23. Vinska kraljica Slovenije je postala Meta Frangež, ki na prestol prihaja iz Gornje Radgone, mesta sejmov in penin.

Danes je ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec skupaj s predsednikom uprave Pomurskega sejma Janezom Erjavcem okronala novo, že 23. Vinsko kraljico Slovenije. Slovesnost so v hotelu Radin v Radencih navdušeno pospremili pokrovitelji institucije Vinska kraljica Slovenije in številni drugi visoki gosti. Meta Frangež, ki jo je v novembru 2018 izbrala komisija, ki jo Pomurski sejem, nosilec projekta Vinska kraljica Slovenije, oblikuje s pomočjo predstavnikov pokroviteljev in stroke, bo v letu 2019 predstavljala vse tri slovenske vinorodne dežele, slovenska vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino na številnih dogodkih doma in v tujini.

Na kronanju je prisotne najprej pozdravil in nagovoril Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, nosilca institucije Vinska kraljica Slovenije. Slavnostna govornica je bila ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano dr. Aleksandra Pivec. Z nagovorom se je od prestola poslovila Katarina Pungračič, 22. Vinska kraljica Slovenije za leto 2018.  Od januarja do decembra 2018 je bila aktivno udeležena na več kot 100 dogodkih, posvečenih širjenju vinske kulture in prepoznavnosti slovenskih pridelovalcev vin.

Kot 23. Vinsko kraljico Slovenije za leto 2019 so okronali Meto Frangež iz Gornje Radgone.

Nova kraljica, študentka 3. letnika smeri vinogradništvo, vinarstvo in sadjarstvo na Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede v Mariboru, prihaja iz družine, ki jo odlikuje dolgoletna vinogradniška vinarska tradicija, še posebej pa je znana po svojih peninah, t. j. Hiša penin Frangež. Po tem, ko je bila Meta Frangež okronana za 23. Vinsko kraljico Slovenije 2019, ji je čestital in prisotne nagovoril predstavnik generalnega pokrovitelja, Deželne banke Slovenije, Mihael Janžekovič, direktor Poslovne enote Pomurje.

Ključe vozila Ford Kuga Style 1.5TDCi 120KM je 23. Vinski kraljici Slovenije predal Dušan Rajh, Avto Rajh d.o.o. Ljutomer ter Murska Sobota. Vino vinske kraljice Slovenije, Traminec Brut natur 2008, Hiša penin Frangež, Štajerska Slovenija, je predstavil pokrovitelj kraljičinega vina Jernej Frangež.

Novo Vinsko kraljico Slovenije in njene dvorjane so nagovorili župan občine Gornja Radgona Stanislav Rojko, predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Cvetko Zupančič ter Vesna Maučec, direktorica hotelov, Zdravilišče Radenci, Sava Turizem d.d. V imenu dosedanjih Vinskih kraljic Slovenije ji je čestitala 20. nosilka krone Sara Stadler. 23. Vinski kraljici Slovenije je čestital tudi predstavnik Društva vinskih svetovalcev Sommelier Slovenije, Alojz Cedula, sekretar društva, pri čemer so jo sommelierji sprejeli tudi med svoje častne člane.

Za izbrani glasbeni program sta poskrbela umetnika Ditka in Gorazd Čepin.

Prireditev je povezoval Stane Kocutar, prepoznaven novinar, ki je tudi mestni viničar Maribora in skrbnik najstarejše trte na svetu.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

TAKO KRALJEVO VINO BI IMEL TUDI JAZ.

kol (nepreverjen)

Ta vsaj nekak vö vijdi!

Edek (nepreverjen)

Končno kraljica kak se šika! Luštna???

Podpornik (nepreverjen)

Denar je sveta vladar! Pa glih Frangežova mora biti, saj je simpatična, samo druge so bile še boljše a niso imele hišnega sponzorja. Sramota!

Pax (nepreverjen)

Ni mi jasno, kaj te moti?
Dekle prihaja iz znane vinarske družine, zato sklepam, da področje odlično pozna.
Meni je zelo všeč, simpatična, fotogenična, postavna...
Kaj še hočeš več za promocijo slovenskih vin?
Ali pa je zopet na delu zavist?

In reply to by Podpornik (nepreverjen)

Abortnik (nepreverjen)

Toj bi paporke v rokej dau... Tu se pa zaključi. Pozdravljeni bodite vsi

Starejše novice