V minulih dneh so nas občani Beltincev opozorili na nekoliko nenavadne oznake na drogovih javne razsvetljave v njihovi okolici. Ti so namreč bili opremljeni z nalepkami z napisi v poljskem jeziku, ki so svarili pred nevarnostjo električnega udara.

Bralce, ki so nam posredovali fotografije, so zmotili predvsem napisi v tujem jeziku; v državi, kjer je uradni jezik slovenščina, bi pričakovali, da bodo tudi tovrstna opozorila v našem jeziku, pravijo. 

Za pojasnila glede oznak s poljskimi in angleškimi napisi smo zato prosili Občino Beltinci.

Nabavljeni v Sloveniji, izdelani v EU

Po besedah pristojnih je naročnik postavitve ulične razsvetljave Krajevna skupnost Beltinci. Kot proračunski porabnik javnih sredstev so bili dolžni objaviti razpis, na katerem je bil izbran najugodnejši ponudnik storitve Elektro Filip, Izidor Filip s.p..

Nosilci ulične razsvetljave so bili nabavljeni v Sloveniji, a proizvedeni v eni od drugih držav članic EU, saj pri nas tovrstnega proizvajalca ulične razsvetljave ni.

 »Nosilci imajo certifikat in ustrezajo vsem zahtevam EU. Po naši zakonodaji nalepk ni potrebno namestiti, ker pa so bile že na nosilcih, jih nismo odstranili, jih bomo pa v nekaj dneh, da bodo posamezniki bolj zadovoljni,« so zapisali v občini Beltinci.

Po našem povpraševanju so nalepke, kot kaže, tudi resnično odstranili. Iz priloženih fotografij je razvidno, da so drogi zdaj povsem brez svarilnih napisov.

Sicer pa velja omeniti, da so enake nalepke v zadnjem času opazili tudi na objektih javne razsvetljave v Razkrižju.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
beltinčanx (nepreverjen)

OK, malo kaprica, saj kakršenkoli napis je res odveč, ker je trikotni znak že dovolj nazoren.
Bolj bode v oči cesta na slikah, ki je že več mesecev v takem razritem stanju. Sicer je to cona 30 ampak vozniki divjajo do 100 na uro, ker je ravna cesta, delajo oblake prahu,...
Ob cesti pa nastaja zanimiva razstava odpadlih ratkap

Brez komentara (nepreverjen)

Tau je nej cesta tau je pot z priokuson asfalta??krijva pa je komuna Beltinci, ampak to se ne pise ker je Klemencic velka govedina... Mafija..

In reply to by beltinčanx (nepreverjen)

Svetlana Maka… (nepreverjen)

Beltiška banda

zvodnik milan (nepreverjen)

kaj mi pa pizdite dedaki
Lepo vam v angleškem jeziku piše vse kar mora
Kaj mislite da vam bodo napisali v mursko sobovščani šprahi

nagicigan (nepreverjen)

MILAN nauči se se pisati(malo si pogledni ka si napiso)........ne vem zakaj bi moglo pisati lepo v angleščini, če pa nismo v ANGLIJI ali AMERIKI....

In reply to by zvodnik milan (nepreverjen)

black panter

»Nosilci imajo certifikat in ustrezajo vsem zahtevam EU. Po naši zakonodaji nalepk ni potrebno namestiti, ker pa so bile že na nosilcih, jih nismo odstranili, jih bomo pa v nekaj dneh, DA BODO POSAMEZNIKI BOLJ ZADOVOLJNI« so zapisali v občini Beltinci.

prokleti marki sklepani,pa ge smo v Sloveniji ali polskoj...

helmut (nepreverjen)

pa aferi s poljskim mesom še afera z poljskimi nalepkami :D

Komentarji (7) (nepreverjen)

Če smo že pri nalepkah. Pri Expanoji majo čisto vsi opisi orodij napako. No mogoče so že popravili. Nej san bil en čas že tan.

čika-pajo (nepreverjen)

Mestna občina Murska Sobota je januarja objavila javni natečaj za izbor idejne rešitve za ime, pozicijski slogan in logotip za paviljon, ...

In reply to by Komentarji (7) (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Takšni kandelabri stojijo tudi v Soboti in to že kakšno leto.

. (nepreverjen)

Delali pa so jih kitajci.

Brez komentara (nepreverjen)

Vij na sobota info se meni smijlite, takse gluposti pisete ka mi vse slabo, koga boli k... zs kandelabre, ne vupate pa izpostaviti enoga cloveka z obcine, kere koli v slo, ka pere pejneze na taksij poslaj.... Amatejri?

IBRAHIM Maka… (nepreverjen)

da čujem ko je to
da li je to onaj................

Austenlady (nepreverjen)

Tarif Du Levitra En Pharmacie tarif du levitra en pharmacie Cialysis

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice