Konec tedna so nemški policisti pri kraju Marktredwitz blizu meje s Češko med rutinskim pregledom v slovenskem kombiju našli 600 kilogramov pokvarjenega mesnega pripravka za kebab.

Afera s poljskim mesom je dodobra razburkala svetovno javnost, kot poroča 24ur.com, pa je bila v minulih dneh v Slovenijo namenjena nova pošiljka pokvarjenega mesa. Voznik je meso, ki je bilo pripravljeno v Nemčiji, naložil v Berlinu, nato pa ga je v kombiju s slovenskimi registrskimi tablicami nameraval prepeljati v Slovenijo, kjer bi ga prodal.

Kot še piše omenjeni medij, so policisti moškega ustavili po naključju, in sicer med rutinskim nadzorom. Poleg tega, da je prevažal pokvarjen kebab, je bil voznik pod očitnim vplivom drog in vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Nepravilno transportirano meso, za katero tudi ni imel potrebnih papirjev, pa je bila zgolj pika na i prekrškom, ki jih je storil. Voznik kombija, ki ni imel hladilnika je zamrznjeno meso prevažal kar v plastičnih škatlah. 

Zaradi tega se je embalaža na določenih mestih strgala, posledično pa so bili nekateri kosi mesa odprti. Policisti so zasegli meso in ga predali v nadzorovano uničenje

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Komentarji (7) (nepreverjen)

Če mi plačaš več nebon toga sranja jo.

. (nepreverjen)

Pa do ga paredelali f MEK pljeskavic.

šandor (nepreverjen)

Zdaj so kosovari oškodovani in tisti v Soboti ka tak slastno gejo to nesnago smrdečo .

Putin (nepreverjen)

Keri so tu odgovorni, kdo odgovarja za tou ka ljudi zastrupljajo z hrano, bole ka ne veste ka vsega mesajo v kruh katerega jeste vsaki dan! Zakaj ne morejo sodit temu nasemu ministru za prehrano.. Zakoj se niste zaprli nobenega odgovornega...

kebap (nepreverjen)
zvodnik milan (nepreverjen)

jaz mojemu hčeru jebcu vedno ponudim kevab za kosilo
Je požrešen kot vsi sindikalisti
tak da nemam probljema da ga ne bi pohrustal

Sajmen

zakaj moramo sploh uvažati meso??

Strijc. (nepreverjen)

Pa đe si legenda pajdoooo, beliiiii. Ista pi j zda drujgo pakovanje! Ka te pa zaj polagali kda so van tej pomije pa pejsko gesti zasegli? Ze od nekda san nej mogo prebaviti toga ritolizniskoga-preseratorskoga odnosa, ka o ton, ka san vido na lastne ocij ka je nisce nikomi nikoli racuna nej izdal, sploj nemo razpravlali.... Saka rit prijde na svoj sankrejt! Tudi vasa pojge,legende, pajdoji, pajdasi, majstri, pa se legende na 10000000 nacijnov!

Čušpajza (nepreverjen)

Za razliko od slaščičarov san ge tan račun dobil, je pa istina ka san v 5 letih 2x tan bil pa je mogoče mislo ka san inšpektor!

In reply to by Strijc. (nepreverjen)

lauraas (nepreverjen)

Evo južjačke higiene!

lauraas (nepreverjen)

Mafija ne odneha kar tako!

kebap (nepreverjen)

pajdo to vse proda on je car za račune ki ne izda furs pa slepi ko ima pare može sve

kebap (nepreverjen)

pajdo to vse proda on je car za račune ki ne izda furs pa slepi ko ima pare može sve

Vipko
Truplo

Ne vem, kje ste bili do sedaj? Marsikdo od vas je bil sigurno pred izbruhom te mesne afere večkrat pri Pajdašu, pa verjetno tudi drugje? Vse lepo in prav, niste tule pisali, da je kaj narobe. Sedaj je vse: slabo meso, slab odnos, nehigijena, motijo vas Šiptarji, Makedonski Albanci... niti ne vem, kam kdo spada? Vse povprek žalite, kot da stojite za šankom, kakor se temu pravi!

Močno dvomim, da so prodajalci kebaba vedeli, da je meso pokvarjeno? Hudo bi jim zameril edino, če bi jim dokazali oz. točno povedanu posamezniku, da so še po izbruhu afere dalje prodajali kebabe iz pokvarjenega mesa (4 tone takega mesa bi se naj v Sloveniji prodalo po prepovedi?). Tega mislim, da ni Pajdu in ostalim nihče dokazal?

Kar se tiče računov to sigurno drži, ampak rajši se vprašajmo, čemu so zaposleni razni inšpektorji? Če bi eden samo ob primernih dnevih npr. stal nekje, kjer se lepo vidi prodaja sladoleda in po nekaj urah stopil do njih, se predstavil in preveril blagajno... evo kazni in ne male! Ampak... se komu sploh to ljubi delati? Pri toliko brezposelnih, tudi šolanih ni vrag, da ne bi dobili nekaj takih "na hitro izšolanih" inšpektorjev, kateri bi lahko opravljali tako delo? Pa, da smo pošteni, niso problem samo prodajalci kebaba in sladoleda, ampak tudi marsikateri gostinski delavec in še bi se našlo. Goljufanje glede davkov je pač slovenski nacionalni šport.

Da se vrnem nazaj na kebab: redko sem bil tam prej in redko sem sedaj. Tako, da me ne povezujte zaradi kakšnega poznanstva in še česa s prodajalci! Edino pravim, da ni prav, kaj vse se piše! Pravila naj določa trg in ne šankarsko žaljenje! Če je to tako slaba in pokvarjena hrana bo sčasoma tako upadel promet... da bodo morali sami razmisliti, kako naprej oz. morda bodo sami delali zmes za produkt, pa makar potem kebab stal 5 eur. In spet bo trg... povedal svoje!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice