Na dražbi naprodaj objekti enega od nekdanjih paradnih konjev regije.

Žal je v Murski Soboti kar nekaj poslovnih prostorov nekoč uspešnih podjetij, ki danes pretežno samevajo, propadajo oziroma jim lastniki neuspešno skušajo povrniti delček stare slave. 

Javna dražba z višanjem cene je zdaj bila razpisana za še en prepoznaven gospodarski kompleks na obrobju središča mesta. Gre za nepremičnine nekdanje tiskarne Pomurski tisk na Lendavski ulici 1 v Murski Soboti, v bližini ribiške trgovine in Hartnerjeve vile. 
 

Predmet prodaje je industrijsko poslovni objekt bivše tiskarne Pomurski tisk na Lendavski ulici 1 v Murski Soboti s pripadajočim zemljiščem in stavbami z naslednjimi ID znaki:

  • Parcela 105 191/2, do 1/3
  • Parcela 105 209/1, do 1/3
  • Parcela 105 209/4, do celote
  • Parcela 105 209/5, do celote

(Obarvane rdeče)

Izklicna cena poslovnega prostora znaša 700.000 evrov, varščina pa 35.000 evrov. Rok vplačila je 8. maj.

Prvič na dražbo pred skoraj dvema desetletjema

Spomnimo, da so premoženje Pomurskega tiska zaradi stečaja na dražbi prvič skušali prodati že leta 2000. Takrat so proizvodno halo in stavbišče z dvoriščem ter opremo ponudili z izklicno ceno 340.667.147 tolarjev oziroma 1.421.580 evrov.

Kupca ob prvi dražbi ni bilo, a je objekt ob vnovičnih poskusih le bil prodan. Žal pa tudi pod novim lastništvom ni imel sreče in kot imetje fizičnega dolžnika zdaj znova roma na dražbo. Ali bo ta uspešna, bo predvidoma znano ob njenem zaključku, 9. maja v Kopru. 

Ogled nepremičnin je sicer mogoče dogovoriti pri stečajni upraviteljici Angeliki Lukačić, kjer so na voljo tudi dodatne informacij o predmetu prodaje.
 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Shsh (nepreverjen)

Zdaj gda so že vse stroje ven pokradnili!! Trbelo bi zapreti vse direktore ka so do toga pripelali in jin odvzeti vse premozenje. Euroce pomurska zalozbq kartonaza pomurski tisk

tončekK (nepreverjen)

Vej se pa odavlejo objekti nej pa stroji, ka palamudiš?

In reply to by Shsh (nepreverjen)

kepa (nepreverjen)

V MS vse gre v PM.

Starejše novice