V zemljo vkopana hiška gostom obljublja pravi raj sredi narave. Zaslužek od prve nočitve bo šel v dobrodelne namene.

Pomurje, ki se kot turistična destinacija na področju turizma vse bolj usmerja v sprostitev, aktivne počitnice in srčno kulinariko, bo kmalu bogatejše za nove nastanitvene kapacitete.

Sredi neokrnjene narave Goričkega, streljal od največjega gradu v Sloveniji, se nahaja sto let stara prekmurska domačija z unikatno opremljenimi apartmaji Džaboka, Gruška in Črešnja. Ti goste že lep čas vabijo k doživetju pomurskega ekološkega turizma, v Kruplivniku pri Radovcih na Goričkem pa bo družina Časar zdaj odprla še nov nastanitveni objekt, ki bo nudil zanimivo doživetje v oazi miru.

Delno vkopana in z zemljo prekrita hiška

Leta 2015 je družina v lastni izvedbi začela graditi edinstveno hišo v izmeri približno 70 kvadratnih metrov. Kot pravijo, je zamisel porodila želja obstoječim apartmajem dodati še nekoliko drugačno ponudbo.

Nova hiša, ki se nahaja na idilični lokaciji v dolini ob gozdu, bo primerna tako za krajše vikend odmore kot počitnice. Odmaknjena od ceste naj bi bila kot nalašč za vse, ki iščejo umik od vsakodnevnega vrveža. 

Njeno posebnost razkriva že zunanja podoba, saj je zadnji del objekta vkopan v zemljo, medtem ko je sprednji del zastekljen in omogoča neoviran pogled na okolico. Zgradba je torej resnično 'v stiku z naravo'. 

»Delno vkopana in prekrita z zemljo bo pravi raj za ljubitelje miru in narave,« obljubljajo v Aparmajih Džaboka & Gruška.

Prav s tem v mislih je objekt bil tudi zasnovan, saj so pri gradnji uporabili naravne materiale, predvsem veliko lesa, razlagajo Časarjevi. S prvih fotografij notranjosti in opreme pa je razvidno, da stavijo tudi na rustikalni čar.

Gradnja je sicer pri koncu; potekajo še zadnja zaključna dela. Hiška tako dobiva končno podobo in kmalu naj bi sprejela prve goste. Predvidoma se bo to zgodilo že prihodnji mesec. 

Nočitev z dobrodelno noto

Prva nočitev bo pravzaprav nekaj posebnega:

»V sklopu gradnje hiše smo se odločili, da del projekta namenimo dobrodelnosti.«

Tako so začeli zbirati prijave zainteresiranih najemnikov naravne hiše, pri čemer se bodo med prve goste uvrstili ponudniki najvišje cene. Izkupiček pa bodo v celoti namenili v dobrodelne namene. 

Kdor ponudi največ denarja, bo torej imel možnost kot prvi prespati v novi hiši, večno zapisan kot prvi gost. Z licitacijo bodo predvidoma zaključili 20. maja, zmagovalec pa bo v hiši prenočil že prihodnji mesec. Kot zanimivost omenimo, da najvišja ponujena cena do zdaj znaša kar 450 evrov.

Redna cena za prihodnje nočitve, ko bo nastanitev že v polnem pogonu, medtem še ni znana. Je pa zanimanje za obisk po besedah lastnikov menda precejšnje.

Družina Časar

S spleta

Komentarji (12)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kristt (nepreverjen)

fantastično.

Gost zvezda (nepreverjen)

Čestitam družini Časar zelo lepo, da nas učijo sobivanja z naravo

Vipko
Truplo

Kako šele izgleda ta hiška v živo... težko zamisljivo. Bil sem tam pred kakšnim mesecem... potrebno je malo še urediti okolico in določene zadeve pospraviti... Hiša je malce na hribu... pogled proti jugu popolnoma odprt v smeri Belega križa, kateri pa se od tam sicer ne vidi, na severu pa nekaj trte in tudi konje na paši se da videti. Najbližji sosedje so na vrhu hriba na severu, torej mir in skokojnost, zasebnost... zagotovljeni!

Za peš izlet po gozdnih in poljskih poteh zelo primerna lokacija, v bližini na sosednjem hribu je tudi Kripta, ene vrste mavzolej graščakinj in graščakov iz Grada.

Sicer pa tudi drugi del kmečkega turizma, katerega predstavlja družina Časar, torej prenočišča na vrhu pri cesti v Kruplivniku imenovana Gruška & Džabuka izgleda fantastično.

Bluee (nepreverjen)

Zanimiva gradnja, glede na to, da nisem dobil gradbenega dovoljenja zaradi strehe v krajinskem parku

gesaprin (nepreverjen)

nadaljevanje od Bluee, tu se zdaj lahko pokažejo vse slabosti naše prepametne gradbene zakonodaje, me prav zanima kako bo z uporabnim dovoljenjem

šamprca (nepreverjen)

Truplo tij bi napisal tej članek ,ker po pisanju sodeč še tij dodatno razlago imaš o vsem tem .Pišeš ,kje se kam pride in kam kaj gleda škoda,da nisi ti avtor tega članka lahko pa bi padel kakši € da bi si kupil kiflin in kavico na tržnici .
Tij vse povsod ladaš in opisuješ kot svetovni popotnik

Vipko
Truplo

A te to konkretno moti, ker več kakor solidno poznam svoj okoliš, torej Dolinsko, Ravensko, Goričko...? Če se ti ne znajdeš dva kilometra od svojega doma ali kakšne glavne ceste... ti jaz ne morem pomagati.

Kiflin in kavico... sem si lahko vedno in si še vedno lahko... kupim za svoj denar. Zato ne rabim ne honorarja, niti kaj tvojega. In da boš pomirjen: za eno spletno stran pišem razne potopise in dogajanja v deželi ob Muri in mi tudi zato dajo honorar! Čisto pošteno! Če ti kaj ni prav... se sam spravi zraven in napiši kaj pametnega!

Neverjetno, kako se vedno in povsod najdejo podobni špotljivci, kateri se spotikajo ob vse, kar njim ni všeč! In lahko si malo pogledaš... tako to hišo, kakor zgoraj kmetijo... pa tudi Kripto, malce bolj zahodno npr. planinsko postojanko pri Rak-u in še marsikaj, tudi kakšen sakralni objekt, pa ni malo ribnikov, mlinov...

Veliko lepega... je okoli nas!

In reply to by šamprca (nepreverjen)

popotnik ki je… (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Truplo............. Ne boj vedno najbolj tukaj pameten . Eni nismo bili samo dva km od doma ampak tudi tam ,čez altantik in to več krat v življenju in še kje po svetu ,ali smo imeli takšno delo pa tudi dopustovali smo po raznih krajih po svetu .Ti seveda to nikoli ne boš doživel .Tebi je že dosti ,da lahko greš z aparatom v Exspano in na Goričko .Videl sem dosti lepše in večje hiše v zemlji in tudi spal v različnih kajti to kar se dela pri nas so samo kopije .

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Če se boš pomiril... tudi sam sem potoval čez Atlantik... dvakrat in bil v ZDA skupaj mesec in pol! Prepotoval tako ali drugače ZDA od zahoda do vzhoda... Videl Los Angeles, se peljal skozi San Diego, preko ograje videl Tijuano, proti vzhodu bil v Dolini spomenikov, nekaj milj od zgodovinskega Dodge Citya... prečkal Missouri, pešačil po Washingtonu, tudi New Yorku in še kje... Ni poanta v tem, kje je kdo bil, niti, če si ti videl več sveta!

Drugače pa sem samo pohvalil hišo, tudi njeno lego in možnosti za morebiten aktiven oddih... seveda obstajajo večje, lepše, pa tudi manjše in grše. Saj ni poanta v tem, le da ti tega ne razumeš! In verjetno... tudi ti si spal v kopijah, kajti take hiše, vkopane v zemljo... in narejene iz lesa... so skoraj zanesljivo delali že ljudje v predzgodovinskih časih. Zdaj se pa zamisli!

Glede na vse, ti neki bonton vseeno manjka. In čeprav to ni merodajno, se glede na zelene številke številni strinjajo z mano, kako pa bo s tabo jutri... pa bomo videli!

Konec pa pravi: za dobrim konjem se praši! Pisali mi tu slabo ali grdo o tem kmečkem turizmu oz. izletniški kmetiji, gostilni... je dvigovanje teme, kakor se temu pravi, vseeno reklama! Z moje strani bodi dovolj, kajti namen teme, ne mene ni bil, da se tule prepiram s slabo mislečimi ljudmi, negativnimi in še kakšen pridevnik bi jim lahko pripel!!!

In reply to by popotnik ki je… (nepreverjen)

cibek (nepreverjen)

Truplo .................. Torej gre se ti za zelene številke oziroma pluse . Res si neverjeten le tako naprej

In reply to by Truplo

hajdinjak (nepreverjen)

trupolo @@@
Ne meči se stalno vű kje si bil in tu gor ti nekomu razlagaš kam človek ima kakšen razgled .Koga bo zanimalo bo šel in poiskal ,kar ga zanima .Ti si ,kot nekakšen vodič .To kar si ti misliš ne rabiš javno objavljati ,ker nišče ni tako zaostali ,da ne bi znal za kaj se gre .

ferdopijše (nepreverjen)

truplo pač gleda na vse iz pozitive, glede na večino faušijskih prekmurcof, ali?

In reply to by hajdinjak (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice