V Vinariumu so prisluhnili zgodbi o Vinarkovem stolpu, ki zabava najmlajše obiskovalce in njihove družine.

V dnevnem baru razglednega stolpa Vinarium je danes potekala predstavitev slikanice Vinarkov stolp.Delo lendavske avtorice Miše Gerič Špacapan je na knjižne police prispelo sredi minulega meseca, predstavlja pa nam zgodbo o Vinarku in stolpu, ki se odvija na obrobju Lendavskih goric. 

V avtorski pravljici o stolpu Vinarium nastopajo štorklja, vinogradnik Miško in škrat Vinarko. Nastala je pravzaprav na pobudo Občine Lendava, ki je v okviru priprav na kandidaturo Lendave za Evropsko prestolnico kulture 2025 objavo v knjižni obliki tudi finančno podprla.

Razstavljena tudi v kupoli stolpa

Ilustracije so delo Petra Orbana, ki prav tako kot avtorica prihaja iz območja Lendave. Lekturo zgodbe so medtem zaupali Olgi Paušič

Slikanica, naprodaj po ceni 9 evrov, sicer obsega 31 strani, izdana je bila v samozaložbi, v letošnjem, prvem natisu pa je izšlo 250 izvodov. Razstavljeno in povečano si jo je moč ogledati tudi v kupoli stolpa.

Kot so dejali v vodstvu pomurske atrakcije, je Vinarkov stolp deležen precejšnjega zanimanja, pritegne pa predvsem družine, ki si pridejo ogledat razgled z razgledne ploščadi. 

Nekaj utrinkov z današnje predstavitve vam ponujamo v fotogaleriji.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ylgorminna

Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

Starejše novice