Kako bi razložili pojem razgraditev? Veste, katera skupina živih bitij za svojo rast in razvoj potrebuje vodo z mineralnimi snovmi bolj od vseh drugih živih bitij? Kako pa bi pojasnili življenjsko okolje?

To so vprašanja, na katere naj bi znali odgovoriti že šolarji na razredni stopnji osnovne šole.

Na družbenem omrežju Facebook je zaokrožila objava oziroma fotografija vaje, s katero tretješolci utrjujejo svoje znanje, ter izzvala veliko čudenje in zgražanje javnosti.

Predvsem starši so osupli nad stopnjo zahtevnosti in znanjem, ki ga izobraževalni sistem pričakuje od osemletnikov. Kot so pod objavo opozarjali komentatorji, gre namreč za obdobje, ko naj bi življenje bilo še igra, malčki pa naj bi usvajali šele gole osnove.

Kaj pa vi menite?

Ali naš šolski sistem prezgodaj vpreže in preobremeni osnovnošolsko mladino?

Choices

S spleta

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Fjrhbhdjdm (nepreverjen)

No ja ene 8 od 20 jih je rejsan glupeh. Dvomen ka 8 lejt star zna za omnivore pa ka je inkubator....

Gost2 (nepreverjen)

So glupa ampak ne nuca po moje povedati omnivor ampak vsejed. Nejsan kaksen zategnjeni clovek ampak po moje je resan to povezano s spocetjon malo pretirano :)

In reply to by Fjrhbhdjdm (nepreverjen)

markow83 (nepreverjen)

Skoraj vse glede spočetja znajo že 5 letnike, če nej je z njihoven psihološken razvojon nekaj fejst narobe.

In reply to by Gost2 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Bedasti ljudje, bedasta država, bedaste šole.

klik master (nepreverjen)

Ne serte ešče vi. Čisti fejk.

gemmo (nepreverjen)

ne seri ka je fejk, ka je moj sin lani odo v 3. razred, pa so mele točno te vprašanja za znati.

In reply to by klik master (nepreverjen)

Frajtonardo (nepreverjen)

Ka točno je zdaj tu problem? Pri 8 lejtaj več ne gledajo telebajske... Po drugi strani man kolegico, ka še gnesden nevej kak deca gratajo pa je že dugo prejk 20...

čarni vrag (nepreverjen)

Osemletnike spraševati o treh vzrokih za smrt je res noro. Očitno sestavljalec teh vprašanj trpi za depresijo ali pa ima kakšno psihično bolezen.

Olosh (nepreverjen)

Odgovor na to, zakoj je družba zašla vidite tudi po toj anketi in trenutno najbolj izbranon odgovori. Naši otroci so preobremenjeni, glavni problem sodobne družbe. Starš je v totalni premoči učitelju in iz tega izvira ves problem, pa če van je to všeč al nej.

chapala (nepreverjen)

kapitalizem zahteva od otrok cimprej cimvec znanja. hitro delat pa trosit denar. seveda ka je taksno naglo ucenje stresno za otroke.

čarni vrag (nepreverjen)

Kapitalizem potrebuje fahidiote. Takšne ka ne znajo razmišljati s svojo glavo.

In reply to by chapala (nepreverjen)

čika-pajo (nepreverjen)

Zakaj sploh imamo učitelje če pa vemo starši sami vzgajati svoje otroke. Zakaj bi sploh davkoplačevalci plačevali denar za učenje če sami mislimo da vemo kaj je najbolj primernu za naše otroke. Ali se vam ne zdi da se družba preveč vtika v vsakršno delo. Vsi bi delali vse, resnica pa je ta da nekateri svoje otroke ne naučijo osnov bontona, lepega obnašanja. Sedanja družba, vsi smo strokovnjaki za vse, v resnici pa strokovnjaki za nič. Bo treba pokazati malo več spoštovanja do dela drugih in seveda zaupati.

Ljukav ko ljisic (nepreverjen)

Pa jebo vas , prečitajte si malo recimo o finskih šolah , pa potem naredite primerjavo z nasimi "školami" in glej ga zlomka takoj boste ugotovili zakaj smo tu , kjer smo in kamor tudi spadamo , ne pa neko brezvezno filozofiranje , nakladanje in vrtenje v krogu .Ajde u zdravlje .

brum (nepreverjen)

Dajte ne serte še vij, pa ne šuntajte gor narod. To je čisto fake. Sakši drek ka se pojavi na teh vaših "družbenih omrežjih" vzemete zdravo za gotovo. Te pa glupi narod tomi naseda in piše glupe komentare pod takšnimi prizadetimi članki. Tak ste že kak ovi na nova24 ka iz članka v članek bole lažejo pa si zmišlavlejo. Isti ste že. Sran vas bilo.

gemmo (nepreverjen)

ne seri ka je fejk, ka je moj sin lani odo v 3. razred, pa so mele točno te vprašanja za znati.

In reply to by brum (nepreverjen)

grinch (nepreverjen)

Fejk gor ali dol, vprašanja pametna ali ne. Dejstvo je, da so brezvezna in so samo zapravljanje otrokovega časa, če se res mora učiti te stvari. Učni načrt je absolutno preobsežen. Otroci imajo 10 kg težke torbe, ki že vplivajo na telesni razvoj otroka, zaradi fizične preobremenjenosti.

Iglic (nepreverjen)

Ce zna z iphonom te zna tudi to

gostja 426 (nepreverjen)

Nejsan izpunila ankete, ker nema bistvene možnosti - šola je prezahtevna, ampak samo zatou, ka se deca takšne stvari morajo piflate nekšne glupe definicije na pamet, namesto ka bi jih pelali poglednot, pa ka bi sami iskali informacije, stvari pa bi opisali s svojimi besedami.
Če bi bilou tak, te tüdi ta pitanja ne bi bila prezahtevna, zdaj pa so.

Hngh (nepreverjen)

Osnovno šolstvo je prepuno vsemogočega neuporabnega balasta,

nithdil (nepreverjen)

10/10 fotošop prve slike, jočem se

ni fejk (nepreverjen)

Kot starš tretješolke naj povem, da so zgornja vprašanja res bila obravnavana.

čarni vrag (nepreverjen)

Lejko bi jih pelali na exkurzijo v mrtvašnico in na patologijo, ka tam še bole spoznajo vzroke smrti.

bbbbx (nepreverjen)

Dajte poglednite rajši prvo sliko ge so gor ta vprašanja. Paper zmučkani, vsi stavki pa lepou v ravni vrsti. Kakši majmun moreš biti ka ne vidiš ka je tou ponaredek?

Štiblec (nepreverjen)

Slovensko šolstvo je komplet v enem velikem k.......... kako si drugače to razlagati. Saj ne more biti drugačno kje šolniki štrajkajo in se bunijo non stop kakšen zgled to davlejo deci ???? Ampak dokler bo Štrukelj Kučanov zet bo to tak. Ne vem samo ka je Kučan tak pameten in miltikulti tera svojega zeta pa ne ve vret vzeti. Zraven bi za školnike na vsaka tri leta uvedel obvezno preverjanje znanja saj polovico jih je čas povozil, druga polovica pa misli, da so najbolj pametni v tej Sloveniji. Delajo naj kot vsi ostali V Sloveniji 8 ur dnevno 40 ur na teden pa dopusta toliko kot vsi ostali ne pa da imajo 3 mesece počitnic.

Landini

Samo, če bomo imeli zahteven šolski sistem, bodo iz njega prišli najboljši. Če otrok pri dveh letih uporablja tablico, bo pa še malo vklopil možgane in se trudil delati z njimi. Težava je v pomehkuženih starših, ki mislijo da so na svetu zato, da otrokom delajo naloge.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice