V soboški bolnišnici so se pohvalili s pismom zadovoljne bolnice.

Milica Grečl je imela pred dnevi pozitivno izkušnjo v soboški bolnišnici. Njeno mamo je pred dnevi nenadoma zabolelo v prsih, težko je dihala. Zato jo je hči odpeljala k osebnemu zdravniku, ki ju je napotil na urgenco, kjer je bila nekaj dni tudi hospitalizirana. Kot kaže pa je bila z oskrbo, ki je je bila deležna njena mati tako zadovoljna, da se je odločila napisati pismo, v katerem je pohvalila delo zaposlenih v soboški bolnišnici. Njeno pismo objavljamo v celoti.

"V vsakodnevnem življenju, ko je vse tako, kot mora biti z našim zdravjem, se sploh ne zavedamo, da so tam nekje v Rakičanu osebe, ki nenehno skrbijo za sočloveka. Za človeka, ki pride tja nenadoma, iskajoč pomoči, zdravja in vzpodbudne besede.

Potem pa se zgodi nekaj, kar začasno ali trajno podre vsakdan zdravega človeka in moja mama ob večernem sprehodu slabotno išče mojo roko podpore, ker le s težavo pride do sape. Od tega dne naprej je njeno življenje drugačno, lahko bi bilo slabše, a je, zaradi soljudi, predanih skrbi za zdravje, samo drugačno. 

Takoj sva obiskali zdravstveni dom v Murski Soboti. Ne vem katero je bilo bolj strah, njo ali mene, ampak že prvi vtis in prve besede Alme Rihtaršič v ordinaciji Janoša Vöroša te pomirijo, dajejo stabilnost. Mama se ne more povzpeti po stopnicah do ordinacije, na to mirno odgovori: "Janoš Vöroš rad pride dol, počakajta tam, vse bo dobro". V moji glavi je zmeda milijonov misli, pomislekov, vprašanj, prošenj, ampak s svojimi besedami in umirjenostjo takoj postavi stvari na svoje mesto. Hvala!

Pregled Janoša Vöröša mine strokovno kot vedno, a prijazno, predano, s srcem. Pomiri vsakega človeka, še posebej je to pomembno pri starejših osebah. Nenazadnje je bila tudi ona nekoč mlada, polna energija in poleta, predana drugim, nenazadnje bodo tudi vsi, zdaj mladi in polni poleta, enkrat stari, onemogli, prestrašeni, ko bodo pomoči potrebni... Dobiva napotnico za urgenco. 

Ker sem prvič na urgenci, sem nerodna, ne vem kam in kako, a zunaj naju sreča medicinska sestra. Ne vem njenega imena, umirjeno in prijazno naju usmeri, počaka pri mami, da jaz odstranim avto. Kako take malenkosti pomagajo! Hvala. 

Na urgenci, bil je 19.12.2018, spoznam predano »zeleno« ekipo urgence okrog mamine postelje, ter v beli halji prvo dušo te bolnice Katjo Režonja. Razložila nama je, kaj se je zgodilo, zakaj jo boli v prsih, zakaj je težko dihala, kaj to pomeni in kaj to lahko ali bo prineslo s seboj. Umirjeno, srčno, prijazno. Prijela je mamo za roko in ji prijazno pogledala v oči: "Najbolje bi bilo, da ostanete dva, tri dni pri nas" in umirjeno, prijazno razloži zakaj. 

Tega ne jaz, ne mama ne bova pozabili, ker je tudi to del zdravljenja. Ker imamo čustva tudi, ali pa še bolj izrazita, ko nastopi bolezen, ker so bolniki še vedno ljudje. Ker naše počutje, misli, vplivajo na naše zdravje.     

Doživela sem že "slavne" osebe iz zdravstva, znane iz medijev, z ne vem kakšnimi nagradami in priznanji. A ti ves čas razgovora niti enkrat ne dvignejo glave in pogledajo sogovornika v oči, na vprašanja odgovarjajo z muko in komaj kaj ... to bomo naredili... brez razlage, pogovora. Tudi v treh minutah, če jih imaš na razpolago, je možno povedati dovolj in prijazno, da se pacient in skrbnik počutita videna, slišana, da se počutita človeka. 

Tako, kot ne smemo posploševati zdravstveno osebje, ne smemo posploševati paciente in njihove svojce. Hvala Katja Režonja, vredni ste vse pohvale, vseh priznanj in nagrad, ki ste jih in boste prejeli in še več od tega! 

Na Internem oddelku v prvem nadstropju je bila mama na zdravljenju od 19. do 24.12. Bila je v oskrbi odlične ekipe zdravstvenega osebja. Medicinske sestre so ji pomagale, bile prijazne ter skrile vse svoje skrbi in slabo voljo, če je bila, pod modre in bele halje ter bile soljudje! Energične mlade medicinske sestre dopolnjujejo že izkušene medicinke. Perfektna kombinacija. 

Res ste duše oddelka. Žal ne vem vseh imen, a poznam vas po vaši energiji in predanosti. 
Doživeli sva tudi prijazno Jožico Grah iz transfuzijskega oddelka, ki me je usmerila, ko sem to potrebovala.

Tudi na oddelku sva spoznali zdravnico, ki je skrbela za mamo. Tudi ona je predana svojemu poklicu in delu. Urška Bencak Ferko je res poklicana, da bo zdravnica. Mama mi je povedala, da je bil pogovor z njo "vitaminska bomba in zeleni čaj obenem". Hvala spoštovana Zdravnica! 

Ko svojci čakamo pri okencu za informacije o bolniku, smo itak že v skrbeh in včasih je bitje našega srca glasnejše, kot glas sogovorečega. Pa ji ni bilo nič težko ponoviti, razložiti kaj je narobe z maminim zdravjem, kaj delajo z njo sedaj in kaj bo še treba, zakaj in kako. Nekaj minut, a lepo, prijazno in strokovno. Minuta je vendarle relativni čas ....odvisno od tega, kako jo izkoristiš. 

Bila je tam še ena zdravnica, a žal ne vem imena, vem pa, da je bila še ena predana, strokovna, srčna zdravnica.

Zdravljenje je bilo zaključeno 24.12.2018 in z zadnjim razgovorom z Danijelom Crnčičem, internistom, ki je potrdil "dobrega duha" ekipe Internega oddelka v prvem nadstropju. Takrat, ko je z nasmehom povedal mami dobro novico, da ste jo »malo prenovili« in v izboljšanem stanju lahko gre domov na božični večer.... 

Vsem nam je čas odmerjen, za delo, a tudi za življenje....odvisno kako ga izkoristimo. Lahko se v tisti eni minuti človeku nasmehnemo in s pogledom in eno besedo pomirimo, izrazimo empatijo. Lahko pa to minuto spremenimo v vek, če jo porabimo za dve, tri nestrpne, živčne, grobe besede, z mrkim ali kar brez pogleda v sočlovekov obraz. Hvala gospod Doktor, da ste tisto prvo...! 

Čas, ki ga je mama preživela pri vas, je bil zelo strokovno intenziven, zdravstveno stanje moje mamo je boljše in stabilno. Obveščeni sva o vsem, kar se je dogajalo v tem času in to na strokoven in prijazen način. Dobili sva učno uro o tem kako ravnati z bolnikom s srčnim popuščanjem pri Aniti Vogrinčič-Černezel. Vse zelo prijazno, predano in strokovno.

Vsem, ki ste spremljali mamino zdravljenje od prvega trenutka slabosti, najboljši tandem Janoš Vöroš - Alma Rihtaršič, do urgenčne ekipe, Katje Režonje, do srčike 5-dnevnega zdravljenja Urške Bencak Ferko in cele ekipe zdravstvenega osebja Internega oddelka, prvega nadstropja, ter zaključku na predbožični dan, Danijel Crnčič. Iz srca hvala vsem vam za strokovnost, hvala za človečnost, ki je del zdravljenja, ki pospeši zdravljenje, kajti bolnik se bolje počuti, počuti se sočloveka. 

Ker življenje vedno vse povrne, dobro in slabo, le da slabo bolj opazimo in čutimo... Naj vam vsem povrne vse kar delate in dajete dobrega, vsako vašo strokovno dejanje in pomoč, vsak vaš nasmeh bolniku in svojcem, strpnost in strokovnost, vsako vašo prijazno besedo stokrat in še več.

Prisrčna hvala in lepo življenje vam želim. 

Milica Grečl in Jožefa Grečl,

Murska Sobota"

S spleta

Komentarji (44)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lajčimen (nepreverjen)

Če mo napiso svojo negativno izkušnjo de post osto ali de izbrisane? Ka nemo brez veze pijso.... :)

Prekmurje123 (nepreverjen)

ne bluzi...

In reply to by lajčimen (nepreverjen)

bolnica 1155 (nepreverjen)

Lajčimen, napiši kritiko, se podpiši in se objavi! samo ti si .... in se ne podpišeš..

In reply to by lajčimen (nepreverjen)

Hmmmm (nepreverjen)

Pogledni kdaj kakšen Vestnik... Tan gej zadosta pritožb in kritik in to s podpisi... Zaj pa enouk ena pohvala pa že takoj ide vse po medijaj s strani bolnice. Fajni se znajo delati. Mislijo ka smo naivni... Menej tan vidli nedo...

In reply to by bolnica 1155 (nepreverjen)

doktor čapa (nepreverjen)

Ti hmmm samo pojdi v drugo bolnico, pomursko pa pusti pri miru.. In ne klevetaj!!

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

Etna (nepreverjen)

Napiši! Negativnih ljudje nikdar ne napišejo, ker se bojijo, da bodo zdravnike še potrebovali. Saj lepo, če je imela gospa pozitivno izkušnjo, lepo za njo. Vsi pa tega ne moremo reči ...

In reply to by lajčimen (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Lepou. Ali te naj bojo fer, pa naj se kritike objavijo.

Neko (nepreverjen)

Ka je pa te tou, či nej kritika? Knige si v roke zeme, ka boš razmo besede, pa te se delaj pametne.

In reply to by Bindi (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Ok, negativne kritike, če ze picajzlas. Pameti pa s temne pokažeš. :)

In reply to by Neko (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Nej trbej nikšne kritike objavljati. Samo poglejte kolikokrat se morajo na rednem sodišču zagovarjat pa pri računskem sodišču, pa vam bo vse jasno. So pa tudi izjeme kar pa je vsekakor tudi pohvalno.

In reply to by Bindi (nepreverjen)

2121212121 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Najslabša bolnica v Sloveniji.

Neko (nepreverjen)

Tak je.... Edne nite z dobren ne vejte bite zadovolne.

In reply to by 2121212121 (nepreverjen)

doktor čapa (nepreverjen)

Idi v Jesenice, bedak.

In reply to by 2121212121 (nepreverjen)

5544 (nepreverjen)

Omenjena imena si res zaslužijo pohvale. Drugače pa je to ena izmed redkih pohval v naši bolnici, vedno so le kritike in to opravičene.

bolnica 3344 (nepreverjen)

KAR SEVEDA NE DRŽI... POHVAL JE 80 %, KRITIK NI NITI 20%. GOVORIMO SEVEDA O PODPISANIH, NE O ANONIMNIH, KI JIH LAHKO EDEN ( KRITIK...) NAPIŠE ANONIMNO PET KRAT...
OJOJ, 5544 RES STE PODEN !!

In reply to by 5544 (nepreverjen)

Hmmmm (nepreverjen)

Če že omenjaš ka eden lejko napiše pet kritik. Tudi pet pohval lejko eden piše...
Sicer o bolnicaj mogoče nej tak pogosto, ampak glede zasebnih ambulant dejansko gejo lidgej, šteri za plačilo na interneti dajo dobro oceno enomi doktori. Pa ajde, če bi bila rodbina, bi še razmo. Dostakrat pa so to lidgej, šteri pri ton doktori še bilij nejso...

In reply to by bolnica 3344 (nepreverjen)

Giggt (nepreverjen)

Anita Vogrinčič-Černezel bi rabila uro bontona, ker pozdravljat na hodniku bolnišnice pa ni ravno njena vrlina.

ne-bluzi (nepreverjen)

To je očitno takšna redkost, ka dobijo pozitivno kritiko, ka bi lejko vsaj še na 24ur objavili.

razočarani (nepreverjen)

Imeli ste pač srečo, da ni bila na urgenci dr. Maja Šeruga.Eni imamo pač negativne izkušnje s urgenco v Rakičanu.Mojo mamo je omenjena zdravnica poslala domov 220 crp v krvi in pljučnico.Imeli smo napotnico osebnega zdravnika pod nujno na zdravljene v bolnici.Za dva dni smo jo pripeljali nazaj z 275 crp na pljučni oddelek, kjer je padla v komo in se iz nje ni več zbudila.Na žalost je po treh tednih umrla, ker ji več niso mogli pomagati saj je dobila izliv vode v pljuča in ob enem sepso.To je bilo za njo usodno.Pohvalim pa lahko smo periooprativni oddelek soboške bolnišnice z predstojnico dr.Ireno Drožina, ki so se dva tedna borili za njeno življenje a žal je bilo preveč strokovnih napak z pljučnega in urgentnega oddelka.Žal imamo ljudje tudi slabe izkušnje.

doktor čapa (nepreverjen)

Šeruga je neprijazna, arogantna a dober strokovnjak

In reply to by razočarani (nepreverjen)

Etna (nepreverjen)

Žal mi je za tvojo mamo.

In reply to by razočarani (nepreverjen)

Groza (nepreverjen)

Ka nemo začo kaksni mobingi so na pljucnom in na internem!!! Poden od podna, kera bere to ve, ka se za njo gre!! Pa da nemo o delavcih govoro v glavnem v tem sektoru od pljucnega do internoga!!! Bonton na nuli, delo nikakvo!!! Bomo vam pošiljali inspekcije bodite brez skrbi!! Karma is a be***!!!! Pa ka nemo o doktoraj guco ka mi naj smej te ide. V glavnon stere koklje to beretw, pa tan delate, jap to na vas leti!!! Koklje pri***** navoscljive... Te se pa lazejo okoli. Se tu vas lejko prijavimo na sodišče!!!

bolnica poklic (nepreverjen)

Kakši mobingi? Ka pa sereš???
RED JE RED.. Delati trbej vsepovsod, če pa komu ne paše, da odpoved in si poišče službo drugje, kjer de boukše!!!

In reply to by Groza (nepreverjen)

jool (nepreverjen)

Dostikatero negativno izkušnjo bi lahko zapisal in to bi spodkopalo vso verodostojnost bolnice, nisem edini in tudi ne bom ki takole razmišlja in piše!
Tudi o skrivnostni smrti v urgenci, bolnika ki je bil pripeljan in kljub prošnjam svojcev ni bil pregledan ker se mu je stanje iz ure v uro slabšalo in je tudi umrl po 3 urah pred ambulanto urgence????

bolnica pok (nepreverjen)

Pa šli bi v LJUBLJANO na Urgenco, tam bi čakali 12ur, pa zakoj nejste šli? Vsak lahko gre kam želi...

In reply to by jool (nepreverjen)

Združevalec (nepreverjen)

Če bi nekdo od tvojih svojcev tam v cakalnici umrl bi bila zadovoljna z odgovorom,da naj gre drugic v Ljubljano?

In reply to by bolnica pok (nepreverjen)

nithdil (nepreverjen)

Saj nas je ogromno, ka smo več kak zadovolni z SBMS

lane moje (nepreverjen)

KOlko pa je nezadovoljnih? Bi šli glasovat?
Tudi o tem treba pisat.

bolnica 1155 (nepreverjen)

pa nej vam treba v pomursko bolnico. idite v Jesenice...
Bedaki.

In reply to by lane moje (nepreverjen)

Združevalec (nepreverjen)

Potem naj javni denar tudi dobi jeseniska bolnica?Ne na pamet brez argumentov...

In reply to by bolnica 1155 (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Za soboško bolnico smo dajali denar in donacije, za kar nam ni žal. Sramota, da nas sedaj pošiljaš v Jesenice. Ti se pa lahko počasi odpravljaš na cintor.

In reply to by bolnica 1155 (nepreverjen)

žoga leva (nepreverjen)

Drugje po Sloveniji je dosti slabše, verjemite! Kakšna kritika pa tudi prav pride.

Fainšček (nepreverjen)

Osebno imam prav tako ZELO dobre osebne izkušnje s tamkajšnjim osebjem. Od zdravnikov, zdravnic do medicinskih sester oz posebej medicinskih bratov; ko sem bil v Mariboru pri privatnem "specialistu" tirologu, ki je bil kvazi tudi "kardiolog", mi je ta sicer potrdil že znano bolezen, hipotirozo, rekel mi je, da lahko "neham jesti tablete (umetni tiroksin) 2 dni pred smrtjo" in da mi nič ne bo pomagalo, ne hrana, ne šport. Tako arogantno me je odjebal in pri tem odkril še domnevni "šum na srcu", ki pa je bil posledica šoka od vsega skupaj... ko ti srce bije zelo močno, se to čuje kot "šum na srcu" in seveda on ki je kao "kardiolog" tega ni vedel... zato sem moral iti na preiskave v MS bolnišnico. Se zahvaljujem vsem skupaj. Posebej pa so mi ostali v spominu ljudje, ki tam dežurajo in delajo tudi z umirajočimi. Sta se fanta cele noči trudila z enim gospodom, ki je umiral poleg mene. Prijazna in skrbna. Eden mislim, da je iz Odrancev, se ga še tako spominjam iz mladostništva, ko smo se vozili skupaj v srednjo zjutraj z šolskim avtobusom v MS...

Julka (nepreverjen)

Brez besed,eden izmed tisocih poslje pozitivo,ta je v trenutku objavljena,z vso temu primerno krono in slavo in SBMS je v trenutku top.Saj bi objavila moje pismo naslovljeno na celotno osebje te bolnisnice pa je spomin se vedno prebolec...zato ena dobra humana gesta ne more izbrisati dvajset nehumanih..in verjemite mi stevilo dvajset je resnicno premalo za to ustanovo,avtorici pozitive pa samo to:imeli ste sreco.....,Soboti info pa eno vprasanje:kdaj boste zaceli objavljati tudi negativo? Ob svetem NIKOLI???

12345677889 (nepreverjen)

V sbms delajo taki ljudje, ki drugje v medicini ne morejo dobiti službe. Na infekciji je recimor mali diktator zaposleni. Čarovnica od ženske. Nesramna groba nesposobna fuj grda baba.

Gugi (nepreverjen)

Ali lahko poimenuješ to žensko? Ker sem imel izkušnje z eno nesramnico,pa je morda to ista..ta je na S

In reply to by 12345677889 (nepreverjen)

Vpr za 12345677889 (nepreverjen)

Katero misliš?

In reply to by 12345677889 (nepreverjen)

bralka (nepreverjen)

Draga zadovoljna pacientka. Kaj se vam ne zdi, da je to, kar ste opisali glede postopanja in prijaznosti zdravnikov in medicinskega osebja v vašem primeru, njihovo delo/služba, za katero prejemajo plačo in bi moralo to biti nekaj povsem običajnega? No, glede na moje (očitno pa kdaj tudi vaše) izkušnje, ko je dostopnost in prijaznost prej izjema, zvišenost in oholost pa praksa, vaša javna pohvala za opisano vedenje potem res ni presenečenje. In še, draga zadovoljna uporabnica... ste kdaj javno pohvalili tudi kakega delavca v katerem drugem poklicu (na primer prijazno prodajako, uslužbenca na pošti, dobrega kuharja....)? Verjamem da niste, najbrž zato, ker oni po vaše vse to, kar je hvale vredno pri zdravnikih, itak morajo biti in delati sami po sebi ali pa je morda njihovo delo manj vredno?

11111111111111… (nepreverjen)

Poslujšaj bralka zdaj pa dosta sranja, pa ka rejsan gnešnji den nemre nišče nikaj dobroga povedati pa ka se ga ne popluvle. Pa je ta zadovolna gospa tej članek napisala ka jo moreš zdaj obirati. Pa valda smo vsi plačani zatou ka delamo, pa tuj zato smo plačani ka se lipo obnašamo. Odvečara pa da smo več nej v službi te smo pa mali vragovje. Pa ka van fsen skuper smeče ta bolnica, pa ite inan. Tak že pridete nej zadovolni, najprle ka se nemerete z avtojon v ordinacijo prpelati, te ka se van lidge ne pozdravijo, te ka van rit ne zbrišejo pa tak dale. Ajde pa brez zamere, samo sen ti napisoka ti den pokvarin ,tak kak si ga ti toj zadovolnoj.

In reply to by bralka (nepreverjen)

KikiRiki27 (nepreverjen)

Kot EPP

1964 (nepreverjen)

Ali se je ze morda javno pohvalo kaksen delavec v proizvodnji za tekocim trakom?!NE,ker ga nihce drug ne vidi,samo njegovi nadrejeni.Ta GOSPODA pa tak ali tak ne vejo pohvalit!!!

Kopirano z pom… (nepreverjen)

Ka ma ta njena vsebina pohvale z nami ? Je resan bila tak zadovoljna samo zaradi tega -oz njena mama-ker je znana predstavnica podjetja: MTC-SL - trgovina z repromaterialom za prehrambeno in farmacevtsko industrijo Murska Sobota d.o.o. Vodilni delavci - odgovorni za poslovanje s tujino: Milica Grečl ----- in jo zato v bolnici tudi poznajo?? Nič nimam proti njej in ne trdim da se v bolnici Rakičan ne trudijo, se vendar ne za vse enako!!

smisel denarja (nepreverjen)

kdor je "znan" in "ima denar" bo "bolj" deležen ugodja bolnišnice...to je vedno bilo in bo...po vsej državi.

Martina Škafar (nepreverjen)

Nikoli ne napišem kritike- ANONIMNO. To naj velja tudi za druge, kajti le tako se reši...ali pa tudi ne.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice