Znani so rezultati javnega razpisa, ki tudi Pomurju prinaša nove zaposlitve v vzgoji in izobraževanju. Osnovni šoli Puconci in Osnovni šoli Cankova skupno slabih 73 tisočakov.

Kot smo poročali, je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport decembra lani objavilo razpis Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2019. Z javnim razpisom želijo mladim do vključno 29 let omogočiti dostop do čim hitrejše in kakovostne zaposlitve ter s tem k povečati delež zaposlenih med mladimi. Iskalcem prve zaposlitve na področju vzgoje in izobraževanja ponujajo nove priložnosti za zaposlitev:

V sklopu A – »Pomočnik vzgojitelja začetnik« in sklopu B – »Učitelj začetnik« jih bodo skozi načrtovano, organizirano in strokovno vodeno praktično usposabljanje uvajali v vzgojno-izobraževalno delo v šoli oziroma vrtcu.

Minister za izobraževanje, znanost in šport je zdaj potrdil izbor in sofinanciranje 112 zaposlitev v operacijah v skupni vrednosti 1.373.000 evrov.

Prispelo je 258 vlog. Komisija za izvedbo javnega razpisa pa je ministru za izobraževanje, znanost in šport v izbor predlagala 112 vlog, od tega 57 vlog v sklopu A (24 v vzhodni in 33 v zahodni kohezijski regiji) in 55 vlog v sklopu B (5 v vzhodni in 50 v zahodni kohezijski regiji).

Kot kaže, sta se med prejemnike prebili tudi dve pomurski osnovni šoli, ki bosta za realizacijo ciljev razpisa prejeli skupno 72.760 evrov.

Evropska sredstva za zaposlitev mladih

Razpis sicer upošteva načela in cilje programa Jamstva za mlade za obdobje 2016-2020, ki ga je sprejela Vlada Republike Slovenije.

Cilj javnega razpisa v okviru sklopa A je zaposlitev pomočnikov vzgojiteljev začetnikov za obdobje petih mesecev, in sicer na projektnem delovnem mestu pomočnika vzgojitelja v naslednjih vzgojno-izobraževalnih zavodih:

  • v vrtcih,
  • v šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, v javnoveljavnem programu za predšolske otroke, javnoveljavnem prilagojenem programu za predšolske otroke s posebnimi potrebami ali programu za predšolske otroke zasebnega vrtca s pridobljenim pozitivnim mnenjem pristojnega strokovnega sveta, za katerega so vpisani v razvid izvajalcev javnoveljavnih programov vzgoje in izobraževanja, skladno z veljavno zakonodajo na področju vzgoje in izobraževanja.

Cilj javnega razpisa v okviru sklopa B je medtem zaposlitev učiteljev začetnikov, za obdobje osmih mesecev, in sicer na projektnem delovnem mestu učitelja, svetovalnega delavca ali vzgojitelja v naslednjih vzgojno-izobraževalnih zavodih:

  • v vrtcih,
  • v osnovnih šolah,
  • v glasbenih šolah,
  • v srednjih šolah,
  • v dijaških domovih in
  • v šolah in zavodih za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, v javnoveljavnem programu oziroma v programu s pridobljeno javno veljavnostjo, za katerega so vpisani v razvid izvajalcev javnoveljavnih programov vzgoje in izobraževanja, skladno z veljavno zakonodajo na področju vzgoje in izobraževanja.

V primeru izbora bo zaposlitev na projektnem delovnem mestu v času od 1. aprila do 30. novembra letos v celoti financirana iz razpisanih sredstev; 80 odstotkov iz evropskih sredstev in 20 odstotkov slovenska udeležba.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Plače so jim povečali, delajo "polovični delovni čas", nategujejo mladino na "protestih", zdaj pa jim še cuj davlejo ?
Vzeti jim "optimalno" možno.

ztrewq (nepreverjen)

Saj maš možnosti iti za učitela, pa boš mejla "bajno" plačo. Samo malo dvomin ka jemlejo lidij z IQ na sobnoj temperaturi.

In reply to by tuncika

hthjtzj (nepreverjen)

ka samo učiteli obstajajo v toj države? Non stop samo delovna mesta za njih, plače za njih štrajki za njih ovo tisto trejto. Puno drujgeh sektorof obstaja pa marisikume ide DOSTA DOSTA in še inauk DOSTA slabše kak enome učitele, keri je 4 lejta v maribore sake torek se napijal zaj pa je profesor nekšne geografije,zgodovine, sociologije, družbene etike pa tak dale pa bi zaj rad mel 3 jurje plače.

tuncika
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Školniki, štepajte nam minuse na to temo in dokazujte, da niste vredni "prdeca in pol", napram gospodarstvu.

enapac (nepreverjen)

vsi ste meli moznost;))

ahjoj3 (nepreverjen)

ze pa z taksimi clanki sirite nestrpnost

administrator (nepreverjen)

en školnik vredi samo 17 % enega delavca v gospodarstvu
Ko sem jaz še hodil v školo so šli najboljši študirat
za doktorje ekonomiste pravnike , organizatorje in inženirje
ta slabši pa so šli v uk za učitelje

Blentavi (nepreverjen)

Ti pa si očitno nej šau niti študirat... :(

In reply to by administrator (nepreverjen)

ergreg (nepreverjen)

Misleš ka je zaj kaj naček? Nega odličnjaka v gimnazije ka ide za učitela. Mogauče fizika,matematika,kemija al še tau te nejdejo pedagoško.

Geografe,zgodovinare,informatike, sloveniste, nemščina, angleščina, razredni pouk, predšolska vzgoja, to so ti sami ka so v srednjoj šaule bilij med 2-3.

Odličnjake idejo na medicinske, inženirske fakultete.

In reply to by administrator (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

za učitle pa idu oni sa dokončano posebno osnovno školo
jer za učitla ne trebaš biti pameten

In reply to by ergreg (nepreverjen)

ztrewq (nepreverjen)

Najbole je smejšno, ka majo čez učitelje največ povedati tisti, keri so se odili v šolo segrejvat. Nemreš pričakuvati, ka do takši osebki vidli vrednost v izobraževanje. Lopata pa kramp... tau je vse ka zmorejo. Pa bič na ukrivljeni hrbet jin ugaja.

administrator (nepreverjen)

med učitli je tudi veliko pedofilov

In reply to by ztrewq (nepreverjen)

askdskdjhsjk (nepreverjen)

Idi rajši tisto svojo imaginarno penzijo preštevat ali terjat najemnino od svojih imaginarnih stanovanj, bo večji hasek kot tvoje neduhovite blodnje.

In reply to by administrator (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice