V Prvi ligi Telekom Slovenije je znan novi prvak, znano je, da je Krško izpadlo iz lige in da bo Gorica skorajda zagotovo morala v dodatne kvalifikacije. Odprt je tako le še boj za četrto mesto med Muro in Celjem.

Celjani so v zadnjih dveh krogih iztržili manj, kot bi si sami želeli in kot je konec koncev tudi kazalo. Proti Mariboru so imeli do 75. minute zmago v žepu, a srečanje nato izgubili. Proti Domžalam je vodstvo zdržalo do 85. minute, nato pa je Shamar Nicholson zadel po neobičajno izvedeni enajstmetrovki in tekma se je končala z delitvijo točk.

Mura na drugi strani, si v zadnjih tekmah napake ni več privoščila. Črno-beli so namreč slavili na zahtevnih gostovanjih v Krškem in Kidričevem, minuli konec tedna pa so doma premagali Gorico in prednost pred Celjem povišali na tri točke. Celjani so imeli sicer v 31. krogu lepo priložnost, da Muri uidejo na štiri točke prednosti, a proti Krškemu, potem ko je Mura remizirala z Rzdarjem, uspeli iztržiti zgolj remi.

No, ravno izvedba enajstmetrovke s strani Senijada Ibričića in Shamarja Nicholsona na zadnji tekmi pa buri duhove, saj zadetek ne bi smel biti priznan. Tudi tri dni po tekmi se s tem v Celju ne morejo sprijazniti.

"Ko pogledam druge tekme, ne morem reči, da gre za naključje. Če konkretno pogledamo samo zadnje srečanje, preprosto ne moremo verjeti, da šest sodnikov ni videlo, da je bil igralec v trenutku, ko je bila izvedena enajstmetrovka, vsaj dva ali tri korake v kazenskem prostoru. Pravila so popolnoma jasna, dosojen bi moral biti indirektni prosti strel za nas," je za športni časnik Ekipa povedal Zoran Podkoritnik.

Toda v Združenju nogometnih sodnikov Slovenije se s to razlago ne strinjajo povsem. Kot so obrazložili včeraj, bi moral biti kazenski strel ponovljen.

Sprašujejo se, če ne smejo v Evropo

Ta se je nato dotaknil tudi srečanja v Murski Soboti, kjer se je tekma med Muro in Rudarjem končala s 3 : 3, Podkoritnik pa je mnenja, da se je iz letala videlo, da velenjski nogometaš ni bil v prepovedanem položaju in da so na tak način tudi Celjani izgubili točke. Zato se tudi sprašujejo, če gre za naključje, ali kaj drugega.

"Vlagamo ogromno truda, energije, denarja in ne bi bilo prav, da bi nas nekdo na neki način želel izločiti iz boja. Tako očitne napake nas lahko stanejo igranja na mednarodnem odru, kar se ne bi smelo dogajati, zato se poraja podzavesten občutek strahu, ali mi ne smemo v Evropo ali kaj," še besede Podkoritnika navaja Ekipa.

Brez napak bi bili pred Muro

Spomnimo, da so bili tudi Muraši letos večkrat oškodovani s strani sodnikov, kjer je kar nekaj točk splavalo po vodi. Vseeno pa so v Celju mnenja, da če ne bi bilo sodniških napak na zadnjih tekmah, bi bili "Grofje" pred črno-belimi.

"Če ne bi bilo teh napak, bi bili mi danes pred Muro in bi bilo drugače igrati zadnjo tekmo," je še povedal Podkoritnik. 

Res je, da so sodniki na tekmi z Rudarjem črno-belim "podarili" eno točko, toda prvenstvo traja 36 krogov. Zato ne gre pozabiti, da je bila Mura letos, v dosedanjih 34 krogih, ponavadi tista, ki je bila oškodovana. Kot radi rečemo, se stvari na koncu vedno poravnajo in to, kar je bilo Muri vzeto v prejšnjih krogih, ji je bilo tokrat, v obliki točke proti Rudarju, tudi v manjši obliki vrnjeno. Morda pa gre v Celju le za izvajanje pritiska, saj se zavedajo, da jih v Evropo bržkone vodita samo dve zmagi na zadnjih dveh preizkušnjah.

Preberite še

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Neko (nepreverjen)

Či ne bi bilo sodniškeh napak, vi sploj ne bi mogle senjate o ton, ka bi prišle pred Muro!

MörskaPODVÜJST (nepreverjen)

Dejstvo je, da gol ni bil regularen, toda sodnik je tako dosodil in pika. Enkrat so oškodovani eni, drugič pač drugi,... in Mura je bila v zadnjih tekmah večkrat precej oškodovana! Kje pa so delegati?!

Sijo1972 (nepreverjen)

Celjani naj si pogledajo ofsajf Tavaresa proti Muri, olimpijino roko proti Muri....in ce bi vse to bilo pravilno sojeno bi Mura imela se vecjo prednost pred Celjem, sicer bo pa tako verjetno odlocal zadnji krog, kjer pa bo Mura na krilih nas zvestih navijacev razbila Celje.

Pomurc (nepreverjen)

Pa tista dva penala za Triglav v Kranji sta tudi bla čista kraja Murinih točk. Taka to jokanje Celjanov ni ravno upravičeno.

In reply to by Sijo1972 (nepreverjen)

ČARNI (nepreverjen)

Pa tudi tekma v Velenje bi se drugače končala, če bi Vinčič igralci, kateremu je pokazal drugi rumeni karton, dal rdečega,..

In reply to by Pomurc (nepreverjen)

njiva

Tako je inok so eni oškodovani, drugič drugi in to bo tak dale.Fajn je napisano v zadnjim odstavku kelko krat je pa bila Mura oškodovana?Sodniške napake bodo še naprej in to se moremo zavedati, vendar mora za te velike napake tudi nekdo odgovarjati, mar ne?Komu 5 sodnikov na tekmi, če niti eden ne vidi igranja z roko v kazenskim prostori.

Vipko
Truplo

Dokaj nefer in predvsem "netovariško" iskanje alibija! Mura glede tistih sodniških debaklov drugih klubov ni omenjala.

Lujz (nepreverjen)

Ka te vij z 100 lidami na tekmi?

Navijac (nepreverjen)

VAR, pa de mir..

Sicer pa Celje, Domzale, ipd, steri nemajo gledalcov, nemajo kaj iskati v Evropi..

Iglic (nepreverjen)

Vejpa zadnji krog majo šanso.

Kociper (nepreverjen)

Čudno ,ko so pa Muro sodniki zajebali pa je vse bilo dobro .Celje ne pripozna,da so slabši od Mure

vodka (nepreverjen)

Dejansko je obratno. Muri so sodniki vzeli kakših 10 pik.

Anon2103 (nepreverjen)

Bi bili vi kurac, kelko sudijskih napak pa je blo proti Muri?!

Samo Mura (nepreverjen)

Ka te bluzijo.Kako Celje v Evropi,v rokometu še,za fuzbal ta regija ne diha skuper.Samo Mura si zasluzi Evrope,zato bo vutro zmagala,celje de remiziralo pa bo pred Fazanerijo fešta v soboto ko za hec razbijemo Celje..Lapasi eni.

Arto

Poskušajo iz obupa vnesti nemir v vrste Mure, ampak mislim, da je Murina ekipa dovolj zrela, predvsem pa je dobro vodena, tako da je takšni patetični poskusi ne bodo vrgli iz tira. Celjani naj se raje ukvarjajo s sabo in s svojim praznim stadionom ...

Ne laži (nepreverjen)

Bougi Celjani, so že prestrašeni, jin je jasno ka nemajo šans.

blek gringo (nepreverjen)

zaradi enga čudno izvedenega penala joučejo...bi razmo ka jim dosodi neupravičeno penal...celjani so do 5.mesta prišli glih s sodniško pomočjo in tam do ostali... samo naša Mura!!!!!!!!!!!!!!!

sovič (nepreverjen)

Če nebi bilo sodniških napak bi bili Celjani daleč za MURO.

afta he (nepreverjen)

Celje bi bilo pred Muro, samo je nej in ne bo. Kaj so pa Celjani delali s Krškim, zakaj so nej zmagali. MUra jim je nej branila. Alibi za naeuspeh na račun sodnikov je nefer. Zato naj Mura danes premaga Olimpijo ali pa vsaj točka, Rudar pa zmaga v Celju. Za kazen pa naj muraši razbijejo celjane, da ta Kosič ne bo vedno najbolj pameten.

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Roko na srce, Celjani imajo prav. Upam da se jim jutri povrne in premagajo Muro.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice