FOTO: Jure Banfi
Hotel Diana bo dobil novega lastnika. Usoda zaposlenih negotova.

Hotel Diana eden od dveh hotelov v Murski Soboti je zaradi lastniških zapletov že deset let v lasti družbe Heta, nekdanjega Hypo Leasinga. Vsa ta leta je Heta neuspešno iskala lastnika nepremičnine, katero je v tem času upravljala družba Hotel Diana, še do nedavnega v lasti Olge Belec, zdajšnje državne sekretarke v uradu vlade za Slovence v zamejstvu in po svetu ter kandidatke za evropsko poslanko na listi SAB. 

Začela se bo prisilna izpraznitev

Kot vse kaže, pa se je zdaj le našel novi lastnik. Heta bo namreč v naslednjih dneh zaradi prodaje hotela začela z njegovo prisilno izpraznitvijo. Sklep sodišča o izpraznitvi je sicer postal pravnomočen konec oktobra lani. 

Sicer težave družbe Hotel Diana sežejo že v čas pred vodenjem Olge Belec. Tudi v času, ko je bila družba v lasti Belčeve, jim v Diani ni uspeli prepričati Hete s primerno ponudbo za nakup hotela, med drugim pa niso uredili primernega najemnega razmerja, ki bi okrog petdeset zaposlenim zagotavljal stabilnost. Po zadnjih objavljenih letnih poročilih je imela družba Hotel Diana d.o.o. več let negativni kapital. 

S potencialnim novim kupcem naj bi bil posel, če bo šlo vse po načrtih sklenjen v naslednjih dveh mesecih. V Heti z dejavnostjo, s katero se želi ukvarjati potencialni kupec, niso seznanjeni, vendar pa pravijo, da je glede na nepremičnino, težko početi kaj drugega. Kot smo še uspeli izvedeti neuradno, je potencialni kupec iz Slovenije, ki se primarno ne ukvarja s turizmom. 

Potencialni kupec se je pojavil le tri mesece po tistem, ko je 63-letna Jasna Klepec, nekdanja direktorica Savinjsko-šaleške območne razvojne agencije od Belčeve prevzela vodenje hotela Diana. 

Nova direktorica oddala prenizke ponudbe

Klepčeva je od Belčeve odkupila 90-odstotni delež v družbi Hotel Diana z namenom, da kasneje kupi tudi nepremičnino, za katero je oddala že tudi tri ponudbe, vendar so bile s strani Hete zavrnjene. Razlog za zavrnitev so bile, kot so nam pojasnili v Heti, prenizke ponudbe brez financiranja. 

Po naših informacijah naj bi Klepčeva, za nepremičnino za katero je Heta želela iztržiti 1,8 milijona evrov ponudila le 800 tisočakov.

Usoda zaposlenih negotova

Če je Klepčeva ponudila premalo, pa je Heto prepričal za zdaj še neznani potencialni kupec, ki naj bi nepremično prevzel v naslednjih mesecih. Tako pa ni znano, kaj bo z okrog petdeset zaposlenimi v hotelu Diana in ali bodo že v naslednjih dneh brez služb, hotel pa zaklenjen. 

Tudi murskosoboškemu županu Aleksandru Jevšku, ki rad poudari potencial regije, ni vseeno za usodo zaposlenih v hotelu in samo hotelsko dejavnost, ki je sestavni del turistične ponudbe v občini. 

“Upam, da bodo predstavniki upnikov in dolžnikov v naslednjih dneh našli takšno rešitev, ki bo omogočala nadaljnje delo zaposlenim in skupaj z Mestno občino Murska Sobota ter regijo nadaljevala uspešen razvoj turizma v mestu in regiji,« zaključi Jevšek. 

Članek je nastal v sodelovanju s časopisom Delo.

FOTO: Jure Banfi

S spleta

Komentarji (18)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

kurbarija ne prinese nič dobrega

teta od šerifa (nepreverjen)

pijača tudi ne

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

gost25 (nepreverjen)

Kdaj ste pa videli, da lahko morska hobotnica vodi hotel???? To se še v Dalmaciji ne dogaja!!!!

nacionalizacija (nepreverjen)
ghgghb (nepreverjen)

Gda san vido što je tej članek napiso mi je bruhanca že na pou potij v usta bijla.....

In reply to by nacionalizacija (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Kupili do Šiptari. Ima love od gandže.

000 (nepreverjen)

Manjka delavsko samoupravljanje, keri sploh veste kaj to je, uničevalece hotela pa pod ključ nej v parlament...

Mura je večna (nepreverjen)

v javna dela

In reply to by 000 (nepreverjen)

Bog i batina (nepreverjen)

Ode Escape Room v anale...

Oj-oj (nepreverjen)

Župan de je vse lepo v expanoje zaposlo....narod ne sekejrajte se

Replika (nepreverjen)

Vse na sodišče date. Banda lopovska....

afta he (nepreverjen)

Samo upam, da bo novi najemnik uspešen. Ampak kakor se ena stvar zapre, je potrebno veliko truda in časa, da neka stvar spet zaživi. V tem hotelu je bilo nekoč veliko vsebin, sedaj pa se mi zdi, da je bilo veliko praznih prostorov.
Restavracija zgoraj mesto duhov, disko, tema. itd.

100-100 (nepreverjen)

Sploj neven v kon je problen. Prišo de drugi lgazda, san nede mogo delati. Zaposlo de te šteri so bili zdaj tan zaposleni. Če te nedo dobili dela do šli inan. Dela ge kelko ščeš.samo seveda za tiste šteri ščejo delati. Dijane pa tuj nedo rušili.

Nikalo (nepreverjen)

pa ka ma obcina s hotelom???
fala baugi ka nesce drugi prevzame in proba zadevo pri zivljenji obdrzati.
kak majo prste zraven nastavljeni kot prejsnja direktorica ide vedno k vragu.
dolgorocno se je itak znalo ka se zadeva mora prodati.
glede delavcov pa do sposoben kader obdrzali, ostali pa pac na cesto.

ABalazic7 (nepreverjen)

Ce bi ges kujpo hotel vecine teh zaposlenih sigurno nebi prevzel. Neven pa sto de jih mel.

sladoledar (nepreverjen)

to pa bo sranje

čarni vrag (nepreverjen)

Daleč smo prišli. Pred skoraj 50 leti smo meli v Soboti bar z barskim programom. Zdaj pa je Sobota mrtvo mesto. Zvečer je kak mesto duhov.

Mura je večna (nepreverjen)

Ampak mi domačini nismo imeli peneze za prostitutke,
Njih so valjali italijani

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice