Včeraj se je Bunkerju prvič predstavil Azra tribute band by Fantom slobode.

Azra je bil kultni jugoslovanski rock band, ustanovljen leta 1976 v Zagrebu. Zasedba je začela delovati pod vplivom rocka in takrat tako popularnega novega vala. 

Azra je pod vodstvom karizmatičnega pesnika in glasbenika Branimira Johnnya Štulića sčasoma postala ena od najpopularnejših in najvplivnejših skupin v Jugoslaviji. 

Skupina je v štirinajstih letih delovanja izdala devet albumov in v njih eksperimentirala z različnimi temami in stili. Tekom svoje kariere je skupina poskrbela za kar nekaj uspešnic, med njimi so "Balkan", "A šta da radim", "Lijepe žene prolaze kroz grad" in "Ako znaš bilo što". Skupina je dokončno prenehala delovati leta 1990.

O njihovem značaju in vplivu priča dejstvo, da je kar pet njihovih albumov uvrščenih na antologijski popis v knjigi YU 100: najboljši albumi jugoslovanske rock in pop glasbe iz 1998 leta. Z več albumi v tej zbirki se lahko pohvalijo zgolj Bjelo Dugme in Riblja Čorba.

Foto in video: Jan Vitez

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Bunker prehitevle MIKK s pestro ponudbo koncertof... Očitno so organizatori skapčali, ka so tuj dobri cover bandi zadosta dobri za dober žur.

delllboy (nepreverjen)

ne mejšaj košarko in vaterpolo... ;)

In reply to by Fainšček Ekolog (nepreverjen)

Blablabla10 (nepreverjen)

Ti samo fajn žuraj

In reply to by Fainšček Ekolog (nepreverjen)

bedo (nepreverjen)

Nej san šal, pa verjetno tudi nikdar nemo šal na kakšne cover band koncert. Je pa rejsan ka v Prekmurju niti nega kakšne nove alternativne muzike. Mlade prinas pa tak nevejo napravite svojoga komada, te se pa v mečejo z nekšimi priredbame. Glasbena scena je prinas v dreki, neven zakoj se o ton nikaj ne gučij.

In reply to by Fainšček Ekolog (nepreverjen)

JohnnyŠtulić (nepreverjen)

Super žur. Dober bend in fantastičen ambient. Bravo Bunkeraši.

Karinarina

Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top
**************
Ne gre dobro z dekleti? Ja, vsi ljudje imajo radi velike stvari in dolga dejanja. Poskusite > > > > www.XXmacho.Com

Starejše novice