FOTO: Instagram (hotairballoons2020)
Že kmalu se nam v Murski Soboti obeta pravi spektakel. Na letališče Murska Sobota prihaja Odprto slovensko državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni.

Nebo nad Prekmurjem bodo med 27. avgustom in 1. septembrom zapolnili baloni vrhunskih pilotskih ekip, po besedah organizatorjev so prijave že skoraj zapolnjene.

Dogodek bo sicer hkrati služil kot predtekmovanje oziroma neke vrste generalka za Svetovno prvenstvo 2020. Murska Sobota je namreč bila izbrana tudi za gostiteljico 24. svetovnega prvenstva v tekmovanju s toplozračnimi baloni.

To bo potekalo od 19. do 26. septembra prihodnje leto, pri čemer se bo osrednji del prireditve odvil na letališču Murska Sobota. Priprave so se torej že začele, glavni organizator pa bo Roto Balon klub v sodelovanju z ostalimi pomurskimi balonarji, Letalsko zvezo Slovenija ter Mestno občino Murska Sobota.

Organizatorji pričakujejo kar 105 balonov iz vsega sveta, ki jih bodo zastopali piloti najvišjega ranga in z najvišjimi doseženimi točkami na tekmovanju po predpisih FAI Competition.

V Pomurju se bodo zbrali najboljši balonarji sveta

Svetovno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni poteka vsaki dve leti, kjer tekmujejo najboljše ekipe na svetu. Leta 2014 se je svetovno prvenstvo odvijalo v Braziliji, 2016 na Japonskem, 2018 v Avstriji, kjer se je pomerilo 150 ekip iz 38 različnih držav. 

Slovenijo sta zastopali dve ekipi, in sicer ekipa Roto balloon team v sestavi Radoš Švagelj, Miro Lasbaher, Luka Mihalič in Matjaž Plošinjak ter Vito Balloon team Slovenia, ki so jo sestavljali Vito Rome, Tin Švagelj, Anja Novak in Daša Ložar. 
 

S spleta

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Adijo pacienti
šihta je konec in odoh ja kuči
Vi pa takoj po odmori nazaj v celice na psihiatriji

Oliva (nepreverjen)

Eh si se navolo v knjižnici sideti pred računalnikom in gluposti pijsati. Tak ja idi fajn domau za štiri stejne in si jopič gor deni kak ovi v ormoži ali pa hrastovci.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

gfgdfg (nepreverjen)

uuu, tao pa de zanimivo za viditi :)

Ylgorminna

Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

Starejše novice