V okviru investicijskega obnavljanja vozišč ter rekonstrukcije odsekov zaradi odstranitve cestninskih postaj Dars letos načrtuje ureditev 61 kilometrov vozišč avtocest in hitrih cest.

Padlo naj bi še preostalih 21 cestninskih postaj. Skupna vrednost gradbenih del ocenjujejo na nekaj manj kot 31 milijonov evrov. Začetek odstranjevanja cestninskih postaj je bil pogojen z uspehom lanske uvedbe novega elektronskega cestninskega sistema za tovorna vozila.

Na delu tudi prekmurski gradbinec

Kot smo poročali, se ena od prvih cestninskih postaj, predvidenih za rušenje v prihodnjih mesecih, nahaja na Vranskem, kjer bo sočasno potekala še trimesečna obnova dela odseka med Vranskim in Šentrupertom.

Po pojasnilih upravljavca državnih cest bodo obnovili štiri kilometre avtoceste, delovišči cestninske postaje in obnove trase avtoceste pa bosta tako povezani. Pogodbo za izvedbo obnove vozišča v višini nekaj manj kot 9,3 milijona evrov so novembra lani podpisali s prekmurskim gradbincem Pomgradom. Prva pripravljalna dela naj bi stekla v kratkem.

V drugem sklopu del na štajerski avtocesti se nato obeta še zrušitev postaj Tepanje in Slovenske Konjice ter postaj Drnovo in Krško na dolenjski avtocesti, kjer bodo prav tako opravili celovito rekonstrukcijo vozišč. Kot poroča STA, je Dars za omenjen sklop rušitev nedavno sklenil 8,7 milijona evrov vredno pogodbo s konzorcijem Cestnega podjetja Ptuj in sarajevskega Euroasfalta.

Sočasno z rušitvijo tudi obnove vozišč

Kmalu lahko pričakujemo še pripravljalna dela za odstranitev in preureditev območja čelne cestninske postaje Videž s tamkajšnjo stransko cestninsko postajo Kozina. 

Izvajalec del za odstranitev in preureditev območja preostalih primorskih cestninskih postaj Videž, Bazara, Senožeče, Divača, Kozina ter sanacijo voziščne konstrukcije priključkov Senožeče, Divača in Kozina je medtem konzorcij podjetij CPK, Kolektor CPG in GVO. Pogodbena vrednost znaša slabih 6,2 milijona evrov.

Na obeh polovicah hitre ceste na odseku med Vogrskim in Šempetrom pri Gorici bo jeseni potekala obnova nekaj manj kot štirih kilometrov cestišča in odstranitev čelne cestninske postaje Bazara. Poslovili pa se bodo tudi od cestninskih postaj Pesnica, Dragotinci, Prepolje, Kompolje, Dob, Blagovica sever, Blagovica jug, Lukovica sever, Lukovica jug, Krtina sever ter Krtina jug.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

Padlo naj bi še preostalih 21 cestninskih postaj. Skupna vrednost gradbenih del ocenjujejo na nekaj manj kot 31 milijonov evrov

Spet nas bodo oropali. Rušenje ene cestninske postaje bo stalo 1,5 milijona. Za ta denar bi lahko zgradili vsaj 6 ali 7 enodružinskih hiš. Majhna država, velikih lopovov.

sobočan123 (nepreverjen)

Vsi so že zgleda zdavnaj pozabili, da so za časa druge Janševe vlade lahko porušili cestninsko postajo za okoli 15.000 evrov. Res pa je, da se je rušenje za tem popolnoma ustavilo. Toliko o tem za koliko je rušenje in obnova cestišča preplačana.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Hmmmm (nepreverjen)

Ja, ja, seveda, 15 000 evrov je koštalo... Vejpa če ges naročin rušenje svoje kuče, de me prišlo polovica toga zneska. To so pa malo večja dela vred z regulacijo prometa, z rekonstrukcijo ceste, ureditvijo desnoga dela cestninske postaje (ge so se prlej skozi vozili tovornjaki in zaj nika nede)... 1.5 milijona je za mene tudi sumljivo dosta, ampak ne smeši se s 15 000...

In reply to by sobočan123 (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

SOBOTA INFO...NAPIŠITE RAJE KAJ PAMETNEGA ........PREKMURSKIM SLOVENCEM PROSLAVA......LAŽNIM MADŽAROM MILJON NEPOVRATNIH SREDSTEV. IZ SLOVENSKIH ŽULJEV NEZATAJENIH...~ SLOVENIJA VAS IMA RADA- KOGA - KUČAN DE PALAMUDO IN SE NAŽIRALI.

Madžarski in italijanski narodnostni skupnosti letos skupno 1.776.924,26 evrov
13.04.2019 admin 0 komentarjev
Vlada je na minuli četrtkovi 27. redni seji na podlagi Uredbe o določitvi podrobnejših namenov porabe in meril za

http://lendavainfo.com/madzarski-in-italijanski-narodnostni-skupnosti-l…

So se za to borili naši predniki.
So romi ali xxx lažni večji???

hgfhfg (nepreverjen)

Tak je. Kda se glejda kratkoročno, nej pa dolgoročno. Vej malo davke zdignejo pa bo.

Starejše novice