Sprememba omejitve hitrosti v Lomanošah je razburila voznike, policisti so pa že po nekaj dneh pričeli z meritvami hitrosti. Sedaj so se oglasili tudi krajani.

Pred nekaj dnevi smo poročali o tem, da je na regionalni cesti I. reda, ki povezuje Lenart in Gornjo Radgono, v naselju Lomanoše spremenjena omejitev hitrosti. Na nekaterih odsekih ceste skozi Lomanoše je doslej, tudi v časih, ko so se skozi kraj zgrinjale kolone vlačilcev, bila omejitev hitrosti 70 km/h, sedaj pa je skozi celotno naselje omejitev hitrosti zmanjšana na 50 km/h. 

Policisti takoj v akcijo

Znižanje omejitve hitrosti so se očitno z vso resnostjo lotili policisti, ki so po poročanju bralcev, tam že dan ali dva po spremembi režima, ki je sicer veljal desetletja, pričeli izvajati meritve hitrosti. Vozniki, ki so še pred nekaj dnevi tam lahko vozili 70 km/h, sedaj zaradi nepozornosti ali preprosto zaradi navade tvegajo globe celo do 500 EUR in pet kazenskih točk.
 

Krajani: Gre za varnost nas in naših otrok!

Sedaj pa so se oglasili tudi domačini. Krajan Lomanoš nam je poslal fotografijo osebnega avtomobila, ki je po prometni nesreči pristalo na njegovem dvorišču. 

Gre enostavno za varnost nas - vaščanov in naših otrok! Priložen posnetek je narejen v Lomanošah, po tem ko je voznik avtomobila zbil gospoda na kolesu z motorjem, ko je ta pravilno zavijal na stransko cesto (domov), voznik avtomobila pa je prehiteval kolono in ko se je poskušal umakniti, je pristal na moji parceli. Gospod na kolesu z motorjem je bil na srečo samo lažje poškodovan. Si pa ne morem predstavljati kaj bi bilo, če bi se moji hčerki v tem trenutku tam igrali! 

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pancho Villa (nepreverjen)

Lomanoše san nej vido od prejšnjoga tisočletja. A omejitev si zaslužijo.

Joško Dolgouško (nepreverjen)

Tak je! Po vsej državi, v vseh naseljeh omejitev 30 km! Pa na avtocestaj 110 (predlog!). Pa 0.0 promila (predlog!). Pa ges predlagan namesto avtojof z več kak 50 KM uvedbo konjskih vpreg. Pa ležeče policaje na vsakih 15 metrof. No tou zadnje glij nej trbej ka itak luknje na cesti napravijo svoje. Aja, pa policaja in radar v sakšo prekmursko vas. In slogan: SLOVENIJA - PRVA DRŽAVA NA SVEJTI V ZADNJIH DESETIH LEJTAJ BREZ POŠKRABANOGA AVTOJA!

Nisem iz Lomanoš (nepreverjen)

Domnevam, da ta gospodič z BMW ni vozil ravno 70, ampak krepko več. Mogoče je pa to problem, da policaji niso preverjali, če vozniki tam res vozijo 70...ali pa mogoče 90.

markow83 (nepreverjen)

Prehitevanje kolone je tak ali tak prepovedano ne glede na omejitev. Povzročitelje be lejko bilo jasno ka nešče zavija levo. Ta prometna nesreča nema veze z omejitvov 70.

Hmmmmmm (nepreverjen)

Joj, joj, joj, kakšni komentari... Slovenija je na področji prometa taaaak konzervativna ka glava boli... V določenih mestaj v Avstriji maš omejitve 30 km/h. Vmes so vekše cone s temi omejitvami, vmes najdeš celo cejla mesta, ge so cela omejitve 30. V Grazi je 50 samo na glavnih cestaj. Vse stranske so 30. In se dokazuje, ka je to boukše za okolje, nesreč gej menje in nevarnost za nastaek le-teh je s temi omejitvami menša. V Sloveniji pa se lidgej pritožujejo, zakoj je v vaseh omejitev 50. Lejko bi bila komot 70 ali pa še več. Seveda... Seveda ka ma nesreča veze z omejitvijo. Pri omejitvi 50 de se redkošteri vozičko okoli z 90 km/h ali še več. Pri 70km/h se najde že dosta več pacientov, šteri to delajo. Ker si mislijo, 20km/h je nej taaak dosta več. Če me dobijo nede tak velke kazni. Prehitevanje kolone je samo posledica te miselnosti pa omejitve hitrosti. Omejitev je v ton primeri več kak pametna. Če bi bilo po moje, bi še kakšen radar tan paso. Ka bi se lidij s takšno miselnostjo dokončno eliminejraro s cest. In ja, Joško Dolgouško, zavolo menej lejko dajo radar tudi v sakšno ves v državi. Tebi se mogoče to zdi glupo, zakoj bi vozo 50 če pa lejko 60. Prvič pa je večja hitrost samo bole nevarna, drugič pa bole moteča za prebivalce v kučaj glede hrupa. Z radarami in ležečimi policaji na določenih delih v večini vasi bi to brez problema rešili. Ges prihajan z vesi, ge je omejitev 50, ampak vsi tan lečejo 70. In točno znan, kak je to. Če ti je vredno priti 30s prlej na cilj za ceno visike kazni, nega problema. Meni je prav. Ges vozin po pravilaj....

Gost3 (nepreverjen)

Ne bluze o omejitvaj v avstreje 50 na glavnej cestaj pa 30 na stranskeh majo vecinoma varase ge ge kuca na kuce pa naroda puno vecina stranskeh poti pa vesi kak je celo prekmurje pa ma 70-80 skoze naselja izven pa 100 pa ne motaj lomanose pa graz je ne isto. Dalec od toga. Je pa resan ka so tan tuj ceste neprimerljivo bokse pa surse. Nesrece pa do se dogajale daca ka de 1 avto na ceste pa leko dela sto ka sce. Omejitve pa kazne v slo so pa itak napravlene za punjenje proracuna.

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

Hmmmmmm (nepreverjen)

Ges san malo več Avstrije skozi sprevozo kak ti, šteri se je verjetno pelo od Radkersburga do Feldbacha in vido, ka je tan v vaseh omejitev 80 in že misli, ka je v celi državi tak. Nej, neje majster. Gejo marsikje omejitve, ge si na začetki misliš samo WTF?!?!? Kda pa malo premisliš in pogledneš vso situacijo (kak san ges v zgornjon posti), pa se vse ne zdi tak glupo. Ne pravin, marsikje majo boukše urejeno kak mi. Ampak tej 70-80 so na cestaj, ge nega puno kuč, ge so kuče oddaljene 10 m ali pa še več od ceste in tan, ge so ceste širše. Tan je seveda smotrno in tudi prinas je v takšnih vesnicaj omejitev 70 (recimo Strehovci, FIlovci). Je pa toga več, ker so pač že ceste pa kuče načik napravlene kak prinas. Na takšne stvari bi se prinas moglo misliti pred 100 in 50 letami, kda so delali tej ceste pa kuče. Zaj situacije več nejde tak na lejko rešiti...Ja, to z 50 pa 30 majo večinoma varaši. Kar je seveda logično. Ampak si ti predstavlaš, kakšna štala bi bila, če bi šterikoli župan MS to napravo v MS? Vejpa folk bi znoro in župana bi vničili... Kultura je pač drugačna. Ja, maš prav, nesreče do se sigdar dogajale. AMpak ges razlikuvlen med nesrečami, štere se pač lejko vsakomi zgodijo, kak recimo ka nekomi v krožnon v rit vdariš ali pa ger na žalost izsiliš prednost, in nesreče, ge izzivaš usodo. In divjanje po cestaj, prehitevanje kolone, vožnja pod vplivon alkohola itd. so za mene izsiljevanje nesreče,. Ampak to se da s kaznimi, omejitvami itd. rešiti oziroma vsaj omejiti. Kak rečeno, z menšo omejitvijo na ton odseki se mogoče nede zmenšalo število voznikov, šteri ne vozijo po predpisaj. Verjetno nasprotno. De se pa zmenšalo število lidij, šteri vozijo okoli 90 in šteri predstavlajo daleč največjo nevarnost za nesreče inn telesne poškodbe. Jah, na zadnji stavek pa ti man povedati samo to: Ja, se strinjan, ka marsikje delajo za punjenje proračuna. Ampak če se voziš po pravilaj, te nedo dobili. Čist enostavno je. Samo trbej gledati table in se telko voziti. Ges v životi še nejsan plačo nobene kazni. Ampak če ti je vredno za kazen 100+ evrov leteti 20km/h več na takšnon odseki, zaradi česa pridobiš cele pol minute vožnje (kar je v bistvi nika), te ok. Država se veseli....

In reply to by Gost3 (nepreverjen)

gost3 (nepreverjen)

No če se sprevozo celo avstrjo dobro znaš ka je to ne samo do feldbacha ampak po celi avstriji isto. oziroma višje gor še več vasi z omejitvami 80 kot pa 50. Lomanoše so lepi primer takše ceste prle je šo tranzit skoze taka širine ceste je več kak dosta pločneke so itd. lep primer ge bi bilo v avstree 80 .Soma te nede slo kaserate. Norce ka idejo 100+ skoze do se pa vedno najsle. Pa san ne med teme ale vseeno ene omejitve so prinas brez potrebe takse kak so. Isto 30 v eneh cestaj po sobote so smesne. Takse omejitveso v avstreje na takše odsekaj npr. stare mestne centre ge se nite dva pošteno nemreta srečate. ne pa ka soma pretočnost prometa motejo. Glede cest pa se da marsi kje rešit zelo drugače samo ni v interesu oz več ostane če se samo preplasti višek pa v žep. namesto da bi se ceste razširile pa naredile primerne času. Tovornjak je že skoraj v vsaki vasi prav tako večji traktorji ceste pa obnavljajo kot je bilo pred 100 leti. Glede pridobitve na čase z hitro vožno pa se leko razglaba na dugo pa širko če so cestemenje prometne lek ole po pridobiš če je pa avto na avtoje pa nič to je tak . Upam samo da te ne srečam na cesti ker po pisanju sodeč si eden tistih ki vozijo 35 tam kjer je 50 samo da nebo kazni. :)

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

Hmmmmmm (nepreverjen)

Nej, neje. V Avstriji je sistem bil pred XXX letami že načik napravleni. Rejsan je, ka maš tan kar nekaj vasi z omejitvijo 80. Predvsem če se pelaš po Ennstalstraße ali pa v goraj (npr ge san se dosta vozo v Salzburških goraj). Ampak to so vasi, štere so že po strukturi totalno drugačne od naših. Tan ide glavna cesta skozi, ampak ob toj glavnoj cesti so redke kuče. Pa še tej skoraj nikdar nejso tik ob cesti, ampak malo bole notri. Samo jedro vasi pa ne leži ob glavnoj cesti in je te logično, ka je omejitev 60 ali 80. Prinas vsaj v Prekmurji takšne strukture vasi nega. Še najbližje tomi so Strehovci pa Fokovci. In toga se ne da več spremenoti. Je pa v sakšni avstrijski vasi, štera je po strukturi podobna našin, omejitev 50km/h! To glede 30km/h palik reducejraš na Radkersburg, ge se v varaši komaj dva avtoja ogneta. Ampak 30km/h je v Grazi (pa npr. Bruck an der Mur) v sakšnoj stranskoj cesti, majster! In tan se lejko ogneš brez problemov z drugin avtojon. Vmes gejo mesta, ge ma celo mesto omejitev 30km/h (Bad Ischl). In nej, takšna omejitev v varaši neje glupa. Tan ge je frekvenca pešcov in tudi avtojov velka, nižja omejitev pomeni večjo varnost! Ker avtoji, šteri idejo na cesto (s parkirišč ali stranskih cest), ležje ocenijo razdaljo do avtoja, šteri je že na glavnoj cesti. V primeri pešcov je isto kda idejo prek ceste. In v primeri, kda pešec izsili prednost, avto tudi ležje stavi. No ja, seveda bi se ceste lejko posodobile. AMpak četudi bi bile pol metra širše zaradi kuč v neposredni okolici ceste to ne pomeni avtomatično večjo dovoljeno hitrost., Sicer pa je naš tovorni promet zreducejrani na glavne ceste in na vatoceste, štere so zadosta široke in primerne za tovorni promet! Sako cesto napraviti primerno tovornjaki je glupo in neprimerno! Zaj si šau v preveč filozofske vode. Vzemi si cesto, dugo 1km in si zračunaj, kak hitro jo prevoziš, če se pelaš 50 na vro in kak hitro, če se pelaš 60 na vro. V primeri 60km/h ponucaš 1min, v primeri 50km/h pa 72 sekundi. 12 sekund razlike, a nevarnost za kazen 80€... Aja, ges vozin 50 tan, ge je 50, 70 tan, ge je 70 in 30 tan, ge je 30 omejitev. Znaš, gnesden gejo prometni znaki in na podlagi le-teh se da razbrati, kelko je omejitev in lejko točno telko tudi pelaš. In se jih enostavno držiš. Obstajajo tudi tempomati, šteri ti pomagajo, če maš pretežko nogo... Just saying...

In reply to by gost3 (nepreverjen)

Hamertime (nepreverjen)

Ti komentarji saj ne razumem nič kaj pišejo ti prekmurci norci takoj na jih Madžarska vzame.Pa saj to ni normalno kak govorijo in pišejo sramota drugače pa se vidi da so sami kmeti.

hjeh... (nepreverjen)

Predlagam omejitev hitrosti na 0Kmh in bo težava rešena vseh problemov!
Tudi 50 ne bo odgovarjo, tudi "ležeči policaji" ne bodo odgovarjali... Psiha je v ozadju, nesreče pa vedno bodo ne glede na omejitve... tudi pri 0Kmh.
Tu v ZDA gledam mala mesta z večpasovnicami pa ni nikakršnega problema, avtomobili vsi benziranji hiše imajo dovoze, da se ne ustavljajo dobesedno na cesti...

Mirko Mirkanovic (nepreverjen)

Mogli pa bi zaceti kazniti ljudi ki se vozijo 20-40 km/h pod omejitvami al pa ljudi ki nevejo kaksna so pravila v kroznem itd.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice