Občinski svetniki SLS, SD in NSi ogorčeni nad potezo petrovskega KVIAZ-a.

V začetku februarja je v Gornjih Petrovcih potekala 2. redna seja Občinskega sveta občine Gornji Petrovci, na kateri so med drugim obravnavali imenovanje delovnih teles Občinskega sveta. To je poskrbelo za precej vroče krvi in pet svetnikov je zaradi domnevnega podrejanja odborov županu protestno zapustilo sejo.

Podani predlog ni bil upoštevan

Petrovska Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja (KVIAZ) je namreč pred časom stranke, uspešne na zadnjih lokalnih volitvah, pozvala k podaji predlogov za imenovanje delovnih teles Občinskega sveta. Tri od teh – SLS, SD in NSi, so uskladile svoja mnenja in KVIAZ-u posredovale enoten predlog imenovanja, ki je po njihovih zagotovilih bil pripravljen na osnovi števila doseženih mandatov posamezne stranke ter strokovnost in izkušnje njihovih kandidatov. 

Toda po prejemu vabila na 2. redno sejo občinskega sveta in pregledu predloga za zasedbo delovnih teles, vključenem v gradivu, so ugotovili, da s strani občine ni bil upoštevan nobeden od njihovih predlogov. 

 »To pomeni, da je Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja, ignorirala predloge treh strank ter listo sestavila tako, da so na ključne pozicije posameznih odborov postavili ljudi, ki se podrejajo volji župana in tako bo le-ta spet imel celotno delovanje občinskih delovnih teles pod svojim vplivom,« so prepričani v trojici strank in dodajajo, da se zgodba ponavlja že več mandatov. 

Komisiji obenem očitajo, da ni izvedla postopka predhodnih pogovorov s predsedniki oziroma vodstvi strank, menijo pa tudi, da pri izbiri kandidatov ni upoštevala njihovih referenc in strokovnih kriterijev.

Protestno zapustili sejo

V vodstvu lokalnih odborov strank SLS, SD in NSi so se tako odločili podati izjavo o umiku svojih članov iz stalnih in občasnih delovnih teles Občinskega sveta, v kolikor komisija ne bi korigirala predlogov in bi nadaljevala s sprejemanjem odborov in komisij v predlagani sestavi.

 »S takšnim ravnanjem je dal župan jasno sporočilo, da ne želi sodelovati s svetniki, ki si prizadevajo, da bi bilo poslovanje občine zakonito in transparentno in da bi občina stopila na resno pot sanacije občinskih financ in s tem prekinila deset letno blokado transakcijskega računa.«

V nadaljevanju je vseh pet svetnikov razočaranih strank protestno zapustilo sejo, a se je ta po neuradnih podatkih nadaljevala, predlog za zasedbo delovnih teles Občinskega sveta občine Gornji Petrovci pa je bil tudi potrjen. Uradni zapisnik seje sicer še ni bil objavljen.

KVIAZ brez komentarja

Za odgovor na navedene očitke smo prosili predsednika Komisije za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja Draga Svetca, vendar ta zadeve ne želi komentirati.

Z vprašanjem, kako KVIAZ argumentira svojo izbiro in po katerih kriterijih so se ravnali, smo se zato obrnili še neposredno na Občino Gornji Petrovci, na njihov odgovor pa še čakamo.

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Tak je (nepreverjen)

No saga se nadaljuje, tako je bilo do sedaj in se nadaljuje, ampak enkrat bodo ti nedotakljivi tudi dotakljivi....

Viba (nepreverjen)

Radenski Leljak je proti petrovskome totalni amater. Če bi se najšo 1 pošteni novinar bi leko naredo raziskavo pa prispevek za Pulitzera. Materiala za pisati kelko ščeš. Sicer pa, Petrovčari so odločili na volitvah.

kuna (nepreverjen)

++++++
Nejsan iz te občine, ampak bil je bil glaven "vodja" in akter za pomurski vodovod.
Dedec bi še rad zdaj pokasero 70k€ za nič. Kdo bo to plačal? Mi uporabniki pomurskega vodovoda?
Ja resan, Leljak se teško primerja z goričkin. Leljak je naredo, ka je naredo, za dejanja toga goričkoga pa mo mi in še naši zanamci zeeeloo dolgo plačevali za njegove "usluge".

V praksi si probajte preračunati, kelko 100 tisoč kubikov vode, bo moglo biti prodanih vam, da se pokrije ta njegova terjatev! Seveda bo zahteval še zmudne obresti.
Kot kaže, ta človek ni zadolžil samo Petrovskih občanov, ampak kar velko večino uporabnikov Pomurskega vodovoda sistema B.

In reply to by Viba (nepreverjen)

Jsjdjdhhshs (nepreverjen)

Mirno penzijo želim glavnim akterjem, pomislite na svoje otroke in vnuke

In reply to by kuna (nepreverjen)

Krot (nepreverjen)

Če malo spremlaš vidiš, ka so ga zvolile druge vasi, nej petrovčari, križevčari, neradnovčari

In reply to by Viba (nepreverjen)

SENIOR 114 (nepreverjen)

pa glih Petrovčari so njemi dali največ glasov-čestitke

In reply to by Krot (nepreverjen)

Vangardia

Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

protestanti (nepreverjen)

Malo so prej odišli na špricer...

gost 321 (nepreverjen)

karavana gre dalje, išče se podžupan za kar so potrebne nove volitve v Adrijancih, delijo se nagrade, stanovanja brez ustreznih razpisov, za uspešno koordinacijo vodovoda oziroma izgradnjo pa bomo plačali vsi,samo voda je bolj tak.

vodka (nepreverjen)

Meni se pa vidi ka v občini ma pravico komanderati zmagovalec volitev nej poraženec. Man občütek ka se malo eden proti drugomi neka iz inata idejo. Ali zmagovalec je zmagovalec.

klantoš (nepreverjen)

Čista enostavno. V vsaki vejsi napraviš gasilski dom, pa malo nogometno igrišče in si župan desetletja
dugo. Vejpa drugoga v tej vesnicah nega. Te pa maš dosta ovc,
ka idejo za tebov, pa blegejo kak presvetli župan pravijo. Beda od bede.

Viktor1321 (nepreverjen)

V Ms pa Rudaš zakon .Varga,Mešič pa tak dale sedi 1

pozorni (nepreverjen)

Če be zgubidane za sakšo laž malo nausa zraslo, bi njemi ga mogle dnevno vkraj žagate. Občino je samovoljno in ob podpore slabo umneh in izobrazbeno slabo podkovaneh svetnikof zadužo za 30 pa več lejt. Ka je šparanje je njemi "špansko selo" Glavno njeme je že par lejt ka mamo v petrovskoj občini edijne od občin "širokopasovne povezave". Kak vijden so najbaukše v Panovcaj v šanci. Ceste so v k..... Do mogle lovce povečate odstrel fazanov, ka do ovače ceste razkopale. Komunalce je preselo na občino v režijske obrat, ka do lejko ešče naprej manjarele, pa pilij, pa do njin občinske (iz stečajne mase) vkraj jemali, de pa je on nazaj odküjpo, ka do lejko nekontrolejrano nücale občinske avtoje, pa mehanizacijo štera je sploj ešče v funkcije. Što njemi je odobro 3200€ neto plače, posledično dobij 3/4 adrijanske manjak kak podžupan? Pa eče puno toga. Pa so ga pa zvolile, pa do šenki bankete, pa piknike za izbrance.

pozorni 1 (nepreverjen)

To, ka si napijso, je fejst pouleg resnici oz. dejanskomi stanji. Žal, njegvi podrepniki in podporniki tou ne razmijo. Narod ne kapča, ka ednouk de trbelo karte položiti in de trbelo fse za nazaj plačati, pa tou z obrestmi vred. Župan deluje na principi "Če si nej z menof, si prouti meni", tak ka z njin je sodelovanje nej možno vzpostaviti, ker tupi samo tou, ka on šče. Drügih idej ne sprejema. Fse fküper njemi je tak fejst v glavo stoupilo, ka več ne louči, ka je rejsan in ka nej. Širokopasovno omrežje v določenih vesaj še samo senjajo, on pa odavle, ka je občina pokrita s ten. Glede plače, 3.200€ ma bruto, nej neto, samo tüdi tou je 3.199€ preveč, glede na tou, ka dela. Glede podžupana pa škoda rejči. Zdaj do ponavlali volitve v Adrijancaj, ka de tej blekaš pa lejko kasejro za nedelo...pa to je vse ok...samo ka do čevapi pa bograč za kšenki doubili...

In reply to by pozorni (nepreverjen)

Pindžaš (nepreverjen)

Zakaj do meli v Adrijancih volitve po kajem pravilem.
Kaj je bilo narobe. Ljudjej pa senjajo mejsec v vode dug de potrebno vrnet

x-x-x (nepreverjen)

Zato do volitve, ker je dosedanji podžupan bil izvoljeni za veškoga predsednika in ta funkcija nejde fküp s podžupansko funkcijo. Sprva so bili v dvomih, ka do se njin volitve izšle in je kandidero za veškoga. Gda so se pa karte raztalale njim v prid, pa nemre biti podžupan, zatou trbej novoga veškoga predsednika zvoliti, ker je of odstoupo in de z veseljen nastopo podžupanski mandat. Ponovne volitve do koštale cca. 3.000€ in do občani to plačali, ampak to nikoga ne mouti. Župan dela dobro, v korist občanof. Z mejseca v mejsec se nabejrajo nouve izvršbe, o šterih seveda župan ne guči, ker on še izdak trdi, ka duga nega, samo obveznosti so... dug se pa še ne vrača, plačüvlejo se zamudne obresti, in to masne.

In reply to by Pindžaš (nepreverjen)

Pindžaš (nepreverjen)

Takšnih ecekov nega nijdre... kok v petrovski občine. Da ne gobčin o šujlončanih, šteri so volili druge senatore nej svojoga v vejsi. Svejtecov Drago pa gočij eno dela drugo.
Kdi de vzdrževal tej velike gasilske domove z po 3 sejniimi dvoranami,
Do srečanja.

Iskra (nepreverjen)

Svejtecov Drago guči ka ne vej ko guči, dela po naročili gospoda župana, lidan pa lože v faco, pa župana šinfa... Njemi je vseeno ko de, somo ka de on dosmrtni svetnik, kok gospod župan dosmrtni župan. Nošin lidan so pa itak zadosti narisani pejnazi, ka s spravimi tog ne vejo ko bi naprovili.... Podžupana pa mamo itak numero ena, takšnoga nega nindi indi!

In reply to by Pindžaš (nepreverjen)

Pindžaš (nepreverjen)

Res ne ven kak lejko zavuplemo takšnin senatorjem..
Drago se je pred leti staral, da mu župan nite ključa od ženavelskega doma ne da, da ne more videt, kaj se dogaja...

Potem pa....

Naši senatiri so kod osli ki tovorijo...in ko nočejo naprej jim pod nos pomolijo ČUTIRICO, DA POVOHAJO in spet gredo naprej.
Vsemu je pa kriv sam narod.

d45 (nepreverjen)

Drago zdaj ima da ćuti, ker je župan hčerki zrikto stanovanje v bloki mimo razpisa...

In reply to by Pindžaš (nepreverjen)

Pindžaš... (nepreverjen)

Je to privatno stanovanje ,ALLI..tvoje njegovo naše..občanov..
Praksa alla zaposlovanje - občina - kumonala - vetec - šola..
Alla..Kake povezave občinski politiki zaposleni javni zavodi.???
Zato obstajajo kaki državni zakoni pravila???

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice