V dobrodelne namene podarili skoraj 40 lovskih knjig. Izkupiček licitacije bodo namenili pomoči potrebnim osebam.

V duhu petkovega odprtja sejemskega trojčka Lov, Ribolov in Naturo se je sejemsko vzdušje nadaljevalo tudi včeraj. Obiskovalci sejma lov te dni med drugim uživajo v predstavitvah puškarskega poklica in terenskih vozil ter spremljajo nastope lovskih rogistov in pevskih zborov. Veliko zanimanja pa je požela tudi državna razstava psov vseh lovskih pasem CAC. 

Zbirki knjig poiskali nove lastnike 

Med velikimi zanesenjaki in tistimi, ki so na prvih sejmih Lov aktivno sodelovali z organizatorjem, Pomurskim sejmom, je bil Jožef Kos iz Ključarovcev pri Ljutomeru. 

Njegovo življenje je bilo polno, posebno naklonjen pa je bil naravi, kot vinogradnik in lovec. Dolgoletni starešina Lovske družine Križevci je za sabo zapustil veliko zapuščino poleg pušk. Številne trofeje so že leta v lovski sobi, tam pa so se v vseh letih nabrale številne knjige s področja lovstva. Bilo jih je okoli 40. 

Njegov sin Mitja Kos z ženo Tjašo ni želel, da bi se na knjigah nabiral prah. Ko je Tjaša Kos na otvoritvi sejma spoznala Lada Bradača, predsednika Lovske zveze Slovenije, ga je vprašala, ali ima zveza morda tudi knjižnico, ki bi ji lahko podarili knjige o lovski tematiki. 

Bradač je predlagal, da jih podarijo Lovskemu dobrodelnemu združenju DIANA. Društvo namreč z licitacijo knjig pomaga pomoči potrebnim ljudem in tako denar zagotovo gre v prave roke. S tem je sobotno dogajanje na sejmu poleg strokovnosti, zabave in tekmovanja dobilo še noto dobrodelnosti. 

Dvojna korist

V imenu družine Kos je Tjaša, sicer vodja protokola na Pomurskem sejmu, v spremstvu Janeza Erjavca, predsednika uprave Pomurskega sejma, Lada Bradača, predsednika Lovske zveze Slovenije, in sodelavcev članom Lovskega dobrodelnega združenja DIANA predala 36 lovskih knjig

Po zahvali in hitrem pregledu knjig so zbrani ugotovili, da je knjižna zbirka izjemno zanimiva, dela, izdana med letoma 1972 in 2008, pa zelo dobro ohranjena. Tjaša Kos je dejala, da so v družini veseli, da lahko dvakrat pomagajo. Knjige bodo navsezadnje dobile nove dobre lastnike, hkrati pa bodo z licitacijo nekomu vsaj nekoliko olajšali življenje. 

Za zaključek dogodka so medtem poskrbeli rogisti iz Kulturnega društva križevski rogisti.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kerkkkks (nepreverjen)

Ta v žuton je zdaj pa lovska kraljica?

sizif (nepreverjen)

Za püjkše be več dobile, samo jih ne dajo z rouk.

administrator (nepreverjen)

lovci in gasilci ga radi cuknjejo

Telige (nepreverjen)

Tij očitno tudi.

In reply to by administrator (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

ej povej kako je bilo ki si prinesel figure veneris k verouku in sta potem z cerkvenim ključarjem sprobovala poze, Je ta cerkveni hišnik povedal, da imaš najrajši misijonarski način
Boljše da si knjigo dal v dobrodelne namene ali pa v gasilsko knjižnico, se ti pa kaj takega ne bi zgodilo

In reply to by Telige (nepreverjen)

DESNI KOMUNIST (nepreverjen)

kaj si ti res peder

In reply to by administrator (nepreverjen)

Valjhun (nepreverjen)

Tjaša je prava "femme fatale". Ufffff.......

Pille (nepreverjen)

Prosiiiiim?
Na čem pa si ti???
Razen samopromocije, od te ženske še ni bilo haska.
Še malo, pa bo iz Gavrilović paštete ven gledala.

In reply to by Valjhun (nepreverjen)

neda

Glavno, da smo večno na razstavi, kajne?

Starejše novice