Na trgu pred stolno cerkvijo naj bi stali tudi monumentalni kip in znamenja narodnih buditeljev.

Soboški škof Peter Štumpf želi ob stoletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom v krožišče postaviti kip svetega Nikolaja. Naročnik kipa sta soboška škofija in župnija, kot pomnik prekmurskih korenin pa naj bi v krožišču stal že decembra. 
Načrtovani kip pa je le eden od kipov, ki naj bi ob stoletnici združitve bil postavljen. Več kipov bi stalo na trgu pred stolno cerkvijo, ki si ga v prihodnjih mesecih želijo urediti. Škof računa na pomoč občine.
 

Monumentalni kip

Na trgu pred cerkvijo naj bi stal tudi kip, ki upodablj grb murskosoboške škofije. Tudi ta kip kot kip svetega Nikolaja je zasnoval akademski kipar Marjan Drev, avtor številnih kipov osebnosti v Sloveniji, tudi kipa škofa Antona Martina Slomška v Mariboru.
Predviden kip pred cerkvijo naj bi bil visoka približno pet metrov in bi bil tridimenzionalna upodobitev grba murskosoboške škofije. 

»Gre za dva kraka, ki predstavljata Prekmurje in Prlekijo, upodobljena sta tudi grozd in klas žita, zgoraj pa so tri krogle, ki upodabljajo svetega Nikolaja. Na sredini pa je praznina, ki upodablja reko Muro,« pojasni Drev.

Celoten kip po besedah Dreva ni nič drugega kot geometriziran torus - model, ki oriše dinamiko prostorskega križa, ki je tudi za današnje čase aktualna oblika. Iz česa bo izdelan kip še ni znano, odločajo se med kamnom in nerjavečim jeklom.

Spomenik Cirila in Metoda ter znamenja narodnih buditeljev

Tako kip svetega Nikolaja kot ki naj bi bil postavljen ob stoletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Si pa škof Štumpf želi, da bi na trgu pred stolno cerkvijo svetega Nikolaja postavili tudi spomenik svetega Cirila in Metoda ter doprsne kipe slovenskih narodnih buditeljev, katoliških duhovnikov, ki so bili odločilni za združitev prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. 

Že na otvoritvi Drevoreda Martina Luthra pred slabima dvema letoma je škof Štumpf župana in mestno občino prosil za pomoč pri ureditvi trga pred stolno cerkvijo svetega Nikolaja in postavitvi kipov.

“Tišinskega župnika in soboškega dekana Franca Ivanocyja, urednika slovenskega katoliškega časopisja Jožefa Klekla st., rektorja ljubljanske univerze Matije Slaviča, zgodovinarja Franca Kovačiča ter soboškega župnika in generalnega vikarja za Prekmurje Ivana Jeriča.”

Logično nadaljevanje urejanja urbane podobe Murske Sobote

Sicer pa bi radi, kot je pred dvema letoma povedal Štumpf, trg pred stolnico poimenovali po zavetniku soboške stolne cerkve, svetem Nikolaju. Vse pridobitve pa si želijo blagosloviti na praznik svetega Nikolaja, 6. decembra.

“Menim, da bi tudi takšna obeležja v prometnem krožišču in pred soboško cerkvijo svetega Nikolaja pomenila povsem logično nadaljevanje urejanja urbane podobe Murske Sobote, ki je zmeraj znala upoštevati različne verske danosti, ki mestu dajejo poseben značaj ekumenskega sožitja, kar je poznano in spoštovano po Sloveniji in svetu,” je na uradni otvoritvi Drevoreda Martina Luthra povedal Štumpf in dodal, da je njegova želja, da bi se pa čez dve leti veselili urbane pridobitve katoliški tradiciji. 

Občina na razpisu ponudila 100 tisoč evrov

Škof pri postavitvi kipov in ureditvi trga pred cerkvijo računa na pomoč občine, kjer so nam povedali, da spoštujejo prispevek in vlogo katoliških duhovnikov na pariški mirovni konferenci leta 1919, kjer se je odločalo o usodi Prekmurja. Zato je mestni svet Mestne občine Murska Sobota v okviru proračuna za leto 2019 sprejel odločitev, da se izvede javni razpis oziroma poziv za sofinanciranje postavitev novih umetniških del oziroma kipov oseb, ki so zaslužne za priključitev Prekmurja in združitev z matičnim narodom. Predvidena vrednost razpisa oziroma poziva znaša 100 tisoč evrov. 

Akademski kipar Marjan Drev

S spleta

Komentarji (60)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Borka.. (nepreverjen)

Naj rajs pomagajo revnin.. te kip nede nahrano lidi.. butalci..

100-100 (nepreverjen)

Te kip rejsam nede rano lidi-do pa tisti šteri do prišli gledat kip, Soboto, cerkev, muzo, itd. Ges ne ven ka telko lidi moti cerkev pa kip, pa te ite v Arabijo pa gledajte džamije, burke.

In reply to by Borka.. (nepreverjen)

Joj joj joj... (nepreverjen)

Budalo!

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

dgegerg (nepreverjen)

Iste lidgej ka se tu najbole šopirite ka de cerkvein kip postavleni ste lidgej, ka kda idete okaule po evropskih mestih pred sakin kipon napravite 10 slik. V zagrebe pred katedralo, kölne, vseh xy kipaj po cejloj evrope vse se slikate.

Idete v Turčijo pa se pred sakof đamijof poslikate pa saken kipon Turških osvajalcov, ka so van prednike vrejd gemale. Zaj tu en kip ka de pred cerkvijo pa vsi napade dobivate.

In reply to by Borka.. (nepreverjen)

ropotalo (nepreverjen)

Borka .......... Karitas je cerkveni in dosti pomaga .

In reply to by Borka.. (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Vam je zdaj jasno?
To "inštalacijo" umešča pred cerkev, čokoladnega Miklavža pa rine v rondo!!! Samo da se lahko "štukamo"!!!

Pa Cirila, pa Metoda, pa Ivanocija, pa še sto kipov popov -- mamo premalo rondojev pa Cankarjeva ulica je prekratka za vse te podobice. Pa mala malenkost: kdo bo vse to plačal?
To si lepo naj vse na trg pred cerkvijo postavi (ma zadosta placa in roko na srce, to tja tudi spada) in bo mir božji v Soboti (saj to mora biti tudi njegov cilj, ali pa mogoče ne??).
Ges tudi nemo šunko pa remenke v rondoji đo!

100-100 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Čokoladnoga Miklavža maš v glavi, zdaj si brusiš gezik za vuzen te boš pa slavo boga. Idi v Meko pa se daj tan zakopati.

In reply to by butalec (nepreverjen)

Gost46 (nepreverjen)

Enkratno umetniško delo, ki ima pa tudi korenine v katoliški kakor tudi protestantski cerkvi,
Evropa brez katoliške cerkve ne bi nikoli bila to kar je sedaj, in Evropa ima veliki dolg do Rimsko katoliške vere, iz katere izhaja tudi pravoslavna cerkev, Zato bi morali biti kipi svetnikov v vseh rondojih, pred vsemi šolami, in seveda pred občinami, upravnimi enotami ter kasarnami, Absolutno pa bi morali odstraniti kipe, ki ki poveličujejo komunizem, oziroma bi bilo najcenejše da jih poklonimo kar zbiralcem barvnih kovin, To bi bila tudi najcenejša odstranitev kipov, ki so poštenim delavcem in poštenim državljanom prinesli na milijone smrti.

gost46 (nepreverjen)

Uporabljaš sicer enak nick, a najini prepričanji sta svetlobna leta narazen.

In reply to by Gost46 (nepreverjen)

ehmeti mehmeti (nepreverjen)

Ja to je pa super napisano,,Res bi najceneje odstranili kipe zla, pomeni kipe komunističnega sistema , razne brozeke , edije , stanete in borise itd itd , kar zbiralci barvnih kovin, ampak zato bi morala biti politična volja , in ta direktiva bi morala biti zakonsko določena, pomeni da bi to odločitev moral sprejeti parlament

In reply to by Gost46 (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

ehmeti, ajde beži!
te pa razbijmo vse kipe: Sofoklesa, Julija Cezarja, Arpada, Sv. Štefana, Karla Velikega, Napoleona,
Marije Terezije, Franca Jožefa pa Sisi, kralja Aleksandra, Titoja pa Kardelja, Trubara,.....
Ka mo s toga meli? Je nej to ZGODOVINA, ki je z nikšnim razbijanjem kipov ne moremo ne spremeniti nej zatajiti!!
Ti bi pa kar direktivo iz parlamenta; žalostno je pa to, ka bi mogoce celo "skoz šlo", saj imamo vedno eno določeno količino "somarov" v parlamenti, v vsakon parlamenti na Zemlji!

In reply to by ehmeti mehmeti (nepreverjen)

ehmeti mehmeti (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Če je po zakoni ni nič narobe in če bi parlament sprejel tako odločitev , bi se ta odločitev morala spoštovati, Tak ti je to, in zbiralci barvnih kovin bi to čiščenje legalno opravljali,

In reply to by butalec (nepreverjen)

goosttg (nepreverjen)

Evropa brez katoliške cerkve ne bi nikoli bila to kar je sedaj, in Evropa ima veliki dolg do Rimsko katoliške vere,
Seveda, Evropa je uspela izbojevati dve svetovni vojni, sedaj po 70 leti še vedno ni miru,
seveda, Evropa je izvozila ljudi v Ameriko, kjer so bili zelo dejavni pri iztrebljanju domorodcev,
seveda, Evropa je imela največ kolonialni posesti, itd.
Po čigavi zaslugi ??

In reply to by Gost46 (nepreverjen)

Landini

A govoriva o tisti RKC, ki je pobijala s svojimi nedolžnimi pohodi po celotni Evropi za iste namene kot sedaj Islam? Ali pa zakopavala trupelca na Irskem? Med raznoraznimi -izmi, mi je najbolj všeč kapitalizem, ki dopušča uspeh posameznika. Vse ostale religiozne oblike -izmov so navaden nateg. Pa nimam nič proti kipu. Samo ne mi pa poveličevat neke religije.

In reply to by Gost46 (nepreverjen)

Joj joj joj... (nepreverjen)

Dvojno budalo!

In reply to by Gost46 (nepreverjen)

gost46 (nepreverjen)

Vsi ki ste mi dali minus ste pedri

In reply to by Gost46 (nepreverjen)

Cerkev (nepreverjen)

Točno tako, Evropa ne bi bila ista brez katoliške cerkve. Bila bi boljša.

In reply to by Gost46 (nepreverjen)

gost46 (nepreverjen)

Žal škof Štumpf vedno bolj predstavlja nevarnost za sožitje med različnimi verskimi skupnostmi v Prekmurju. Škof izkoristi vsako priložnost, da razdeli prekmursko javnost na tako imenovane luterane in tako imenovane papince. Svoji katoliški javnosti ves čas prefinjeno vceplja občutek, da je zapostavljena, do onemoglosti prešteva evre in cente, ki jih posamezna verska skupnost dobi iz občinskega proračuna, v javnost meče kosti v obliki nemogočih predlogov o nekakšnem verskem kipu, ki seveda v javnem prostoru niso mogoči. Zaveda se, da ideja ni uresničljiva, a ravno zato jo je plasiral v javnost. Namen je jasen, katoliškemu občestvu vcepiti občutek, da je zapostavljeno, namen je zamajati temelj verskega sožitja in posledično sebe predstaviti kot edinega varuha tega segmenta populacije.
Tudi sam sem katoličan, a metode škofa Štumpfa zavračam.

butalec (nepreverjen)

Evo gost46, TO JE TO, samo folk ne razmi!

In reply to by gost46 (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Bravo, odličen komentar!??

In reply to by gost46 (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

gost tou si pa čista praf napiso.

In reply to by gost46 (nepreverjen)

bušman (nepreverjen)

Odlično napisano gost46. Luterani in papinci so živeli in še živijo v sožitju. Na žalost imajo taki, kot je škof in še kakšen vikar Kozar in podobni v ozadju interese, da ljudi skregajo med seboj. Tudi z odstavljanjem raznih duhovnikov so se ljudje v določenih farah razdelili. To, kaj počne Štumpf in mu Kozar pomaga je delo hudiča iz ozadja. Pri mašah posiljujejo ljudi z nekimi pridigami o zlatih mostovih. Totalno sranje! Spoštovanje do redkih duhovnikov, kjer tega niso ljudem brali.

In reply to by gost46 (nepreverjen)

Tinka13 (nepreverjen)

Škof si očitno drugače razlaga drugo božjo zapoved,kot si jo mislim tudi večina nas. Ta med drugim pravi:Ne delaj si rezane podobe in ničesar, kar bi imelo obliko tega, kar je zgoraj na nebu, spodaj na zemlji ali v vodah pod zemljo!
Mislim, da so razni kipi, podobice,...prav to: predmeti za malikovanje, kar pa prav katoliška cerkev na veliko meče naprej "primitivnim verstvom"! D

bušman (nepreverjen)

Točno tako. To so maliki, ki jih vsiljujejo navadnim ljudem. Vikar si je že malika pred leti postavil na dovoz k cerkvi in župnišču. Le kaj ima tam početi nek pokojni župnik. NIČ !!!! In sedaj hočejo malika še na javni prostor v krožišče NIKOLI !!!!!!

In reply to by Tinka13 (nepreverjen)

Banda.... (nepreverjen)

Spoštovani, lepo vas prosim za božjo voljo pustite cerkev in kipe že enkrat pri miru,
Vsaj za praznike ki so pred nami in ne provocirajte ljudi po nepotrebnem ker je itak preveč nestrpnosti.
Pišite enkrat o lepih stvareh ki jih je tudi nekaj in med ljudi spravljajte dobro voljo in veselje ker slabo itak hitro pride, verjemite vsi bomo bolj veseli.
Mi je pa jasno da je nekaj komentatorjev ki samo mešajo drek tiste pa pač spreglej mo naj se veselijo po svoje.....
Lep pozdrav.

bušman (nepreverjen)

Res so pred nami najlepši prazniki v letu. Škoda, da cerkev tega ne razume in tudi škof tega ne razume in nas posiljuje s tem Nikolajem v rondoju. Nmeu in njegovim podanikom je očitno več za ta kip, kot za veliko noč.

In reply to by Banda.... (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Ajde, ka se pogodijmo:
naj papa Štunf da mer s ten rondojon (Miklavža naj ma, proti kipi nišče nika nema),
te pa tudi mi damo mer, saj nemo meli več kaj pijsati!

teta od šerifa (nepreverjen)

Če bi imeli kipe svetnikov v vseh krožiščih, bi se migrantosi na veliko izogibali Sloveniji

Dadada (nepreverjen)

Naj raje prvo investirajo ta denar za nov tlakovanec pred cerkvijo, da se starejsi ljudje ne bodo spotikali.

bušman (nepreverjen)

Tako je. Naj se denar namesto za kipe nameni za prepotrebno tlakovanje in ureditev ploščadi pred cerkvijo. Seveda tudi tam brez nekih kipov in malikov. Tinek je že več, kot 10 let nazaj načrtoval ureditev te ploščadi. potem je vse zamrlo. Denar se je stekal na škofijo, ker ni bilo več župnika, ki bi se škofu postavil po robu.

In reply to by Dadada (nepreverjen)

OK - BUM (nepreverjen)

KOJI VRAG VAS GONI, DA NE MORETE CERKVE IN KIPE ŽE ENKRAT PUSTITI NA MIRU VPRAŠANJE ZA SOBOTAINFO. Približujejo se prazniki vi pa ščuvate ljudstvo, širite sovraštvo in nemir. Res me zanima, kdo van je naročil in za kako uslugo, da non stop pogrevate na sobotainfo to temo. Ali res nimate za pisati o čem drugem ?
Približujejo se največji krščanski praznik Velika noč, približuje se praznovanje 100 letnice priključitve Prekmurja, vi pa vse bolj širite sovražni govor. Če bi Slovenija bila pravna država, bi vam že davno stopili na prste, ker pa to nismo si lahko dovolite neomejeno žaljenje krščansko opredeljenih Prekmurcev, kje ste zdaj borci za človekove pravice da se ne oglašate ???? v vseh drugih primerih pa ste glasni SRAMOTA. Kaj takega se še za obdobje Titeja ni smelo delati, zelo nizko smo padli v Sloveniji kar dokazuje zadnja anketa EU samo Romuni so še za nami.

Vipko
Truplo

... pa tudi Bolgari, da smo natančni!

In reply to by OK - BUM (nepreverjen)

Valjhun (nepreverjen)

Ej, ti, OK - BUM, sedaj se pa malo ohladi! V katerem imenu ti sedaj to pišeš? In neke sovražne govore in pravno državo trobiš. Pa neko stopljanje na prste? Daj se malo ohladi! Prvič smo tukaj tudi krščansko opredeljeni in niti pod razno si tega kipa v rondoju ne želimo. Drugič mi pokaži, kje je sovražni govor? In tretjič, KDO je začel ljudi provocirati, da bi stal v rondoju nek kip sv. Miklavža? Dokler bo RKC vsiljevala kip Miklavža v rondo, tako dolgo bomo tudi pisali svoje mnenje in svobodno izražali svojo voljo. Vprašaj škofa, zakaj je ravno sedaj, ko se bliža največji krščanski praznik šel s temi norostmi v javnost.

In reply to by OK - BUM (nepreverjen)

ToneB (nepreverjen)

Totemi našemi škofi se je sfuzlalo od spomenikov, malo bo trebalo obiskati primerno ustanovo za pomoč. Ta denar naj raje dajo na KARITAS. V cerkvi pa boste fehtali do onemoglosti, pa stare ženske v lufti obračali.....SRAMOTA ! Pol ba bi še kdaj šel v cerkev?

E-na lastovka (nepreverjen)

Sem katoličanka, pa vendar menim, da je edino spodobno in spoštljivo mesto kipa Sv. Miklavža sred dvorišča
njegove cerkve. Rondo pa naj ostane rezerviran raje za kakega komunističnega klovna ali pa Alaha.

vodka (nepreverjen)

Komi tou predstavla Prekmurje pa Prlekijo tisti tüdi po mojen bele miši vidi. Pred spomenikom bodo morali napisati pojasnilo ka sploj pomeni ovači nišče nede znao.

sethgethtreh (nepreverjen)

Torej kak saka drujga sodobna umetnost? Či si že kda šau v galerijo na kakšno predstavitev sodobne umetnosti nucaš paulek rejdnoga tolmača. Ka tuj če si brihten nemreš vidite ka si je kipar mislo.

In reply to by vodka (nepreverjen)

feri11 (nepreverjen)

Tej papinci se naj s svojimi pedofilskimi grejami ukvarjajo, nej pa ka ustvarjajo nouvi srejdnji vek z inkvizicijof vrejd....

kel (nepreverjen)

Nej ka bi ti ga papinci kama porinoli, čoundraš eden!

sex (nepreverjen)

Če je lejko Jevšek vrgo telko penaz v betonsko ploščad pred literansko cerkvijo ki nema nikšnoga pomena in je brez vezen spomenik gluposti vodilnih te lejko nameni denar tudi za spomenik v krožišči : pa te drugi bi bole paso ka pa miklavž.

noel baba (nepreverjen)

Zdaj mi pa naj nešče lepou prosin razloži kakšno vezo ma sv.Nikolaj s Soboto? Tej mistični svetnik bi naj biu škof v eni mali vasici antične Grčije na teritoriji današnje Turčije v mestu Demre. Če se že more cerkev pa tej debeli štrumf trücati s ten spomenikon bi bar za kip izbrali nekšo cerkveno osebnost iz lokalne zgodovine. Vsi znamo ka so k priključitvi Prekmurja k Sloveniji pripomogli dosta tudi Prekmurski katoliški duhovniki. Zakoj debeli štrumf keromi od njih ne postavi spomenik, ampak resno ščej delati nekšo spako decemberskoga čokoladnoga Miklavža, keri nema blage veze z nami.

icterus (nepreverjen)

Sv. nikolaj je zavetnik Murske Sobote iz časa 13. stoletja. Tvoji pa moji pra pra pra...predniki pa vsi rodovi od takrat naprej so k njemi molili, odili k meši, spovedi...še ge se spomnin ka smo dobili v cerkvi darila za miklavža, pa isto moji stari. Pa kak koli obrneš, pa kakši koli časi so zdaj (kda se vera portretejra kak slabo); to je del naše kulture, že od neven kdaj- daleč predno so v prekmurji sploj čuli besede evangeličan (pa ka ne bi što narobe razmo; gojin spoštovanje do vseh veroizpovedi).
Tak ka @noel baba; včasih wikipedija neje prava izbira za iskanje argumentov.

In reply to by noel baba (nepreverjen)

noel baba (nepreverjen)

Ges tou vse znan, samo še vedno mi je nej jasno zakoj je tej kao svetnik tak pomemben za Soboto? Za Miklavža se obdarujejo tudi drugje, tak ka je tou nej nekši ekstra argument. Tudi tou ka si je nešče v 13.stoletji zmislo ka de zavetnik Sobote je glih takšen bole tak tak argument. Tip nema s Soboto nikše zveze. Lejko bi si tisti čas izbrali koga drugoga pa bi glih tak bilo. Kak san pravo, če že cerkev sili v postavljanje takših spomenikov bi bar izbrali kakšoga lokalnoga cerkvenoga človeka, keri je dejansko neka za nas napravo in je z nami fizično povezani. Postavljanje spomenika Božički (tou je Sv.Nikolaj seposejdi drugje po svejti) resno nema smisla in je dejansko lejko samo v posmeh cerkvi.

In reply to by icterus (nepreverjen)

ropotalo (nepreverjen)

Če so eni dobili Trubarjev drevored in po parki Trubarjevi ,kipi zakaj ne bi še drugi dobili svoje ? Papinci ne bodo delali iz ceste skakalnice kot so trubarjevi naredili .

goosttg (nepreverjen)

Ropotalo !
Kot si verjetno seznanjen je Trubar začetnik slovenske pismenosti (če veš kaj je to), v kolikor tega nisi vedel sedaj veš.

In reply to by ropotalo (nepreverjen)

gost46 (nepreverjen)

predlagam da postavijo kip našega dragega tovariša Tita,
Garantirano vam povem da ga bom vsako noč stražil, da ga ne bi kdo povcal,
ali pa da bi ga kdo celo maznil- mislim na azne zbiralce plemenitih kovin

pzgod (nepreverjen)

in zraven še Stalina, in musolinija, če ostane eu denar pa še nemškega diktatorja, mogoče še Pinočeta, in še Mugabejo, da ne bo rasne diskriminacije.
Lahko bo MS kar podružnica Kim Džong Una?

In reply to by gost46 (nepreverjen)

Gost 5 (nepreverjen)

Kakšno razkošje. Na Tišini pa že dve leti prosjačijo ljudi, da naj dajo za fasado, po drugi strani pa se zapravlja za razne kipe.

posel je posel (nepreverjen)

Njemi morejo župniki dati v gotovini velke pejneze vačik so gotovi. Fasada de že počakala. Skrajni čas ka ga FURS pa šče što obišče pa poglednejo kak se dela z pejnezi.

In reply to by Gost 5 (nepreverjen)

nikolaus (nepreverjen)

meni je pa kijp všeč,sicer san pričakoval kijp Sv Nikolaja nej pa tau tak umetniško,malo preveč umetniško,tau starejši lidji nedo razmili ka predstavla,ovak pa je nej tak božno.

vodka (nepreverjen)

Vej pa tou nišče nede razmo. Bole mi vleče na simbol tiste pentlje ob dnevi aidsa ali ka že majo kak pa neka drugoga.

In reply to by nikolaus (nepreverjen)

postv (nepreverjen)

in spet glavni so kometatorji ljudje, ki sploh nimajo nič s cerkvijo, niti so jo videli od znotraj, niti so verni. Kvečjemu širijo nestrpni in pametujejo kaj bi bilo dobro da bi kdo napravil.
Če nisem član, navijač, niti simpatizer ŠD Mura, mi še to ne daje pravice, da jih pljuvam ali jim pametujem kako bi oni morali živeti.

butalec (nepreverjen)

postrv,
ges neman nika proti njegovin 100 kipon, samo v RONDO se mi naj ne sijli!!!
Kapiš???????

In reply to by postv (nepreverjen)

bušman (nepreverjen)

Ne delaj se pameten ! Što komu kaj vsiljuje?! Kdo si je izmislil Nikolaja v rondoju?! Kdo ljudi provocira s tem kipom ?! Verniki bodo še v cerkvi povedali, kaj je prav in kj ne, ker ne živimo več v srednjem veku. Na javnem mestu pa nek tak kip nima kaj iskati. In zato bomo tudi vsi komentirali, ker gre za javni prostor.

In reply to by postv (nepreverjen)

klošari (nepreverjen)

to je podobno vislicam.

bušman (nepreverjen)

Tak kak si pravo, Kak vislice. Ka do se lidje s toga norca delali. Pa kaj škof pa njegovi pomagači res ne znajo drugo kak delati zdrahe? Dovolj je že škode narejene.

In reply to by klošari (nepreverjen)

gost46 (nepreverjen)

kaj če bi dali v rondo malega murgeljskega prdca
Vam povem bi pijana štefa vsak dan plela tavo v rondoju
samo da trava ne bi prerasla malega murgeljskega palčka

butalec (nepreverjen)

V rondo mi nika ne dejvlite, ka mo se prejk pelo!

bušman (nepreverjen)

Veš, da si mi dal misliti. Kaj, če se res zgodi nesreča? Še na vsak rondo se je kdo zapeljal. In kip pade na avto in koga ubije. Bo potem škof odgovarjal za smrt nekoga?

In reply to by butalec (nepreverjen)

miicika (nepreverjen)

MIR LJUDEM NA ZEMLJI.. SODILI NAS BODO ZANAMCI....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice