Sklic izredne seje mestnega sveta v Murski Soboti dvignil ogromno prahu, ki se zlepa ne poleže.

Kot smo poročali, je župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek zavrnil poziv k opravičilu mestnemu svetniku Antonu Slavicu zaradi domnevne zlorabe njegovega imena ob sklicu prve izredne seje mestnega sveta. Toda argumenti občine Neodvisne stranke Pomurja niso prepričali in v sporočilu za javnost so kabinetu župana danes znova očitali preobračanje besed oziroma jemanje besed iz konteksta.

V Mestni občini Murska Sobota so se na navedbe stranke zdaj odzvali, rekoč, da so pobudo njihovega člana, svetnika Antona Slavica za sklic izredne sejo o Pomurskih lekarnah, vzeli dobronamerno - "kot iskreno željo svetnika Slavica, da se razčistijo vse dileme okrog Pomurskih lekarn."

Zato je po njihovih besedah župan Jevšek pobudo tudi sprejel in naročil pripravo gradiva za izredno sejo mestnega sveta.

"Sodeč po zadnji reakciji g. Slavica je potrebno ugotoviti, da ni problem, da je župan sklical izredno sejo, ampak gradivo, ki razkriva VZROK zaostrenih odnosov med MOMS in vodstvom Pomurskih lekarn. 365.399.877,35€ - 1.037.957,65€ = 364.361.919,70€ plačil blaga in storitev brez javnega naročila. To je razlog slabih odnosov. To, da MOMS ne pristane na oškodovanje občanov na račun lobijev iz farmacije," so zapisali v MOMS.

Ob tem so dodali, da zaključujejo javno polemiko, in napovedali, da bodo svetniki o vseh dilemah glede Pomurskih lekarn imeli možnost razpravljati na javni izredni seji mestnega sveta, prihodnji četrtek ob 13. uri.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Joužek22 (nepreverjen)

Ker ima Slavic prav. Take seje on ni predlagal. Podpisali so ga pod tisto, kar nam trobijo že ves čas.

Starejše novice