V Lendavi naj bi do konca te sezone uredili igrišče z umetno travo, do konca leta 2020 pa naj bi bila nogometna akademija dokončana v celoti.

Kot smo že poročali, bo v Lendavi zrasla sodobna nogometna akademija, za katero so si odgovorni pred časom želeli, da bi stala že do konca letošnjega, a so se načrti nekoliko spremenili. Se pa v Lendavi v tem trenutku končuje prvi od dveh delov, ki bodo vodili do postavitve nogometne akademije.

"Prvi del, torej igrišče z umetno travo ob Dvojezični srednji šoli za vadbo selekcij U7 do U13 je v zaključni fazi, čakamo le še na polaganje travnate površine, projekt pa bo dokončan do konca te sezone," nam je povedal Igor Magdič, predstavnik Nafte 1903.

Vsega denarja še ni na računu

Spomnimo, da je lendavska občina ravno na tem mestu Nafti podelila brezplačno stavbno pravico za dobo dvajsetih let, po preteku te dobe, pa bo vsa infrastruktura brezplačno prešla v last Občine Lendava. 

Ko bo torej končana prva faza del ob Dvojezični srednji šoli, sledi druga faza, ki bo predstavljala precej večji zalogaj.

"Drugi del, torej tri igrišča, spremljevalni objekti med Termami Lendava in Trimlini so projektirani, trenutno pa potekajo zadnja usklajevanja glede transformatorske postaje, komunalnih vodov in podobno".

Z začetkom gradbenih del v drugi fazi pa se bodo na poseben račun lendavskega drugoligaša stekla tudi preostala finančna sredstva s strani madžarske vlade. Doslej je namreč vladalo napačno prepričanje, da je vseh 6 milijonov evrov že nakazanih v Lendavo.

"NK Nafta 1903 je prejela celoten potreben znesek za prvi del infrastrukture ob Dvojezični srednji šoli, za drugi, večji del smo prejeli približno četrtino potrebnih sredstev. Ostanek sredstev bo nakazan, ko se bodo pričela gradbena dela".

Nogometna akademija bo zaživela do konca leta 2020

Optimistične napovedi za projekt, ki je bil predstavljen pred dvema letoma, so lani avgusta napovedovale dokončanje del do konca letošnjega leta. Toda kot vse kaže, se bodo dela nekoliko zavlekla.

"Celoten projekt bo zaključen do konca leta 2020, takrat bo nogometna akademija v Lendavi tudi v popolnosti zaživela". 

Kot smo pisali že pred časom, bodo igralci, ki se bodo kalili v nogometni akademiji člani lendavskega drugoligaša.

Uvrstitev v prvo ligo: Gre za dvoletni projekt

Seveda pa si v Lendavi želijo spremeniti status drugoligaša, zato so v letošnji sezoni odkrito krenili na mesta, ki vodijo v višji rang tekmovanja. Toda ta konec tedna je prišla huda zaušnica njihovim ambicijam in ciljem, saj po porazu pri ljubljanskem Bravu zdaj za prvima dvema mestoma zaostajajo že za visokih dvanajst točk.

"Projekt prve lige je bil nastavljen za dve leti. Seveda smo si želeli, da bi nam uspelo že prvo leto, takšna je bila tudi komunikacija navzven. V klubu pa glede tega nismo izgubili motivacije, želimo čim višje zaključiti letošnjo sezono, zelo resno analizirati pozitivne in negativne stvari, ter zadeve maksimalno kakovostno nastaviti za naslednjo sezono, kjer bodo cilji podobni. 

Zelo dobro se zavedamo, da smo glede na energijo, ki je bila vložena, prehitro zaostali za najboljšimi. Verjamemo pa, da smo se iz tega veliko naučili in bomo prihodnjo sezono odigrali tako, kot si to naša zahtevna publika želi in zasluži".

Precej kapitala pa imajo v Lendavi tam, kjer je najbolj pomembno - pri mladih nogometaših.

"Že sedaj v mladinskem pogonu redno trenira več kot 150 mladih 'naftašev'. Projekt akademije tako ni omejen le na infrastrukturo, ključno je strokovno delo in široka baza igralcev," zaključi Magdič.

S spleta

Komentarji (32)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost 56 (nepreverjen)

Zemla obrni se. Madžari, šteri se na fifa lestvici zadnjih 20 lejt giblejo med 85 pa 112 meston, pa šteri so se nazadnje na svetovno prvenstvo uvrstijli leta 1956, do nas fčilij fuzbal špilati.
Za bruhati.

gost57 (nepreverjen)

Denar za šport in športna politika na lokalni ravni nimajo nobene veze s FIFO in svetovnim nogometnim prvenstvom, lolek eden. Slovenija bi tudi lahko vlagala v Lendavo, v lendavsko gospodarstvo, turizem ali šport, pa ne. In zakaj ne?

In reply to by gost 56 (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

to bo pa res objekt ne pa tako sranje kot je onaj v murski soboti, ki je previ kurnik
ne reče se mu za djabe da je fazaneaj
Sem srečal prošli put koljega Gezeka, paa sem ga upita, kuda ideš, pa je rekel na utakmic na FAZANERAJ

A79 (nepreverjen)

Mi smo si vsaj stadion zgradili sami in smo ponosni na to kar imamo, kar vi nikoli ne boste mogli biti, saj vam je stadion zgradil nekdo drug.

In reply to by administrator (nepreverjen)

Iri (nepreverjen)

Že sedaj v mladinskem pogonu redno trenira več kot 150 mladih 'naftašev'.

To misli na hrvate in madžare, ki so že v večini pri kadetih in mladincih. Če je že zdaj tak, koliko bo potem teh tujcev čez leto dve. Osebno ne razmim ka je točno pomen te akademije , ker očitno ni namenjena domačinom.

naftaš (nepreverjen)

Ja pa kakše veze ima narodnost s treningom nogometa? Ne samo Slovenci, Madžari, pa Hrvati, pri Nafti trenirajo tudi Cigani, Albanci, Bošnjaki in ostali asimilirani Balkanci. Važno, da se deca ukvarjajo s športom, so zdrava in se učijo jezike. Pa fala Orbane, ka nam pejneze davle, od Šarca nema ništa.

In reply to by Iri (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Čitat v kontekstu...Orban krade svojemu socialno ogroženemu narodu v zimi zmrzne cca 500 ljudi in razsipava.
Ljudjej mu zmrzavljajo' v bolnici šolah nimajoa WC papirja in drugo..otroci imajo napisano kar morejo s sabo nosit katastrofa v bolnicah in vse drugo.
Kanalizacija jim v stuudence med pitno vodo...in nemoralni..brezobrazni se bodo hvalili z denarjem revnih..sram x?? Bodi!

In reply to by naftaš (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

~ MADŽARSKI DRŽAVLJANI..KATERIM NEMORALNI JEMLJEJO IN SE S TEM HVALIJO. PODLOST....BREZ PRIMERE.

Ljiljana. Stajic
Ljiljana. Stajic
Ali ni lažje za Orbana, da odstrani madžarskega državljana popolnoma iz EU, kot cintinuesky gigantski plakati po vsej državi.
Raje bi gospod Orban porabil denar za infrastrukturo.
Živim na Madžarskem, kjer ni kanalizacije, kanalizacije.
Vsaka hiša onesnažena voda gre neposredno v zemljo,
ali pa mora biti urejena tako, da gre v rezervoarje in se izprazni s cisterno.
Enako imamo vsi seotuc cisterne.
Izprazniti je zelo drago. In Madžari praznijo urin čez zid v mojo lastnino in onesnaženo vodo. Redno.
Povzročitev nevarnosti za zdravje.
Vse oblasti so pokvarjene. In ne maram. Brezsramna Orbana je madžarska. Škoda na mojem premoženju je ogromna, dovoz, drevesa, grmičevje, trava.
Mačke, jaz sem zapornik v lastni hiši.
Ne želite hoditi preko urina, odpadne vode. Iz strahu.

0 Odgovori

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Minusari....cigani ..znajo svoj izvor...veredostojni podatki...vi z orbanon pa po 70 let laži --IZVIR NI ZNAN..KO NEKDO ZATAJI SAMEGA SEBE ZA EN FONIG.

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

prekmurje je bilo od uvijek Madjarsko, in doči če dan ko bo opet,
Samo kanon futer navija za slovence, vse kar je poštenega v okolini mure je Madjarsko ili Hrvatsko ili Srbsko

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

szukiću (nepreverjen)

Szukiću, napiši pismo Šarcu, da je samo v Budimpešti 2 milijona Slovencev, pa da zbere od penzionerov in od sociale živečih Slovencev milijardo evrov ali dva za pomoč ogroženim zamejcem, za uvedbo vendščine na Vögrskon in za razvoj slovenskega športa na Madžarskem.

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

. A study sampling 45 Palóc from Budapest and northern Hungary, found 60% R1a~ sloven~, 13% R1b~german~, 11% I ~jugosloven~, 9% E, 2% G, 2% J2.[79] A study estimating possible Inner Asian admixture among nearly -0,000% N ~uralofin ~.

In reply to by szukiću (nepreverjen)

Zemla nuca gnoj (nepreverjen)

Leta 98765 mogoče prva liga kaki dve leti??? Sanja svinja kukuruz

black panter

šenki de akademija,če nikoli nedo v 1.ligi

gost57 (nepreverjen)

To nima nobene veze ne s fifo, ne s 1. ligo, loleki eni...

In reply to by black panter

hrk (nepreverjen)

kalili do se lendavski nogometaši za izvoz v mađarske lige, nej?

Profi (nepreverjen)

Ja pa slovenska prva liga ni nič za lendavi..profesionalce..hungaria ali španska liga.

In reply to by hrk (nepreverjen)

kupica bupica lupica (nepreverjen)

Zakaj de tekmo Mura-Olimpija sodil Damir Skomina?Če je že sodo?

neda

Sama faušija, igen - tiszta irégység!

divjejabolko

Mogoče pa je zato telko požarof v zadnjem cajtu v MS in okolici.

In reply to by neda

1919 (nepreverjen)

Nafta1903 in akademija je pralnica denarja za Orbitove pajdaše. 1.liga nikoli ni bila cilj, to je samo dimna zavesa za naivce.

Zavedni (nepreverjen)

Pranje denarja in kupovanje glasov, da lahko počne večji diktat nad mafžarskimi državljani..večinsko sloveni, germani,, jugosloveni, romi in 0,000 uralovinci...vsi v LENDAVIJO VUJŠLI.
LENDAVA med 82 vzorca uralofinci 0,000000%....IZVIR NI ZNAN....CIGANSKA DUŠA OA ZNA SVOJ IZVOR.. Podlist do skrajnosti.

Povezave..balkan in
Orbanovoa akadamija in obnašanje.

. A study sampling 45 Palóc from Budapest and northern Hungary, found 60% R1a, 13% R1b, 11% I, 9% E, 2% G, 2% J2.[79] A study estimating possible Inner Asian admixture among nearly

In reply to by 1919 (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)
Nazirenna

Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top
**************
Ne gre dobro z dekleti? Ja, vsi ljudje imajo radi velike stvari in dolga dejanja. Poskusite > > > > www.XXmacho.Com

janez grmovšek (nepreverjen)

veste,,, . ko mene ne bo več se boste za moje premoženje še pobili
je še izjavil in odšel v večna lovišča

sobočanec1 (nepreverjen)

ta akademija de se gor postavila, te pa tej mađare zapistijo klub, pa to je to. klub pa de fajn pomale propadno, al pa životaro tan v sredine lestvice 2. lige. ka mislite ka je tome mađare, ka je zaj predsednik kluba, kaj do toga kluba? haha, redno ste naivne, njeme se ide samo za to, ka ma tej projekt "gradnja akademije" pa nika več. orban da mađare keš ka to gor postave, te pa odijde nazaj na mađarsko. zaj pa navalite z minusame, vej mo se te na konce dale pogučavale o ton, kar san napijso že pred čason.

Zavedni (nepreverjen)

Orban si kopuje glasove..to je to in nič drugega...doma jih izgublja..madžarski državljani (večinsko sloveni) začnejo spregledovat.....

FERENC PA "SVETLA ZVEDA SLO PARLAMENTA...POVETAVA 35 BESED V POL LETA ZA 20 TISOČ EVROV.
PONIS ALI SRAMIRA ZA ORBAN IN MAŠINA POSLANCA?

Like

Zavedni (nepreverjen)
Zavedni (nepreverjen)

Orban odpira akedemijo v vojvodini...prihajajo volutve...povezave..

https://balkaninsight.com/2019/04/08/fideszs-serbian-sister-party-to-ca…

dedi dedi (nepreverjen)

Sobočanci,tudi vi te spadali pod Vogrsko,tak ka se nika ne veselite.

- (nepreverjen)

to je samo tvoja vogrska želja.

In reply to by dedi dedi (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice