FOTO: Thomas Hanses (Eurovision.tv)
Na 64. tekmovanju za pesem Evrovizije v izraelskem Tel Avivu je zmagala Nizozemska, ki je tudi veljala za letošnjega favorita.

Žirije in gledalce po Evropi je pevec Duncan Laurenc prepričal z osebnoizpovedno pesmijo Arcade. Slovenija se je z Zalo Kralj in Gašperjem Šantlom ter pesmijo Sebi uvrstila na 13. mesto.

Po glasovanju žirij vseh 41 sodelujočih držav se je na prvo mesto uvrstila Švedska, na drugo mesto presenetljivo Severna Makedonija, na tretje pa Nizozemska, ki ji je najbolje kazalo na stavnicah. Vendar so glasovi gledalcev in poslušalcev premešali karte in odločili, da bo Evrovizija prihodnje leto na Nizozemskem. To je četrta zmaga za državo v zgodovini Eurosonga.

Slovenskima predstavnikoma so stavnice napovedovale 20., uvrstila pa sta se na 13. mesto. Kot je za Val 202 ocenil vodja slovenske evrovizijske delegacije Aleksander Radić, je rezultat dober oziroma med najboljšimi, odkar tekmovanje poteka v treh večerih. Doslej je bila po njegovih besedah na 13. mestu samo Maja Keuc.

Zala Kralj in Gašper Šantl sta po nastopu vidno zadovoljna poudarila, da se jima je potrdilo to, kar jima največ pomeni - približati svojo glasbo ljudem. Izkušnjo sta označila za noro, Gašper pa je izrazil še dvom, da bosta kdajkoli "sprocesirala to, da ju je opazovalo 200 milijonov ljudi".

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kasa (nepreverjen)

V primerjavi z zmagovalno skladbo, sta našiva zakon.

šarvedij (nepreverjen)

Kasa ............. Idi na Lendavsko v Videx po aparat ,ker si gluhi

In reply to by Kasa (nepreverjen)

delavsko gibanje 21 (nepreverjen)

gluha ti je mama, ki je nastavila šiptaru za jedan sladoljed

In reply to by šarvedij (nepreverjen)

zvodnik milan (nepreverjen)

jebeš tako bao ki da samo za jedan sladoljed

In reply to by delavsko gibanje 21 (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Gratalo jima je -čestitke. San pa fejst čemeren na naše bivše brate. Nejso nan dali nitik edne točke-mi njin smo.
Telko o poštenji -hrvatekov, srbov, makedoncov, črnogorcov, šiptarov itd.

? (nepreverjen)

100-100
Uzdaj se use i u svoje kljuse...
Oni bi samo koristi od Slovenije, vse ostalo pozabi!

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Ja, po eni strani, čustveni, se strinjam s tabo... Vendar bi imel raje, da bi se ocenjevalo kvaliteto pesmi, besedilo, glasbo, pesmi izključno v jeziku svoje države......, kot pa "bratski" glasovi in "prijateljski" glasovi, kar definitivno obstaja...

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Praznik 12345 (nepreverjen)

Čestitke z moje strani, Eurosong zbira pesmi katere nekaj sporočajo.

+- (nepreverjen)

@100-100
Če pa je 60% slovenije od bratov sa juge! :)

ToneB (nepreverjen)

BRAVO - ZALA in GAŠPER vsa čast! Sedaj naj Miša Molk plastičarka zapere gobec. Vsa čas in imejta se še dalje tako rada.... To je ponos naše mladidine v SLO...….!

Peteriiiiiiii (nepreverjen)

Nemorem verjet (mislim da v življenju nisem na taki veliki evroviziji pokazali ?‍❤️‍? ?‍❤️‍?.Peterjev kot včeraj (Pomeni da je Izrael raj za ?‍❤️‍??‍❤️‍??‍❤️‍??‍❤️‍??‍❤️‍??‍❤️‍?...Sigurno bi Sestre v Telavivu zmagale...tudi kamere so se vrteli samo okoli Petrov ?‍❤️‍? (Naši Slovenci bodo pa še šli letovan hrrčkam niso nam da niti točko sramotno...Mi je pa super bilo da Slovenci nismo namenili njim -TOČKE (((((-:pomeni tistim smo dali točke kateri so nam dali 10 Bravo (Bravo Tilen Artač z moško osebo...da si pesem oprizor z vardo ŠTAJERSKO....Se pa splača pogledat kako jo je oprizoril Luka Sešek BOMBA...seveda pa čestitke gredo našim Zali in Gašperju.

Orbanovič (nepreverjen)

Glavno ka smo na televiziji pa ka smo na bednon eurosongi. To ka pa je letos eurosong biu v najbole terorističnoj državi na svejti pa lekar nikoga ne mouti. Glavno ka smo na televiziji. Nema veze ka Izrael drži milijon lidij v koncentacijskon taborišči pa jih konstantno bombardejra pa jin krati osnovne življenske pravice. Glavno ka smo na televiziji. Nema veze ka Izrael pobija deco in ženske v Gazi. Glavno ka smo na televiziji. Sran naj je sakšoga keri je letos sodeloval pri ton eurosongi v Izraeli.

100-100 (nepreverjen)

Tou je rejsan ka si napiso, malo bi samo kcojj djau, ka pa sploj Izrael pa Avstralija iščeta na Eurosongi.
Rejsan pa je tudik tou ka pesem pa šport združuvleta. me pa baš zanima zakoj Palestina ne sodeluvle v Eurosongi.

In reply to by Orbanovič (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Pa bodi ti obkrožen s teroristi, ki žrtvujejo celo otroke za bombne napade, da se razstrelijo... Pa potem moraliziraj !!!! Izrael in svet je dal že XY pobud za rešitev, rešitev je bilo kar nekaj.... In vsako, prav vsako, so zavrnili oz. prekinili teroristi....
Vojna ni lepa nobena, pa če je "pravična" ali "nepravična", odvisno s katere strani gledaš... Na žalost pa nekateri potrebujejo sovraštvo in razkol, da lahko lažje vladajo...

In reply to by Orbanovič (nepreverjen)

100-100 (nepreverjen)

Ja vrana tuj rejsan samo što je kama prišo-što je koga z njegove domače zemle doj natiro. Zakoj so Izrael postavili tu ge so ga -točno so znali ka de sranje.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

O tem vprašanju, konfliktu,.... sem prebral precej in pogledal kar nekaj dokumentarcev. Na obeh straneh so napake, nepravilnosti,... A teroristov pa ne morem nikakor zagovarjati. Kako lahko sklenejo mirovni sporazum, kakršnokoli rešitev, če še med sestankom slišijo v dvorano pok novega samomorilskega napada !!?? Jaz vidim samo na eni strani totalno nezainteresiranost za sporazum! Zgodovina kaže na to, se z lahkoto preveri!

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Naša dva sta bila super
drugi so pa bili taki da te srat pritisne
ne ravno vso ampak večina je bila sigurno pedrof

zvodnik milan (nepreverjen)

Jaz sem pa slišal, da ADMINISTRATOR ni glasoval za naše,,,ampak za ono zuje državo, kjer jenastpal peder
Ja pedri vskup držijo

MörskaPODVÜJST (nepreverjen)

Vsaka čast za nastop,... Ka so vsaj malo zaprejti gobci pametnjakovičov pa šinfačov! Škoda ka sta nej med 5. Bravo!

delavsko gibanje 21 (nepreverjen)

če bi pel zidan bi bil sigurno prvi

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice