Jutri bo na vrsti tretja seja mestnega sveta Mestne občine Murska Sobota. Kot je razvidno iz gradiva za sejo, bo ena izmed točk bo tudi predlog Odloka o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za severni del EUP SO 99.

Seveda vam ta podatek verjetno ne pove veliko, v praksi pa gre za zemljišče, ki se nahaja nedaleč izven Murske Sobote, natančneje ob Tomšičevi ulici in ulici Jožeta Benka.

Tam naj bi v prihodnje zrasel poslovno-trgovsko-stanovanjski objekt, kot investitorki le tega pa sta navedeni Zlata Sukič in Marija Ružič. 

Lansko leto od 6. julija do 6. avgusta je v Murski Soboti potekala tudi javna razgrnitev projekta, na kateri so udeleženci podali štiri pripombe, na katere so v mesecu decembru odzvali tudi na soboški občini.

Prebivalcem se tresejo hiše

Prva pripomba je bila povezana s tem, da novega trgovskega centra ne potrebujemo, obenem pa bi bilo potrebno urediti pločnik na obeh straneh ulice Jožeta Benka. Udeleženka razgrnitve je povedala tudi, da Tomšičeva ulica nikoli ni bila vpadnica v mesto, zaradi dostavnih vozil pa se stanovalci pritožujejo, da se jim tresejo hiše.

"V času javne razgrnitve južna obvoznica še ni bila dokončno zgrajena in odprta. V času priprave teh stališč (december 2018) do podanih takratnih pripomb, pa je južna obvoznica bila že v obratovanju. Prav tako so bila izvedena obsežnejša obnovitvena dela v sami Tomšičevi ulici. Iz navedenih razlogov se je prometna situacija danes v območju zagotovo izboljšala. Občina načrtuje tudi ureditev Ulice Jožeta Benka z dokončanjem pločnika na severni strani," so zapisali na soboški občini, kjer dodajajo, da predmetni prostorski akt obravnava samo notranje območje enote, prometne ureditve pa se lahko izven tega območja izvajajo tudi ne glede na ta izvedbeni akt.

Eno izmed pripomb je dodala tudi predstavnica Mestne četrti Turopolje, ki je spraševala ali je nujno, da je na tem območju predviden trgovski objekt, saj so prebivalci mnenja, da bi bilo potrebno trgovsko dejavnost nadaljevati ob obstoječem Hoferju.

"Podrobna namenska raba tega območja je določena z najvišjim prostorskim aktom občine, to je Občinski prostorski načrt OPN, ki je začel veljati leta 2014. Takrat je bilo določeno, da se lahko na tem območju umeščajo vsebine, ki spadajo po klasifikacijah v osrednja območja centralnih dejavnosti. Predmetni osnutek OPPN-ja natančno upošteva določila višjega prostorskega akta. Točno določenih vsebin, kaj bo v tem objektu še ni določenih, odvisne so od investitorja. Tudi velikost tega objekta ni dokončno določena, določeni so samo gabariti maksimalne velikosti objekta," se je glasil odgovor občine.

Takšni objekti ne sodijo v Tomšičevo naselje

Ena izmed pripomb se je nanašala tudi na to, da tovrstni objekti ne sodijo v Tomšičevo naselje, saj so za ta namen na območju občine že obstoječe trgovske in industrijske cone. Ob tem je izpostavil tudi to, da se bo zaradi trgovskega objekta povečala frekvenca prometa in to ravno na ulici, ki je že zdaj preozka. 

Ravno zgoraj omenjeni pomisleki se porajajo pri večih prebivalcih, ki so mnenja, da gre za zemljišče, ki je veliko bolj primerno za stanovanjske objekte kot za nov trgovski objekt, ki bi sicer vključeval tudi stanovanjske enote. Odgovore na zgoraj omenjene pomisleke in še na nekatere druge si lahko ogledate v priloženem dokumentu ob koncu novice.

Ne glede na pripombe pa so se na občini očitno odločili, da bodo s sprejemanjem potrebnih aktov nadaljevali, saj je točka, kot že omenjeno, uvrščena tudi na dnevni red prihajajoče seje mestnega sveta. 

S spleta

Komentarji (49)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
DF-PIJANČEK (nepreverjen)

Na ton mesti napraviti sežigalnico-odlično mesto fse je poleg bolnica, šole stara Mura, pa obvoznica za kamijone.
Malo trbe delati nej samo trgovske centre gorik postavlati.

bridki (nepreverjen)

Trgovine na se strani neba!! Kakšna nebuloza rešujte center mesta, na obrobju pa pustite stanovalcem mir.

DF (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zakaj pa rabijo "mir"? Da lahko v "miru" gledajo turške telenovele? Saj pa tam živijo samo stare ženske

In reply to by bridki (nepreverjen)

Šandor (nepreverjen)

Kakšne stare ženske? Se ti meša? Pa v tem naselju je skoraj pri vsaki hiši kakšna mlada družina z otroki.

In reply to by DF (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

Če tam živijo 30letni sinčki in hčerke to več ni mlada družina z otroki.

In reply to by Šandor (nepreverjen)

nagicigan (nepreverjen)

TI SI ENO VELIKO BUDALO BREZ PAMETI....

In reply to by DF (nepreverjen)

Natalija_z. (nepreverjen)

Nekoc bos tij tudi star 30 pa me zanima kak de kda do te pravli ka si starcek. Mas pa obnasanje. Zgleda ka ne spostujes starejsih ljud kar je resno resno zalostno. Ampak ne pozabi ka je karma pr***** ?

In reply to by DF (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Nadaljuje se pozidavanje kmetijske zemlje. Na koncu ne bomo imeli niti trave, da bi jo jedli. Po mesti pa stojijo razne podrtije in nedokončane hiše že desetletja. Aja njive pozidamo, jedli pa bomo poljsko crkotino.

Arrogant Bastard (nepreverjen)

Ge bi tan postavo raje nekšo lakirnico.

Salmonela (nepreverjen)

Samo ta trgovski center še manjka v Murski Soboti , nadaljuje se degradacija okolja , kvaliteta bivanja je vedno slabša , in ja , občina znana po betonu in asfaltu ter neumnih investicijah nadaljjje v svojem stilu .

Lastnik (nepreverjen)

Samo zidajte. Ge man tü njove pa mo fajn zaslüžo. Bar mi nede trbelo delati do penzije

Landini

Zakaj pa ni noben podal ugovora, ko se je sprejemal OPN????? Po toči zvoniti ....

Šandor (nepreverjen)

Dvomim, da je načrt predvideval gradnjo trgovskih objektov. OPN predvideva edino, da je to območje zazidalno.

In reply to by Landini

Landini

Glede na prebrano, tem ne bi pasalo nič. Torej. Cela soseska vloži ugovor zoper zazidalno področje.

In reply to by Šandor (nepreverjen)

brekaš (nepreverjen)

Ge san tan blizik doma ge do tou delali pa zdaj prvič za tou čujen. Tou pa trije štirje štenkaši cvilijo kak se jin kuče trousijo ka se en mali kamionček na den tan mimo pela ali pa kakšen kombi, kaj večjoga se itak tan po tistih ulicaj nemre voziti. San malo prlej sousida pito, če je kaj čuo za tou pa tudi on pravi ka prvič tou vidi pa ka ga tou ne mouti. Naj delajo pa naj se razvija zadeva. Ka koli de što delo de delo iz svojih pejnez pa tou vas nič ne briga, če de tan trgovina, lakirnica, cerkev ali pa zaraščena njiva.... če do seveda vsi papejri vrejdi pa de vse po predpisaj.

bubek (nepreverjen)

Znaš ka prijatelj,ge san v Tomšičovem naselju doma že 40 let,promet se je na Tomšičovi ulici povečo za 300 % v zadnjih nekaj letih,nekdaj se je tu pelalo 5 avtov na dan,idi jih zdaj preštej,ne guči neka na pamet

In reply to by brekaš (nepreverjen)

Pille (nepreverjen)

A se zavedaš kakšno debilno primerjavo si navedel?
Pred štiridesetimi leti je bilo desetkrat manj avtomobilov kot danes! Tako, da je povečanje prometa za 300% prava malenkost in bodi vesel, da je tako.

In reply to by bubek (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Dragi tovariš preberi še enkrat! Pisec že 40 let ŽIVI v Tomšičevem naselju. V NEKAJ ZADNJIH LETIH se je promet povečal za 300%.

In reply to by Pille (nepreverjen)

Pille (nepreverjen)

A imaš teževe s procenti in računanjem?
Če ti to ne gre, se rajši ne blamiraj na netu!
Ali pa bo potrebno praktnično pojasnilo?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Daj šaljivec napiši kakšne težave imam s procenti in računanjem. Ti pa maš težave z razumevanjem tistega kar prebereš. Temu se pravi funkcionalna nepismenost. Ne sekiraj se, vsak štrti Slovenec je takšen.

In reply to by Pille (nepreverjen)

brekaš (nepreverjen)

Ja, kao po drugih cestah in ulicah po Soboti se je pa nej? Malo tij rajši pogledni po Tomšičovoj kelko avtojov pred sakšo kučo stoji, pa kelko jih je stalo pred 10, 20 pa več lejtami. Samo, če se vsi prebivalci s Tomšičovoga naselja, z menov pa tebov na čeli, sakši den z avtojon samo enkrat na den odpelamo in pripelamo je tou ogromno prometa. In če de tu zdaj nekša trgovina se verjetno promet nede povejčo, razen če do se manjaki iz Tomšičovoga še v tou trgovino z avtojami vozili. Dostava de pa itak potekala iz obvoznice nej pa iz Tomšičovoga naselja.

In reply to by bubek (nepreverjen)

Za napredek (nepreverjen)

bubek na Lendavski ulici se je pa promet povejkšo za 3000% telko o prometi.

In reply to by bubek (nepreverjen)

Llper` (nepreverjen)

In ce se je na Lendavskoj, je to razlog ke se lahko poveca promet tudi na Tomsicevi in vseh ostalih ali kaj? Primerjava ki nima smisla.

In reply to by Za napredek (nepreverjen)

Za napredek (nepreverjen)

Samo san napijso, ka se eni nedo jokali kak se je promet povejkšo. Napredek svoje zahteva.

In reply to by Llper` (nepreverjen)

BB

V drügon konci sobote se tüdik kuče trusijo od prometa pa ka? To spada k varaši, mirna naselja so praviloma predmestja ali pa par km vö iz varaša ;)

Razvoj pa rast varaša na žalost povzroča ka se veča, in ker še ne delamo varašov na štok ide zadeva naraznok...

In reply to by brekaš (nepreverjen)

Super greni (nepreverjen)

Dvej 80-letni babici ta zidale nakupovalne center? Tau mi konkretno smrdij ...

Jos (nepreverjen)

Nej 80 letni--- sukicova je 84 leta ka jo poznan. Tou je zeledje sina ka ima il ambienti

In reply to by Super greni (nepreverjen)

Lepa terasa (nepreverjen)

Tri četrt lokalov je praznih v mestu, še več pa je praznih v BTC-ju in Maxsimusu. Najprej zapolniti vse kot je nekdo napisal podrtije pa prazne lokale po trgovskih centrih in industrijskih ( propadlih in propadajočih) conah. Nej pa na vrat na nos pozidavati zelene površine, ki bodo pozidane tako kot marsikaj z krediti , katere bodo nazadnje spet plačali davkoplačevalci, prazni prostori bodo pa propadali in kazili prostor.

brekaš (nepreverjen)

Što si tij ka boš nekomi komandejro ka de s svojin kešon delo pa kama de ga vlago? Dokeč je tou privat investicija te nema kaj brigata što, zakoj pa kak de tou delo..... še menje ga maš pa pravico tirati v BTC ali Maximus. Malo se zbudite že ednouk eni..... neje več tou socializem in sakši lejko vloži lastna sredstva kama ščej. Gda de se pa z javnin kešon neka delalo te se pa lejko repenčiš.

In reply to by Lepa terasa (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti očitno ne razmiš, da ima pri dodelitvi dovoljenja za neko gradnjo tudi lokalna skupnost nekšno besedo. Tak kak ti razmišljaš se je delalo pred 150 leti na Divjem zahodu.

In reply to by brekaš (nepreverjen)

brekaš (nepreverjen)

Aja? Kelko ges znan je vse odvisno od upravne enote, oni dajo dovoljenje nej pa lokalna skupnost. Mislin ka so mijnili tisti časi gda je sousid sousidi nej ščeo podpijsati soglasje za razne dejavnosti iz čiste faušije. Gnes den, če vse ustreza predpison in nema škodljivoga vpliva na okolje je podelitev soglasja nej več odvisna od dobre voule lokalne skupnosti. Vejpa lidje dragi, tou de stanovanjsko naselje pa bauta poulek, nej pa nekša fabrika kere de onesnaževala okolje, ges ne razmin zakoj sploj takšo paniko zganjate. Če glij je Tomšičovo naselje na robi mesta je še vedno mesto Murska Sobota in nemrete čakati ka de te tu tak kak na vejsi. Zakoj mislite ka so južno obvoznico napravili? Ka so postavili mejo kama de se Sobota širila na jugi. Tej njive so že od 90 let namenjene za pozidavo. V bistvi pa vas že vse vidin kak te po bauti lejtali gda jo zazidajo. :)

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Sobota je od leta 1991 zgubila 3.000 prebivalcev. Ti bi pa vse do obvoznice pozido. Zakoj pa nej včasi do Bakovec?

In reply to by brekaš (nepreverjen)

zabacena sobota (nepreverjen)

tocno tak

In reply to by brekaš (nepreverjen)

Samdomaaaaa (nepreverjen)

Nevem zakoj ne delajo na severnem delo pred Püščo načrte OPN ...?????(hjaaaa znan se bojijo velikega BRATA
V mestnem svejti keri ve obrača kaput (odlevice se zverti )(skrij me v LMŠ)bi spejvo KRESLIN zdaj pa je on muzikant .......hahahhaahah

ka je tebi (nepreverjen)

malo brode če mata celo soboto dol kupleno.....svastaa ka bluzes

In reply to by Samdomaaaaa (nepreverjen)

kikirikifiki (nepreverjen)

Zlata Sukič in Finander, saj ni čuda da se denar pretaka iz ene roke v druge!!
Dobro preberite kako je in kako poteka !!

http://www.companywall.si/Home/DownloadBankruptcyPdf/109275

In potem so taki investitorji res čisti??

ringooo (nepreverjen)

Pri nas še vedno velja pravilo nima veze, da jaz nimam, bolj pomembno je da ti ne boš imel...

pprt (nepreverjen)

imate polno starih zapuščenih objektov in tam rušite in ponovno gradite, ne pa uničujete prekmursko ravnico. Gre za za degradacijo in uzurpacijo prostora teh prebivalcev. Stanovalci ne se dat, vsaj zahtevajte nadomestilo npr. vsak mesec naj trgovski center vsaki hiši plača 500 eur, dokler bo tam.

Gostja (nepreverjen)

Zlata Sukič in Marija Ružič??

butor (nepreverjen)

Zlata si naj rajši Muro doj kupi, pa tan butor-bauto napravi!

zabacena sobota (nepreverjen)

Joj kak ste vi smesni, IQ večina komentatorov je enak sobni temperaturi! Gospe pa lejko tuj postavita krave alpa svinje pa te naj v ton naselje bole diši po dreki kak po nakupih in novih stanovanjih! Mlade družine živijo pri starših ker ni ugodnih stanovanj, zakrediterani so zavolo kuč. Nucamo več stanovanj poleg toga pa kakšen mir? te naj idejo na mars zivet.... babice babice (ga. Sukič in ga. Ružič kapo dol pri teh letaj!)

Ajme (nepreverjen)

Tukaj bi morali urediti urbani športni park za vse generacije.

No name (nepreverjen)

Idi prek ceste pri kamesnici....lejko plavas cele den zasenke

In reply to by Ajme (nepreverjen)

kamura (nepreverjen)

Ne vem, kaj vas moti, če želi 84 letna babica trgovino zidati. Vsaj še 20 let komot v njej nakupuje.
Pa v MS še nimamo Baumaxa, LeClerca, Momaxa, Ikeje,.....

bubek (nepreverjen)

Še enkrat,promet se je na Tomšičovoj nej povečo zaradi toga,ka pri vsakoj kuči majo 3 ali 4 avte,ampak zaradi toga,ka je Tomšičova gratala vpadnica v MS iz te strani in to nas moti,kateri živimo v tem naselju

bubek (nepreverjen)

No,moti mogoče samo mene,ali pa mogoče tudi koga drugega,pa ne upa tega povedat,npr.luč javne rasvetljave crkne,zoven samo ges,kanalizacija se vdre,zoven samo ges,zanimivo,ka nikoga tou ne moti,samo mene

In reply to by bubek (nepreverjen)

Bu-bika (nepreverjen)

@bubek, Kroška pa te neje vpadnica, pa Štefana Kovača, pa Kopališka, pa...?
Fse doj zaprejti - te pa kak inda po Kroškoj - krave pa peciklini.

In reply to by bubek (nepreverjen)

Ringooo (nepreverjen)

Ti bi bil dober za bademajstra na kamešnici

nagicigan (nepreverjen)

bubek maš prav ......sam se vsak dan in tudi drugi pelajo po Tomšičevi na avtocesto in tudi nazaj v M.S. po tej ulici....seveda se je promet povečo, če se pa tukaj vozimo skoraj vsi sobočanci....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice