Foto: Bobo
SD s kandidati poudarja zavzemanje za solidarno, napredno in pravično Evropsko unijo.

Predsedstvo SD je včeraj potrdilo kandidatno listo za evropske volitve. Pričakovano je nosilka liste sedanja evropska poslanka Tanja Fajon, na drugem mestu je poslanec SD Matjaž Nemec, sledita državna sekretarka Dominika Švarc Pipan in poslanec Milan Brglez. 

Jevšek na zadnjem mestu

Na petem mestu liste SD bo kandidirala Neva Grašič iz strankinega podmladka, sicer pa podpredsednica mladih evropskih socialistov - Yes. Za njo bo uvrščen predsednik Foruma starejših Franc Hočevar, sledita podpredsednica Zveze združenj borcev NOB in nekdanja ministrica Ljubica Jelušič in na zadnjem mestu liste župan Murske Sobote Aleksander Jevšek.
 

Kandidatno listo bo sicer dokončno potrdila volilna konvencija stranke, ki bo sredi marca.

Želijo enakopravno, solidarno in pravično Evropo

Kot so poudarili v SD, želijo z njihovo vizijo EU ustvariti takšno Evropo, ki bo temeljila na enakopravnosti, solidarnosti, svobodi mišljenja, odgovornosti, pravičnosti in vladavini prava, trajnostnem razvoju ter varnosti.

"To bo naša Evropa, Evropa za vse ljudi in ne le za izbrance," zagotavljajo. Predsednik SD Dejan Židan pa je dodal, da ne pristajajo na Evropo, ki ni sposobna soglasno obsoditi fašizma.
 

Kot je ocenil na predstavitvi kandidatk in kandidatov, gre SD na volitve z najboljšo listo. Na listi so po njegovih besedah prepoznavna imena, imena s kompetencami in tudi evropska poslanka. "Z močjo liste kažemo, da nam je Evropska unija pomembna," je še dodal.

Židan verjame, da bodo dosegli dober rezultat. 
 

S spleta

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bumbarus (nepreverjen)

Ja, zdaj bi pa kar v Bruselj? Expano si lejko s seuf nese!
Sicer so pa to samo mokre sanje, to vsi znamo!

Bolnik (nepreverjen)

Berem tole novico. Bruhnil sem na prazen želodec. Od česa to pride?

Vipko
Truplo

Židan je pa podal res... fantastično izjavo: Da si želijo Evrope, katera je sposobna obsoditi fašizem.

A ga zeza demenca? Evropa, svet... vsi so že davno obsodili fašizem, nacizem, seveda tudi socializem/komunizem, za totalitarne ideologije, katere so pomorile na desetine milijonov ljudi.

Zdaj, da meša Židan izjavo enega italijansko/evropskega politika z neko že davno dobesedno uzakonjeno obsodbo totalitarnih ideologij... pa me kar čudi. Pričakoval bi, da je bolj podkovan v teh zadevah, če že hoče "evropi" soliti pamet zaradi enega Tajanija, kateremu so govor več ali manj po mojem kar napisali, siromak pa sam itak ni vedel, kaj govori? Sicer žalostno... mislim pa, da je bilo točno tako. En predsednik evropskega parlamenta bi se samostojno težko tako spozabil? Mali vprašajček... kaj pa vi mislite?

Tisto pa, kar so skupno poudarili, kakšno Evropo si želijo, pa ni nič novega. Podobne izjave so bile v socializmu, pa kapitalizmu... vsi bi poskrbeli za "malega" človeka, le, da to začuda veliko bolj uspeva v kapitalističnih državah in veliko manj v takih, kot smo mi, torej t. i. tranzicijskih. Ja, izvajamo tranzicijo že 28 let...

per (nepreverjen)

Zgodovina ti ne gre najbolj od rok, samo napiši datum in mesto in kdo se je v imenu Italijanov opravičil.Druga floskula, ki jo prodajaš je, da so mu govor napisali verjetno se ga je naučil na pamet ker je govoril v mikrofon brez papirja? V tranzicijskih državah so pa Demos in njihova druščina razgrabila premoženje in naredila kvazi kapitaliste po rodovniškem načelu nekdanjih kraljev? Nekateri so služili tudi z prodajo orožja zaplenjenega na svoj račun.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Nikjer nisem pisal o zgodovini?

Ne vem, kako dolgo je govoril Tajani, vendar če so mu "nekateri" malce prišepnili nekaj "dejstev", ostalo pa je pač povezal tako, tako... tudi z moderno Evropo oz. Unijo... To izpeljam tudi sam, ni problem! Na kratko, bral ali ne, najti so mu morali samo "pravega", kateri mu je nekaj zadev napisal ali povedal... in duh je ušel iz steklenice. Če pa je vse govoril iz glave in z znanjem, katerega si je pridobil pred mnogimi leti v šoli... a ni to potem podobno, ko dandanes še mnogi, na žalost tudi mlajši politiki tipa npr. Židana, lajnajo tako, kakor so nekdaj učili v Kumrovcu? Le, da so zadeve levo in desno... torej vsaka na svoji strani.

Sicer pa, kaj se mi toliko v to mešamo, čeprav se vseeno tiče tudi nas. Opravičil se je, s figo v žepu ali ne, Evropi se bomo samo zamerili in to ne bo nič novega, če bomo stalno drezali v nekaj, kar tam ravno nočejo obravnavati, slišati... Še za arbitražni sporazum ni nikomur mar, kaj jim bo šele za naše jamranje... marsikateri tam v Bruslju niti ne ve, da je Tajani govoril na mestu, kjer so slovensko/jugoslovanski komunisti morili Italijane, veliko jih je bilo tudi malo ali nič krivih. To pa je zgodovina... in to dokazana. Če se še v to v Bruslju poglobijo? Napiši kaj o tem, če veš kaj več, zame ni problem, da berem pametnejšega!!!

Tebi pa izgleda znanje nikakor ne gre izpod peresa. Kje vse pa je bil še Demos v tranzicijskih državah? Dobro, priznam ti nenameren lapsuz, vendar to kot prvo ne spada sem zraven, kot drugo pa niti ni neko veliko vprašanje, kdo vse je največ razgrabil in kdo od teh tudi najmanj odgovarjal.

Ja, eden zaradi sendviča, milijarderi pa...?

In reply to by per (nepreverjen)

Poligaga (nepreverjen)

Jaja baugi neumen in naivni Tajaniji, keri je sicer kurcevi PREDSEDNIK evropskoga parlamenta in italijanski desnicarski politik, keri simpatizera z odkritin fasiston, je nej znal ka dela. Seveda, italijani so tuj nej znali ka delajo v prvi polovici 20. stoletja. Tak glupi in pateticen si lejko samo ti, Truplo!

In reply to by Truplo

per (nepreverjen)

Zdaj vidim, da si mojster preobračanja besed .Tajaniji so prišepnili Slovenci, ki so v stranki SDS z tvojim komunistom na čelu JJ on ni bil v Kumrovcu amak po poteh Avnoja je širil in razvijal bratsvo in jedinstvo.Lajnat ga niso sprejeli, ker ni imel podpore za vrh Jugoslovanske mladine, katero si je tako neomajno želel.Opazim, da si v EŠ in v OŠ malo majnkal pri urah zgodovine, ker praviš da so Slovenci okupirali Italijo, seveda si mislil na čase ko ste hodili po kavbojke in drugo v Trst.Pri tranziciji v Slo je Demos in Jazbinšek izvedel največjo krajo družbenega premoženja Slovencev in drugih, ki so ga ustvarjali v prešnjem stoletju pa bodi dovolj lepo vreme in kolo pa razgled lepega Prekmurja ti ne bo škodil.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Daj no... če že imamo neko razpravo, se drži tega, ne pa o kavbojkah in še o vsem mogoče izmišljenem. Ko komunjarji nimate kaj, je na tnalu pač Janša. Ker nimaš odovora, pač Janša. Tanjani je lahko govoril to, kar so mu prišepnili, ali pa je imel še malce spomina iz šole. Saj ni iz teh krajev ob Trstu. Dal sem samo dve od verjetnih možnosti od treh... pa taka larma?

Si ti kdaj slišal za neko logiko predvidevanja? Nauči se malce šaha!

In reply to by per (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

MALO - VELIKO O OROŽJU...

Kučanova oražorska afere...

https://l.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.politikis.si%2F%3Fp%3D1…

Mariborska orožarska afera Kučan
in da so za to vedeli: Milan Kučan (predsednik Republike Slovenije), Igor Bavčar (minister za notranje zadeve Republike Slovenije), ki so imeli sestanke s Čengićom.

https://sl.wikipedia.org/wiki/Mariborska_oro%C5%BEarska_afera

In reply to by per (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Po tvoje se je Demos preimenoval v Forum 21. V tem Forumu so namreč zbrani zmagovalci slovenske tranzicije pod vodstvom kapital-komunista Kučana.

In reply to by per (nepreverjen)

napredek (nepreverjen)

Predlagam, da župana izvolimo v Bruselj,

gospo pošljemo za kulturno ministrico,
https://www.vestnik.si/odgovor-direktorice-svojo-napako-smo-priznali-66…

mi se pa doma "je..mo" z "dosežki".

butalec (nepreverjen)

Eeee, nete vi tu dugo komentirali!
Bo zapora!

0000

Ha,ha kakšne humoristične izjavlja Jevšek ,da je prav,da Pomurje ima Evropskega poslanca .A res misli ,da vsa navlaka pride v Bruselj .

Vipko
Truplo

Mislim, da Prekmurje nima niti poslanca v slovenskem parlamentu, sadaj pa tale optimist sanja, da ga bomo imeli v Bruslju.

Enkrat sem že napisal, če bo izvoljen, tudi nič hudega. Od viška glava ne boli. Pa še v Soboti se ga znebimo! In dobimo... rivali so nekaj že bivšega generala... pa bom rajši tiho!

In reply to by 0000

Putin (nepreverjen)

Na sliki so eni najvecji izdajalci slovenskega naroda!

muzičar (nepreverjen)
Činčila (nepreverjen)

V nulo :-)

In reply to by muzičar (nepreverjen)

gost123 (nepreverjen)

Soboti nakopa dolgove, te pa spizdi v Bruselj. Evo van, koga ste volili.

VILMOŠ (nepreverjen)

kandidata SDS bi zdaj že obtožili pedofelije

per (nepreverjen)

Mislim kelko ludi je nategno upravičeno?

In reply to by VILMOŠ (nepreverjen)

rikoho (nepreverjen)

Naj ostane župan, ka mo vidli, ka de z Expanoja napravo!

Dummi (nepreverjen)

Pa saj že zdaj zna, ka do ga zaradi Expanoja vlačili na sodišči. Ta drvarnica je predraga in de mejla minus že naslednje leto.

Te pa seveda de Jefšek odgovarjo za tau polomijo.

In reply to by rikoho (nepreverjen)

Vladislav (nepreverjen)

"Kukavičje jajce" Brglez. Če bo izvoljen, bo namesto njega šel v parlament član stranke SMC. SD ga je dala na listo, nihče pa si ne želi, da bi bil izvoljen. Nategancija?!

čarni vrag (nepreverjen)

Fajonova si prizadeva, da v Slovenijo spravi čimveč ubogih beguncev strica Šoroša. Na Dunaju se Avstrijke v muslimanskih "becirkih" že pokrivajo z hidžabi, da jih novi državljani ne bi nadlegovali. To nam želita tudi Fajonova, Židan in ostala SD druščina.

Mlinaricccc (nepreverjen)

Vrvlite ka na Eu volitvah de v naši regiji zmago(-: Pušča pripravlja ognjemet odojek je že pečen ,muzika zrihtana Romano glauso Rudaš bend,gasilski bograč pa mala malenkost nagovor srednje ranga svetnika ,predsednika Ks in gasilskega mafijozera g.Dejvida horvata

Mlinaricccc (nepreverjen)

Vrvlite ka na Eu volitvah de v naši regiji zmago(-: Pušča pripravlja ognjemet odojek je že pečen ,muzika zrihtana Romano glauso Rudaš bend,gasilski bograč pa mala malenkost nagovor srednje ranga svetnika ,predsednika Ks in gasilskega mafijozera g.Dejvida horvata

Pravegoričanec123 (nepreverjen)

Na konce še te eden takše bumbar dobij, ka de nan te v Brusle špot delo pa komunizem širo, somo bar nan te tü v prekmurje nede lüft kvaril.

bejba--- (nepreverjen)

Škandalozno! Jevškov rdeči gardist Đurov bi direktorja Pomurskih lekarn Ivana Zajca tudi likvidiral, če bi bilo to potrebno!
http://vfokusu.com/post/456623/skandalozno-jevskov-rdeci-gardist-djurov…

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice