FOTO: Jure Banfi
Črno-beli se v 27. krogu PLTS merijo s Celjem. Srečanje na Areni Petrol se je začelo ob 14.30.

Letos smo videli že dve srečanji med Muro in Celjem, obakrat pa so bili boljši Celjani z izidom 1:0.

Na prvem letošnjem srečanju v Celju so bili Muraši boljši nasprotnik, toda priložnosti niso znali izkoristiti, domačim je zmago zagotovil Rudi Požeg Vancaš.

Že na začetku današnje tekme pa je bilo jasno, da se bo tekma tokrat razpletla drugače. Že v uvodnih štirih minutah so se črno-beli namreč prebili v vodstvo z 2:0. Domača ekipa si od šoka še lep čas ni opomogla. Ko so se le zbrali, so poskušali z napadi, ki pa niso obrodili sadov, in Mura je tako brez večjih težav obranila prednost.

Povedli že v prvem napadu

Muraši, ki so bili vnovič deležni bučne podpore navijačev na tribunah, so povedli že v prvem napadu. Žogo jo z 20 metrov v gol pognal Alen Kozar. Drugi zadetek je sledil le nekaj minut pozneje, ko je vratarja Celja premagal še Nino Kouter.

V prvem polčasu je sledilo še kar nekaj lepih priložnosti za goste. V 20. minuti je poskušal Amadej Maroša, a brez uspeha. V 31. minuti pa s 25 metrov na gol nekoliko previsoko ciljal še Tomi Horvat.

V začetku drugega polčasa so gostje učinkovito onemogočili napade Celjanov, ki so imeli le nekaj manjših priložnost. V 60. minuti si je strel v kazenskem prostoru zagotovil Kouter, a se je domači vratar izkazal. 
Znova je Jurhar posredoval v 88. minuti, ko je z glavo streljal Luka Šušnjara. Slednji pa je zapretil tudi v zadnjem napadu na srečanju, piše STA.

Naslednji krog bo Muro v soboto, 20. aprila popeljal v goste pri Triglavu, medtem ko bodo Celjani že v petek gostili Aluminij.
 

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (29)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
black panter
Francoska solata (nepreverjen)

VSAKA ČAST MURA!

black panter

Goooooooool

vinarium (nepreverjen)

Rabite trenera mamo enega viška iz vašega konca

F (nepreverjen)

najhitrejši Murin goooooool!

Lendvadedes (nepreverjen)

moram priznat enkrat, da je res Mura zdaj boljši od Nafta, samo vaš trener ka ste nam podtaknili nas zajebau

Motik (nepreverjen)

ZDAJ? Mura je od vedno bokša :D Lendava je zaselek.

In reply to by Lendvadedes (nepreverjen)

Lendvadedes (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ne govori na pamet malo oglej nazaj rezultate bili smo vas kot zajce dokler nam niste trenerja podtaknili , Če pa nisi pismen ka si kmet ki si se z goričke šume v Soboto preselu pa se opismeni. Lendava je kulturno mesto z meščanskim prebivalstvom.

In reply to by Motik (nepreverjen)

Motik (nepreverjen)

Haha. Vi v Lendavi ste doma na nekson svojon sveti.. te medsebojne tekme so talanje točk, kak je štoj nuco ka smo vsi prekmurci. Vači pa glede na uspešnost pa se Nafta nemre primerjati z Muro. Kar je popolnoma razumljivo glede na stevilo prebivalcev v dvojezičnon območji. Ali smešno mi je kda eden napijše...KONČNO boljša od Nafte. Bitch please. Mejte svoje veselje, samo včasi zvenite privrženci plavih totalno...wtf.

In reply to by Lendvadedes (nepreverjen)

Pivo pivec (nepreverjen)

Mogoče če bi ORBAN spet dal eno dva, tri milijone evrov !

In reply to by Motik (nepreverjen)

Akuna (nepreverjen)

Lendvadedes saka ti cast za komentar,zakoj ste ga pa zeli ce ga je mura pistila?bravo mura

12345677889 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Idiot a sploh veš kaj pomeni beseda blitzkrieg in koliko ljudi je umrlo zaradi te besede. Bedak uporabljaš besede ki niso primerne in te je lahko sram. Idiot

blitzkrieg (nepreverjen)

edijne idiot tu si ti.. malo se zjokaj..

In reply to by 12345677889 (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Ne vem, čemu se razburjaš? Ta beseda mislim pa pomeni "bliskovito vojno" in danes je tekma izgledala točno tako: "bliskovito" je Mura zabila dva gola (drugič naj počakajo, ker sem ravno kuhal kavo in gola videl komaj na koncu), vendar za razliko od Nemcev dobila vojno, he, he...

In reply to by 12345677889 (nepreverjen)

komunajzar (nepreverjen)

Ka si me pa te nej na kavo pouzvo ha ?

In reply to by Truplo

Olosh (nepreverjen)

@Truplo ti vidiš problem v tvoji repliki ali ja? :) Nej je problem prevod tej besedne zveze ampak pomen in vsi znamo ge, kda in zakoj se je tej pomen uporabljo. Novinarji včasih pač pozabijo ka točno ka pomeni, isto kak Obrez včeraj med tekmo Liverpool - Chelsea. Ge bi uporabo takših in drugačnih besed strogo obravnavo in komot lejko napišejo v naslovi Muri dovolj bliskovit začetek itd...Bliskovita vojna a.k.a. blietzkrieg v ton primeri v spadne totalno WWII in niti približno športno povezano, poleg toga ma grenak priokus. Seveda, takšin kak si ti in tebi podobni je to pač smešno, kar je tudi konec koncof žalostno.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

@Olosh: ne vem, v čemu je ravno problem? Vsi, kateri malce poznamo zgodovino pač vemo, da so zgodovinarji za tisti siloviti prodor Nemcev v takratno Sovjetsko zvezo uporabili pač dve nemški besedi, torej bliskovita in vojna. Samo tajno ime za operacijo je drugo...

Zdaj, če nekoga to moti... kaj pa tole: "fürer" so klicali Hitlerja, pa sami vemo, da to dobesedno pomeni vodja! Nemško ne vem, vendar verjetno Nemci kar pravijo Merklovi "fürer" njene stranke? Nemški vojski so med II. svetovno vojno rekli "vermacht", pa jo še dandanes imenujejo tako.

Dobro, mogoče ni potrebno ravno na veliko povdarjati besedo "blitzkrieg", po svoje pa so Nemci takrat izvedli briljantno operacijo, v kradkem času dobesedno pregazili velik del ruskega ozemlja. Pa pustimo, da tisto ni bila pravična vojna, ne moralna...

In Mura je včeraj v nekem povdarjenem žargonu res izvedla "bliskovito" vojno, jo dobila... Po svoje se tudi strinjam, da bi lahko uporabili slovenski izraz, torej bliskoviti začetek.

Pa saj se gre vendar samo za besede! Nekako se tudi drugi strinjajo z mojim prvim komentarjem, le tebe to izgleda hudo moti? Napisal si "taki kot ti..."! To vendar ni pošteno, kot da imam neke slabe namene!

In reply to by Olosh (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Nemški vojski so med II. svetovno vojno rekli "vermacht", pa jo še dandanes imenujejo tako.

Današnja nemška vojska se imenuje Bundeswehr in ne Wehrmacht. Blitzkrieg pa so Nemci uporabili že leta 1940 proti Belgiji, Nizozemski in Franciji. Pomeni pa hitre prodore oklepnih sil ob podpori letalstva.

In reply to by Truplo

brum (nepreverjen)

Že se pa brezveze pameten delaš?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

V čem? Niti nisem živčno reagiral na to besedo. Kregala sta se druga dva!

Ti se drži elektrike, kjer si ugotovil svetsko resnico o tem, kako bodo z veseljem vsi kupovali drago elektriko od nas in nam jo potem prodajali poceni nazaj! Tudi ne vem, kaj drugi segmenti gospodarstva delajo, da ne uberejo enake poti... torej drago ven in poceni nazaj. Enako kvaliteto, da se razumemo!

In reply to by brum (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Vsak resen portal je uporabil popolnoma drugačne naslove. Tu je moj point. Se vidi ka fuzbalske članke piše amater, keri na ta način išče nekšo brezvezno pozornost.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

No... pa naj bo popolnoma po tvoje! Navdušenje nad zmago po ostane, a?

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Ge se pa strinjan....Očitno tej naši ''novinarčki'' pozabljajo na zgodovino in izraze kere so uporabljale dotične nacije.

In reply to by 12345677889 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Pa nemoj! Zdaj zaradi nekega Hitlerja, ki je napravil samomor pred 74 leti ne bomo uporabljali besedo blitzkrieg. Ti bi izvajo nekšno cenzuro in kaznoval ljudi, ki ne mislijo kot ti.

In reply to by 12345677889 (nepreverjen)

kasparov
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ka pa, če bi kip svejtoga Nikolaja postavili pouleg korner zastavice na fazaneriji ?!
Ali pa pred gol ?!
Samo pijtan

Motik (nepreverjen)

Ka v gostilni so pa vsi bole glasni bili od tebe, te si pa šal na internet malo svoje genialne štose pokat?

In reply to by kasparov

lipa (nepreverjen)

kasparov se*onja

ahjoj3 (nepreverjen)

naj cimprle v iz lige zletijo, ka tak samo stalo delajo tej fuzbaleri

sijo1972 (nepreverjen)

Hitro zemi tablete kere si pozabo, Mura de drujgo leto špilala v evropskih tekmovanjih ta ka se eni že zdaj lejko začate žrejti.

In reply to by ahjoj3 (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice