Slovenske meje vsak dan prečka nemalo ljudi, izjema ni niti Pomurju. Vsake toliko pa zna priti do kakšnega neljubega dogodka, ki se je včeraj zgodil pri nas.

Na mejnem prehodu v Petišovcih je namreč tujec med postopkom napadel policistko in jo odrinil. Kaj je privedlo do tega, da je tujec nasilno reagiral, za zdaj še ni znano.

So pa tujca nato obvladali drugi policisti in zaščitili svojo kolegico. Zaradi napada na policistko je bil pridržan in bo danes priveden na sodišče k preiskovalnemu sodniku.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
janez grmovšek (nepreverjen)

To je bil sigurno Tujec 2 pijanček

volk in lisica (nepreverjen)

Spoznan bo da je bil v času dejanja zmanjšano prišteven in konec .

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

če je bil migranntus se mu ne bo nič zgodilo

Matejko (nepreverjen)

Saj pa tujce tako ali tako ne kaznujejo.. Zanima me koliko tujcem kdaj nasa policija zasegla avto ali odvzela izpit?

Zlatko1 (nepreverjen)

To dela sodnik za prekrške, ne policija. Policija samo napiše predlog. Epilog pa je potem to, o čem razmišljaš.

In reply to by Matejko (nepreverjen)

Sam. Doma (nepreverjen)

A sodnik za prekrske zase avto?

In reply to by Zlatko1 (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Nekdaj nisi smel niti povzdigniti glasu proti miličniku... in tako je bilo prav. Z njimi so imeli probleme problematični ljudje, nas navadne smrtnike pa niso motili.

Danes, po novem imenovan policaj, ne sme povzdigniti glasu proti tebi, kaj šele, da bi v fizičnem smislu kaj ukrenil, razen v zadnjem trenutku oz. če je ogrožen. Pa še takrat... je velikokrat obtožen, da je prekoračil pooblastila. Navadni smrtniki sicer s tem tudi nimamo problemov... ampak kam se je svet v Sloveniji in morda v drugih podobnih državah obrnil?

Me res zanima, če bo tule objavljeno, kakšno kazen bo dobil tujec: finančno ali ga bodo zaprli, ne bi se niti čudil, če bi bil oproščen samo zaradi ljubega miru.

ćaća (nepreverjen)

Škoda, da tega ni storil na madžarskem ozemlju, tam so policaji še vedno v pravem pomenu besede policaji. Kot prvo bi ga tako predelali, da bi moral menjati sliko na osebnem dokumentu. Kriminalci in ostala sodrga, ki prihaja v Evropo delat nemire in zgago so o tem dobro obveščeni in ne upajo na Madžarsko.

Vipko
Truplo

Ne me narobe razumeti, da bi lahko policaj za vsako malenkost reagiral, tako ali drugače. Vendar, kaj vse verjetno morajo poslušati, prenesti... Moje mnenje je, da če se deset piscev tule buni glede njihovih postopkov, jih je vsaj devet sigurno nekaj zagrešilo? Enostavno nekateri ne razumejo, da je policaj v določeni situaciji avtoritativna oseba, katera skrbi za našo varnost in da morajo to upoštevati! Če ne... kakor si napisal...

Potem se še najde dobesedno iztirjenec, kateremu se en policaj zameri, vendar se z avtom zaleti v policajski avto, v katerem umre nič kriv drug policaj. Saj nismo več... v normalnem svetu. Ne vem, kaj se glede tistega dogaja, vendar upam, da je dobil morilec maksimalno število let in tudi, da niso naredili kakšne napake pri sojenju. Pri nas je vendar... vse mogoče.

Policaj bi MORAL imeti pravico, da se takoj brani, če je napaden. Sam lahko vsaj za silo oceni, če ima napadalec nož, pištolo, kakšno večjo gorjačo... tu bi mu jaz dal vso pravico, da potegne pištolo... in ustreli, če se napadalec ne ustavi oz. morda že ni preblizu.

Pa še... bi se dalo naštevati.

In reply to by ćaća (nepreverjen)

Starejše novice