Podžupana v občini Moravske Toplice prihajata iz vrst SD in SDS.

Župan občine Moravske Toplice Alojz Glavač je včeraj imenoval dva nova podžupana, to sta Sašo Koca iz SD in Andrej Baligač iz SDS.

Koca in Baligač bosta funkcijo podžupana opravljala nepoklicno. 

Podžupan sicer nadomešča župana v primeru njegove odsotnosti ali zadržanosti, v okviru svoje funkcije brez pooblastila opravlja naloge iz pristojnosti župana, če gre za tekoče naloge župana in tudi tiste, za katere je pooblaščen. Zakon konkretneje ne določa, kaj so tekoče naloge. Odločitev podžupana, da bo posamezno nalogo župana opravil je torej odvisna od njegove ocene, katere naloge so tekoče in katere lahko počakajo na vrnitev župana, kot tudi za katere bi moral imeti županovo pooblastilo. 

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gort (nepreverjen)

Hüjše kak Los Enđeles

Gost8 (nepreverjen)

90% pomurskih občin je treba ukiniti, župane pa natirati delat. Pustiti samo štiri občine - M. Soboto, Lendavo, Ljutomer in G. Radgono. Nemre sakša vejs biti občina, pa sakši veški pajac župan.

balounar (nepreverjen)

No Glavač je tudi k pameti prišo, ka je nej ovoga bivšega napadalnoga podžupana postavo pa za podžupana, naj dela nej ka de samo okoli odo pa zobe sunčo. V štero stranko de pa zdaj šel? Cmerarova je že tretja, pa tone. Bravo Glavač! Ovači pa či smo realni: Podžupanov sploj nej trbej, nepotrebni strošek občine.

mnenjski voditelj (nepreverjen)

no to pa je tuj istina... štokoli bi bil, samo to smečeno opleto Kodila je naj nej... čegli sta teva tuj za nej gli kaj, samo bokše to kak pa ovo tele

In reply to by balounar (nepreverjen)

per (nepreverjen)

Tekme je konec rezultat 2 proti 1 za SDS

krobikar1

Najmenke 4 bi nücali,... pa tri svetovalce, geli bar! Pa Tešanovci obvezno svoja občina!

bela tehnika (nepreverjen)

Koca razumljiva izbira. ov drugi pa-zemla odpri se. za vrane sagati je dober.

simon j. (nepreverjen)

Kot občan občine M. Toplice naj povem, da sem zadovljen z razvojem občine. Imamo dosti turistov, nasplošno je dobra klima. Kar smo uspeli v M.Toplicah, bi moral postati model za cejlo prekmurje. Postati bi morati ena velika turistična idila. Dati moramo svejtu, točno tou kar od nas pričakujemo, lepo naravo in dobro hrano. Vse ob lepem nasmehu in sproščenem življenju. Peace!

per (nepreverjen)

Ponudba in infrastruktura je pa res na višku, samo da turisti in obiskovalci tega ne zaznajo ali pa ne najdejo?

In reply to by simon j. (nepreverjen)

simon j. (nepreverjen)

@per posplošuješ, toga pa žal ne morem sprejeti. Naj navedem dejstva:
Samo v M.Toplicah z 800 prebivalci imamo izredno dosti nočitev
- Terme 3000 in celotna infrastruktura (pokriti bazeni, zunanji bazeni, savne, tenis igrišča, golf (18 lukenj), ribnik, prekmurska vas, slastičarna, izposoja koles itd.
- Terme Vivat - Izposoja skuterjev, Savne, notranju in zunanji bazeni, fitnes, tajske masaže in športna igrišča za nogometne priprave klubov.
Vse to v strnjenem okolju in lepi vinorodni naravi. Imamo turiste, nasplošno so tako zadovoljni, da se vračajo. Radi imajo pekmurje, ker smo gostoljublni. Tako da ste dobrodošli.

Tukaj še plan investicij v Sava resorts (scrolaj) :https://ljnovice.si/2019/02/03/slovenska-naravna-zdravilisca-so-leto-20…

In reply to by per (nepreverjen)

balounar (nepreverjen)

Ja za tebe butala simon j je občina samo ta ravnica Martjanci - Filovci, ka pa ostalo? ostali so na Goričkon drugi klas ali?

In reply to by simon j. (nepreverjen)

Starejše novice