Letos se lahko nadejamo višjega regresa, a koliko ga bodo pravzaprav izplačali pomurski delodajalci?

Kot smo poročali v začetku maja, bodo delavci z nedavno uveljavitvijo novel zakonov od letos prejemali višji regres. Novela zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju namreč določa, da regresa za letni dopust v višini do sto odstotkov povprečne plače – ki znaša 1714 evrov bruto, od letos ne bo treba obračunati davkov in prispevkov za socialno varnost, v skladu z novelo zakona o dohodnini pa se regres do te višine ne bo všteval v davčno osnovo dohodka iz delovnega razmerja.

Doslej je bilo treba od celotnega regresa obračunati dohodnine, prispevke za socialno varnost pa takrat, kadar je bil višji od 70 odstotkov povprečne plače.

O višini regresa bodo delodajalci sicer odločali samostojno, v okviru svojih zmožnosti, vendar pa ta po zakonu o delovnih razmerjih ne sme biti nižji od minimalne plače, ki trenutno znaša 887 evrov.

Pri nekaterih uspešnih pomurskih delodajalcih smo zato sklenili preveriti, koliko regresa nameravajo letos izplačati svojim zaposlenim in kdaj bodo ti prejeli nakazila. 

Pomurska podjetja skrivnostna

A pomurski gospodarstveniki so glede te teme precej skrivnostni. Pravzaprav sta podjetj Arcont in  Carthago edini, ki sta nam posredovali jasen odgovor, z vsemi zaprošenimi informacijami.

V podjetju Artex iz Lendave so zapisali, da trenutno še ne morejo posredovati podatka o višini regresa, vendar bo storjeno v zakonskih okvirjih in v zakonskem času. V podjetju Cleangrad zatrjujejo, da še ne vedo, koliko bo znašal letošnji regres.

Tudi v podjetju Elrad iz Gornje Radgone vsaj do srede maja menda še niso razpolagali s podatkom glede višine regresa, ki ga bodo izplačali. V podjetju Pomgrad natančnega zneska, kot kaže, niso pripravljeni razkriti, potrdili so le, da bodo regres tako kot vsako leto izplačali tudi letos.
 

Jasnejši so v podjetju Carthago, kjer bodo regres za letni dopust zaposlenim nakazali v mesecu juniju, in sicer v višini 1.400 evrov.

V Arcontu pozdravljajo zakonsko spremembo, da se regres, ki je namenjen za letni dopust zaposlenih, razbremeni prispevkov in plačila dohodnine. Zato je bila sprejeta odločitev, da se izplača najvišji možen znesek razbremenjen vseh davščin oziroma 100 odstotkov povprečne slovenske plače. Izplačilo regresa v Arcontu bo 28. junija in sicer v višini zadnje uradno objavljene povprečne bruto plače v Sloveniji. Po zadnjih podatkih bo ta znesek 1732 evrov. Novica o višjem regresu je bila po pričakovanjih med zaposlenimi zelo dobro sprejeta.

Na naše poizvedovanje se niso odzvali v podjetjih GMT, Medicop, Reflex, Farmtech, Varstroj, Lušt in Pomurske mlekarne. 

Najbolj veseli zaposleni v Zavarovalnici Triglav in Skupini HSE

Regresa se sicer lahko najbolj veselijo delavci v Zavarovalnici Triglav in Skupini HSE s Tešem na čelu. Prvi bodo po poročanju 24 ur bogatejši za 1.972 evrov, drugi pa za 1.905,36 evra. Vendar bodo morali oni in delodajalci plačati še nekaj malega dohodnine in prispevkov. V NKBM bodo dobili okoli 1.800 evrov, v Leku pa bodo izplačali povprečno slovensko plačo, torej približno 1.714 evrov. 

S spleta

Komentarji (40)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Eden44 (nepreverjen)

Ka pa varis je nej prekmursko podjetje?

Hahha (nepreverjen)

Ka pa xal je tudi lekar v pomurje oz.murski soboti?!

LolekBolek (nepreverjen)

Ka pa Xal Svetila? ?

Polana (nepreverjen)

V Kartagoji dajo tisto ka njim čez leto vkrej potegnejo.Ovce pa do se hvalili koliko so dobili .me meeee

Amater (nepreverjen)

Bedak

In reply to by Polana (nepreverjen)

Črenšovci (nepreverjen)

Amater.... Ti si tudi eden od sužnjev Kartagoja ? Samo vprašam .Konj

In reply to by Amater (nepreverjen)

Polana (nepreverjen)

Amater.Če nisi znal te bedak napokal

In reply to by Amater (nepreverjen)

Ygc (nepreverjen)

Da si dobo brco v rit v carthagoji? Si bil preveč nesposoben? Ali pa te je jezik hebal?

In reply to by Polana (nepreverjen)

Črenšovci (nepreverjen)

Ygc.... Če te zanima nikoli nisem in nikoli ne bi delal v brezobraznem hinavskem kolektivu kot je Kartago.Napiši kako ste delali pri velikih minusih v šotorih in niste upali povedati nič ke bi dobili brco vij v rit .Samo podpirajte švabe

In reply to by Ygc (nepreverjen)

Ygc (nepreverjen)

Zakoj pa te pluvleš po firmi, s kerov nemaš nikšega posla? Ge pa delaš? Ka še malo tvojo firmo spluvamo!

In reply to by Črenšovci (nepreverjen)

Ygc (nepreverjen)

Ali te pa samo faušija mantra? Či bi še znal, kelko de božičnica, bi se ti vtrgnolo.

In reply to by Ygc (nepreverjen)

Polana (nepreverjen)

Ygc @@@ Dečkec par mejsecov delaš pa se tu gor slijniš z neksnim regresom in božičnico.Tudi za božičnico vam že trgajo samo teleta to gor ne pridete .Tij samo bodi suženj za to pa imajo vsaki dan oglase da iščejo delavce ker jim vsi odidejo

In reply to by Ygc (nepreverjen)

Ygc (nepreverjen)

Ti si samo poguči luzer polanski, pa ka te nede razčesnolo od faušije pa negative, mi mo pa svoje delali, pa mo vsi zadovolni.

In reply to by Polana (nepreverjen)

Ygc (nepreverjen)

Meni si prav smešen, predstavlan si te kak enoga bogoga luzerčka, keri more pluvati po firmi, kera davle kruj 800 liden in s teuf se velika večina teh zaposlenih ne stronja!!!!!

In reply to by Črenšovci (nepreverjen)

Ležim (nepreverjen)

Ygc Vij samo bodite sužnji Kartagoju .Prišel bo čas ko plače ne boste dobili in kaj boš potem pijsal .Vse enkrat mine .Dosti večje fabrike so propadle od cuzekovskega Kartagoja to si zapomni

In reply to by Ygc (nepreverjen)

Ygc (nepreverjen)

Hahaha, dobro prav maš, se mi smiliš, pa si me prepričal, prišel de čas, ka nede plač, pa te boš ti najbole srečen človik na sveti, jaz bon pa te že v drugoj firmi delal, pa pali neboš zadovolen hahaha.

In reply to by Ležim (nepreverjen)

Yeap (nepreverjen)

Dobili bojo pa vseeno mee me...

In reply to by Polana (nepreverjen)

DIRK_Nov (nepreverjen)

Kelko pa vi novinarji dobite regresa?

?*? (nepreverjen)

čakam novico: Davkarija udarila po pokojninskih varčevalcih??

Janez Kranjc (nepreverjen)

O kriptovalutah pa vas nič ne zanima sobotainfo? Dajte tole sporočit, da bido ljudje kaj zaslužili. Včeraj je začel XRP ter BTC rast

anonymous (nepreverjen)

skrivnostni? polovica jih še lanskega regresa ni izplačala.....

Bakovci (nepreverjen)

Seveda zavarovalnice služijo in te opeharijo kje te morajo.HSE tudi lahko saj pa za tiste ki so pokradli TEŠ 6 mi plačujemo dolgove z drago elektriko.

Socijalna pomoč (nepreverjen)

Pišem ,ker ni pošteno , da mi ki prejemamo socialno ppmoč ne dobimo regresa.Tudi socialna pomoč bo morala znašati najmanj od 1.000 do 1.200 € .To malo kar dobimo nam je premalo.Vsak dan kakšno pivo ter nekaj jointov in stave in denar poide. Delati ne morem ker me vse boli od ramen dol do nog .

Janez Kranjc (nepreverjen)

Kdaj pa bo tebe pamet srečala? :D

In reply to by Socijalna pomoč (nepreverjen)

Socijalna pomoč (nepreverjen)

Razen ,če se ukinejo malice in izplačilo malic ter prevozni stroški na delo potem bi verjetno zvišali soc. pomoč kar bi bilo seveda v redu .

In reply to by Socijalna pomoč (nepreverjen)

Savudrijec (nepreverjen)

Tebej boli pod pazduho,pa v glavi..
Izvzamimo tiste kateri so upraviceni do drzavne pomoci bilo si na kak dostojanstven nacin se pravi bolezni oz. Kaj podobnega..bi tistim ki izkoriscajo s.pomoc le to kraj vzel,ce nebi hoteli opravljati druzbeno koristnega dela ..
Ker mi ki pridno delamo garamo iz dneva v dan moramo krmiti tebi podobne,ki pises take gluposti,zalostno in obsodbe vredno..na tak nacin si evrope nikakor ne zasluzimo,vsaj zaradi obnasanja ze ne..

In reply to by Socijalna pomoč (nepreverjen)

Socijalna pomoč (nepreverjen)

Savudrijec.....Poščijem se jaz na Evropo .Od Evrope imajo največjo korist tisti ki tam bogu dan kradejo in tisti ki ste jih tako veselo volili.Evropa je dobra za tiste ki res vejo nekaj denaŕja potegniti taki ko pa tam sedijo in zvezde štejejo in to so Slovenci so pa tam samo za denar .

In reply to by Savudrijec (nepreverjen)

vežbaj (nepreverjen)

vežbaj, ptm.

In reply to by Socijalna pomoč (nepreverjen)

Milannnnn (nepreverjen)

MLINOPEK (Kapo dol so se pa potrudili vsaj enkrat zelo dobrim REGRESOM in to res brez heca.POJBIČ KAREL hvalati.Vedno samo neke slaba volja v podjetju in slinjenje na direktorja da pol neve kaj se v podjetju dogaja .Je res bi bilo potrebno preverjat malo na upravi v pekarni torte so zastareli modeli ampak to izgleda da bo sotalo kot je saj je glas ženske katera nevidi da se časi menjajo je njej vseeno .Eni tudi gledajo naj je kot je kaj me briga(Tu tu ...bi mogel direktor podjetja imet besedo .)Tudi prodajalne kot vedno omenjamo med sabo bi bilo potrebno uredi saj živimo v sodobnem času in vidim da nas šiptarija že prekosila z reklamami in svojimi novimi rasvetljenimi pekarnami in izložbami kruha (saj je že čas povozil vse sepereje stari v klasu hladilniki in še vse drugo bi lahko našteval ....Direktor bi mogel naredit čistko določenim ljudem ki izvajajo mobing na delavce (to so samo dve osebi.Drugače g.Pojbič zelo cenjen direktor firme MLINOPEKA z veliko tradicijo in resno hvala da se je le nekaj premaknilo v plačah oz regresu.Se je pa potrbno potrudit da bi za firma bila PEČAT Prekmurja saj so dobrote v tem podjetju doma (so pa ljudje v podjetju kateri si zelo želijo da bi podjetje šlo v propat in na ta način škodujejo da so določeni mobinki izvajajo na delavce in so delavci brez volje.Potrebno je združit dobro voljo in seveda dobro klimo med vsemi v podjetju(Edino tako lahko javnosti sporočamo svoja mnenja in želje bodimo bolši kvalitetnejši konkurenčni in uspešni (stem bomo dokazali da v podjetu lahko mi kot delavci vozimo BMW 5 ker dobimo dobro plačo naš direktor pa novi Q8 katerega mu privoščim tako bi bili vsi srečni in skupaj veseli do konca naših dni....vedite da mi je velik ponos delat podjetju MLINOPEK v katerem delam že 25let.Milan.

plesen (nepreverjen)

milan, ti v Mlinopeki žereš žemljice, mi reveži pa še za krüh nemamo

In reply to by Milannnnn (nepreverjen)

Upokojenec 1 (nepreverjen)

Milannnnnn.// Zdaj si pa res pljunil na karbid.Sem invalidsko upokojeni in sem vozil BMW 5 avtomatik motor 3,0 dizel .Dan danes dobiš BMW za 3.000 ---5.000 € in seveda ne rabiš delati v Mlinopeku.Tij moreš fejst biti nekje blizu pri riti nekomu z svojim jezikom .V Soboti se z BMW ji voziko ljudje mladi in nikjer ne delajo .Samo se ne sramoti prosim te .Napiši kdaj si nazadnje kupil v trgovini pekovske izdelke ?

In reply to by Milannnnn (nepreverjen)

Delam (nepreverjen)

Milannnn @@@Samo se ne hrši im ne pametuj .Pazi ka ne boš v kratkem prav ti višek v Mlinupeku in te bi rad vido kaboš pikso v komentare.Če prav ne privoščim nikomur ampa tudi tvoj Mlinopek pride do zaprtja ker so konkurence hude.

In reply to by Milannnnn (nepreverjen)

per (nepreverjen)

Milan z nevem kelo n-jev, pitaj ti svojga idola kak je prišo do firme kelko kmetov je vo znoro kelko nečednosti je napravo kak je cejli čas zaposloval rodbino, priležnice in lovske pajdaše.Kak lejko hvališ nikakoga keri z dobre firme napravi malo butično pekarno in ne pozabite tao smo vsi skuper spravlali ka si je zdaj ena ali dvej familiji prilastilo kak je bilo nekoč" Nacionalizacija " zgodovina se vedno ponavlja?

In reply to by Milannnnn (nepreverjen)

Zyzi (nepreverjen)

Ka tao vaše mini regresi
Spravte se prejk delat pa bao 3000e kak cuker z regreson. Pa lep deževen dejn

1000000000 (nepreverjen)

Meni ne treba regresa. Ka nucan vkradnem v trgovini, če me pa dobijo pri kraji pa poven ka san član SD- ja tan pa tak si kradnejo.

nejčii (nepreverjen)

tao bi fse javno moglo biti, tuj kakše plače dajo delodajalci, pa te de se vidlo što na velko izkorišča!

gost 007 (nepreverjen)

Baje so pri Mlinopeku največ izplačali.

Pšenica (nepreverjen)

Ha,ha ovi konj piše če delaš v Mlinopeku lahko BMW ja voziš
BMBW ja lako voziš kjer koli delaš to je res nekši somar napisal

In reply to by gost 007 (nepreverjen)

Aseli (nepreverjen)

Jaz sem na socialni pa vozim BMW.

Vanč 12345 (nepreverjen)

Ovi bedak nekši hvali Mlinopek to pa je pozabo kak je direktor kmete noro in odkupoval pšenico po najnižjih cenah in zaposloval đagre in ka še vse.In štoj dela v Mlinopeki lahko vozi BMW ja .Pa BMW je vozijo tudi tisti ki so na socialni pomoči.Te je rejsan nekši lalek .

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice