Že v ponedeljek zjutraj se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo.

Po podatkih Agencije Republike Slovenije za okolje bo najtopleje ob večinoma sončnem vremenu v soboto, ko bomo predvsem na vzhodu namerili okoli 20 stopinj Celzija. V nedeljo se bo v zahodni in deloma osrednji Sloveniji že pooblačilo, na vzhodu pa bo še ostalo sončno. V hribih zahodne Slovenije se bodo popoldne začele pojavljati manjše padavine.

V ponedeljek nas bo dosegla hladna vremenska fronta

Že zjutraj se bodo padavine okrepile in razširile nad vso Slovenijo. Fronta se bo kar nekaj časa zadržala nad našimi kraji, zato bo prinesla tudi nekoliko večjo količino padavin.

Predvidoma bo padlo od 10 pa do okoli 35 litrov na kvadratni meter, kar bo tokrat le dovolj, da bo požarna ogroženost preklicana tudi na Primorskem. Najmanj padavin bo v severovzhodni Sloveniji.

Spuščala se bo meja sneženja

Ob prehodu hladne fronte se bo hitro ohladilo, spuščala se bo tudi meja sneženja. Zaenkrat je še precejšnja negotovost, kdaj se bo dejansko pričelo hladiti in kako izrazita bo ohladitev, zato je po besedah vremenoslovcev težje določljiva tudi meja sneženja in količina novega snega. Nad okoli 700 metrov nad morjem bo zelo verjetno dež hitro prešel v sneg, po nižinah pa je sneženje še negotovo. 

Vsaj do četrtka bodo dnevne temperature nekoliko prenizke za ta čas, okoli 10 stopinj Celzija bo, jutranje pa bodo ponekod spet padle nekaj stopinj pod ledišče. Zaradi burje na Primorskem, kjer so ponekod že začela cveteti sadna drevesa, bo nevarnost za pozebo majhna, izjema bodo zatišne lege.

Padavine bodo večinoma ponehale v torek dopoldne, vsaj do sobote bo suho vreme.

Čas in hitrost prehoda fronte je še težko natančneje določiti. Ta vremenska napoved je najverjetnejša (vir: ARSO).
Druga napoved, ki prikazuje manjšo pošiljko snega - manj verjetna napoved (vir: ARSO).
Tretja napoved, ki prikazuje večjo pošiljko snega - manj verjetna napoved (vir: ARSO).

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
butecieni (nepreverjen)

Ja..... meja sneženja de se spistijla do 700m nadmorske višine...... zaradi toga de v Prekmurji spadnilo dva metra snega. Tak ka ja, v Prekmurje se pa vrača zima. Dajte že ednouk malo red napravite med temi diletantami, keri van članke pišejo na ton vašon zavoženon portali.

Df. (nepreverjen)

Bravo. Ta komentar je pa res pohvale vreden,po dolgem času.

SnejgDeŠa (nepreverjen)

Do pondelka čakamo še najmenje dva podobniva strokovniva prispevka in rejdno spremlanje fronte, ka mo znali kelko ga nasijple v Soboti pa okouli,...!Noro!

Gost7 (nepreverjen)

Predlagan sobotainfo, če ščej še več kikov, ka dene v naslov: " Vütro de na zamlo spadno meteor, pa de konec sveta !!!"

BB

Pa ka ma ta novica sküpnoga s pomurjem ???

butalec (nepreverjen)

Benti, na Triglavi de snežilo!!

Naj njin nikak pove, ka je Sobota na 190 m NMV!!!

Rutliminna

Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

Starejše novice