V sejni sobi urada župana MOMS je danes potekala novinarska konferenca na kateri je župan Anton Štihec komentiral amandmaje ki so bili vloženi k predlogu proračuna Mestne občine Murska Sobota na zadnji seji mestnega sveta.

Na zadnji seji mestnega sveta mestne občine Murska Sobota, ki se je odvijala petnajstega marca je bilo k predlogu proračuna za leto 2011 vloženih kar 26 amandmajev. Zaradi obsega amandmajev in samega postopka vložitve je bila seja občinskega sveta prekinjena, Štihec pa je danes posamezne amandmaje tudi javno pokomentiral. Splošna ocena župana je ta, da večina amandmajev nima usklajene prihodkovne in odhodkovne strani, med drugima pa ga je zmotilo tudi to, da so mestni svetniki amandmaje podpisovali na sami seji, ne pa na zasedanjih odborov.

Nagajanje svetniških skupin

Štihec je kasneje izpostavil svoj pogled na celotno dogajanje na seji, ki ga razume kot nagajanje svetniških skupin SDS, LDS in SD, ob tem pa dodaja, da je njihov osnovni namen odvzemanje denarja občinski upravi, znesek, ki ga Štihec omenja pa je 50.000 evrov. Ob tem meni, da želijo vzeti tudi denar za aktivnosti mirujoči promet ter za obnovo bazenskega kompleksa.

Zaposlitve na MOMS

Župan se je za tem dotaknil tudi amandmaja zaposlitve na Mestni občini Murska Sobota. Robert Celec županu namreč očita, da so na občinski upravi potratni, ta pa odgovarja, da pod njegovim županovanjem od leta 2005 ni na novo zaposlil nikogar in da je konstantno število zaposlenih in sistematiziranih 52 delovnih mest, čeprav bi jih lahko bilo več. Župan je letos sicer predlagal dve novi delovni mesti in to zaradi prenosa infrastrukture Komunale na občino. Kasneje se je temu odpovedal, kar pa ni bilo dovolj za SDS, saj so ti na drugi seji želeli zmanjšati število zaposlenih na 51.

Omejevanje prerazporeditev med proračunskimi postavkami

Štihec se tudi ne strinja z amandmajem svetniške skupine LDS, ki omejuje prerazporeditve, ki jih lahko izvaja župan med proračunskimi postavkami. Svetniška skupina LDS predlaga, da lahko župan prerazporedi do največ 2000 evrov. Za večjo vsoto pa mora dobiti soglasje mestnega sveta. Štihec dodaja, da ne pozna občine, ki bi imela tako nizek prag prerazporejanja s strani župana. Večina slovenskih občin je brez omejitev, kjer pa so, so te le v določenih odstotkih.

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
slavko1958

to ni politikA SDS, kar počne SDS MO M. Sobota

Vipko
buldog

In kakšna je politika SDS?

slavko1958

"buldog" sigurno ni rdeča

Mihy

@buldog

evo spet ena tema za tebe. Nastopa Štihec.

Nadrkaj se... :)

Starejše novice