Policija je razkrila podrobnosti ugrabitve avtobusa, pri kateri je umrl 49-letni storilec iz Kranja.

Nekaj pred 21. uro so policijo obvestili o ugrabitvi enega izmed avtobusov potniškega prometa v Ljubljani. Potem ko je bil prijet je osumljenec padel v nezavest in kljub oživljanju umrl.

Voznik vklopil vse štiri luči in mahal policistom

Policija je razkrila, da je 49-letni Kranjčan v centru Ljubljane vstopil na avtobus mestne linije 6B, namenjen prodi Dolgemu mostu, in voznika z grožnjami in izvijačem prislil, da odpelje proti avtocesti. Potniki, ki so bili v tistem času na avtobusu, so se umaknili v zadnji del avtobusa, ena izmed potnic pa je od dogajanju obvestila policijo.

Na novinarski konferenci je Stojan Belšak s Policijske uprave Ljubljana pojasnil, da je osumljenec med drugim razbil tudi steklo za voznikom, ki ga varuje pred potniki. Policisti so proti avtobusu napotili več policijskih patrulj. Ena izmed patrulj je opazila avtobus, ki je imel vklopljene vse štiri luči, prav tako je voznik mahal, zapeljal je tudi skozi rdečo luč. Ker se je policistom to zdelo sumljivo, so avtobus ustavili.

Kaj je krivo za smrt bo pokazala obdukcija

Voznik je odprl vrata, policista pa sta osumljenca pozvala, naj odvrže izvijač, a tega ni upošteval. Izstopil je iz avtobusa in začel bežati. Policisti so osumljenca z uporabo prisilnih sredstev zunaj avtobusa obvladali. Uporabili so sredstva za vezanje in vklepanje, telesno silo, strokovni prejem in plinski razpršilec.

»V postopku po prijetju je osumljenec začel izgubljati zavest, zaradi česar so mu policisti nudili prvo pomoč, nato so ga oživljali še reševalci. Kljub pomoči je osumljeni na kraju umrl,« so povedali na novinarski konferenci. Ali je smrt posledica uporabe plinskega razpršilca, Belšak ni mogel povedati, prav tako ne, ali je bil osumljenec pod vplivom kakšne (prepovedane) substance. Zakaj je 49-letni Kranjčan umrl, bo pokazala sodna obdukcija.

Že večkrat obravnavan, uro pred ugrabitvijo grozil vozniku drugega avtobusa

Policija za zdaj še ni uspela ugotoviti, zakaj je moški ugrabil avtobus. So pa potrdili, da ga je policija v preteklosti že večkrat obravnavala zaradi nasilnih dejanj, med drugim zaradi nasilja v družini, vloma, lansko leto pa se je zabarikadiral tudi na javnem prostoru na Ajpesu.

Moškega so takrat hospitaliziralo, tako kot tudi konec marca, ko je razbijal stekla po bloku v Ljubljani. V obeh primerih so označili, da gre za psihične težave. Policija je na novinarski konferenci še potrdila, da je isti moški grozil tudi vozniku avtobusa Arriva le kako uro pred ugrabitvijo avtobusa mestnega potniškega prometa.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
fffffffffff (nepreverjen)

boli te qrac za toga majmuna.

Bedakidiot (nepreverjen)

Že so fanševci skočili, hahahahahaah pa prej ka se je začalo. Te uboge maloumne pare si valda želejo terorizma v slovenij ka njin je domobran tak naložo.

VRANA (nepreverjen)

Se strinjam s tabo - s tvojo izbiro nicka, ne v drugem, hihi. Vse si povedal...

In reply to by Bedakidiot (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Vrana ti je lepo odgovoril... pa je mislim da strogo levi?

Nihče si ne želi kriminala, vendar ta obstaja, odkar obstaja človeštvo. Za sedaj... smo tudi imuni na terorizem, vendar se nas bo ta prej ali slej verjetno tudi dotaknil? Ker pa smo po svoje zelo nezanimivi za svet... bo to po mojem mnenju v manjšem obsegu.

In reply to by Bedakidiot (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Truplo- jaz pa strogo levi???? Pa nisem bolan ali neumen!!! Uvrščam se nekje na desno sredino. Dostikrat sem sicer sposoben napisati kritiko tudi na desnico in iz tega sklepaš da sem strogo levi??? Finta je v tem, da jaz podprem vsako dobro idejo, pa naj prihaja od kogarkoli, levo ali desno. Je pa resnica ta, da z levice pride res reeeeeeeeeeedko kaj pametnega. Na desni pa obstaja en velik "faktor", ki je HKRATI največji plus in največji minus desnice... Zdaj pa sklepaj, kam pes taco moli, hihi

In reply to by Truplo

steklo pihalec (nepreverjen)

po mojem je bil to kakšen s končnico na ić

Bedakidiot (nepreverjen)

Ni to ti ne bu išlo. Primož Zupan tak slovensko ka bole nemre biti.

In reply to by steklo pihalec (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Voznika bi bilo potrebno strogo kaznovati, zato ker j prevozil rdečo luč

Mura je večna (nepreverjen)

to se lahko zgodi v najlepšem mestu na svetu
Budala je tisti ki bečko konjušnico imenuje najlepše mesto na svet.

Picojed (nepreverjen)

Hrabri možje ubili zmešanca z nevarnim izvijačem. Zdaj pa hitro k predsedniko države po medalje in slikanje. Varnost na prvo mesto. Novinarji pa pišejo kak se im servera.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

kaj pa sereš pizdolizec
Policija bi ga MORALA ubiti
še enkrat ponavljam
POLICIJA BI GA MORALA UBITI
Zato ker za budale ni prostora v Sloveniji
In ko bodo migranti to prebrali se bodo na daleč izognili Sloveniji

In reply to by Picojed (nepreverjen)

neveneven (nepreverjen)

ne vem zakaj so ga oživljali če je pa mamino t... in je grozil šoferju pa še stari znanec policije.... sploh nikšne škode nebo, ker se je vtegno!

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Metak košta samo 1 evro
če bi mu pa sodili pa arestant na državne stroše , je pa ja bolje jedan metkić usred čela , bistveno ceneje je

Noantonna

Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top
**************
Ne gre dobro z dekleti? Ja, vsi ljudje imajo radi velike stvari in dolga dejanja. Poskusite > > > > www.XXmacho.Com

stary1 (nepreverjen)

Jaz mislim da je gagnil od straha
in strah je lepa stvar

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice