Z Generalne policijske uprave (GPU) so sporočili, da je bil glavni osumljenec za napad v novozelandskem Christchurchu Brenton Tarrant sredi aprila 2016 na brniškem letališču.

Kot so za STA pojasnili na GPU, nimajo podatkov o tem, ali je oseba bivala v katerem od slovenskih hotelov ali drugih nastanitvenih kapacitetah oziroma koliko časa se je zadrževala v Sloveniji. V skladu z določili zakona o prijavi prebivališča namreč ne hranijo več podatkov o hotelskih gostih iz takratnega obdobja.

Preverjali so tudi druge možnosti potovanja Tarranta, kot je izposoja avtomobilov, a uporabnih podatkov policija ni pridobila.

Sicer pa spomnimo, da je avstralski skrajni desničar Brenton Tarrant glavni osumljenec za petkov napad na dve mošeji v novozelandskem Christchurchu, v katerem je bilo ubitih 50 ljudi, še več deset pa jih je bilo ranjenih. Tuji mediji so v preteklih dneh poročali, da je bil novembra lani v Bolgariji, Romuniji in na Madžarskem. Pred tem pa leta 2016 in 2017 tudi na Zahodnem Balkanu, med drugim na Hrvaškem in v BiH.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BOLŠEVIK (nepreverjen)

Kaj sem vam zapisal pred 3 dnevi, da je bil tudi v Sloveniji, samo pri nas se to malo z zamikom izvedi če se sploh.

čarni vrag (nepreverjen)

Ti policaji naj se bavijo z domačimi lopovami, nej pa da raziskujejo kje je odo te skrajnež. Mogoče bi radi dokazali, ka je obisko Janšo.

DF (nepreverjen)

baje je bil gost levice
s malim murgeljskim prdcem in z opankovičem ter s farmacevtko je šel na grad na dfuveč

Mura je večna (nepreverjen)

zakaj pa ravno na DŽUVEĆ
pa zakaj ravno s farmacevtko

In reply to by DF (nepreverjen)

Gort (nepreverjen)

Odo je k pajdoji na kebab, te pa cejli zbešnjeni gratal kda poljsko govedino z toplo majonezo požro.

. (nepreverjen)

Mogoče je šel na gibanico.

Starejše novice