Na eni od soboških osnovnih šol naj bi učiteljica z učencem fizično obračunavala. Zadeva naj bi se dogajala že dlje časa.

Mama petošolca na eni od soboških osnovnih šol opozarja na neprimerno obnašanje učiteljice, ki se dogaja že dobrega pol leta. 

Otrok iz šole objokan

Po njenem pričevanju je učiteljica pri pouku športne vzgoje z učencem večkrat fizično obračunala. Da nekaj ni v redu, je mamica opazila, ko je otrok iz šole prišel objokan.

Po dolgem nagovarjanju mamice ji je le priznal, kaj se v šoli dogaja. Učiteljica naj bi petošolca poškodovala z nohti, ga lasala in tudi za majico vlekla po tleh.  

Do prvega incidenta naj bi prišlo že konec septembra, ko so straši vodstvo šole opozorili na neprimerno obnašanje učiteljice, vendar se prav dosti ni spremenilo. 

Vodstvo šole ni ukrepalo

Fizično nasilje se je namreč nato ponovilo meseca decembra in nazadnje pred nekaj dnevi, ko so starši poškodbe učenca objavili na družbenem omrežju.

»To smo storili iz obupa, saj več nismo vedeli, kako zaščititi svojega otroka,« pojasni mama.

Vodstvo šole so namreč dlje časa opozarjali na neprimerno obnašanje učiteljice, a vodstvo šole ni ukrepalo. 

Starši in vodstvo šole brez dogovora

Po številnih prigovarjanjih, da bi starši in vodstvo šole sedli za isto mizo in zadevo skušali rešiti na miren način, do tega ni prišlo. Vse do danes, ko so končno le sedli za skupno mizo, vendar se niso dogovorili ničesar.
Kot pravi mama, vodstvo šole zanika nasilje učiteljice nad učencem, zato se bodo zdaj obrnili na Inšpektorat za šolstvo.  

Na šoli ne dajejo izjav, a delajo na zadevi

Na vodstvo šole smo se obrnili z vprašanji, ali so seznanjeni s fizičnim nasiljem učiteljice nad učencem in kakšni so postopki oziroma sankcije zoper takšne učitelje.

Vodstvo šole nam je sporočilo, da za zdaj zaradi varovanja osebnih podatkov ne dajejo izjav in da delajo na zadevi.

S spleta

Komentarji (140)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Anon2103 (nepreverjen)

Učitelj bedak na kubik, vodstvo šole pa zanika vse navedbe. Klasika.

detektor (nepreverjen)

pa kdo ga je zaj ranil ona ali kdo drug?! na poligraf pa de se fčasi vidlo kdo laže.

detektor (nepreverjen)

ge smo v komunizmu ali totalitarnom...ka se ne pove kera šoula?!

Majj (nepreverjen)

Potrebno je slišati tudi drugo stran.

poprt (nepreverjen)

verjetno ni bilo iz čiste vedrine. Ok, kazen je pretirana, ampak mogoče se naj najprej mulc vpraša zakaj jih je dobil? kaj pa če gre za fake novico? nikoli ne veš

šiba (nepreverjen)

še premalo ga je , še premalo!

........ (nepreverjen)

Sploj me ne cudi.. znan z prve roke, deca v 2 razredi ucitelci nazaj gucijo, zejvlejo na njo, ci se una nazaj zdere takoj so starsi v soli, pa z odvetnikami grozijo vcasi pa tak dale.. normalna stvar ka enkrat tuj film pukne.. se premalo ga je.. to zato ka bog nedaj ka ucitel bi malo prijal makar za sladke ali pa za vujo.. slovenistan..

rhrhrh (nepreverjen)

vendar kakšen ka starši doma pravijo ka njihov tau ne bi. Ka njihov janezek je vrle. Med ten ka v šaule terorizejra vse učence pa učitele. Itak da je neopravičeno ka profesore živci popistijo ampak ja. San mel ge v osnovne šaule tude sošolce takšne ka san si sam pri sebi mislo ka bi jih trbelo skup spotrejti.

Najbaukša kazen mi je sigdar bijla kda je en idiot nej dal mejra, ka je profesor te začo ustno spitavate.. pa te cveke potala vsen.. kak če je s ten napravo kaj... Takšne razbojnike sočutja itak nemajo, z njion pa si tak včeijnoma nej nišče dober.

sunce van japansko (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Starši so bedaki! Takoj na policijo!

gg (nepreverjen)

ja ker ga je ziher brez razloga l. premisli malo ka je mogo mali napraviti ka njoj je tak zivec zdigno.

In reply to by sunce van japansko (nepreverjen)

Telige (nepreverjen)

In ka s tem rišijš. Točno tak nikaj.

In reply to by sunce van japansko (nepreverjen)

Sobočanec99 (nepreverjen)

Male je problem že od vrtca. Že tan je maltretejro drujgo deco. Drujge starše prepišavlejo svojo deco iz skupin ge je on. Naš šolski sistem pa tou tolerejra.

Vaza23 (nepreverjen)

Se strinjam! Na svoje oci smo vidli enkrat ka je bilo.

In reply to by Sobočanec99 (nepreverjen)

Združevalec (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ne serite....Nema kaj ucitelj fizicno obracunavati z otrokom...Da mož ženo napoka ka se kurva ste si v lufti da pa skolnik dejte pa si je zasluzilo?ce nema avtoritete je nej za te poklic

Kkog` (nepreverjen)

To je res, glede fizicnega obracunavanja. Ampak vreni se se 2 koraka nazaj. Nima pa smrkavc kaj maltretirat, fizicno obracunavat s sosolci in se na njih spravljat. Kaksni starsi taksni otroci. Mogoce bi te starse mogli dati na vzgojni kamp.

In reply to by Združevalec (nepreverjen)

Združevalec (nepreverjen)

Torej odgovarjamo na nasilje z nasiljem?
Čestitam!

In reply to by Kkog` (nepreverjen)

Majj (nepreverjen)

Ti si elementarno budalo!

In reply to by Združevalec (nepreverjen)

Vipko
buldog

Prvo, osnovno in edino vodilo je: nasilje je nesprejemljivo. Ne v družbi, ne na ulici, ne na gasilski veselici, ne na športnem terenu, ne v družini in posebno ne v šoli. Posebno ni sprejemljivo nasilje učitelja nad učencem.
Učitelj mora imeti drugačne metode in izdelane veščine, da zagotovi osnovno disciplino v razredu ali skupini, ki je predpogoj za nemoteno vzgojno in izobraževalno delo.
Učitelj mora imeti tudi metode, sredstva in izdelane veščine, da zna odgovoriti na pritiske kogarkoli; tudi staršev in posebno učencev. Učitelj enostavno ne sme poseči po nasilju, še najmanj po fizičnem nasilju. V nobenem primeru.
To vedo vsi učitelji; če kateri tega ne ve, bi že moral biti odstranjen iz učiteljskih vrst. To posebej dobro vedo vodstveni delavci na šoli in vsi ostali strokovni delavci na šoli.
Zato mi navedbe teh staršev zvenijo čudno. Da je učiteljica petošolca poškodovala z nohti, ga lasala in tudi za majico vlekla po tleh? To je kaznivo dejanje. Da so s tem primerom opozarjali vodstvo šole, ki ni ukrepalo? Tega ne verjamem. In da so se sedli skupaj in se niso nič dogovorili? Milo rečeno, čudno. In zakaj vodstvo šole ne daje izjav? Tudi to je čudno.
Res je na vrsti šolski inšpektorat, da pogleda kaj se je res dogajalo. Da ne bomo učiteljice in šole že vnaprej pribili na pranger. Ponavadi se izkaže, da se ob sestavitvi zgodb vseh vpletenih izoblikuje večplastna slika, ki običajno ni črno - bela in je njen odsev bistveno drugačen.

SOSED69 (nepreverjen)

Meni je to tudi vse skupaj najmanj čudno. Medij ima sigurno vse podatke, sicer ne bi objavlal. Mi je pa po eni strani zaenkrat pošteno, da niso objavil imen. Po drugi strani pa ... Slike so, ki kažejo na nasilje. Raziskati in priti do dna.

Čakamo na nadaljevanje ...

In reply to by buldog

čarni vrag (nepreverjen)

Ka pa če bi se ti spoštovani Buldog javo za prosvetnega ministra. Pri 95% otrok lahko kaj napraviš z besedo, pri 5% pa je vse zaman. Nejdugo nazaj so pisali o sini ljubljanskoga sodnika in državne sekretarke, ki terorizira celo šolo. Tak ka eni starši prepišavlejo svojo deco na druge šole. Med drugim jim grozi z nožem. Učitelj pa po idiotskih pravilih našoga šolstva nesmi kontrolirati kaj ma učenec v torbi. Tak lejko v srednji šoli dileri nosijo ganđo v šolo kar v šolski torbi.

In reply to by buldog

lkg (nepreverjen)

Sobotainfo, če bi bili verodostojen medij bi preverili še drugo stran medalje. Ker vam pa gre samo za število klikov na vaši strani, pa lansirate na pol preverjene zgodbe in sprožate debate. S takim poročanjem delate več škode, kot koristi. Sram vas je lahko.

jhf (nepreverjen)

Pa ti si sploj prešto?? Ravnatelca šole nešče dati nikših informacij in ka delajo na zadevi. Če bi nej bilou nič na ton te ravnatelca nebi mela kaj skrivati!

In reply to by lkg (nepreverjen)

kislakumarca (nepreverjen)

Deca si zaslužijo batine tu pa tan, zaj pa če jih doma ne dobi te jih more negi indri. Ne pravin, ka moreš deco biti ali včasih pa si zaslužijo kakšno klofuto. zaj pa me lejko napadate vi vestni starši pa ovi ka so za začito dece. BMK če bi moj otrok delo pizdarije, pa bi njemi 3x ali 4x pravo naj enja, pa bi še dale srau, poka pa idi v sobo! ka več starš nesmi dete vdariti, ka včasi pridejo iz socialne pa kama to vodi? Te do ta deca delala ka do ščela ti boš pa preklinjo san sebe ka si nej kondoma noso.

kanžor

kislakumarca ........... Če je mali lagoji ali kakor koli nema učiteljica kaj po nekom mlatiti in škrabati .Naj obvestij starše ter vodstvo šole in če se da se pogovoriti .Dičaka pa doma na red pobrati ali pa dvakrat po rijti pa de mer .Drugi nima ,kaj otroke tepsti celo učiteljica

In reply to by kislakumarca (nepreverjen)

Anon2103 (nepreverjen)

Otrok ma odprejte rane. Mislin ka to neje samo vzgojni ukrep, se ti ne zdi?

In reply to by kislakumarca (nepreverjen)

IBRAHIM Maka… (nepreverjen)

kazanje slik od gole dece je kaznivo dejanje
mogli bij kazniti zbog pedofilije

In reply to by Anon2103 (nepreverjen)

Tabaluga (nepreverjen)

Ka njemi je kouža pretesna. Un pa mati pou Prekmurja terorizejrata, pa nikomi nič. Tou, ka je nigdi nej normalno, prinas sigurno je. Sobotainfo, ne pobirajte vsega gor ka van što vrže!!! Mogouče se tüdi vij bojite? Resnica je dosta dosta drugačna!

In reply to by Anon2103 (nepreverjen)

Tabaluga (nepreverjen)

Ka njemi je kouža pretesna. Un pa mati pou Prekmurja terorizejrata, pa nikomi nič. Tou, ka je nigdi nej normalno, prinas sigurno je. Sobotainfo, ne pobirajte vsega gor ka van što vrže!!! Mogouče se tüdi vij bojite? Resnica je dosta dosta drugačna!

In reply to by Anon2103 (nepreverjen)

šandor (nepreverjen)

Napisati na kateri šoli in kdo je ta učiteljica ,da se ji v bodoče še dvigne plača .

SOSED69 (nepreverjen)

Zadeva je enostavna - stariš je že tako obupan, da se obrne na medije. Medij očitno ima podatke o staršu in šoli in ju iz korektnosti ne objavi, čeprav jaz mislim da bi moral.

To kar vidim iz slik je kaznivo dejanje, to ni enostavna stvar. Otrok je poškodovan... Če govori resnico in je kriva učiteljica, je to ALARM. Takoj obvestiti policijo in pristojne inšpekcijske službe. V vsakem primeru raziskati.

Kaj bi pa bilo, če bi se pometlo pod preprogo in bi se zgodilo še kaj hujšega?Kaj pa če ta otrok ni edini na šoli ki ga učitelj/učitleljica matretira?

Ravnateljica se je zavila v molk, razumljivo upam pa da ima za sabo vse postopke pošteno izpeljane, ker to ne bo enostavno. To je njeno delo, da uredi.

gegege (nepreverjen)

Ge bi samo pravo, ka se nasilje dogaja. Deca nad deco in učiteli nd deco. Zelo redko deca nad učiteli.
Tau se je zgodilo tuj pri moji deci. Nika tak strašnoga, a smo rejšili v 48 voraj.

Najslabše je biloau pri enon cigani, štere je fekto pejnaze deco, med drujgin mojoga sina. Zeu san si dopust, ga pazo pred šolo pred sakši odmoron in v odmori, ga cigana daubo, ka je glij sina zgrabo.

Dau san njeme eno na kepo in je biu svete mer. Počo san ga tak, ka njeme je scinkalo.

Sin je pravo, ka od te davle mer na šauli, se je pa začo cigo pojavlati tak na Trgi Zmage, ke so negda sveta avtomate mele. No, v glavnon, mi smo s silo rejšili.

Dglog` (nepreverjen)

Kratko in ucinkovito, brez birokracije in clovekovih pravic ter raznih varuhov. Tako se dela, ce drzave ne poskrbi za varnost lastnih otrok.

In reply to by gegege (nepreverjen)

man (nepreverjen)

Pravilno!!!

In reply to by gegege (nepreverjen)

kanžor

Rekla bo ,da je pač imela slab dan in konec

gg (nepreverjen)

ci je do toga prislo si je pa ziher zasluzo. doma pa tak nede pravo po resnici ka bi se doma gor dobo 😂

kasparov

Što nema žifcof za delo z decof, naj nejde za učitela.

Gost` (nepreverjen)

Što nema žifcof za vzgojo lastne dece, naj jih nema.

In reply to by kasparov

Pax (nepreverjen)

Bravo 👍🏻

In reply to by Gost` (nepreverjen)

gfgdfg (nepreverjen)

kaksno pa je obnasanje ucencov? pa starsov ka odijo za sakso "stirko" v solo grozit? saksa zgodba ma dva obraza. lp

Pax (nepreverjen)

Od mojega šolanja je preteklo že kar nekaj let. Bil sem zelo živahen otrok, ni minil dan, da ne bi kaj ušpičil. Posledično sem zato dobil kar dostikrat okoli ušes.
Ampak nikoli, ponavljam, nikoli nisem dobil brez razloga in po krivici. Vsako sem si pošteno zaslužil.
Zato moj globok poklon vsem, ki se ukvarjate s problematičnimi otroci in njihovimi debilnimi starši.

butalec (nepreverjen)

Aj, Pax, redno škoda, ka ne odiš gnes den v šolo!!
Lepo bi dobo odločbo, ka si "otrok s posebnimi potrebami" in lejko bi jebo cejlo šolo z ravnatelon vred!! In nišče ti nika ne bi mogo.

In reply to by Pax (nepreverjen)

narod je čuda (nepreverjen)

Čista istina, san dobo v šoli okrog ušes, san doma oče pravo pa te san še enkrat gor dobo, naslednjič san doma nej več nika gučo. :D

In reply to by Pax (nepreverjen)

Stoka (nepreverjen)

Živa istina. To pa pomoje zato ka so naši starši bili dosta bole pametni kak so pa gnes den ene... Pa so znali ka če smo dobili za vuja ka smo si sami krivi ka smo sranje delale. Nej pa ka gnes den kak pijšejo za vsaksi drek odijo starsi v solo... ka ce be ucitel bil bi se stariša enok vrezo za vuja :D LP mlade mamice in tatice

In reply to by narod je čuda (nepreverjen)

varuhotrok (nepreverjen)

Tudi drugi učenci so že bili poškodovani. Deca se učiteljice bojijo, starši pa ne upajo reagirati. Treba je ugotoviti koliko je bilo vseh poškodb. Zato naj vključijo nek zunanji organ nadzora. To da vodstvo ne ukrepa, čeprav gre za telesne poškodbe je nedopustno.

Jaja (nepreverjen)

Tocno tak nej je to prvi primer pa ide se za isto osebo uciteljico

In reply to by varuhotrok (nepreverjen)

joža11 (nepreverjen)

vsako nasilje je nesprejemljivo , še posebaj če se to dogaja za zidovi šole s strani prosvetnega delavca, ki bi moral v prvi meri zaščititi otroka že iz profesionalnega stališča če ne že iz človeškega vidika. tukaj pa prebiramo da je to (naj bi bilo) povzročeno s strani učiteljice. tukaj ne gre samo za kršitve šolske zakonodaje ampak za kaznivo dejanje in bi zadevo morala preveriti policija!

ničelna-toleranca (nepreverjen)

Vsak normalen starš bo storil, kar je potrebno, da zaščiti svojega otroka pred nasiljem, sploh če je to sistematično in s strani odrasle osebe. Učitelj, ki se v šoli ne obvlada je najslabši možni zgled otrokom. Toleranca do tovrstnih izpadov nad učenci mora biti ničelna! Vodstvo šola pa je dolžno storiti vse, da se z učenci na takšen način ne obračunava. Dvojna merila so odveče. Če se nasilje ne dopušča med otroci, si ga toliko bolj ne smejo dovoliti učitelji.

Velvet (nepreverjen)

črni vrag ali imaš ti zdravstvene zadeve pošlihtane,
morda si bolan ,pojdi k zdravniku

bb11 (nepreverjen)

V šauli me učitelica nadrla, san prišo domov pa mi oča še eno okaule vuj dau. To je bijla zvgoja.
Zaj pa dejte ne da mejra, pa z odvetnikon v šaula kda učitelica zarade toga ka maute pouk 20 drujgen lidan zdigne glas.

izgovori (nepreverjen)

Vsako iskanje izgovorov in opravičil je nepotrebno. Takšne poškodbe ne moreš dobiti z normalnimi pedagoškimi prijemi! Slike povejo več kot csi komentarji.......

psiholog (nepreverjen)

Starši morajo stopiti skupaj in naj otroci po resnici povejo, kateri vsi in kolikokrat so bili vlečeni, cukani in tudi poškodovani.....ne gre se samo za enega otroka, baje se maltretira večje število otrok......

werfergerg (nepreverjen)

Problem je tudi tau, ka trbej vso deco skauz osnovno šaulo spravite. Osnovno izobrazbo more gnes den sake mete. Poznan enoga ka nema 2 čijstive 10 cvekov v osnovnoj pa nakunce dobij 2, ka ide dale pa ka de čim prlej v. Takšne enostavno v iz osnovne šaule fuknote, tak kak se je to včasi delalo.

kronika (nepreverjen)

Pa naj inšpekcijske službe napravijo svoje in one naj ugotovijo, če ima takšno ravnanje znake kaznivoga dejanja

butalec (nepreverjen)

Klantoš, pa kelko ges znan, se človik z lasmi že narodi!

lexi (nepreverjen)

Pa nejde se samo za eno dejte, poškodbe so meli tudi drujgi deca....pa te so vsi goveda ali ka?

prpa (nepreverjen)

Prpa dela redno.....trbej fejst blatiti dejte, ka se prikrije dejstvo, ka učiteljca ne obvlada sama sebe in počne to, za ka v vsaki normalni šoli ostane brez službe

gereg (nepreverjen)

Nasilje de in more bite kaznovano. Nišče ne prave ka njoj trbej madalijo dati.
Peoblem je pri nemoči učitelov. Nasilje neje rešitev logično ka nej, pa učitelica more dobite kazen in če se vse dokaže ka je kak je tude odpoved. Dejstvo je ka učitel, kda starše nemajo nikšne vloge v življenji 5 šolca nemrejo nič. Vsake se vendar spaumne nekšnoga ka ga je mel v razrejde, ka je 8 vr na den skako razbijo, dikline za lasej cuko, pa mejra nej dal. Ges osebno san mel 3 takšne komade. Pa ka zaj, prišo stariš na govorilne vre, učitelica se potaužila, dejte dalo 2 dni mer pa opet jovo na novo.

In reply to by prpa (nepreverjen)

Justforyou (nepreverjen)

Leko ji dejte jebe mater pa ga nema pravice cukat pa delat. Zato so druge stvari....

VRANA (nepreverjen)

To lejko izjavi samo primitivec, keri mijsli, ka je zelo pameten...
Moje mnenje je, ka s tem, če čondraš jebe mater učiteljici, avtomatsko izgubi "status ranljivega, nemočnega", proti kateremu ne sme nihče nič !!! To je za ukor, suspenz od pouka par dni-pa do se normalni starši malo tüdi streznili in ustrezno prijeli otroka!!! Problem gnesden je pa v prepotentnih starših, idiotih, keri bi takoj z odvetnikami lejtali v šoulo, pa dokazovali "angelske" lastnosti njihovega otroka. Na konci se mora učitelj še opravičiti učenci!!!
In tak so učitelji dostikrat nemočni: prepotentni idiotski starši, nevzgojena deca na eni strani-na drugi strani pa ravnatelj, ki noče škandala na šoli in pritiska na učitelja in zadeve spolzijo skozi prste.

In reply to by Justforyou (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Vrana, tokrat debeli plus!

In reply to by VRANA (nepreverjen)

kronika (nepreverjen)

Bistvo problema je v vodstvi šole, ka se ravnatelci itak ide samo za naberanje točk pri zaposlenih za naslednji mandat. Namesto ka bi ukrepala kak ji veleva zakonodaja (v 24 urah moraš celo obvestiti policijo če pride do poškodb in nasilja), ona miži na obe oči.

Inšpektor na k (nepreverjen)

Ma kakšna inšpekcija. Oni so sami sebi namen. Za super plače nič dela. Pa tu nič ne bodo mogli storiti, edino kak opomin. Ali ena deca so za živalski vrt, nej za šolo. Kje so 70 in 80 v šoli. Jebali Ali bi vam to obnašanje.

bambi (nepreverjen)

Tudi v živalskon vrti ne vlačiš živali po tlej, jih cukaš pa ne ščipleš in škrableš do krvi. Tej poškodbe kažejo na resne probleme učitelce. Pa nemreš se tak izživlati nad deco. Pa če bi bilo samo enkrat, ajde pa spregledneš, ka smo si samo lidje. Če pa je tou bilou kak zgleda kak redna metoda in se je šoulo opozarjalo duže časa, pa nika nejso reagejrali, pa če so še drujga deca fasali, je zadeva fejst resna. Pa večina učitelov je fejst pedagoških in vredi ali tudi med učiteli maš takšne, ka so nej za te poklic. Za takše primere pa so te resno inšpekcije.

čarni vrag (nepreverjen)

Dvomim, ka bi učiteljica praskala in povzročila takšne poškodbe. Verjetno se je "ubošćek" pretepal z drugo deco. Sicer pa pisanje takšnih člankov nima smisla in je krivično. Zdaj so osumljene vse učiteljice telovadbe v Murski Soboti.

Vipko
Truplo

Če sem v "mojih" časih dobil v šoli okrog kepe, kakor se temu pravi, sem bil doma tiho... tiho. Za mojega očeta je bila resnica edino to, da je imel učitelj vedno prav. Če bi kaj tožaril, sem za nagrado dobil doma še kakšno okoli... In oče je pravilno razmišljal... saj učitelj/ica samo tako iz čistega mira ni trpinčil/a učencev. Tudi v tem primeru bi težko verjel, da ima učenec prav!

Čeprav sem velik kritik prejšnjega sistema, je bilo tam nekaj zadev neverjetno boljših, kakor so danes!

kronika (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pa rejsan ka so te starši tak idiotski, ka šolo opozarjajo ka učiteljica bije deco. Vej pa ka so geli tak dosadni, zaj de mogla ravnatelica delo meti pa več nede mogla cejle dneve kavico v tajništvi piti, pa kekse cuj gesti.

gost3 (nepreverjen)

pijtajte doma deco za koga se ide pa ka tou dejte dela v šole... niti eden sošolec noče biti z njim, ker je rejsan nej za šolo ampak za kak vzgojni zavod... v sobote so tri osnovne šole. številka na keri se tou baje dogaja je nej ena pa dva... dejte je problematično od sigdar še od vrtca... mama pa oča sta imela kritje pri znamo kome sedaj ga nimata in jima je krijve cejli svejt... ravnateljica pa itak škoda besed..

Vipko
Truplo

Lepo napisano. In kaj naj naredi ravnateljica? Morda je tudi ona med dvema nakovalama, kakor se pravi? Pa učiteljica telovadbe?

Imamo ministrstvo za šolstvo, kup komisij, policijo, svetovalne službe... res je osnovna šola obvezna, vendar če nič ne pomaga? Kako takega učenca spraviti v red? Težko? Obstaja kje v Sloveniji sploh kakšna šola samo za take? Verjetno ni malo... tako, tako, kakor se pravi, zato morda tudi ni primeren za IV. osnovno?

Buldog kot prosvetni delavec pravi, da nobeno nasilje ni sprejemljivo? A obnašanje velikega števila učencev, dijakov... ni nasilje nad starejšo osebo? Eni lahko, drugi ne smejo? Ni tako preprosto samo reči to o nasilju, nenazadnje so tudi zaposleni v šolah samo ljudje. In če jim to ne priznamo... jim preostane samo, da se "obesijo", kakor se temu pravi!

Država plačuje toliko ljudi v prosveti... pa naj najdejo neko rešitev?

In reply to by gost3 (nepreverjen)

petricca (nepreverjen)

Zaman se jo trujdite braniti. Nejde se samo za to dejte, vej pa do (mo) drugi starši zdaj tudi povedali kak je deco maltretejrala. Po obrazi so meli cejle črte in rane od njenih nohtov. Da pa zaradi njenih histeričnih izpadov nejso ščeli več k telovadbi njin je pa z neopravičenimi grozila.

baltazar1 (nepreverjen)

Ajde ne serte, ges tou nika ne vrvlen. Sigurno tou nekša zafrustrejrana mamica napeka zaradi svojoga razvajenoga sinčeka. Če bi tou mojimi diteti nešče napravo bi ga šou prijavit na policijo in vložo kazensko ovadbo prouti učitelici. Sploj na šoulo nebi odo gnjavit ka bi itak tou policija pa tožilstvo prevzeli. Bole mislin ka se je tou razvajeno dejte kak načik poškodovalo pa zdaj ščejo stariši vse na učitelico zvaliti. V glavnon, ne vrvlen nič ka piše v ton članki, ka če bi tou vse rejsan bilou bi stvari drugače potekale.

Miča Muriči (nepreverjen)

Jes bi samo tak pravo, poznamo kamero.....v vsako šolo v vse učilnice, garderobe, telovadnico, šolske hodnike, igrišča....boste vidli ka naša deca delajo, ka se objavlja na socilanih omrežjih, ka so sposobni, kakši odnos imajo do sočloveka, kelko je verbalnoga nasilja med učenci/dijaki, kelko je takšnih in drugačnih grup kere majo takšna in drugačna pravila...presenečeni te tudi tisti keri mislite/mo ka "moj angelček" pa že nej....ja, ja presenečeni bi bilij...razlika je pa samo ena... ali si starši vupajo ogledalo nastavite ali pa samo zamahnejo z rokof in jih to ne gene...žal je tou tista resnica. Deca so izraz stanja in vzgoje doma!!! Vzgoja se začne doma, nej pa ka ga v šolo pripelajo pa rpavijo nekaj z njin na pravite ker ne ladamo več...Ne pravin ka se tudi s strani učiteljev vmes ne dogajajo kakše nepravilnosti, ka se sigurno tude, ampak toga je malo. Šola gnes den je zgibijla svoj pomen, kak že zgoraj napijsano važno ka si skoz prijdejo...rejsan tou je na prvon mesti??? Pijtajmo se kakša družba bomo postali mislin na to deco...

petricca (nepreverjen)

Zakoj je problem samo pri eni učiteljici? Deca čujtijo, da z učiteljico neka nej v redu in da nema nobene dejanske avtoritete, s tem ka jih pretepa, pa pri deci vzbudi samo še odpor. Noben otrok ne more spoštovati in niti ni dolžan spoštovati učiteljice, ki se fizično spravlja nanje. Če želiš, da te otroci spoštujejo, moraš najprej ti znati spoštovati njih!

Dacho (nepreverjen)

Ojoj, spet ena zelo pametna mama! Vzgoja se začne doma in prvo se otroke nauči dolžnosti, šele potem pridejo pravice!

In reply to by petricca (nepreverjen)

reve (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Prav je, ka si mamica upa. Na prste bi lejko našteli kelko ljudi si v soboti sploh kaj upa. Bi morala tak kot vsi drugi biti tiho, pa pustiti da se vse pometa pod preprogo. V Sloveniji itak fali ljudi ka so se pripravleni izpostaviti. Večino je preveč strah. Zaradi ljudi, ki celo življenje samo močijo in si zatiskajo oči takrat, ko bi morali ukrepati, je Slovenija tam kjer je........

Sigurno (nepreverjen)

Zafrusrejrana baba ka si nemre dete v red spraviti, pa je celi svejt kriv

In reply to by reve (nepreverjen)

hgyju (nepreverjen)

Za spor sta vedno potrebna dva!

gost stroka (nepreverjen)

Mislim, da je potrebno resnično preveriti vse okoliščine (zato pa so pristojni ustrezni organi) in šele potem komentirati zadevo, kajti vsaka medalja ima dve plati.
Resnično dvomim, da bi si pedagoški delavec upal fizično obračunati z učencem (dopuščam pa možnost), ker ve, da je jutri na cesti. Zelo dvomim, da je to resnična zgodba kot je napisano v prispevku,
Če pa je pa bom zelo negativno presenečen.
Vzgoje otrok je zelo zahteven proces, za katerega smo odgovorni starši, vsi drugi pa nam lahko pomagajo.

socialzen (nepreverjen)

što ščiti učitelco naj deco k njoj prepijše .

Asdjkl (nepreverjen)

Što je nej zadovolen, pa lejko svoje dejte inan prepiše. Samo toga razbojnika nindre nedo vzeli

In reply to by socialzen (nepreverjen)

kronika (nepreverjen)

Dobro organizrana služba, ki piše komentare v prid šoli ma samo en problem. Da de prišla inšpekcija, de jim eno figo mar kakšne izgovore do meli......fizično pretepanje otrok ni dovljeno in vsi tisti, ki to potihoma dovoljujejo, ne smejo opravljati pedagoškega poklica, še manj sedeti na čelu pedagoških ustanov, ki se ukvarjajo z vzgojnim varstvom otrok!

majkemi (nepreverjen)

Spet nekaj pišete, ne da bi preverili nasprotno stran. Lahko vam 1000% zatrdim, da je fant priznal, da si je zadevo izmislil, prav tako ta učiteljica njega ne uči telovadbo. Če bi vedeli, od koga je ta otrok, bi takoj spoznali, da tu nekaj smrdi. Proti staršem bo baje podana kazenska ovadba zaradi krive obtožbe.

bica (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

učiteljca je že priznala in se pokesala...... Priče so bile tak ka nej mogla lagati. Zdaj pa samo trbej zbrati še dokaze o ton kak je maltretejrala tudi druge otroke.......to je pa zdaj naloga tistih ka do prišli na šolo. Težko te tou pometli pod tepih, preveč dugo je trajalo ka ne bi bilo dokazov in prič.

majkemi (nepreverjen)

Mi na šoli imamo druge informacije, učenec je že spremenil svojo zgodbo in sedaj govori že drugače. Prav tako učiteljica tega otroka ne uči telovadno ampak ima ta telovadnega učitelja. Se pa ve, da gre za učenca, ki je zelo problematičen in tudi včasih mantratira druge otroke. Učitelji učencu ne morejo nič, saj mama vedno grozi z tožbo. Kaj točno se je dogajalo, bo sedaj pokazala preiskava, upam, da bodo rezultati prišli v javnost. Upamo samo, da kdor koli je odgovoren za to, da bo odgovarjal.

In reply to by bica (nepreverjen)

Jaja (nepreverjen)

Tocno tak nej je to prvi primer

In reply to by bica (nepreverjen)

sobočan123 (nepreverjen)

Tole je neka zelo čudna zgodba. Te poškodbe me bolj spominjajo na kak pretep ali spopad med učenci. Oziroma izživljanje kakega učenca nad drugim kot pa, da bi učitelj/-ica napadel učenca. Tole bodo morali krepko preučiti kriminalisti in seveda psihologi, ker otroci sploh osnovnošolski zelo radi lažejo. Trenutno je vsaka trditev kaj se je zgodilo preuranjena.

petricca (nepreverjen)

Vsi organizirani komentarji samo potrjujejo, da se vse želi prikriti......Starši očitno niso imeli druge izbire, kot da zadevo obelodanijo in prijavijo pristojnim organom. Učiteljica je z otrokom obračunala že večkrat in to v pričo sošolcev in sošolk. Otroci pa so še povedali, da so dečki bili praktično že vsi na vrsti in da je vprašanje vedno samo, kateri bo fasal in kako fejst bo fasal........

mgmg (nepreverjen)

Eee, ne pravi. Gnes den.

In reply to by petricca (nepreverjen)

Parsifal (nepreverjen)

Jesi pametna...

In reply to by petricca (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Ta učiteljica je cool

kronika (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Količina podtikanj in neresnic o otroku, ki ima šele deset let in nizkotni komentarji na njegov račun da jasno vedeti, da je otrok žrtev priimka svojih staršev. Gre za fanta, ki je odličnjak in ima status nadarjenega učenca.....pretepati ga je dovoljeno očitno zato ker je njihov sin......žalostno.

binči (nepreverjen)

Ja kronik pa pozabo si napisati ka drugo deco maltretera, jih mlati, pretepa, davi...
ampak mu je tou očitno dovoljeno ker je njihov sin

In reply to by kronika (nepreverjen)

blak (nepreverjen)

Starši so pozabili povedati, da se je sin pretepal, izvrševal nasilje nad sošolcem in takrat je učiteljica posredovala. Da nima teh prask od pretepa

Bimbim (nepreverjen)

MATI, dejte si v red poberi. Sicer pa nekega dne ti otrok zraste, pa bo to Kar zdaj učiteljem dela, tebi delal. Će nisi sposobna otroka vzgajat, ga ne mej. Sramota. Će tvoj otrok ni za normalno solo, pa naj na posebno hodi. Tam so specializirane za posebne razmere. Jaz bi tega otroka ze zdavnaj dala drugam. Svaka čast ravnateljici in učiteljici ki vse to prenasata.

informiranaoseba (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Sploh ni šlo za pretep med otroci. Sošolci so že tudi potrdili, da se je tudi nad njimi znašala zato ker niso bili poslušni. Potrdili so tudi, da se je učiteljica znesla nad tem učencem, ker je ni ubogal in je stekel po stopnicah, namesto da bi se postavil v vrsto in počakal!

mgmg (nepreverjen)

Stekel po stopnicah, namesto da bi se v često postavil.... će ni za pravo solo, naj gre v posebno

In reply to by informiranaoseba (nepreverjen)

mgmg (nepreverjen)

Vrsto

In reply to by mgmg (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

No, počasi pridemo do bistva!
Če učiteljica pravi: postavite se v vrstgo in počakajte! -- valda se trbej postaviti v vrsto pa počakati,
nej pa po nikši stubaj doj leteti.
Si predstavljate, ka eno 30 učencov ne stopi v vrsto in ne čaka, ampak vsak leti v svojo stran!!
Koji qurac je pa potem te en šmrklaš, ka on lejko po svoje??????????? Ma plavo krv? Pa tudi, če bi jo imel!

hahHA (nepreverjen)

vejpa mati nema bouksoga dela pa teror v souli dela... mali je pa itak za zavod

poglej resnico (nepreverjen)

informirana oseba dezinformacija bi ti bilo boljše ime ..l..
netroši laži in si mogoče plčaan od staršev? ali pa si eden od njiu?

kronika (nepreverjen)

Kolikor berem je na tej šoli dovoljeno pretepati neubogljive otroke. Zdi se mi celo, da vse to pisanje na Sobotainfo potrjuje, da ta šola uporablja sistematične metode nasilnega discipliniranja tisti učencev, ki niso po njihovem merilu in bi se jih radi na ta način znebili?! Tu mora red narediti inšpekcija in to urgentno! Učitelji so s strani ravnateljev bili dani v disciplinske postopke in postopke izredne odpovedi že zaradi klofut in lasanja, kaj šele zaradi fizičnih poškodb. Če pa ravnateljica pol leta sploh ni ukrepala in je vse to vedela ter podpirala, pa mora leteti ona.

hehehe5 (nepreverjen)

se mi zdi, ka pou komentarov tak mati pise, kera dela scene na souli. no, vupan ka ona tuj idnouk gor dobi od toga diteta, ker je katastrofalen in se spravla na vsako dejte

zvodnik milan (nepreverjen)

mene pa zanima kakšne nacionalnosti je

Tinka13 (nepreverjen)

Če misliš,da je Rom , si se zelo zmotil!!
Skoraj pravi Prekmurec s pedigrejem

In reply to by zvodnik milan (nepreverjen)

black panter

bosanček

In reply to by zvodnik milan (nepreverjen)

ekipa1 (nepreverjen)

si ti siguren da tvoj oče tudi ni bossanček kreten en

In reply to by black panter

nezakonito (nepreverjen)

Ta učitelca ka deco telovadbo uči baje sploh ne bi smela, ker nema pogojev. Ravnatelca jo je po sili nastavila čegli so športni pedagogi bili proti??? Malo kaj napište še o tem......pa raziščite kelko dece je maltretejrala....nejde se tu samo za enega otroka.....

Zakont` (nepreverjen)

Enako kot ta otrok, tudi nima pogojev za v osnovno solo, ampak za v poboljsevalni zavod.

In reply to by nezakonito (nepreverjen)

ahaahaaha2 (nepreverjen)

ci se ze taksi clanek pise, se naj vsaj dejstva preverijo. pa fajn bi bilou ka bi se novinar idnouk podpiso. mati je pac prtisnjena, pa probleme dela, zaj de pa ae nesce drugi kriv ka si nemre deco v red zeti

butalec (nepreverjen)

Pustite, še par lejt bo teroriziral druge, te dale de pa ta mati izza kujkla gledala, če lejko domov ide.
Žanješ točno to, kar si si posejal in ona je na dobri poti,......

varuhotrok (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Mene pa zanima če ta učiteljica tudi doma svoje otroke do krvi pretepa?

Zakont` (nepreverjen)

Doma ne, samo otroke tistih starsev, ki ne zmorejo vzgoje svojih neobvladljivih norcavih otrok, ki so njihovo ogledalo.

In reply to by varuhotrok (nepreverjen)

Kronika (nepreverjen)

Dokler nede nekomi fejst slaboga napravo nede nišče nika ukreno, mamica de ščitila svojega angelčka in grozila s tožbami. Učitelj ima zvezane roke, dokler ne popizdi zraven takšnih otrok.
Ravnatelj bi moral ukrepati in problematične otroke prešolati. Sprejeti bi trebalo stroge ukrepe in določiti merila. Par ukorof pa naj gre, če ga kje sprejmejo. Kda bi dejte menjalo par šol bi se starši tudi zamislili, će imaju samo oni vedno praf.

kronika (nepreverjen)

Sobotainfo objavjate članke brez dovoljenja staršev, nato organizirano brišete vse komentarje, ki so v prid otroku in namerno puščate, da se ena in ista oseba v pedesetih komentarjih izzživlja nad desetletnikom in piše adekvatne laži. Ko pa se napiše kaj se je v resnici dogajalo in kako je prišlo do fizičnega obračunavanja učiteljice nad otrokom in da je šlo za več otrok, ki so bil žrtve, pa komentar zbrišete. Novinarksa etika brez primere.

Vipko
Truplo

Da je otrok problematičen, je lahko res. Da je vse drugo, torej odličnjak, nadarjen učenec, vzornega obnašanja, je lahko tudi res. Kako naj to vem jaz in večina ostalih tule?

Enako velja za učiteljico. Sicer težko verjamem, da bi kar samo tako na veliko pretepala in "škrabala" učence, vnedar je lahko tudi res. Ne vem in večina vas prav tako ne.

Vsled vsega menim, da je pripenjanje takih člankov in komentiranje popolnoma vsaj v tem primeru ušlo izpod nadzora. Še najbolje bi bilo, da se tako članek, kakor vsi komentarji odstranijo in se zadeva prepusti pristojnim organom, službam.

In reply to by kronika (nepreverjen)

Dacho (nepreverjen)

Dej ne seri!!! Ti pa imaš pojma! Vsi na šoli govorijo, da je problematičen froc in da jih je še premalo dobil! A zdaj pa cela šola govori laži! Ti si zagotovo povezan s to familijo ali pa si kar njihov član. Zdaj bom pa tebi verjel? NO WAY!!!

In reply to by kronika (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Saj glede na komentarje, kateri so res različni (jih je pa veliko več v škodo staršev in otroka), bi bilo potrebno to temo izbrisati. Vseeno se gre za dokaj problematično zadevo! In ta postane še bolj problematična, ko se kot osnova jemljejo govorice. Takšne in drugačne!

In reply to by Dacho (nepreverjen)

kronika (nepreverjen)

In zakaj se ne sme vedeti in raziskati ali je res, da je hčerka od ravnatlejice "mimo pogojev" prišla v višji razred, ker naj ne bi imela dovol ur prisotnosti in so se ji ocene pač podelile kot so......to je tema, ki ste jo novinarji dolžni raziskate, ne pa da jo brišete.

kronika (nepreverjen)

Otrok ima resne telesne poškodbe, ki jih je dobil s strani pedagoškega delavca zato, ker ni hotel narediti vrste pri odhodu v razred ampak je stekel naprej. Poleg tega je v tem razredu učiteljica obračunavala tudi z drugimi fanti. To so dejstva. Zakaj jih brišete.

Dacho (nepreverjen)

A si morda kronik ali si morda za dva kronika!!! Izgleda, da so ti substance popustile in ti sedaj škodi!!!

In reply to by kronika (nepreverjen)

aha2 (nepreverjen)

te mali je za zavod in si je poskodbe napravo san

Mura je večna (nepreverjen)

mene pa zanima ali imajo njegovi starši stoenko

Tabaluga (nepreverjen)

Znaš, ka, stoenko pa ziher ... Ednouk davno davno ...

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Tabaluga (nepreverjen)

Znaš, ka, stoenko pa ziher ... Ednouk davno davno ...

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

kronika (nepreverjen)

Otrok ima status nadarjenega učenca, je odličnjak, odličen športnik in vse to, kar anonimnež od svojega otroka verjetno nikoli ne boš dočakal. Koristi svojih pet minut, še stokrat napiši kar imaš, da pozdraviš svoje frustracije na račun njegovih staršev in tega desetletnika......

Dacho (nepreverjen)

JA SEVEDA! Lažeš kot pes teče!!! Braniš nesposobne starše, ker so vzgojili freaka!!! SRAM TE BODI!!!

In reply to by kronika (nepreverjen)

petricca (nepreverjen)

Tu imamo opravka z učiteljico, ki se ne more obvladati......vlečenje otrok po tleh, lasanje, fizično poškodovanje.....vsi, ki takšen način vzgoje otrok odobravate dobrodošli, vpišite svoje otroke na to šolo!

mgmg (nepreverjen)

Ka, ti sanjaš?

In reply to by petricca (nepreverjen)

Dacho (nepreverjen)

Čisto navadna zafrustrirana baba!!! Vsi bi se cele dneve afnali po mestu, namesto, da bi doma vzgajali svoje otroke! Šola je učna ustanova in ne vzgojna! Sicer pa, kar se Janezek nauči doma, to Janezek kaže po svetu!!!

In reply to by petricca (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

S tem otrokom so že v vrtci bili problemi.

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

učiteljica bi morala mulca brcnit v rit tak da bi odletel v njegovo matično domovino

majkemi (nepreverjen)

tu ti dam prav, v naših letih v šoli nisi smel nič povedati, zdaj pa učiteljica kaj pove, pa že z tožbo grozijo. Ta mali je lansko poletje eno deklico tunko v bazenu, ka se je komaj rešila, pa na koncu je ona histerično jokala. Ko ga je pomiril telovadni učitelj, ki je bil v tiste trenutku slučajno tam, je mamica priletela, pa že grozila z tožbo. Če bi toiu delo mojomi deteti, mama več nebi mogla gučati. Takšen način je njihov, sicer pa jo vsi poznajo, samo sranje dela na občini oz. je delala.

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Dacho (nepreverjen)

Pa se ja ve, da je pubec problematičen in da dela sranje na šoli! Prvo naj mama primerno vzgaja svojega pubeca, potem pa jamra! Še premalo jih je dobil,, jaz bi mu dal vetra, da ko bi me zagledal, bi se podelal v hlače! Mama pa je sramota od sramote!!!

Dacho (nepreverjen)

Več kot 13 let sem učil matematiko na srednji šoli in vem kakšni hudi pacienti so starši!!! In ker "jabolko ne pade daleč od drevesa", so njihovi otroci samo ogledalo njih samih!!! No, lahko so celo slabši!

Lojz-hosentreger (nepreverjen)

zato pa je treba ovakvim staršem jebat vse po spisku
malega pa nabit na kurac kakvog starog pedofila

ekipa1 (nepreverjen)

treba nabit kurac v tvoja smrdljiva usta

In reply to by Lojz-hosentreger (nepreverjen)

(nepreverjen)

Starši bi morali uviditi, da je takšen način komunikacije neprimeren in odstraniti vsebino na spletu, ki škodi otroku. Če bi radi kaj spremenili je edini naslov šola in ne sobotainfo. Spomnite se onega ravnatelja kak je bilo z njim.

kronika (nepreverjen)

Danes je bila celo dopoldne na šoli inšpekcija iz Ljubljane. Prišli so urgentno. Zadevo bodo razčistili in sprejeli ukrepe tako, da je vsako nadaljnje polemiziranje brezpredmetno.

Gffffhhhhhg (nepreverjen)

Fant je bil ze v vrtcu problematicen, problematicen je v soli, kopaliscu in niti na drsaliscu ni bilo miru ... Agresiven je Sto na uro... pretepa Fante in dekleta. In kaj je odgovor starsev na to? Da je njim sin tako lep, da so vse punce nore na njega, fantje ljubisumni, on se pa edino tako lahko resi vseh. Starsa podpirata agresijo In zato v tej situaciji bolj verjamem uciteljici kot pa otroku... zal... mogoce se motim, ampak Poznam Fanta in starse .

Lojz-hosentreger (nepreverjen)

nabit ga treba na kurac

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice