Opazili smo, da na voznem redu ni več direktnega vlaka iz Murske Sobote proti Ljubljani.

Nekaj več kot mesec dni je minilo, odkar je začel veljati nov vozni red Slovenskih železnic, ki je veljaven do 20. julija letos. Našo pozornost je pritegnilo predvsem to, da na relaciji Murska Sobota - Ljubljana nič več ne vozi direktni vlak.

Spomnimo, da je konec decembra 2016 iz Murske Sobote v Ljubljano začel dopoldne voziti direktni vlak in se popoldne vračal.

Direktni vlak je postajo v Murski Soboti zapuščal ob 7.10 (postanek 7.22 Ljutomer, 7.34 Ormož, 8.00 Pragersko), v Ljubljano pa prispel ob 9.38. Torej je za pot od Murske Sobote do Ljubljane potreboval slabi dve uri in pol. Direktni vlak se je iz Ljubljane vračal ob 17.15.

Najhitreje v slabih treh, najdlje v slabih petih urah

Opazili smo, da direktnega vlaka za Ljubljano ni več. Iz Murske Sobote se v Ljubljano lahko najhitreje odpravite zjutraj ob 4.48, ura prihoda v Ljubljano pa je različna.

Hitrejša opcija, pri kateri boste enkrat prestopili, in sicer ob 5.48 v Pragerskem, vam omogoča, da v Ljubljano prispete ob 7.45. To pomeni, da boste za pot potrebovali nekaj manj kot tri ure, če smo natančni, tri minute manj. Daljša opcija pa vključuje tri prestope in prihod ob 9.13.

To je tudi najhitrejša opcija za pot do Ljubljane, v kolikor se v prestolnico želite zapeljati z vlakom. Pot do Ljubljane sicer lahko traja tudi nekaj manj kot pet ur, v kolikor se na vlak odpravite ob 12.20. Prihod v Ljubljano je namreč ob treh prestopih šele ob 17.11, kar pomeni, da za pot potrebujete 4 ure in 51 minut. 

FOTO: Slovenske železnice
FOTO: Slovenske železnice

Kaj pa pot domov?

Podobno kot iz Murske Sobote v Ljubljano imate tudi iz Ljubljane proti Murski Soboti precej različnih možnosti. Najhitreje boste iz Ljubljane proti Murski Soboti prišli z vlakom ob 15.15. 

Ta namreč za pot potrebuje tri ure in enajst minut, ob tem pa boste morali tudi enkrat prestopiti, in sicer ob 17.04 v Pragerskem. Od tam boste pot nadaljevali proti Murski Soboti, kamor prispete ob 18.26.

Ob tem se seveda poraja vprašanje, ali se iz Murske Sobote proti Ljubljani dejansko splača potovati za en dan. V kolikor bi se na pot odpravili ob najbolj ugodnem času, torej na najhitrejša vlaka, bi skupen čas vožnje vseeno presegal šest ur. V "najslabšem" primeru, pa nam pot v Ljubljano in nazaj lahko vzame 9 ur in 39 minut.

FOTO: Slovenske železnice
FOTO: Slovenske železnice

Za primerjavo, isto pot z avtomobilom prevozimo bistveno hitreje, ob ugodnih razmerah namreč do Ljubljane potrebujemo približno uro in pol. 

Z vprašanji o tem, zakaj direktnega vlaka na omenjeni relaciji ni več, smo se obrnili tudi na Slovenske železnice, njihov odgovor pa še čakamo.

S spleta

Komentarji (44)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Zavedni (nepreverjen)

Ali je MURSKA SOBOTA začetna in končna postaja, ali imajo vlaki kako nadalnjo relacijo..naprimer proti Hodošu???

?? Presedati...ja saj smo se priključili matičnemu narodu pred komaj 100 leti, in že bi imeli direktno povezavo???

Mura je večna (nepreverjen)

jaz sem pa nekje prebral, da je Administrator peder
marička marička meni pa je ves čas govoril, da je gasilec

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Janez komunist (nepreverjen)

saj pa je tudi gasilec

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

pepič (nepreverjen)

Če bi se kdo spomnil bi s kočijo prej prišo v Ljubljano, glavno ka majo Brdavsa sindikalnoga ka mlati 5000 jurjov na mesec celo rodbino zaposleno pa člane ene domoljubne stranke ka majo veze potniki in čas, ki ga trošijo za pot tao pa je redna mafija?

justforget (nepreverjen)

javni prevoz v sloveniji za karpati, živel Prevoz.org!

smrkci (nepreverjen)

Budale,potem pa jokajo da nimajo potnikov,Hodoš Koper ni bilo presedanja je bila linija najboljša kar jih je imela železnica.Ljudje ne na vlake ampak na avtobuse in tudi avtobus je cenejši.

čarni vrag (nepreverjen)

Ne vem zakaj pišete neumnosti? Ob upoštevanju vseh omejitev in ob povprečnem prometu se v Ljubljano ne da priti v uri in pol. Razen če voziš kot kamikaza. Včeraj je bila nekakšna prometna nesreča pa sem od LJ do Krtine (20 km) potreboval eno uro. Da ne govorim o tem, da sem do Murske Sobote prehitel kakih 500 tovornjakov. Večkrat smo morali več minut voziti 90, ker sta se dva šleperja prehitevala.
Ne vem sicer zakaj imamo župane, poslance in še Milana Kučana, ko se za interese Prekmurcev nihče ne briga. Mogoče se pripravljajo na proslavo 100 letnice priključitve k mačehi Sloveniji. Takrat bo jedača in pijača tekla v potokih. Je kdo od omenjenih sploh slišal za ukinitev tega vlaka? Ali je kdo od omenjenih poskušal to preprečiti? Mislim da ne. Absurdno je, da se poskuša zmanjšati onesnaževanje zraka z dragimi električnimi avtomobili, medtem pa se ukinja edini direktni vlak proti Ljubljani. V Šanghaju imajo vlak, ki vozi 432 km/h, mi pa do Ljubljane rabimo 3 ali celo 4 ure.

Marko - markec (nepreverjen)

čarni vrag se popolnoma strinjam z tvojim 2 odstavkom ki je tako dobro zapisan da ga še enkrat navajam "Ne vem sicer zakaj imamo župane, poslance in še Milana Kučana, ko se za interese Prekmurcev nihče ne briga. Mogoče se pripravljajo na proslavo 100 letnice priključitve k mačehi Sloveniji. Takrat bo jedača in pijača tekla v potokih. Je kdo od omenjenih sploh slišal za ukinitev tega vlaka? Ali je kdo od omenjenih poskušal to preprečiti?"
IN SEDAJ KOMENTAR: Ne morem si predstavljati, da so to zgodi ravno ob 100 letnici priključitve Prekmurja k Sloveniji ko je sam Kučan vodja organizacije proslave (ker Prekmurci nimamo za to primernih ljudi) tu nas pa dajo v neki geto. SRAMOTA KOMPLET ZA CELO SLOVENSKO VODSTVO OD KUČANA, VLADE, POSLANCEV IN ŽUPANOV.
Predlagam da sporočimo vsem tem z Kučanom na čelu da so na proslavi letos 17. avgusta v Beltincih NEZAŽELENI. Pa če že bo proslava jo lahko imamo Prekmurci sami. Kaj bodo samo sem hodili jest pa pit koristi od njih pa nobene.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Klml (nepreverjen)

Ne pozabit, na proslavi se bo tocil istrski teran. Prinese ga pa Zidan.

In reply to by Marko - markec (nepreverjen)

Landini

Iz Lj do Ms z upoštevanjem vseh omejitev prideš brez problema v 1,5 h. Vozim se vsak teden in ja. Dá se.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Ljukav ko ljisic (nepreverjen)

Ja , ja , koristite usluge Slovenskih železnic , kajti življenje tako hitro mineva .

Arrogant Bastard (nepreverjen)

3 vöre z vlakom?! Se pravi, ka pridem istočasno, če jaham kamelo do LJ ali iden s SŽ.

Klml (nepreverjen)

Kamelo? A si se ze integriral, preden so to nasilno? Ne bi ti raje magarca jahal.?

In reply to by Arrogant Bastard (nepreverjen)

Vipko
Truplo

To ravno ne (s kamelo)... Ampak ne tako "davnega" leta je kolesarski ultramaratonec Marko Baloh štartal s kolesom istočasno z vlakom pri Hodošu in prispel v Ljubljano samo 45 minut pozneje. Medtem so progo posodobili, ampak še vedno vlaki lezejo po polžje, če jih primerjamo z večino evropskih.

In reply to by Arrogant Bastard (nepreverjen)

Landini

Točno tako. A ga ni še tolkla toča nekje na poti?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Pri njem je vse mogoče (v pozitivnem smislu).

In reply to by Landini

broder (nepreverjen)

Kelko lidij se iz Sobote v Ljubljano sakši den vozi? Spomnin se pred lejtami v 80ih gda smo bili še mladi in smo večinoma potovali z vlaki, si mogo iti za Pohorca keri je pelo direkt iz Sobote v Koper že prlej karte kupit, takša gužva je bila. In to skoraj sakši den. Za vikende pa ka sploj ne gučin. Gnesden se še vedno rad včasik z vlakon kama pelan pa van iz prve roke poven ka fejst malo lidij ide v Soboti na vlak. Razen seveda vgojno gda idejo deca v šolo v Ljutomer. Za tistih par študentov ka se pa še vedno parkrat na mesev v LJ pelajo pa nega računice meti derekten vlak keri bi večino časa prazen vozo. Pa še to povejte, kelko od vas zgornjih štenkašov se dejansko z vlakon kama vozi, oziroma kelko bi se vas z vlakon vozilo, če bi bila direktna povezava? Niti eden! Niti ste se nej prlej gda je bila, niti se ne zdaj gda je nega. Štenkarite brez veze. V bistvi ma pa Slovenske železnice prek Janšov kader in se lejko njemi pritožite zakoj nega več direkt povezave.

Marko - markec (nepreverjen)

Točno sem to čakal ka se eden pametjakovič oglasi pa de trdil ka je tudi za to Janša kriv, pa ka Mura teče dol nej gor je tudi Janša kriv ! Pa ka se je Kučan rodil, živel tak nikoli ni v Prekmurju pa ka imate štajerca za zeta v Soboti Židana je Janša kriv, pa ka imate župana tudi štajerca Jevška tudi to je Janša kriv vse imate kje so Prekmurci ????

In reply to by broder (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Marko-markec, vej pa, če ne vejš, ti poven: SLO železnice so Janšov "režijski obrat".
No, če boš razmo!

In reply to by Marko - markec (nepreverjen)

Landini

Jaz delam v Lj. Če bi imeli vlak, ki bi vozil direktno in bi prišel v kakšni 1,5 h, bi definitivno potoval z vlakom. Zdaj živim v Lj, ker se mi voziti res ne da.

In reply to by broder (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

Delas 8 ur ( nekateri se veliko vec ) za voznjo 4 ure, za spanje 8 ur. Lahko poves kaj ima taksen clovek od zivljenja? Stanuj tam kjer delas, ce hoces ZIVETI.

In reply to by Landini

Ljukav ko ljisic (nepreverjen)

Broder , sorry , ampak ti si res id..., kakšno vezo pa imajo stranke z železniško povezavo ? Nekaj nakladaš brez veze, ker kot je razbrati iz tvojega pisanja bi ti ljudem kar predpisal kolikokrat na teden se morajo peljati z vlakom , lol.

markeči (nepreverjen)

Naši cugi so samo 120 lejt za čason , že parniki so tistoga časa za nas ICE...

§ (nepreverjen)

Sem kar slutil, da je spet Janša kriv, hvala bogu, da ga imamo.
Živel kretenizem!

čunta (nepreverjen)

In po tem se čudijo ter sprašujejo zakaj ljudje ne uporabljajo za prevoz vlaka . Tri ure do Ljubljane torej do Kopra lahko povevo v osmih urah .Mi se vračamo v preteklost bogme .

čarnobejli (nepreverjen)

več bi haska bilo ka bi do radgone in gradca potegnoli te cug in v avstriji posodbili tiste cug do gradca. Tak bi recimo bil v gradce bv 45 minutah ob za slovenijo neverjetnih 160km/h

Gigi govedina (nepreverjen)

Čunta , dobro si povedo o preteklosti , samo mi se ne vračamo v preteklost , MI SMO ŽE TAM , in znano je kdo nas je pripelo tja , vedno pravim idite malo po svetu , da boste videli , kak so nas druge države prehitele in ne nasedajte floskulam in lažem.

Mura je večna (nepreverjen)

Gigi govedina ti bi leiko bil gigi svinjina zato ker te je prasica skotila

In reply to by Gigi govedina (nepreverjen)

Mr. XXX (nepreverjen)

Vlak bi MOGO biti najhitrejše prevozno sredstvo od točke A o točke B, glede na to ka je prednosto prevozno sredstvo.
3 vore za 216km... pa cejna 20€ za eno smer .... ne me jebat
Za 3 vore pa 40€ san v Ljubljano pa nazaj z lastnen prevozon v treh voraj če se mi midij.
Dokejč do vlake vozile počase kak konjska vprega pa po takšoj ceni potnikov NE BO na vlake.
Sicer pa če malo preračunamo... proga od MS do LJ je 216km in če za to (najhitrejši) vlak ponuca 3 vore je njegova povprečna hitrost 72km/h .... dosta prepočase
Ka o ovon cuge ka voze 4 vore pa 45 min od MS do LJ sploj ne gučijmo ...tej pela povprečno 45km/h

Kda de pa vlak do LJ nuco voro pa pol pa de se mogoce zaco tude narod vozite z vlakon na delo v LJ.
Bi bilo kar vrejde ka bi ob 5:30 šo v MS na vlak pa bil ob 6:45 v LJ , ob 7:00 pa na delovnon mesti v LJ.
Torej samo trbej podvojite hitrosti potniških vlakov, to je vse...

vodnarcek (nepreverjen)

Tej tvoje kalkulacije so malo napačne. Malo pogledni kelkokrat se tej vlak stavla ka se skoro 5 vr pela. Če ti rejsan misleš ka se tej vlak z sobote v ljubljano nonstop 45 km/h pela te neman besed.

In reply to by Mr. XXX (nepreverjen)

NAŠ ATI JE PRAVO (nepreverjen)

Kak 216 km. či je po cesti 179 km. ka te cuk ide prek Srbije....

In reply to by Mr. XXX (nepreverjen)

gazda (nepreverjen)

Med.XXX KA pa modruvoetr kakšnih 45 km/ h Keri Cug pa vozi 45 km/h povprečna hitrost na odsekih npr. Ptuj-Ormož- Murska Sobota je med 80 in 90 km/h govorim za vojake Keri ne stojijo na vseh postajah. (IC ,MV Pa tudi lokalni vlaki vozijo okrog 80 km/h

gazda (nepreverjen)

Proga Pragersko-Hodoš je totalno posodobljena vlaki imajo vsaj nekaj večje hitrosti in nej gučate bedarije! In zakaj pač se ukinja vlak ... lidje drage či te še dale gledali na vlak kak samo na prevozno sredstvo z Kero prijdete le iz točke a v točko b te resno brezveze ka kaj resnoga voze.Za ukinitev ste si sami krivi ka pa se ne vozite ...premalo potnikov... Nej je vse samo ka na bežijo nekam prijdete... Je tak trško par uric potovati? Včasih je bilo legendarno iti na vlak in se pelati in uživati v vožnji!

Marko - markec (nepreverjen)

gazda ge tij živeš v katerom časi ?? Pa što de se pelal z vlakom v Ljubljano Bog ne daj ka ima tam kakši opravek celi den te more v Ljubljani prespati pa drugi den se vračati v Soboto NAS JE ČAS POVOZIL TOTALNO. Ko dandanes imaš po sveti vlake ka vozijo 500 - 600 km/h, znaš kelko bi te nucali do Ljubljane 35 minut in bi se še kak vozili tudi na kavo v Ljubljano. Pravo boš Slovenija nema pejnez ni res če ne bi v Sloveniji mafija pokradla na miljarde bi tudi v Sloveniji imeli takšen vlak.

In reply to by gazda (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

V kateri pravljici ti zivis?

In reply to by Marko - markec (nepreverjen)

Landini

Jaz bi kot Predsednik vlade SŽ prodal takoj po prvi seji vlade. Pa tudi, če Kitajcem.

DF (nepreverjen)

O prodaji drzavnega premozenja ne odloca predsednik vlade. Ti bi to prodal komunistom.Kaj bi na to Janez Jansa rekel? On je to hotel prodati Nemcem, pa mu ni gratalo.

In reply to by Landini

Janez32 (nepreverjen)

Glavno da so progo poriktali.

realna slika (nepreverjen)

Ko berem vse te komentarje mi gre resnično na bruhanje! Sama hudobija vas drži, zato je Slovenija tam kjer je! Vlak za Ljubljano so ukinili, če so ga ne vem so ga zaradi premalo potnikov. Se pravi ni bil rentabilen. Zakaj ni se ve. Zaradi samih vlakov in časa, ki ga porabi in seveda cena. Če bi bili na oblasti ljudje, ki jim bi bilo mar za Slovenijo in malo manj butastih Slovencev mi verjemite, da bi imeli standard večji kot marsikatera država v Evropi Da vam osvežim spomin ata google ne laže svobodno poglejte Češka, Poljska, Slovaška na prehitevajo po celi črti, kljub temu, da so nedolgo nazaj prodajali premoženje, da so se lahko vrnili domov iz hrvaškega morja. Ajmo pohitite z minusi.

čika-pajo (nepreverjen)

Vsak ima pravico da izrazi svoje mnenje. Moje mnenje pa je tako da je ukinitev direktne linije diskriminatorna do Prekmurcev. S tem da se ukinja direktna linija do Ljubljana se nam kaže nepomembnost Prekmurja , pa oprostite denar je samo izgovor. Tako kot je zaradi financ izgovor ukinjanje bank, policijskih postaj , zdravstvenih domov itd. Take stvari se vrnejo kot bumerang-tam kjer ni povezav, ni cest, ni bank itd; ni podjetniškega duha, ni industrije posledica mladi začnejo odhajati v velika mesta. Pokrajina postaja čedalje slabše razvita, mladi gredo v tujino. Pojavi se beg možganov. Cene nepremičnin v velemestih gredo v nebo. Zakaj pa diskriminacija-preprosto železnice, banke, zdravstvo se v dobri meri napajajo z davkoplačevalskim denarjem in tega plačujemo vsi. Pomeni da moramo in ZAHTEVAMO enake možnosti vsi. Kar se pa tiče županov -potrebno se je zavedati da si del Prekmurja in da ti je dal prekmurski človek mandat.

Kdo pa sploh hodi v (nepreverjen)

Ljubljano ?!?

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

tja hodijo večinoma pesojebci in to v murglje

In reply to by Kdo pa sploh hodi v (nepreverjen)

komentator23 (nepreverjen)

IC 503 in MV 246 pa sta kaj če ne direktna vlaak do Ljubljane? ali jaz kaj narobe gledam? O.o
Glede hitrosti pa ja, dokler Pragersko ne bo obnovljeno in ostlai odseki porihtani ne bo nič z višanjem progovnih hitrosti, kar pa niso krive SŽ ampak država kot lastnik infrestrukture.

Szmt (nepreverjen)

Sramotno za Slovenijo in današnji čas vozovnice zelo drage pot se pa vleče kot bi bila slovenija večja od kitajske

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice