti toga, ka bi tekma zaradi vseh prekinitev mogla biti podukšana za najmenje 10 minut, bijla je pa nej niti minute.
Sodniki pa so svojo nalogo opravili PODpovprečno, glede na moje več kak 15 letne izkušnje z nogometon.

vragtevzeme

nej nišče nešče izsilite malo ide na mnz pa opitaj kelko je bilo takšnih incidentov na tekmah romov in kelko sodnikov je bilo posranih. Ma kakšne medsebojne probleme !!!! Mi mečemo slabo luč na pomurje ...halooo pa ge tij živiš !! še podnevi si znan v kmice... što se bije na tekma primer lipa, dokležovje tišina itd... in kdo je zaj pretepač !!! romska moštva pač... vrvli nejsmo sami taka!!! Pridejo romska moštva na svojo mino če nej v prekmurje te nendre indre...

zlatiprinasalec

IDI TE MALO V VANČA VAS PA V PUŠČO PA TE BOS VIDO KA SE VIJ LEKAR BOJITE VODE KA SE CIGANJI NE BOJIJMO VODE KA SE PA TIČE ZA SKUPINO LANGA PA TU NEMA VEZE NIKAJ Z NJIMI KA JIH CUJ MEŠATE TISTO JE MUZIKA TOU PA JE ŠPORT EDINO ČI NE LOČIŠ PA KA ČI SI TIJ TAKSI FRAJER OKROGLAŽOGA KA TAK CIGANJE SINFAS LEJKO SO TI DEKLINO ZMRDALI KAKSI NASI CIGANI NEVEN ZA KA SE IDETE KA TELKO CIGANJE SINFATE ZARADI ENE TEKME PA ČI BI SE SE KAJ ZGODILO BI RAZMO ALI NIKAJ SE NEJ ZGODILO KAK PA JE NK TIŠINA NAPISALA SAMO ENO ZGODBICO EH BW GES MO NAROČO TE PA KA ENO ZGODBICA SE NAJ SE NAPIŠE ZA LEJKO NOUČ NASLOV DE TIŠINA NE PRENESE PORAZA HVALA LEPA

zlatiprinasalec

če tao ne vejš idi v državo cigansko!! TOU KA SI PA NAPISO BOKSE BI BLOU ČE BI MELI SVOJO DRŽAVO BOLE BOGATE DRŽAVE NEBI BLOU PA SAMO BI SE UŽIVALO NISCE NEBI DELO IZ TVOJE DRŽAVE OKROGLA ZOGA KA BI JO TIJ MEU BI DELALI ZA NAS PA CELE DEKLINE BI PRISLE V NASO DRZAVO SAM BI OSTO JOJ IZ VANČA VASIJ PA TI LEJKO PRAVIN NISCE NE DRZIJ ZA HRVAŠKO AMPAK ZA SLOVENIJO VSI ZA SLOVENIJO ZAPOMNI SI TOU ENKRAT PA HENJAJ NEKAJ ŽALITI

siniček

okroglazoga,poslušaj ne bit tko glasen ti govoriš da se piše slovenski pa prekmurski ,kak pa ti pišeš,ma daj malo si preveč depresiven na ton forumi ok. ka zdaj maš temo tu o langi pa o tuširanju rominih igralcev .1 oprosti cigani se ne bojimo vode 2 usak navija za keri koli klub 3 pejt ti u cigansko državo oprosti ampak vidim da si bolan .pejt malo k psihijatru.ok,ka se pa tiče nogometa lejte sem cigan in to priznan .ampak nk roma ni vljuden klub in vem sem bil na parih tekmah in vem kake so situacije , samo vam 1 povem nogomet je nogomet ne pa ka vi delate neven kašne bruke iz tega .pač naj se kazni igralce in to ej to .pa maloprosim mejte spoštovanja do romskih ljudi ne samo žalit pa pičkarit, ka z tem neboste nikamor prišli -- lep pozdrav iz lj

Spy

waw, tebi se pa točno vidi ka si nekši funkcionar na MNZ oz. človek iz sodniških vrst, tak ka ne nakladaj, ker si nej kredibilen...

Glejte dragi cigani, vsi bili neka enakopravni in tako naprej, ale en je nej sposoben spraviti skuper enga pisnoga sestavka, keroga bi človek leko razumljivo prešto. Uporabljajte ločila izkopite caps lock in napišite vsaj en post smiselni, keroga de človek leko v doglednon časi prešto jebemo!

Swan

kelko pa je bil rezultat?

vucak

meni se pa zdi ka drugo več nede pomagalo kak redno pritiskati na sodnike...vsaj rdečih kartonov več nede :D

dasak

Škoda, ka eden pred mongimi leti nej na drugi strani začnol določene ukrepe 8 lager), pa bilo zdaj mir z takimi in podobnimi. Sicer pa kakšna liga takšen nogomet, če je to sploj. ges bi jih zaprl na določeno mesto, pa naj tam šplijao makar klavir, nej pa fusbal.

waw

Nisem ne funkcionar in hvala bogu ne sodnik! Nevem, kako bi drugače preživel na tekmi med belimi "cigani" in črnimi "cigani", zaradi katere se že cel teden prepirate eni in drugi... eni malo bolj spremljamo dogajanje v nogometu na splošno in določene stvari vemo, pa zato ni treba da si funcionar ali sodnik. Eni pa veste grajati, sami ste pa verjetno zaposleni na največji firmi v državi, enako kot "cigani", in vi zdaj na forumu pišete da so eni nepismeni... vsak uporabnik si naj prebere svoj post, med njimi tudi vragtevzeme, pa boste videli, da bi tudi vam prišel prav kak tečaj....slovenščine....

pitbull_la

Kak ste zdaj palik vsi glasnii ... Ka mogoće so vam ciganji žene zmrdali ??? ... Pa to nej rejsan ka gda smo dali gol ka smo proti njin bejžalii ... Malo pitajte gospoda Miro Berke pa un de van znau natanćno razložit kak je blo ..Nej na pamet !! lp zvezdan

jerdna

če bi se pravočasno ukrepalo predvsem pa pravilno nebi blo vse te debate - vsi dobro vemo rek; bolje preprečiti kot pa zdraviti - pa se ga nihče nikoli ne drži - zdaj pa mamo! upam da bodo odgovorni odgovarjali.

Swan

včeraj na tekmi tottenham-real se je videlo kaj je navijanje normalnih ljudi.

mcmario

ma vi ste vsi skup bedni ze teko razpravljate pa nikan ne pridete ka je bilo je bilo trebej iti naprej nei pa nazaj

sukarchavo

@Spy ti si slovenec pa ne ves slovenski pisat. Ka si ucitelj slovenskega jezika?? Idi v stalo pa navci svoje krave, pa prosim te henjaj s taksnimi komentarji.

@okroglazoga kelko si ti star? 12 sigurno ce pa nej ti mentaliteta 12 letnika. Sramota

San Rom pa ne branim NK Roma ka so si skujali to do pac pojedli. Samo zakoj tu zaj vi Pusco pa vse drugo cuj mesate. Tisina je skos nas cigane mrzila. Se spomnite da je FUNI za vas spilo pa kelko dobroga je za klub napravo pa ste ga itak zvali cigo. Sramota.

Moremo se pac sprijazniti prekmurski fuzbal nazalost propada decki mislijo ka so igralci ce majo zute,oranzne Ali pa vijolicate kopacke. Marinko Sarkezi je bi najboksi

Zizektobi

Sicer malo izven teme ...

Citata iz slovarja slovenskega knjižnega jezika:

cigàn -ána m (ȁ á) 1. pripadnik iz Indije priseljenega ljudstva, navadno brez stalnega bivališča: pravili so, da cigani kradejo otroke; ogrski cigani; tolpa ciganov; črn kot cigan; laže kot cigan ∙ ekspr. je tak cigan slabo oblečen; ekspr. pri nas je kot pri ciganih vse je v neredu; smeje se kot cigan belemu kruhu široko, na vsa usta 2. slabš. zvit, lahkomiseln ali malopriden človek: to ti je pravi cigan; še hujši cigan je, kot si ti; potepa se, cigan / kot psovka cigan ciganski

ròm rôma m (ȍ ó) nižje pog. priprava iz lesa ali drugega materiala, ki obdaja sliko ali druge predmete; okvir: izdelovati rome; dati sliko v rom ∙ pog. ta je pa za v rom zelo je lepa

Od kod sploh izhaja beseda Rom, če sploh ni razložena v slovarju slovenskega knjižnega jezika? Kaj sploh ta beseda pomeni? Od kdaj sploh takšna gonja, da ste vi Romi in bože sačuvaj, da vam kdo pove cigani? In zakaj določeni med vami jemljete kot žaljivo, besedo cigan? Imam nekaj ciganskih prijateljev, ki so mi rekli, da oni niso Romi, ampak cigani. Tudi na hrvaškem pravijo njihovim ciganom Romi in po vseh ostalih državah, kjer ste priseljeni? Glede na to, da bi vas naj bilo po evropi do 10 milijonov. Ker večkrat sem tudi v parlamentu slišal, da so opozarjali na besedo cigan, kar se mi še toliko bolj ni zdelo razumljivo, ker beseda rom dejansko ne obstaja kot taka in bi se v parlamenut naj držali knjižne slovenščine.

Sprašujem čist resno, ker me zanima. Se opravičujem , če sem koga užalil, to ni bil moj namen.

komentator

Vse tekme z romsko populacijo so resno nevarne za nasrpotne igralce. Sam sem v nogometu zadnjih 15 let in vem. Kakšna bi naj bila rešitev pa ne vem. Mogoče je res edina rešitev bojkot vseh romskih tekem. Saj ni vredno zaradi treh pik stakniti poškodbo zaradi katere več celo življenje ne moreš igrati nogomet. Saj se rom vrže ne na žogo ampak vsak štart je direktno v noge in če ne odskočiš noga gre.

siniček

spy poslušaj če maš probleme povej pa rešiva ok .. ne žali prek foromov cigane ok .. ka si ti naj večji cigo ok .. prosim da se skuliraš okkkkkkkkkk maš že dost tega vašega sranja drugo neveste sam da pišete cigani to cigan tistoooooooooo .. na tem sobota info kaj se dogaja sam cigani ciganiiiiiiiiiii .. sam žalit veste drugo nič .. pa še osprosti spy caps lock uporablam ampak če si nepismen oprosti maš u ormužu mesto .. lep pozdrav in se živcirajte dalje,lp

**kaca**

http://www.facebook.com/#!/Sobotainfo
aa na fb pa brez komentarov
tuj ste pa vsi mocni

sukarchavo

Hehe tu njin nej trbe slike meti. Na fb pa se bojijo pustiti komentarje ka majo svoje slike. Tak kak tista pesem ide ka CECA popevle "kukavica nisam znala da si takva kukavica"

**kaca**

http://youtu.be/YzYgdP2mi_8
ma nemoze na niko nista
hahahhahahah

blaugrana6

Evo. Že se smigejo pa norca delajo. Tak samo dale NZS, organi pregona pa vsi ostali, ka lejko kaj ukrepate. Še diplome njin dati, ka do dale brsali pa delali probleme.

blaugrana6

NZS = MNZ*

dbohar

Ge san igralec Tišine, tu maš začetnice mojga imena in priimka, ter sliko na FB, ne ven zakoj tao nucaš, ampak san ti delo olajšo!!! Mogoče nucaš tao zato ka boš lejko dale grozil???

sukarchavo

@vragtevzeme vrag de tebe zel. To so nej prekmurski romi. Dolenjski romi so za nami 100 let tak ka ne vidim zakoj si dal link tu.

**kaca**

vragtevzeme, ena pa samo za tejbe
http://youtu.be/2CKHvk7HZqs
uzivaj ob poslusanju

sukarchavo

@vragtevzeme no pogledni si to prosim te

http://www.youtube.com/watch?v=iwOizZO1EHQ

waw

Dragi pristaši NK Tišine; po današnji tekmi "ciganov" iz NK Rome, ki so na domačen igrišču v Vanča Vasi, se pravi na svojem terenu izgubili, oziroma popušili z 1:8, se razumemo z 1:8... lahko nehate komentirati oziroma se lahko nehate "afnati" na tem forumu o tekmah med NK Tišino in NK Romo!!!Ko vaš prejšni nasprotnik, kateri vas je premagal na vašem terenu in na neven kako nefer način, na svojem domačem igrišču, se pravi med samimi "cigani" izgubi z 1:8, se lahko vi nehate pogovarjati o nogometu, lepo prosim. Pa ne da je za to zdaj kriv g. Kacijan, da je bil delegat na njihovem domačen terenu in ni bilo pizdarij... dajte, lepo vas prosim...poglejte najprej sebe v ogledalo, pa potem rečte hop...

makavelithedon

@waw

ja pa to samo dokazuvle ka so cigani močni z grožnjami, skupinskimi napadi in podlimi udarci. zaj ka de en čas mer pa nedo noug trle nedo več golov davale te pa palek barbarsko klanje.

cigan je cigan pa cigan de osto cigan.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice