Podlesnik se boji, da ni v ozadju kakšna medijska izpostavljenost nekoga

Rešitev za vseh 3300 zaposlenih

"Investitor ima pripravljene 3 različne ponudbe, ki rešujejo vseh 3300 delovnih mest v Muri. Najbolj pomembno je, da se prodaja kapital znanja, vse ostale možnosti, tudi vstop v lastništvo, so prav tako sprejemljive," je še povedal direktor mestne uprave Bojan Petrijan in dodal, da je prišlo do odločitve, da je vsekakor potrebno, da svoje ponudbe odda v zakonitem roku

Prav je, da se pristojni odzovejo

Kot je Petrijan povedal v nadaljevanju, so vse tri ponudbe transparente, poštene in pregledne, zato je prav, da se lastniki odzovejo na njih enako kot na vse ostale ponudbe. "Cilj je enaka obravnava tega investitorja kot vse ostale, ki so že oddali ali še bodo oddali ponudbe." 

Podlesnik: V Muri nismo prejeli nobene ponudbe

"Samo poslušamo, kaj se dogaja, običajno pa bi bilo, da bi tak vlagatelj potrkal na vrata in prišel pogledat v podjetje, vendar se to ni zgodilo," je za STA povedal prokurist Zdenko Podlesnik, ki je še izpostavil, da se boji, da ni v ozadju kakšna medijska izpostavljenost nekoga, sicer pa se rok za oddajo vseh ponudb izteče v ponedeljek.

S spleta

Komentarji (29)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lolek666

Če bi bilo tak res kot napovedujejo potem aleluja!

Upam, da je načrt res pravi in da nebo čez pol leta zopet jokanja in še kak hujši scenarij. Ker če so že take pametne glave delale načrte in videla, da v takem obsegu ne gre dalje poslovanje, potem se bojim da en investitur tudi nima (žal) take ideje, da bi kar celotno muro rešil.

spss

zanimivo - sicer sem absolutno zato ka se ohrani kar največ delovnih mest in če gospod obstaja potem je ob primerni ponudbi prvi v vrsti.

ampak mislim da investitor spoloh ne obstaja, ampak se gre le zato, da občina oz kdo tretji vpliva na tiste resne investitorje, ki imajo željo investirat v muro na takšen ali drugačen način,

Frenk

Štihec je verjetno pozabo ka so volitve drugo leto jeseni in ne to leto. Sicer pa sanja svinja kukuruz. Escada z bolj zvenečim imenom in večjim potencialom se ne more izogniti stečaju Mura pa de se. Skrivnostni slovenski investitor my ass. Verjetno pa kakšni concept optimum.

Lipicanka

Sanje pri belem dnevu!

pišta

težko verjetno, da bi se ob takšnih pogojih poslovanja našel investitor, ki bi peljal zadevo naprej. Fundamentalno to ne gre, kar nam kaže dosedanje stanje (izgube). Več bo seveda takoj znano, ko nam ga predstavijo, še bolj pa, ko vidimo načrt. Ne vidim pa razloga (razen političnega), da se gre menit z občino, ne pa z lastniki. Zgleda, da drvimo nazaj v komunizem.

qbase.

ge san pa dedek mraz... :D

crt (nepreverjen)

pet dni se menijo in še vedno ni izcurljala informacija, kdo naj bi bil skrivnostni investitor? ali to pomeni, da ne obstaja?

LBA

eh te petrijan pa glih zna kaj, še pred par letame pa je pse trenero XD

Vipko
čevapčič na ražnje

.. zadeva se čuje na prvo žogo predobra, ali je možno .. s ten, ka tej ponudnik more bite že preci močen oz. tau že more biti holding z zadosta močnin zaledjon ..

.. nejde se tu samo za začetni vložek, ampak tude za nadaljnjo strategijo preživetja inu razvoja, s ten ka je tude istina, ka se trg pomalen ponovno odpejra nazaj, številke rastejo in se "recesija" počase statistično umirja ..

.. aja, btw. .. nasvet .. prave ponudnik ( ednina ali množina )se mogaujče nikoli nede / nedo pokazo / pokazale, ker resni podjetnike, keri v bistve neka majo, toga ne povejo, ka pa kelko majo oz. povejo dosta menje od toga, kelko majo v resnice .. ha ha .. samo ge se ne hecan ;-), ampak de javnosti predstavlen en uraden "dežurni krivec" .. ;-)

.. ale tau sploj nema veze, što je lastnik pa tš de dau sveži kapital, pomembno je samo, če de zdaj kaj iz toga gratalo in kak de se prihajajoči brand, kakole de že, uspešno tržo in kar je najpomembnejše, ka nede prišlo do socialnoga kolapsa kar preci Murinih familij .. ;-)

.. če de pa ciloj ostalo vseh 3300 delavcoc pri kruje, pa je tau sanjski scenarij, keri se statistično dogaja v 5-8 procentih, seveda v primeru takšnoga obsega podjetja kak je Mura v takšni številčnosti zaposlenih etc. .. ;-) .. povejmo temu ekonomski čudež .. :-)

Vipko
čevapčič na ražnje

.. pa še malo heca .. isto kak vela zlato pravilo pri ženskaj in tau je življenjski nasvet, keri prave, poslušajte me zdaj:

.. ženski nikoli ne povej po resnice, kelko pejnaz maš .. poveš samo 30-40% toga, ka maš .. vrvlite vi meni .. samo dobro van ščen .. v praksi tau pomejni .. če zaslužiš 2 težkiva mesečno, povejš, ka si tej mejsec zaslužo okroglih 500 eur in to je to ..

.. ge vsan samo dobro ščen .. he he .. :-) ;-)

.. no, edino, če ščejš đeka špilate pred žensko pa se vö vržto, kak na velko zaslužiš, pa kakšen buđovan si .. etc. .. ha ha .. :-) ;-)

Vipko
čevapčič na ražnje

.. aja, ps: .. @spss, glede tvojega drugega odstavka .. mijslen ka je Mura preveč občutljiva tema, ka bi se na tej način špilale z ten oz. ubrali takšno strategijo pritiska ..

crt (nepreverjen)
pišta

če je to res, potem naj takoj vsi odtopijo. Ali pa drugače: občina naj prispeva 10 mio in ta Lah naj prispeva toliko. Ne nategovati ljudi, prosim.

Sobochanec

Evo Xerox, kak vijdiš falij soboškin občinaron ešče kakša fakulteta, ka se nedo dale brukali.
Pa kak nišče nej bar malo pogooglo ka je tou za enoga lukarskoga čudaka. Pa tej nema za burek nej pa za muro.
Vesoljna Slovenija pa v krohot.
Pa nači niti nemre biti...!?!

Vipko
čevapčič na ražnje

.. pa dobro .. pa nega časa za hecanje zdaj!! .. no, ale mijslen, ka so na Občini pa nej tak naujre, ka ne bi prepoznale nekšne Concept Optimum larifare podjetnike, keri bi na začetke s skreditejranimi par miljoni prileteli pa te tan frčkale neka pa državne pejnaze pobejrali ..

.. počakajmo na jesen .. aja, tej rok, ka je 17. avgust, de podukšane do konca mejsca ..

itak

...kda direktor na tiskovki izjavi; ka se je na občini oglaso resen ponudnik za rešijtev Mure takše kakša je - cilou s trejmi scenarijami(kak najboukše kriminalke), neje pa znal kama more dati takšo ponudbo, pa kaje že par mejsecov iskal naslove (NFD, SOD, MURA, vlada RS, sindikat-ja nešterni kak Joc so se s sindikaton Forjanovin dilali,...)...pijtan vas kakši resen pa peneznati ponudnik je tou, ka bi vložo 20-30 miljonof ojrof, pa nevej naslova...???... včasik smo tomi pravili BLUZ-GNJUZ (po domače nategovanje lidij)...!!!...Petrijan kak si tij naiven, pa cejla občinska stroka štera se spozna na lastinske prevzeme-što li tou sou!!!??? s Štihecon na čeli...!!!...

xerox

daj LBA ne seri! Petrijan ma končane dve fakulteti. Gda boš telko imel tudi ti, se pa oglasi.

Sicer pa je vsaka ponudba za ohranitev Mure dobra, saj se s tem dela konkurenca drugim ponudnikom (kelko znan so zdaj trije). Očitno je vlagatelj bole previden kak Pečečnik, šteroga so mediji zaradi njegove ponudbe raztrgali (zlasti Finance).

Mediji marsikaj pokvarijo, ker se nihče nešče davati v zobe, dokler stvari niso dogovorjene (če sploh bodo). Ko bodo lastniki sprejeli ponudbo in podpisali pogodbo, pa de se izvedelo tudi za ime ponudnika.

pišta

smeje se nam cela Slovenija. Če iz tega ne bo nič (težko da bi bilo) ste udarili še zadnji žebelj v krsto Mure, saj tega vprašanja ne nihče več jemal resno.

garfild

Ka so se moguče v LDS-i odloučili, pa Milana Moreca v ogenj po gostane poslali - glede na obnašanje pa paktejranje župana z njimi, tou sploj ne bi bilo presenečenje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????

garfild

Ka so se moguče v LDS-i odloučili, pa Milana Moreca v ogenj po gostane poslali - glede na obnašanje pa paktejranje župana z njimi, tou sploj ne bi bilo presenečenje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?????

dexter

Ges se tüdi javin ka rejšin Muro.... cuj mo zaposlo še 1000 lidij, samo dajte mi 10 milijonov!

Pa ka ste nouri na kakšne finte kaplejo na občini... župan pa Petrijan sta si zdaj rejden špot napravila, če je tou ka pravijo v Dnevniki istina!

mir

to z MURO je predvolilna raca ,način ,da se reši norega BOJANA --LDS vabi štiheca , da bi kandidiral na njihovi listi za župana, ker ga SDS več noče v svojih vrstah ,kar je čisto logično ,ko pa ima za direktorja največjega debila

Frenk

mir pozabljaš ka na sestanku bil tudi Štihec. Petrijan je bil samo PR.

itak

Frenk...daj povej nan što so li tej pametnjakoviči; moguče je pa tou Sabina Gutalova, lejko Picek, možno t"di kakši Rafko Kous,...što bi li znal???...!!!

itak

Frenk...daj povej nan što so li tej pametnjakoviči; moguče je pa tou Sabina Gutalova, lejko Picek, možno t"di kakši Rafko Kous,...što bi li znal???...!!!

Frenk

itak, neman pojma ali vsi navedeni bi lejko bili.... Počakajmo na uradno tiskovno.
Za mene je rešitelj edino lahko tisti ki dokapitalizera Muro in postane njen večinski lastnik potem zagotovi denar za poslovanje (potegne neka od države) in posluje brez izgube naprej. Seveda bi bilo potrebno žrtvovati neka delovnih mest. Vse ostalo so priskledniki keri bi na račun te krize na lahek način prišči do proizvodnih zmogljivosti kero bi itak prodali in obdržali zemljišča.

mir

ges san tudi zelo murin človek, vendar ne verjamem , da se najde človek na zemlji, da bi poravnal dolg mure 50 mil, eurov, zaposlil vse zaposlene za vsaj eno leto, jim dal plače -to je utopija!!!!!!!!!!župan se je hotel rešiti norega direktorja PETRIJANA on pa je nasedel,če moraš vložiti v MURO 1000 EUROV SVOJEGA KAPITALA,da si 100 % lastnik, ga takoj vložim!!!!!!!!zanima me kje je župan našel takšnega debila, da gre s takšno informacijo v javnost--PETRIJANA VSI POZNAMO----pri SUKIČU JE KONČAL ŠOLE ,POTEM PA BIL PRI NJEGOVEM IMENOVANJU NAJBOLJ PROTI---to so ljudje brez karakterja---UPAM, DA JE TO NJEGOV GROB, da zavaja poštene murine delavce , ki so v svojem življenju zelo dosti pomagali za razvoj naše regije

Frenk

Po moje bi jim bilo potrebno podariti letno naročnino na AJPES-ov IBON ka bi lejko v bodoče preverjali morebitne rešitelje. Tip je mel celih 400 € prometa. Vsaj bizi.si bi lejko poglednoli. Sramota kakšne veleumne občinare mamo. Me zanimle što so bili ostali "strokovnjaki" z področja prevzemov in delniških družb.

black panter

bivši lopovi M.M naj več ne hodijo v muro,banda lopovska

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice