Potem, ko Burger King odpira svoja vrata v Ljubljani, bi lahko to pomenilo možnosti za franšizo pri nas. Vendar, kot pravijo na občini, o razgovorih z njimi ne razmišljajo.

McDonald's je v Sloveniji prisoten vse od leta 1993, predvsem v zadnjih letih pa so vse glasnejši tudi tisti, ki si eno takih verig s hitro prehrano želijo tudi v Pomurju. Jutri naj bi se v Ljubljani odprl prvi Burger King, ki je poleg McDonald'sa v Sloveniji sedaj druga taka veriga restavracij pri nas - v Sloveniji sta bili prisotni še dve verigi, Quick in Dairy Queen, ki pa se nista obdržali.

Župan Anton Štihec se je v preteklosti odzval na številne pobude (predvsem) mladih, ki so želeli McDonald's v Murski Soboti. Opravil je razgovore s predstavniki McDonald'sa Slovenije v Mariboru in jih vabil, vendar so se ti odločili, da prek Mure ne bodo stopili še vsaj dve ali tri leta. Kot pravijo na občini, naj bi bil njihov glaven zadržek "slaba izkušnja z lokacijo in njihova analiza trga ter odločitev, da najprej investirajo v preureditve v Mc Caffeje v sklopu večjih McDonald's lokalov". Takrat je bil za restavracijo predviden bivši Central - Podmornica na Slovenski ulici.

Facebook skupina z 2300 člani
"Zakaj ne bi bil McDonald´s v MS?" se sprašuje 2348 članov na Facebooku ustanovljene skupine McDonald´s v Murski Soboti. Med njimi je tudi Štihec, ki pravi, da je večja ponudba različnih tipov prehrane vedno dobrodošla z vidika večje izbire, osebno pa naj bi bil bolj pristaš zdrave prehrane. No, mladi bi se najverjetneje zadovoljili tudi z restavracijo Burger Kinga, vendar na občini zaenkrat o razgovorih s predstavniki slednjega ne razmišljajo.

Nekaj komentarjev iz FB skupine McDonald´s v Murski Soboti:

Kaj pa menite vi?

S spleta

Komentarji (97)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kiri

Mogoce bi morali probati s Subwayem, ki je pred kratkim prehitel McDonalds v velikosti verige ;)

http://online.wsj.com/article/SB100014240527487033867045761864321774640…

Cave

WTF? Subway je večji? :-o

Sicer pa, če bi že kaj prišlo k nan, te san ge za Subway.

methos

Ja,samo si pozabil da Subway v regiji exyu slabo posluje in so zaprli večino svojih lokalov.

repeta

burger king in mc donalds sta za drek. to ni hrana, to je strup. itak imamo 7 kebab okrepčevalnic v soboti....

skriti

sladoled majo dober v mcdonaldse:D pa pite ostalo pa je tak tak...

respect

:(

ivan benk

škoda:(:(

Vipko
tinka78

Najbolj so mi smešni tisti, ki nasprotujejo gradnji McDonaldsa pri nas z izgovorom, da je to nezdrava prehrana in da bo slabo vplivalo na zdravje.

Živimo v regiji, kjer itak pojemo ogromno nezdrave hrane. Zaseka, mastne klobase in šunke, ki imajo več špeha kot mesa in podobno. Popijemo dosti (slabega) vina in ostalega alkohola, pa še kaj bi se našlo. V mestu imamo na vsakih 100 metrov en kebab/hamburger kontejner, kjer je stalno gužva. Ne vem, če bi zaradi McDonaldsa kaj bolj lahko trpelo naše zdravje.
Poleg tega se pa vsak sam odloča kje in kaj bo jedel. Zaradi mene lahko McDonalds naredijo pri sosedovih ali poleg službe, pa ne bom tja hodila jest. Tako kot nisem hodila jest, ko sem bila študentka in sem imela možnost celo super ugodnega obroka v McDonaldsu na študentske bone.

divjejabolko

Raje zaseka, mastne klobase, meso iz tünke ipd. kot pa hrana iz teh "restavracij".

Če vas toliko mika, da bi je v Mc-ju, imate možnost to storiti v Mariboru, v sosednji Avstriji, Hrvaškem (Varaždin) ali pa na Madžarskem (Zalaegerszeg Velika Kaniža).

Navsezadnje imamo avtocesto.

Sicer pa smo mi na Balkanu. To se lepo vidi iz raznih prodajaln kebapov. Kaj tem manjka? Nič. Aja, da ni gor reumeni M logo? Hja, narišite si ga.

divjejabolko

popravek: da bi jedli v Mc-ju

Cave

Tou je pa tudi istina, tinka.

Vipko
tinka78

divjejabolko saj te ne bo nihče kaznoval, če ne boš tam jedel. Vsekakor je pa dobro imeti tako restavracijo v mestu.

divjejabolko

Nisem rekel, da sem proti McDonaldsu. Naj bo. Bodo vsaj nekateri srečni, da lahko dnevno hodijo o Mc Sladolede (TM) ipd. zadeve.

Super bi bilo, če bi obstajala kakšna študija, kjer bi primerjali hrano v McDonaldsu in klasično hrano, ki jo poje povprečen Slovenec.

drotmantraš

že itak je vsega preveč za žrejti v MS-ovačik si pa v lidli,hoferi kűjpin 3hamburg za 1mekdonalca. edijno ka je finta v MB-ambijent-ka če tan gejš si neka posebnoga :)

Pika.

"McDonald's je v Sloveniji prisoten vse od leta 2003" - mijslin ka malo duže, glede na to, ka smo, kelko se spomnin končnih izletov v oš, v maribor hodili že leta '97.

skandi

Če bi dolgoročno gledali bi bilo dobro ča bi bil v starem Centralu,ker bi se potem nekaj začelo dogajati v centru M.S.Bi se mogoče kdo odločil in preuredil Šoping,Blagovnico....ne pa da to sameva na pol prazno..
Glede spomeniškega varstva pa to sploh ne bi smel biti problem,ker ja g.Štihec svojemu prijatelju K... tudi dovolil graditi "kockasto"zgradbo za Galenterijo.Pa je tudi spomeniško zaščiteno.

dupont

fala lejpa za mekdolanc. največji proponenti so folk z malof decof pa sorazmerno debelin tošlinon. ges san se z mekon svado kda so ukinili določene dobre stvari v meniji. se pravi ob podražitvi san doubo še menje. tak ali tak se težko nagejš za menje kak 10 eur na osebo.
enin je pa fajn goniti malo deco ta pa happy meale naročevati po mastnij cejnaj deco pa komaj komaj krotijo. pa še večina ma takši nonšalantni odnos do osebja kak če so oni dejansko kelnari tan pa ti lejko pred pulton v gužvi stojiš tudi pol vore.

hranilne vrednosti pa takše finte mene sploj ne brigajo, mek je samo social impact. in pač enoj uber fit ženski 3. tisočletja je fajn ka ob tisti nepotrebni kavi v soboto, zamotani v güjnjo pa velkimi sunčnimi očali svoji kolegici razlaga kak oh in sploh je bilo včeraj pelati svoj mali dečji vrtič v meka in jih nakrmiti s trejmi briketi iz lične kartonske embalaže.

priceless :D

MiChO

dobro je tak ka nega pa še en čas nede...

msabc

vupan ka ga nigdar nedo postavile!

drotmantraš

tak je!!!!!!!!
vej mamo pa KEKEC PAŠTETO!

Engl

zakoj v Sloveniji nega KFCja??? To je najbokša stvar od vseh teh fast foodov

Taša (nepreverjen)

V pa mamo v Soboti Pajdoja, kakši McDonalds :)))

drotmantraš

mmmm...ocvrti mini piceki v lastnem sosu...v MS je že dugo pri postaje :o)
pravi KFC pa se že rihta v LJ

drotmantraš

pravi kebab v turciji je neka cisto drűjgo, vse tou, kar je izven turcije pa je turisticna adaptacija -uvoženi zmržnjeni flajš iz nemčije

drotmantraš

pri mekdonalce še plačaš lűft-vej pa je od hamburgera pol lűfta-če fejst lampe otprejš cejloga deneš-pomfri pa je kak trda posujšena mast

juve91

Ne nucamo mij toga. Jesti kar drago, te pa se še niti pošteno ne najejš

Vipko
čevapčič na ražnje

Mc'Donalds je šminka, kera paše tu pa tam .. tome bi se že lejko pravlo kultura .. ;-))

skandi

mmmm...ocvrti mini piceki v lastnem sosu...v MS je že dugo pri postaje :o)
pravi KFC pa se že rihta v LJ

@drotmantraš najbokši picek je pri Serci v Gederovcaj 100% preverjeno.

dbohar

Ne delajte mi lušte na post!! enkrat na leto ne gen mesa pa te še članek o ton gor denete... :)))

Casiopeia

http://www.youtube.com/watch?v=I1Lkyb6SU5U

Pa test s pomfrijom ... te se človek resno pita, če nuca takšno s**** kak je McDonald's v M. Soboti ...

Fingerling

Saj znate če je McDonalds v MS še ne pomejni ka morete vsi ka ste za zdravo prehrano mus tan gesti... lipo se ognete v radiusi 250 metrov pa je... (de pa sigurno kakšen delavec tan službo dobo... to pa nej tak slabo ali?)

Jim Beam

nej nan trbej mcdonalsa, bi pa lejko što odpro kakši štand kjer bi se odavali sveži sendviči v stili subwaya. nega bokšoga kak svež kruh, sveža zelenjava pa kakša dobra salama in sir + kakši dodatki. v italiji majo tudi tiste tramezinije pa takše fore, to je meni dobro pa za tiste keri gledajo na zdravje tudi bole zdravo.

black panter

šiptarski lobi je močen...

tzizek

Odkec izvira Kentucky Fried Chicken (KFC) bilo enkrat pitanje na nekšon kvizi v ameriki xD

Dogzilla

Se strinjan okoule štanda samo s ten ka ge navijan bole za nemške Currywurst:) Osebno neman nika proute McDonaldse. Mislen ka je naše selo zadosta velko ka be se lejko postavo en McDrive, če drujgo nej. Zaj, če že mamo H&M, C&A pa New Yorker be MD žute znak fajn cuj paso. Po pravice povejdano san že sit teh kebabof pa pajdojof.

lethal lexi

zdrava prehrana gor ali dol itak je vse nezdravo pa če gli kupeš mrkevco ali šalato v lidle špare mercatori itd vse je škropleno telko o zdrave prehrane mene osebno nej trbej McDonalda bi pa bila vesela če bi bil ka bi mogoče do kakšeh služb prišle če že drugo nej pa ka be tude v to našo zablojeno Soboto kaj prišlo tude nej slabo samo nede zato ka smo za ostale slovenske pokrajine nič še menje kak bosna

Štopa nešče v mcdonalda ite naj nejde simple like ass što pa de ščel pa de šel v kon je zdaj problem?
Pa pajdo burger več tude nej tak kak je bil san bila redna stranka samo zdaj pa nej fala dokler je v svoji kolibi bil je mel zakon hamburgere zdaj pa ma san prejzlen taka kvantiteta je skočila kvaliteta je padla.
Sake ma prosto pot ka ide kama ščej ene ado druge pajdo trejtje pa magari mcdonals

špej

Vsak naj je, kar misli, da je najboljše zanj... pa čeprav bi jaz glede na to tudi obdavčeval, ampak to je že druga zgodba.

Sam sem bolj proti McDonaldsu kot za, a živimo v svetu (navidezne) svobodne izbire. Z vidika razvoja občine pa je to ena izmed zadnjih stvari, ki bi jo potrebovali. Zato ne vidim smisla v tem, da se občina oziroma župan posebej pri tem angažira, pa če ima Facebook skupina 10.000 članov.

prekmurjerepublika

jebes mcdolands, LANGAS RAZTURA!!

hupkaš

Se mi zdi do bo na tržnici v nekdaj Pomurkini mesnici kaj kmalu pričela z svojimi specijalitetami navduševati ena od privatnih firm iz gostinske branže, kot se sliši tudi hitra priprava oz. iz žara , torej.Rabimo kaj boljšega kot domače, meni osebno ta Mc..... smrdi, okus je brez vezen sami ojačevalci okusa in nič drugega. Ljubite domačo, kupujmo Slovensko.

msabc

Mcdonalds is american piece of shit

Vipko
tinka78

skandi tisti hrustljavo ocvrti piščanec z avtobusne postaje je pa res greha vreden. Mislim, da bo jutri kar za kosilo. Po današnjem postu se lahko kakšen dan malo pregrešimo.

RobertRu

Biti proti McDonaldsu je socialistično, a vseeno demokratično. Vsak lahko pove kaj hoče, čeprav je bedasto. :))))

Z vidika svobodne izbire je mcdonalds pač dodatna ponudba. Za turizem pa je to samo plus.

Deca pa itak gejo zanič ČOČAJ hrano pa še bole zanič KEBAB pa PAJDO crkovino. McDonalds je bar kontrolejrani, verjetno eni ne vejte ka tudi panvita en čas dobavlala, za razliko od KEBABČI, keri dobavla iz tujine in vozi v zasmrajenih kombijaj meso v MS.

Neje vse KUL kar je ANTI.

dapopizdiš

Za ves svet je Mc Donalds dober, le za Prkmurje ne. Smo mi res najpametnejši na svetu. Ja, saj zato pa smo tako super razviti po vseh kazalcih?! Morda ni le hrana važna,ampak vse drugo kar potegne taka poslovalnica v lokalnem okolju še dobrega s seboj!
Sicer pa nekateri mislijo da je 5 šiptarjev konkurenca. NE-konkurenca je 1 McDonalds in 1 Šiptar. Vse drugo je larifari.Bi že zdavnaj zaprli.

aldin

Škoda,mogo bi biti en..sicer man 15km do McDonald'sa(austrija)..bilo bi pa super,če bi še v ms bil..

marko89

MMMMMMMMMMM MC KROF

davidp

Mekdonalc je luč kera me usmerja po poti življenja.

Varno zatočišče kama se zatečen, da je vse drugo na najgi.

Tan me zmeraj majo radi pa pravijo "še kaj za zraven gospod?" pa si mislim "jesoš dičak kak si ti pošteni" pa te še kcoj naročin en šejk, za düšo.

marko89

Vsebina komentarja

Spy

Smešno je to ka so vedno vsi ''proti'' McDonaldse, ale kadarkoli iden mimo kakšoga McDonaldsa v MB ali LJ je vedno nabito pun! Kak te zaj to?

Neven kak leko ene moti ka do drugi geli? :) Meni je baš vseeno. San pa 100% prepričani ka bi McDonalds prineso neke pozitivne stvari v MS - nova delovna mesta, širša ponudba itd...

Vsi znamo ka je tovrstna prehrana nej zdrava ja. Tudi sam jo neman glij pretirano rad. Nemre me pa nišče prepričati, ka je moje zdravje ogroženo, če mo enok na leto šau v McDonalds. Občasno prav paše tudi ta nezdrava ''industrijska'' prehrana :)

marko89

ahahahahah, to san mel namen napisati.

McDonalc trbej v ms pa gotovo :) lidje v 21 stoletji smo, slaba prehrana gor dol, itak saki jej ka šče, če lejko mamo pedre pa družine z dvema ajtekoma, pa z dvema mamama. te bi leejko en mekdonalc tuj bil, :)

marko89

eh enkrat na leto v mekdonalc. Pa to če recimo normalen človik ka ma život pa se gible pa kaj, pa če 2x ide al pa 1x ajd, v mekdonalc na teden, pa je nej zavaljeni prasec celi den za računalnikon, te ti nikaj nemre biti,

davidp

Zdaj si pa zamisli ka bi familije z dvema atijoma alpa mamama (neman nikaj proti istospolni usmerjenosti, dokeč so to ženske) odile jest v mekdonalc.

Vejpa mamce bi pri meši tak gonile čislo ka bi se vužgalo naj me tresne!

Gnesden moremo fuj fej hrano kak je mekdonalc pa nekši Eji notri pa maščoba pa to skenslati, mislim d, kak smo lejko tak barbarski v 21 stoletji! Ka mo to jeli namesto eko pujcekof pa šalat.

Samo pizda, rejsan živimo v pederskon časi - tan se vsi ljubijo poprejk (fajn se mi zdi kak si subtilno napelal pogovor na drugo zanimivo temo gnesdena) pa samo bi vsi nekaj zdravo jeli pa se nekaj, ge so časi, da si lejko mast jo z žlico v s tunke pa bil največji mamojebač na vesi, jao. Pa fajn gor prasno nekaj z puno Ejami, pa ojačevalci okusa pa tak, fajn po indašnje.

Zdaj pa iden v bonto pa se vsi nekaj bunijo ka oni ščejo zdravo pa tan vrti jogurt pol vore ka te tan piše -17% maščobe pa takše pederske fore.
pa nekše kave brez kofeinof, pa sladoledi brez cukra, pa takše, ka te direkt srat stisne.

špej

Tako. Vsak lahko pove kaj hoče, čeprav je bedasto. In vsak lahko je kaj hoče, čeprav je bedasto.

Ne razumem samo, zakaj takšen pomp in navdušenje okoli te potencialne "mega" pridobitve. Čisto resno me zanima, če vam enim to res toliko pomeni?

Še manj pa razumem, da bi to lahko bil plus za naš turizem. Si turisti res želijo McDonalda oziroma je to res to, kar jim želimo predstaviti?

respect

malo menje cukra pa malo več aspartama :)

Childmolestor

Glede tistoga ka de več prostih del: res je, ampak tej mali obrtniki z slastnin kebabon pa burgerami keri so ti bar pred očami napravleni, do se pa lejko kušnili na rit, ker de vsaki rajši zavino v mcdonald's...
Ka je zdravo pa ka nej tu nega kaj za debatejrati, oboje je tou v masti rojeno, ampak rajši eden hamburger pri adoji pa se nagen, kak pa 4-5burgerof v mcdonald's-e keri majo telko kaolrij ka jih maš zadosti za 3dni, nagejš se pa nič!
Kak koli no, vse skuper je to mnenje posameznika ka je bokše pa ka nej, ampak ge san proti mcdonald'si.

skandi

Tinka ne pravim ka so nej dobri tisti na avtobusnoj ali idnok moreš priti k Serci v ribnik,pa tiste probati....

AnaLiza

Saj v McDonald's ne greš jest vsak dan. Če ješ vsak dan le zelenjavo in sadje, tudi ni preveč zdravo. Organizem potrebuje tudi maščobe in ogljikove hidrate, čeprav to nekateri poskušajo zanikati. Torej - če bo kdo pojedel tu pa tam kak "burger" iz McDonald'sa, ga od tega ne bo pobralo.

nino8

vepa vsi ka ste pristaše zdrave prehrane tudi g.Štihec izvolte što vam brane:))...Blo lepo ka mamo ale mc-a ale burger-kinga v ms,ka mo nekši varaš:)...malo za šalo malo za res....kar se tiče higiene pa čistoče je tu sto krat bole čisto kak pa pajdo,ado,tefi itd...

sem za burger-king!!!

KitKat

in ka je razlog ka naj nebi bil? ka se eni ne vejo nadzorovati pa bi 3x na den tan viseli?
sicer pa vsi keri pravijo ka je drago pa malo dobijš... prekmurci smo navajeni ka more bite dooosta ka se ja nažreš ka si te 3 dnij naprej pa nazaj sit. ges iden zmes v mcdonalds pa si z užitkon pogen kakšni sliadoled al pa nugetse pa san sita. mi nej trbej 10e ta vrčti. v mcd. je pač največji meni 5e pa je za moje pojme čist fajn za nagesti se, v eni restavraciji pa za špagete plačaš tudi telko. torej so cene iste.

PrividSlepih

Kama ide tej svejt, gda je merilo uspešnosti nekšnoga sela če ma Mcdonalds ali pa nej?!?

Vipko
Wizeman

@tinka78

Meni si pa tij malo smejšna. Či živemo v regiji, ge se tradicionalno nezdravo prehranjüvlemo, tou še ne pomejni, ka nan te McD nemre več nikšoga kvara za zdrvadje napraviti. Nezdrave učinkovine se seštejvlejo, nej odštehvlejo v lüdskon tejli.
Moja deca se ne teknejo povojenoga mesa, šteroga že ovači ekstremno malo pogejmo (za vüzen), na te McShite so pa fse nouri. Dobro, dokeč je tou konzumejranje omejeno na izlete v MB, LJ, ZG, G ipd, je tou ešče dopüstno. Zgrozin se pa ob misli, ka bi tou bombo v Soboto privlekli, te san gvüšen, ka de trijfrtale žepnine šlo v MD. Tou pa ne akceptejran. Že etak ali ovak deca (moja na srečo ešče nej) preveč te hitre rane pa sendvičof pogejo, te ja pa tak gotovo.

dexter

Jao tinka78..... tü bi mejla mcdonalds.... tan v ovi drüjgi temi te pa moti karcinogeno olje gda ribe pečejo pa bi jin inšpekcijo pošijlala.

Wizeman.... rejdno je smejšna nej malo. :)

drotmantraš

hahaha - zaj smo jo pa doubile-haha tinka-tou ti je zaj trbelo :)))))999

only12345

ja kapa? itak ka je tak... saj v uspešnon kapitalskon svejti poleg Mcdonaldsa so še Burger King, PIzza Hut, Subway, Starbucks... in še mali milijon nekših menjših + še kakša nemčija ge maš še 1x več takših štandov turške prehrane recimo...

glede škodljivosti.. itak ka je... nej ZDRAVO ali alkohol je zdrav? pa ga skoro na sakšon kukle najdeš...

ide pa GEJ tisti keri ŠČE.. nišče NIKOGA nikoli nej SILO pomoje ka gej v Mcdonaldse ... se še spomnim kda smo bili v osnovni šoli in se Avtobus stavo samo v Maribore pri Mcdonalds-e .. in ka? vsi smo leteli notrik.. niti eden je nej ščo praviti ka NEBOŠ ... saj bi "izstopal" + niti te učitelji nejso pitali (nejso se niti brigali) ka če bi kaj bole zdravoga jedli...

to je pač kapitalizem ... in de prisoten kak tajkuni ...

edino pač ka bi bilo PLUS tu samo za KRAJ kot takšen za SOBOTo saj bi bil na zemljevidi in bi narod se stavo ka njeme v navigaciji kaže ka je zaj kak prijde v slovenijo za 20 km MCdonalds in naslednje de komaj 70 km (MB) in bi te še kaj slučajno kupili v kakši naši bouti ali pa kaj domačoga...

smipl az pasulj...

lp

RobertRu

Debata o ton ali mcdonalds sodi v Soboto ali nej je deplasejrana in čistak mimo.

V Soboto sodi vse. MIKK, McDonalds, BurgerKing, Rajh Numer uni, Operna Kuča, Univerza, pa 10.000 študentov.

dupont

tinka je sumljivo šutila. majo na šihti končno nekaj za delati? ovak pa predlagan intervju 2.0 s tinko78 poimenovan world according to tinka78 oz tinkine pomembne in manj pomembne drobtinice bivanja. thumbs up što je za! te mo lejko merne duše drugič v špari na blagajni s prston na njo pokazo pa se krohotal do onemoglosti :D nevedna^2 oz kak se takšin pravi? pridni hrčki ka skonzumerajo sako jebeno informacijo samo prežvečiti je znajo.
karcenogeno olje pa ftw!!! cilou tisto za cvrtje. samo nevednost ti da občutek moči in nadnaravne inteligence.

Mile_Z

Či bi že biu za štero od tej fast food variant se mi nekak najbole vijdi Subway. Sicer pa vsaki naj jej ka njemi paše! Kelko je to zdravo pa kleko nej bi se dalo na dügo pa šörko :) gnjesden je tak nika nej zdravo.
Glede toga ka bi biu v Soboti pa nemajo velkoga interesa, zavolo toga ka pijtanje, či bo telko prometa kak bi ovi radi, tejn se ide samo za profite, v MS pa to v nevemkakšij številkaj nebi bilo.

Vipko
Wizeman

Če do meli f Püconcaj Seaway, ščemo mij f Soboti Subway! Tak je.

špej

Še odstavne pasove, pa bomo imeli Highway!

countdown

Ge pa te tou za zaostale prekmurce. Nema se več kaj dodate.

bass

http://www.youtube.com/watch?v=j-ljW5YEdao&feature=related

mmmmm kak je dobro, McDonalds...naj vam tekne :)

Fingerling

http://www.youtube.com/watch?v=5HPnULHzJVc&feature=related

po drugi strani, pa je proces 100% čiste. :) Lejko na vsako stvar z dveh zornih kotov gledaš.

To ka je gesti nej dobro, je še nej razlog zakoj bi nej smel bite v MS. To je tak kak če bi nekomi prepovedo meti kavarno, ker ma slabo kavo :) (te lejko polovico kafičov v Ms zapreš)

Vipko
tinka78

dupont ja, včeraj je pa bilo res nekaj več dela in posledično manj časa za internet. Pride tudi tak dan kdaj :)
Mogoče je res to kar praviš. Nisem strokovnjak s kemijskega področja, ampak sem do zdaj pač marsikje zasledila, da je olje za cvrtje potrebno zelo pogosto menjavati, ker se v njem začnejo tvoriti kancerogene snoci.

Tvojo strokovnost pa daje pod vprašaj to, da pišeš "karcenogeno" in ne "kancerogeno", kakor je prav.

Vipko
artur

zaseka pa lük je zakon, nej pa nafudnjeni krüji pa prazno meso. Pa še predrago je.

Vipko
Wizeman

@ tinka78

Kancerogena snov je snov, štera povzrouča raka (cancer), karcinogena snov pa povzrouča karcinom. Šteri je tüdi v bistvi rak (maligni tumor).

dupont

wizeman tako obej nomenklaturi sta istivi.

tinka nemreš takše dubious informacije širiti samo zatou ka si negi tou preštejla. še enkrat ti pravin ka so škodljivi tisti črni delci keri ostanejo na podi po cvrtji. pa še pri cvrtji ne pride telkokrat do toga kak npr pri pečenji ge je olja dosti menje. vse tisto ka v nedelo doj s pleja ribaš je ajde recimo škodljivo. olje se pa prejk toga nemre kontaminejrati zatou se za friteze olje filtrera. keč olja je v ton ka se ga lejko uporablja v nedogled tak dugo dokeč temperatura vrelišča ne spadne pod 180C. v nasprotnon primeri se ti začne olje smoditi še prlej kak sploj pride do ugodne temperature za cvrtje.

zaj mo s ten že reden obvoz s teme napravli.

dexter

Glejdan slike v tinkinon profili.... sigdar bole mi je jasno zakoj se je na bližnjon vzhodi začnola revolucija. :)

Vipko
artur

zavolo tiste mačke?

Vipko
tinka78

wizeman hvala za razlago, seveda pa tudi tebi dupont. To pač ni moje področje in zato verjamem temu kar preberem v kakšni reviji ali na kakšni približno zaupanja vredni spletni strani. Ne bi rekla, da je zaradi tega problem v meni. Večji problem je očitno pri tistih, ki so plačani za to, da objavljajo preverjene informacije.

JanisJoplin

''Tvojo strokovnost pa daje pod vprašaj to, da pišeš "karcenogeno" in ne "kancerogeno", kakor je prav.''
Res tinka78? Uporabljata se oba izraza: Karcinogen in kancerogen! dupont je pač malo podomačil in napisal karcEnogen... tak da...

BorutB

pa je što sploj probo okus toga hamburgera? Žmaj za vraga.
Big Mac?!?? za dva bajsa? Fala lejpa.
Ite rajši k Štefkoji, on pa te XXXXXXL pa še za iste ali falejše pejneze ali kumi koli drujgomi, pa domačomi človeki naredite uslugo, naj pa amerikance pumpati.

Vipko
Wizeman

Tak je dupont. Najüjši v živilaj je akrilamid, šteri nastaja pri termičnoj obdelavi pri višiši temperaturaj, ge aminokisline pa cukri sintetizejrajo v polimere akrilamida. V kujanoj rani toga nega, fse ka je pečeno, pohano, cvrejto je pa tak - bole je reš, bole je strupeno. Sicer je pa pri rani itak pravilo, ka ka je bole dobro, je bole nevarno. No, McD-jovi produkti pa majo pouleg maloga mordža E-jof ešče malo mordže akrilamidov. Malo mordže ma malo mordže fküper pa data že velko mordže.

quovadis

McDonald, Burger King, Jack in the Box, and What a Burger are the reason American citizens are fat as pigs, and have the highest rates or cardiac related problems. I don't think you want this. Stay the fuck as far away from these fast food places as possible. You'll be glad you did...trust me. Instead, go for some home made "Koline", "Zabel", "Ocvirke", etc. Stuff that makes your wood rock hard...and makes you thirsty for some good "Spricer" or "Pivo". Nazdravje!!!

krvolok

"Subway has achieved its rapid growth, in part, by opening outlets in non-traditional locations such as an automobile showroom in California, an appliance store in Brazil, a ferry terminal in Seattle, a riverboat in Germany, a zoo in Taiwan, a Goodwill store in South Carolina, a high school in Detroit and a church in Buffalo, New York."

xD

zmagovalec

hvalabougi-ne nujcamo ga.............

Grintagrajnder

naj ga po možnosti odprejo na tržnici

bLz

bokše ka je nej mcdonald ale pa burger king v sobote, zaj bar "deca" v osnovne ene še tuj v srednje idejo na kakše izlet z šaulo če drugo nej zavolo ka se stavejo v mcdonalde da domau idejo, ale pa makar če idejo samo po cote ale ka drugo v slovenska mesta ge je mcdonald. Če de pa tau v sobote pa sploj več nede tistoga ka ideš v mc-a 2x na mesec se nagejš pa ti paše kak neven ka, kak pa be biu v sobote pa be po 2 mescaj se že prenajo.

Opportunity

Pa ka van ne paše tü zdaj, či van je nej dobro geste v mace pač nete šli ta, pa ka zdaj vas to briga či de ali nej ?

Majka

@BorutB to je tak kak če bi nešče pravo ka so tvoje panorame dosadne, pa brez okusa, pa ka so vse na isto foro, fala lejpa... pa ka jih zato nesmiš delati (rahlo nestrpen postajaš se ti ne zdi?)

Vej pa nej ti trbej ite v McDonalds, nejde otvoritev iz tvojoga žepa, neboš ti delo dobičkov oz. izgube, itd... (ali naj me vrag ka boš fotko panoramo če de otvoritev nekda svejta...)

tomi88

Upam, da res ne pride v MS, ker bo mladina jedla to svinjarijo kera se pripravi v parih sekindah!:(

ribon

Či bi vij znali, ka vse vsebuvle burger z meka, ga nikdar več poglednote ne bi ščeli. :))

Pa tuj ovi, ka odijo v mc na sladolede - lidge, te mašine se pucajo na pol leta inok, pa še tau bole bogo. Sladoled pa neje čisto nika posebnoga; na vanilijovo osnovo van vligejo vročo čokolado/karamelo al pa pakerane jagode.. tau bi si tuj doma lejko napravli, pa glede na količino tuj bole pocejni skoz prišli.

Pa ka o odnosi nadrejenih ne gučin. Od vseh delodajalcof, ka san jih v zadnjih štiraj lejtaj študija dau skoz, je mcdonald's absolutno na dnu seznama; neprestano priganjanje, dretje, zmerjanje, mobing, črtanje pravic (predstavlajte si, ka v 8 vraj fizičnoga dela nesmite spiti niti kaplice vode, ka šele ka bi šli na kakšen odmor), nepriznavanje bolniške/dopusta redno zaposlenin, serveranje že potečenih izdelkov strankan (tiste pite, ka so podaljšane za eno vro, so še najmenje.. v burgeri lejko fašete tuj solato, štera je pretekla že vsaj 5 dni)... to bi radi meli v MS?

D33D

Ene ste tak praute McDonalds-e. Če van ne paše, pa doma bojte al pa ite k pajdoje al nekan. Pa lejko zarad mene tudi Burger King, ka te zdaj. Pa v McDonaldse nemajo samo plastike kak eni pravite. Majo tudi dober sladoled (Magnum Classic) naprimer.

zmagovalec

d33d-daj ne hecaj se.

Vipko
buldog

Pa saj je itak cejla debata brezveze. Multinacionalki sta presodili, ka se jima v soboško selo ne splača prijti... ka bo neka prometa popoldne, preko tedna, ko mularija ide na avtobuse na Markasto in Goričko; preostali čas de pa mrtvilo (beri: nede biznisa). Skratka, nede zadosti dobička.

V tem je ves pojnt; cejla zgodba. Vse ostalo je nakladanje in pobožne želje. Najbolj pa me je nasmejal D33D.... V tolažbo tome oboževalci njihovih "dobrot": če smo Prekmurci stoletja preživeli na kislom zelji in repi se bomo tudi naslednja desetletja (sicer priznam, da težko!!!!) nekak pretolkli brez mekdonaldsovih specialitet...

ponosen_prekmurec

Ge san tudi "mlajša" generacija pa nikak neščen, ka bi prišla hitra hrana v MS. ENostavno je nej zdrava, puna konzervansov, v glavnon, prava plastika.
Lejko pa probamo spraviti prvi KFC v Sloveniji v Soboto (hec) :)

BB

Če de si što zeo čas pa de dao preglednoti langašov picek pa pomfri de ugotovo ka je v frtau piceka pa ponfriji bar 5x več maščob kak pa v bigmek menüji ;)

Zadeva se speče pa ponavadi 2-3 krat še gor segrejvle - in nej mi praviti ka to manjša maščobo v gestiji ;)

lethal lexi

Joj ste eni smejsne. Tak ste prote tome pa proti ovome pa van to ne pase pa ovo nej. Cist simple ce neka ne maras pac nejdes tja. Sicer pa pod anonimneme vzdevke je preprosto cvilete pa se finoga delate, saj te pa itak nede nisce na ulici prepozno pa cegli bos mel pet big mackov v gofle.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice