21-letnica iz Ljubljane, ki si je, 4. januarja, na žagi odrezala levo roko, se je po prišitju roke še enkrat te želela znebiti, vse zaradi želje po zavarovalniški odškodnini.

Po poročanju Večera, naj bi se 21-letnica, 28. januarja, vrnila k zdravnikom in jim dejala, da roke, katero so ji po nesreči rešili, ne želi imeti prišite.

Zdravniki, ki so ji oskrbeli rano, pa so tedaj ugotovili, da je ta nastala namerno, in sicer zaradi ozebline. Dekle naj bi namreč roko tiščalo v zamrzovalnik, da bi ji odmrla. Le tako bi bila upravičena do zavarovalniške odškodnine za stoodstotno invalidnost.

Spomnimo: Ljubljanski kriminalisti so minuli teden zaključili preiskavo petih kaznivih dejanj poskusa goljufije. Štirje sorodniki iz Ljubljane oziroma okolice so pri petih zavarovalnicah sklenili zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje. Ko si je 21-letna osumljenka s krožno žago za les namenoma odrezala roko nad zapestjem, so nato zahtevali odškodnino. 

Z žago si je odrezala roko

Kot poroča rtvslo.si, so se 21-letnica, 29-letnik, 58-letnica in 63-letnik z namenom pridobitve velike premoženjske koristi vnaprej dogovorili in si razdelili vloge.

V začetku leta, ko so bile zavarovalne police v veljavi, prvi obroki pa poravnani, si je 21-letnica na domu 63-letnika namerno odrezala levo roko nad zapestjem, pri čemer je uporabila čelilno in zajeralno žago. 

Potem ko so ji nudili prvo pomoč, se je najstarejši udeleženec s hudo poškodovano mladenko odpravil proti ljubljanskemu Univerzitetnemu kliničnemu centru (UKC). Na poti so jo prevzeli zdravstveni delavci reševalne postaje Ljubljana, ki so jo odpeljali v klinični center. 

Odrezani del roke je medtem ostal na kraju dogodka, v UKC so ga pripeljali šele policisti PU Ljubljana, ko so bili obveščeni o dogajanju. Z operacijo so zdravniki roko uspešno prišili.

Odnesli bi lahko tudi več kot milijon evrov

Dogodek so storilci lažno predstavili kot nesrečo pri žaganju vej, saj so se nadejali visokih odškodnin. Le nekaj dni po poškodbi 21-letnice so vsem petim zavarovalnicam podali zahtevke za izplačilo zavarovalnine. V primeru izplačila, bi poškodovana bila prejela 383.400 evrov zavarovalnine ter 3.050 evrov mesečne rente v obdobju od desetih let do smrti.

V primeru stoodstotne invalidnosti pa bi zavarovalnina lahko bila še precej višja, odškodnina bi lahko znašala več kot 1,2 milijona evrov, z mesečno rento v višini 100.000 evrov. Prav zato naj bi osumljena odrezani del roke tudi pustila na kraju dogodka.

Toda kriminalisti so spregledali njihove namere in do izplačila ni prišlo. Vsem osumljenim je bila odvzeta prostost in so bili pridržani, pri čemer sta 21-letnica in 29-letnik ostala v priporu. Slednji je  strani policije v preteklosti sicer že bil obravnavan zaradi finančnih goljufij.  V primeru dokazanega poskusa goljufije jim preti od enega do osmih let zaporne kazni.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kolega (nepreverjen)

Raje san zdrav pa reven, kak pa invalid z dosta penezami. Ka lidje delajo za peneze, nemren vrvati. Žalostno

Viljenka (nepreverjen)

Ja, pa ne nooooo! Trapa zmešana!

Svetlana Maka… (nepreverjen)

so imeli eno partizanko 3 mesece v zmrzovalniku, samo da so še partizansko penzijo dobivali

black panter

pa ka te čefurčine še ne mislijo enjati s to odškodnino

ToneB (nepreverjen)

Eh, te zavarovalnice so tudi zaostale. Če hoče imeti denar si je v noro glavo vdarila, bo vse poskusila. Naj ji nekdo pove, da police več ne veljajo in da z 1 MIO. nebo nič. Kaj če ta koza kje na glavo padla? Celi svet se smeji z slovenije, groza za radi ene duševno motene smrklje...….

Justforyou (nepreverjen)

Naj bi se luliko vo vrejzala pa na gobec prisilila... Moreš biti fukjen ka to na praviš.. Bog zmes redno zajebo kda pamet pa lepoto talo

Ne laži (nepreverjen)

Ta je itak za psihiatrijo, vej pa ta de v zapor šla nej pa ka odškodnino dobi. Iq -20

trr (nepreverjen)

Vejpa naj dajo sirauti teh par sto tisočakov, ka je vse že mogla pretrpeti :(
Neven ka se bunite, vejpa nede se van dosta poznalo, mogoče de zavarovanje kakšnih 0,01 drakše drugo leto, to pa nej nevola.

Ruknjen (nepreverjen)

Operacijo in vse stroške mora plačati sama! Mediji pa naj ji nakažejo honorar (ogromen) saj jim je priskrbela udarno novico po katerih tako zelo hrepenijo!

Toti glih (nepreverjen)

Še račun za elektriko bo večji, koza.

Starejše novice