Poslanca SD Dušan Kumer in Miran Potrč sta sporočila, da se je Horvat funkciji odpovedal

Horvat je poslancem SD-ja pozno popoldne zatrdil, da se definitivno odpoveduje funkciji evropskega poslanca. Protikorupcijska komisija pa je sprožila prekrškove postopke, poroča RTV Slovenija.

Dan za odločanje o poslanski funkciji

Horvat se je s premierjem Pahorjem sestal prejšnji teden in se takrat strinjal, da bo mandat evropskega poslanca prepustil naslednji po rezultati evropskih volitev Mojci Kleva. Takrat je Pahor povedal, da Horvata potrebuje v kabinetu zaradi projekta pomoči Pomurju, dan zatem pa je javnosti sporočil, da sekretar nalog v zvezi z izvajanjem zakona o razvojni podpori Pomurski regiji ne bo izvajal. Horvat je za Delo povedal, da domneva, da je šlo za napako in je bil mišljen le umik iz programa Pomurje 2015, kjer njegovo ravnanje preverja protikorupcijska komisija.

"Še je čas, da se moj položaj razjasni. Če me premier Borut Pahor podpira, bom delal v vladi... Če bo odločitev drugačna, grem lahko tudi v Bruselj za evropskega poslanca," je za Delo povedal Horvat, ki pravi, da je za uspeh "pomurskega projekta" potrebnega vsaj še eno leto dela in da se je za to pripravljen odreči tudi višji plači v Bruslju, a če mu Pohor ne zaupa, bo raje šel.

Povezava do prvotnega prispevka: Delo.si

S spleta

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gorgona

pa kej boš ti tan...daj umiri se idi se raje kopat za spokradjene peneze...pa ne hodi rajše ka bomo se še bolj v sramote kak že dejansko...ne prosim ne...te bomo še več dajatev mele kak mamo...

lokalpatriot

"Če mu Pahor ne zaupa, bo raje šel..." na 15.000€ mesečno plačano službo+bonitete. Kakšna požrtvovalnost! Kakšno žrtvovanje za višje interese. Samaritan. "Domovina ga kliče", kot je dejal zadnjič.

Prosim, če Pahor tudi meni ne zaupa, da grem jaz! Obljubim, da se bom okoriščal samo zmerno. Največ za pol nove denarne enote thaller...

Daddy_Cool

Drejči ni problem v tem da ti Pahor nebi zaupal, ampak v tem da ti ljudje več ne zaupajo!! Mi bi še najraje videli, da bi šel v Istanbul. To bi šlo kak?

Landini

Se stinjam z njim, naj raje tam škodo dela.

viktor

pahori svetüjejo predvsen tisti, ka matjo kvalifkacije s področja prejemanja podkupnin (thaler, juri, drejči,...).zaj samo idnouk potrč gor skoči, pa si f čelo poženej metek, ka ga je noso v pištouli 91-ga leta. te ga je zaradi možne lustracije bilou straj, pa je za saki slučaj möu sigdar "rešitev" sejf. vej njemi zaj tüdi praf prijde.

Vipko
Truplo

Moje mnenje: o tem, da bi šel v Bruselj, če ne bo tega in tega oz. ne bo šel, če mu dajo to in ono kaže na določeno izsiljevanje stranke SD. Po mojem mnenju se bo sam odžagal, ne glede na to, da je to stranka čistih luzerjev in na žalost kot taka vodi državo. Kakršna koli, rajši se znebijo enega, da imajo mir v hiši, kakor da jim stalno meša štrene poleg že itak večjega števila afer. Thaler, potem hipotetično mogoče še Horvat v kremljih korupcije - vseeno edino dobro bo, ker jim ne more ničesar do živega. Oni so ovrednotili laž, korupcijo in nesposobnost kot vrline!

itak

...naj te rajši Pahor zamenja za enoga terorista iz Guantanama...!!!...de menje škode kak či te pošle v Bruselj, ka boš dele sramot"l pomurski zgarani ubobožani narod...!!!...kak te je nej sram davati takše izjave... moj pajdaš Vanek ti ne bi dal svoje birke(ovce) čuvati...izgini iz lokalne pa državne politike za vse večne čase...MARŠ...!!!...!!!...

miren

brez panike , to je prvoaprilska šala !!!!to je nej istina ka pahor nema poštenih ljudi , enoga lopova se je rejšo ,zdaj pride drugi , pa tretji ,ITAK , prav maš , rajši pošlimo enoga iz GUANTANAMA , ges BEDAK pa san jih volo !!!

garfild

Pa, ka tij še rejsan vupaš na svetlo spomladansko sunce stoupiti????????????????????? Nemaš nikšega srama pred to množico brezposelnij ubobožanij rojakov?????????????????????????????????? V gnoj se zakopaj, nej ka se v Bruselj prosiš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tij si najvekša sramota za našo regijo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Marx

evropski poslanec ne sme biti niti en dr.kaš, niti en dr.keš ampak nekdo z ustreznimi moralno etičnimi normami.

Kot se dozdeva SD tovrstnih kadrov nima (Thaler, Horvat, Juri junior, Rop (lažna prijava dogovorov med Janši in Sanaderjem), Cvikl (plagiator - z wikipedie prepisana poglavja knjige..., Juri senior (svinger), Dimic (krediti)...). Afere se rojevajo iz dneva v dan. Vse vrhunski kader SD.

Kakšna bruka za stranko, ki jo vodi premier Pahor.

stojan

Vsebina komentarja

stojan

Psihopatologija komentarjev, ki sem jim priča, marsikaj razkriva. To, da imamo dovolj "nategovanja" je zelo vzpodbudno in bil je že čas. To, da tako pljuvamo po nekom, v tem primeru je to Andrej Horvat, pa ni dober znak. Pomeni, da ljudstvo naseda manipulaciji, ki ji je nastavljena! Ste morda pomislili kako to, da se sedaj v številnih državah kar vrstijo demonstracije, javni pohodi, spopadi, vojna,... in to menda SLUČAJNO ravno zdaj!? Hrvaška, Srbija, Sirija, Libija, Egipt, Jemen,... ?!
Ste morda pomislili, da je morda vse skupaj zgolj zato, da "narod popeni" in prežene lastne politike nato pa mu nekdo ponudi POMOČ od zunaj?!
Resda je že skrajni čas za očiščenje države od političnih mešetarjev in pričetek delovanja v javno dobro. A če to storimo z gnevom, zmerjanjem, pretnjami in nasiljem potem se nam ne piše dobro. Andreja Horvata poznam osebno in sem prepričan, da želi Pomurju le najboljše. Morda je tragedija ta, da je ob njegovi vrnitvi v regijo z njim prišel še denar!? Bi bilo drugače, če bi nam prišel pomagat zgolj z nasveti in dobro voljo?!

miren

stojan , tij si zamenjo pojme , sigurno vsi poznamo drejčija , bole kak tij , ka te tij nebi piso take bedarije , se pravi si lažejo edino tij pa drejči nej .mili se mi župan ŠTIHEC , da je mogo s takšnim delati !1

DKR

"Največji problem" bi naj predstavljalo dejstvo,da bo sredstva dobilo (tudi) podjetje Frontal, ki pa je zgolj del konzorcija in je v lastniški povezavi z podjetjem Pristop iz Ljubljane,ki pa tako ali tako marketinško obvladuje pol Slovenije. Zakaj ? Zato,ker so dobri.In Frontal bi skupaj z konzorcijem dobil sredstva za promocijo Pomurja.In če je Pristop dela marketing za STO,Mobitel,Mercator,.....bi verjetno to zmogel tudi v Pomurju. Ali ni tako ?
Sporna bi naj bila Pribinovina. Zakaj? Nikogar ne zanima ali so ti socialni programi res dobri in so bili upravičeno izbrani na razpisu.
To, da pa v Prekmurju vsak pozna vsakoga, je pa pač odraz naše
( geografske) majhnosti. Tudi sam zelo močno dvomim v špekulativne in nepoštene namene A. Horvata, bi mu pa svetoval več taktnosti v prihodnje.

Vipko
buldog

stojan in DKR pomirita se.... vsi zgoraj so Štihin kader. Ti osebki Horvata organsko ne prenesejo, zato njihove komentarje berita z nasmeškom. Boli jih, da je Horvat izjavil da bo dr..al njihovega ljubljenega vodjo. Vse ostalo uporabljeno izrazoslovje je njihova folklora - in njihov skrajni domet!

2304

Ste eni obremenjeni, zdi se mi ka smo v leti 1945 :)))). Opažan ka mate različne tabore, eni ste levi, drugi desni, tretji štihec, štrti horvat itd. Škoda energije dečki!

Stvar je enostavna.

Če de X (Štihec, Kangler, Balažek ...) slab župan, naj sledijo posledice. V kelkor de dober, volitve pa dale.

Če de Y (Horvati, Thaleri ...) dokazana korupcija, naj sledijo posledice. V kelkor nede dokazov, opravičilo, pa dale delat.

Za vse enako!

DKR

Poleg tega da dobro poznam A. Horvata, zelo dobro poznam tudi Štiheca in tudi o njemu bi rekel isto: zelo močno dvomim,da ima Štihec kakšne slabe in špekulativne namene.(Škoda, da sta Horvat in Štihec na različnih bregovih Mure, skupaj bi lahko kaj postorila).
O kakšnih drugih osebkih iz političnega prostora Pomurja bi pa lahko dejal, da so takšni. Pa, pustimo imena,.....

2304

Zanimiva misel DKR: Škoda, da sta Horvat in Štihec na različnih bregovih Mure, skupaj bi lahko kaj postorila.

Bravo, se strinjam. Namesto, da bi vnovčili adute, podpihujemo in škodimo sami sebi.

vestnik.rules

Iz istega linka:

"Kot so nam sporočili iz urada župana, je Štihec podobna pisma poslal predsednikom osmih največjih političnih strank. Ker je omenjeno pismo izredno hitro prišlo v javnost, je Anton Štihec o tem spregovoril tudi v svojem blogu na portalu Pomurje.si." http://www.pomurje.si/pomurska-skupnost/blogi-znani-pomurci/kdo-vse-ber…

Zanimivo branje tudi na omenjenem blogu. Le kdo bi to pismo iz vrha SD dal lokalni SDS? Pozna kdo odgovor na to? :)

Ali je to bil že del "drkanja", o katerem smo veliko slišali in brali.

tajci (nepreverjen)

No, če ste že pri drkanju, berite tole:

http://www.dossierkorupcija.com/novice/?p=8849

visla

Komisija za preprečevanje korupcije opozarja na neprimeren besednjak, ki ga je v razmerju do postopkov Komisije danes uporabil državni sekretar Andrej Horvat. Govoriti o neodvisnem državnem organu kot o "vrlih uradnikih" in "o lovu na čarovnice" je za visokega funkcionarja izvršilne veje oblasti nedostojno in v nasprotju z zahtevano osebno integriteto delovanja na takem položaju. Dr. Horvat bo pred Komisijo vabljen, ko bo to primerno z vidika učinkovitega zaključka postopka; medtem pa bo moral kot javni funkcionar sprejeti dejstvo, da ne more preko medijev diktirati postopkov neodvisnih nadzornih organov ali organov odkrivanja in pregona, so sporočili iz komisije.

24ur.com

PunkIsNotDead

Že voda v grlo teče mnogim:

Horvat ni kriv, kriv je Gjerkeš. Gjerkeš ni kriv, kriva je bivša državna sekretarka, zdaj ministrica Bučanova.

http://www.siol.net/slovenija/novice/2011/03/horvat_se_tudi_po_sestanku…

"Na službi vlade za lokalno samoupravo in regionalno politiko (SVLR) so potrdili, da so tudi oni v ponedeljek od protikorupcijske komisije dobili obvestilo, da je v zvezi s projektom Pomurje podanih več sumov nepravilnosti in konflikta interesov v zvezi z javnimi naročili, med drugim dejstvo, da že sklenjene pogodbe v nasprotju z zakonom ne vključujejo protikorupcijskih klavzul.

Zaradi tega je komisija zoper odgovorne osebe v petek že sprožila tudi prekrškovni postopek. Za sklepanje pogodb na podlagi razpisov in javnih naročil v okviru pomurskega zakona je odgovoren predstojnik SVLR. V času sklepanja spornih pogodb s podjetji Oikos, Pribinovina, Pristop in Regionalno razvojno agencijo Mura, ki jih preučuje tudi protikorupcijska komisija, je bil to zdaj že nekdanji minister Gjerkeš. Ta je bil tudi podpisnik teh pogodb. Razpise pa je pripravil državni sekretar v kabinetu premiera Horvat.

Gjerkeš je dejal, da o postopkih protikorupcijske komisije ni obveščen. Pojasnjuje pa, da je bila za pravno-formalno točnost dokumentov, tudi teh pogodb, odgovorna njegova državna sekretarka, zdaj ministrica Duša Trobec Bučan. "Jaz se kot strojnik v pravno pravilnost dokumentov nisem spuščal, ona pa je pravnica in sem ji zaupal," je dejal Gjerkeš."

Šov se je začel...

gorgona

ojoj sobotainfo zakaj take velke razlike v ocenjevanju med komentari?res ste boge prodane dušice

Vipko
tinka78

Zdaj bo tako ali tako najbolje, da je kriv Gjerkeš, ki je izstopil iz politike in politične škode več ne more utrpeti. Vse naprtijo Gjerkešu, v zameno mu zrihtajo kakšno službo, kjer ne bo tako zelo na očeh javnosti in pod pritiski javnosti, Horvatu pa operejo ime, da bo lahko dalje delal v politiki in na takih položajih. Umazane igre.

Vipko
tinka78

Še ena zanimivost na to temo s 24ur.com

"Člani komisije so sicer opozorili na nepravilnost, vendar je bil vseeno sprejet sklep o oddaji javnega naročila. Revizorka opozarja celo, da so v spisu zapisi poslanih Horvatovih elektronskih pošt oziroma SMS sporočil glede posredovanja pri sprejemu odločitve o oddaji javnega razpisa."

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice