Foto: forums.somethingawful.com
Če bi sodili po avtomobilih naših sosedov, je Prekmurje še vedno del Madžarske.

Saj poznate tiste nalepke v barvah in oblikah različnih držav, ki jih tako radi lepimo na svoje jeklene konjičke, kajne? Običajno jih kupimo na bencinskih črpalkah in v drugih trgovinah ter z njimi izražamo svojo pripadnost, četudi njihova uporaba ni več nujna. Toda na Madžarskem se vozniki le s težavo dokopljejo do takih, ki prikazujejo aktualen obris njihove države

Večji del njihovih nalepk namreč prikazuje zastarele zemljevide, z mejami tako imenovane Velike Madžarske iz 15. stoletja, ki je zajemala tudi geografska območja Slovenije, natančneje Prekmurja, Hrvaške in Srbije, pa tudi Slovaške in Romunije. Razlog tiči preprosto v pomanjkanju ustreznih nalepk na prodajnih mestih.

Spremeniti to se je odločil Madžar Gabor Cseh, ki se je s kampanjo na spletni platformi Indiegogo lotil zbiranja sredstev za zagon proizvodnje in prodaje posodobljenih nalepk. Te naj bi prikazovale današnje stanje na zemljevidih.
 

Kot je pobudnik zapisal pod svojim projektom z imenom Get Real Hungary!, bodo podporniki s svojimi prispevki ne le omogočili proizvodnjo in distribucijo izdelkov, temveč si bodo lahko tudi zagotovili nalepke po ugodni ceni in prispevali k ozaveščanju. Ob tem pa bodo prejeli še dostop do posebne mobilne aplikacije.

Doslej je uspel zbrati 792 evrov in če bodo njegova prizadevanja obrodila sadove, naj bi nalepke še letos začeli prodajati na bencinskih črpalkah in drugih prodajnih mestih. 

Do izteka leta tako želijo število pravilno oblikovanih nalepk vsaj izenačiti s tistim obstoječih, spornih nalepk. V primeru, da bo zastavljeni finančni cilj presežen, pa obljubljajo celo financiranje državne kampanje s posebnimi reklamnimi panoji.

Obujali spomin na Veliko Madžarsko

Spomnimo, da smo sicer že pred časom bili priča večji polemiki, povezani s sorodno temo. Leta 2012 smo poročali o zavzemanju skrajnih desničarjev za oživitev velike Madžarske.

Madžarska desničarska stranka Jobbik je takrat na družbenem Facebook objavila nagradno igro, s katero se je zavzela za razveljavitev Trianonske pogodbe, po kateri je Prekmurje leta 1919 pripadlo nekdanji Kraljevini SHS. 

Pogodba je bila podpisana med antantnimi silami in njihovimi zaveznicami na eni in Madžarsko kot naslednico Avstro-Ogrske oziroma ogrskega dela nekdanje monarhije na drugi strani. Po njej je Madžarska ostala brez dveh tretjin ozemlja, na račun tega pa je precej pridobila Kraljevina Srbov, Hrvatov in Slovencev.

Za sodelovanje v nagradni igri je bilo treba poslati fotografijo, ki vzbuja spomin na Veliko Madžarsko. Med nagradami so bili spomenik Trianonu, spominska plošča avstro-ogrskega kontraadmirala in regenta Madžarske Miklosa Horthyja, lesena skleda v obliki velike Madžarske, vsi udeleženci nagradne igre pa so prejeli tudi avtomobilsko nalepko z zemljevidom nekdanje velike države.

S spleta

Komentarji (103)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čika-pajo (nepreverjen)

Skrb vzbujajo nalepke, so pa to samo nalepke. Je pa res da naša država z svojo nezainteresiranostjo državnih organov ter samih prebivalcev Slovenije zelo malo naredi na vzpodbujanju nacionalnih vrednot ter pripadnost.
Tudi ljudje so neizobraženi, nezainteresirani kar je lepo razvidno iz članka kjer avtor piše o leto 1920 kar seveda sploh ni res. Prekmurje ali prej Slovenska krajina se je na podlagi pogodbe priključila SHS 1919 leta. Kar se pa tiče nalepk pa je potrebno vse ki se vozijo s takimi nalepkami na področju Slovenije kaznovati, samo kako bodo policisti ljudi kaznovali če niti ne poznajo zgodovine Prekmurja , niti nikogar to ne moti. Prekmurje je še vedno tako kot 1000 let pod Madžari odmaknjeno od napredka. Zanimanje za Prekmurje se ponavadi pri novinarjih izven Prekmurja za prekmurce pokaže samo pri katerih pompoznih težavah, krajah itd. Kot da bi nekdo načrtno deloval proti prekmurcem oziroma nas želel prikazati kot manj vredne. Lepi primeri-največ nezaposlenih, najmanjše plače, najbolj debeli, leni, neposlovni, najmanj se ukvarjajo z športom, najmajn izobraženi itd. Dejansko smo prekmurci neka etno skupina zanimiva zaradi našega govora večina slovencev pa tako ali tako misli da smo Madžari.

Gasilec111 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Eno si zapomni sak lahko lepi kaksno koli nalepko na sfoj avto. Ali je mogoce zakonsko prepovedana? Pol nalepka od gasilcev je tudi sporna?

In reply to by Čika-pajo (nepreverjen)

11111111111111… (nepreverjen)

Če bi tou bilo tak si pa ti na auto nalepi klukasti križ, ali pa U .

In reply to by Gasilec111 (nepreverjen)

Gasilec111 (nepreverjen)

Ja in gdo mi kaj more ce glih kurca ali pizdo ali hitlerski križ nalepim

In reply to by 11111111111111… (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Gasilec, lejko ti lejko, fašiostični simboli so prepovedani.

In reply to by Gasilec111 (nepreverjen)

grof sobočki (nepreverjen)

ka mislite resno? sicer se se pa ob ton odgovori od srca nasmejo :-)))))))))))

In reply to by Gasilec111 (nepreverjen)

Landini

Se popolnoma strinjam. Melanholija, ki je tipična za ta kraj nas bo pokončala. Sam sicer živim v Ljubljani in ko govorim o delu manjšine s kolegi tukaj, me samo čudno gledajo. Dejstvo je tudi, da ostali del Slovenije ne ve, kaj se dogaja pri nas. Poleg tega pa smo Pomurci znani po tistem:"Boli me .... za nekaj." Tudi Primorci, Tolminci ne živijo pravljičnega življenja in hodijo delat v Italijo. Ampak, ko je govora o nacionalnih vrednotah, so pa nepopustljivi. Ker so se tam dejansko borili za nekaj. Pri nas. Če ne bi bilo nekaj zanesenjakov, bi prekmurski človek takoj vzel madžarsko državljanstvo. Ker se je pač pripravljen prodati. Zato, ker tudi v Prekmurju vsi samo čakajo na državo. Nacionalnih vrednost naša država nikoli ni spodbujala. Ampak tudi v Avstro-Ogrski, Kraljevini SHS in Jugoslaviji; so se morali pojaviti nacionalni buditelji in šele nato vrhovna oblast.

In reply to by Čika-pajo (nepreverjen)

Pax (nepreverjen)

Zakaj bi kdo načrto deloval proti prekmurcem? Vse to kar si napisal v predzadnjem stavku je točno. Vi sami najbolj delujete proti sebi. Najmanj izobraženi imajo tudi najmanjše plače, so tudi najtežje zaposljivi, z njimi je najlažje manipulirati. Torej je potrebno krivdo iskati najprej pri sebi.

In reply to by Čika-pajo (nepreverjen)

fikuss (nepreverjen)

Ah novinari.
-Ne odavlejo mađari nego boute, štere so v sefele lasti, tuj naši.
-Če bi slovenci jajca meli, bi si na avtoje kelili Karantanijo. Ge je naša tak Istra, kak Koroška, pa še kakši falati Hrvaške pa Madđarske... ge ne bi nikaj proti mel. Je pa tou nej "uraden" sovražen akt, kak vi eti gor hujskate nego patriotizem, šteri etomi zbeganome lüdstve glede na vaše zblojeno pisanje fali.
na kratko: Ge pogrešan ka bi nešče v eton slovensko "srbostani" odavo nalepke ge bi tak fajn kak so znajdlivi boutoške kcuj k mađarskoj prikapčili vendeluk, mij kcuj k sloveniji prikpčili vse korontasko, vred z istro pa balatonon. Pa triatlon gor ali dol.. tak so mene gredi kapatilasti ou trumpove amerike gor postavili.... nej tak

ddddgd (nepreverjen)

Aja? Neje sovražen akt? Ka si pozabo kakšen zemljevid je Orban prineso v evropski parlamet? Zemljevid velike madžarske, keri je bil podoben tomi in je mel glih tak priključeno Prekmurje, dele Slovaške in Hrvaške. Ka o Romuniji ne gučin. Pa če bi odo kaj po madžarski bi vido ka se tan odavlejo tudi majice in puloveri s takšimi zemljevidi in slogani poveličevanja velike madžarske. Tou je tan nej izum boutošov in nekših profiterov, ampak je na tou tan uradna madžarska politika.
Karantanija? Ka pa ma Karantanija veze z nami?

In reply to by fikuss (nepreverjen)

grof sobočki (nepreverjen)

odlično zapisano....sedi 5

In reply to by fikuss (nepreverjen)

. (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Če bi bili pogoji v sloveniji boljši kot na mađarskem, nebo množično madžari v sloveniji, ki so jih nasilno priključili, prosili za madžarsko. Ko bo slovenija propadla bojo madžari tako dobili večji delež.

levi komunist (nepreverjen)

ej ej ej kdaj bo slovenija propadla

takrat gre
Prekmurje k Madjarom
Štajerska in Gorejska k Avstrij
Primorje k Italiji In Hrvaški
Dolenjska z ljubljano pa k Hrvaški
Rešen problem
ena država na zemljevidu manj
in seveda bistveno manjši stroški državne uprave

In reply to by . (nepreverjen)

Desni komunist (nepreverjen)

Potem ga bodo pa ljubljančani najebali, ko bodo pod Hrvati
Ljubljančani so si ja vendar vedno želeli, da bodo od Italijo

In reply to by levi komunist (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Daj ne bluzi, Slovenija je nej glij kak Švica je pa Madžarska ešče 100 lejt za Slovenijo.

In reply to by . (nepreverjen)

Gasilec111 (nepreverjen)

Dragi slovenija je fejst za magjarami

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

helmut (nepreverjen)

daj pelaj se malo prek meje pa boš včasi vido ka so namenje 30 let za nami.

In reply to by Gasilec111 (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Madžarsko državljanstvo.

Polek vile (nepreverjen)

Zdaj do pa tiste glavne ka so se prodali leto nazaj za orbanove pejneze-ne pravin za tiste kere živijo na dvojezičnon območje pa so do toga upravičene.Ti iste do zdaj lejko mele tej nalepke po avtoja pa strojaj kere so nabavlale samo naj orban obeča kakšega tisočaka pa podpišejo za mađarsko

Buklc1 (nepreverjen)

In sedaj se počutimo ogrožene? Moč nalepk. Svasta.

Landini

Vedno se je začelo z malenkostmi. Malo si preberi zgodovino. Samo 1900-2000. Pa boš mogoče spregledal.

In reply to by Buklc1 (nepreverjen)

taklp (nepreverjen)

Na bodi malenkosten, bi ti rekel naš predsednik. In nalepka je ta malenkost iz zgodovine? A to ko so prodali koroško, ko so prodali istro in trst in še masikaj slovenskega ozemlja je pa sprejeto. Nauči se ločiti med provokacijami in zadevami, ki bi lahko imele pomen. Vrejemi, da če jutri narediš refrendum v prekmurju ali ste za priključitev k avstriji, bi bil presenečen na nad rezultatom. Od besed se na da živeti, niti od nalepk.

In reply to by Landini

Landini

Sam osebno živim več kot odlično. Pa mi ni nič padlo z neba. Dvomim, da Prekmurci živeli kaj bolje kjerkoli drugje sploh v času kapitalizma.

In reply to by taklp (nepreverjen)

Prt (nepreverjen)

enkrat v 90tih. Delal sem v Lendavi, na vodilnem položaju. Dobim prijavo na upravo firme da sprejemam podkupnine.
Vložim tožbo proti osebi, ki je napisala in se celo podpisala. Gremo na sodišče v Lendavi, sodnica vpraša tipa zakaj je to napisal. Tip brez kančka slabe vesti pove, da mi je želel samo škodovati ker ne prenese, da na vodilnem mestu v Lendavi sedi nekdo, ki ni madžar in da se zaveda, da je trditev izmišljena. Da ne omenjam, da se nekateri z mano niso hoteli pogovarjati ker nisem govoril madžarsko. So se enostavno obrnili in odšli iz pisarne.

levi komunist (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

v Lendavi se vendar govori Madjarsko
tepci mar tega niste vedeli

In reply to by Prt (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

V lendavi sloveniji nega autohtonih madžarov. SAMO TISTI, KI SO SLOVENSTVO ZATAJILI ? ?

Pojdi na povezavo in komentarje in dobiš odgovore..če hočeš razumet.
https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://reporter.s…

In reply to by levi komunist (nepreverjen)

Jožek Impotentny (nepreverjen)

Sukich v akciji.

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Če nisi xxyyzz?? POTEM NAPIŠI NEKAJ KONKRETNO DOKAZLJIVEGA.

IN NE DELAJ IZ SEBE BUDALE.
NE MAŽI SE ŠE BOLJ IN SVOJO SLOVENSKO KRI, KI JO NOSIŠ PO SLOVENSKIH PREDNIKIH.
ENKRAT K PAMETI PRIDI -TE..KER VAS JE CEJLI SVET NA CIGANJIJO POSTAVO.

ŽAU MI JE A DRUGAČE NE RAZUMETE.

In reply to by Jožek Impotentny (nepreverjen)

miličar (nepreverjen)

ŠIRJENJE SOVRAŠTVA IN NESTRPNOSTI
Spoštovani lastniki, uredniki itd Sobotainfo to kar ste si pa zdaj dovolili pa je res preveč

Vaš prispevek objavljen danes dne 10.01.2019 na vaši spletni strani pod naslovom:
Madžari prodajajo nalepke, na katerih je del njihove države tudi Prekmurje

ni nič drugega kot širjenje sovraštva in nestrpnosti v najhujši obliki, to pa je
kaznivo dejanje po KZ Slovenije.
Od vas pričakujem, da boste prispevek takoj umaknili in se vsem prizadetim upravičili
Zanima me tudi ime in priimek novinarja katerega delo je to, v kolikor ga ne bo bo pač
Sobotainfo prevzela vso odgovornost. Mislim da je tudi čas da ukrepajo za to
pooblaščeni organi.

idemooo (nepreverjen)

Predvidevan ka se zezaš :) Si prešto članek? Ti znaš ka pomeni širjenje sovraštva in nestrpnosti?

In reply to by miličar (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Miličar in madžari..svinja sanja kokuruz..
Miličar tij pomniš kaj je sovražni govor..
Kdo koli si.. Če si pravi miličar..potem so z oprano glavo - politični -policajski ? ki je z svojim znanjem vreden politikom črejvle lizat..in ne nosit delavske naridove z žilulji zaslužene uniforme in spodnjih hlač nosit.

Če pa se predstavljaš in zlorabljaš ime pa toliko hujše.

Sedaj si pa v. BUTASTO GLAVO ZABIJ..kdorkoli si.

Resnica nej sovražni govor..EVROPSKI SODIŠČE..madžarov pa v sloveniji nega somo tisteb ki so slovenstvo zatajili..in poštene izkoruščajo.

OGARSKA JE BILA VEČNACIONALNA DRŽAVA. SLOVENSKIH, GERMANSKEGA ITD NARODOV. IN NOBENIH MADŽAROV.

OGARSKA ..JE DILA KOD ALLA JUGOSLAVIJA..EVROPA.. ZDRUŽENJE NARODOV.
MADŽAR JE BILO USTVARJANJE UMETNEGA NARODA V PROTIUTEŽU GERMANOV V SKUPNI AUSTROOGRSKI.
ZARADI NARODNOSTNEGA PREBUJANJA V 18 STOLETJU SE JE Z MADŽARIZACIJO HOTELO ZADRŽAT SKUPNO VELIKO DRŽAVO IN NAROD. POD OGER...

PREČITAJ KOMENTARJE.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://reporter.s…

In reply to by idemooo (nepreverjen)

miličar (nepreverjen)

ZAVEDNI ODGOVOR TEBI KER NE VEŠ KAJ JE BISTVO MOJEGA PISANJA ZAPISAL SEM:
ŠIRJENJE SOVRAŠTVA IN NESTRPNOSTI
Spoštovani lastniki, uredniki itd Sobotainfo to kar ste si pa zdaj dovolili pa je res preveč
Vaš prispevek objavljen danes dne 10.01.2019 na vaši spletni strani pod naslovom:
Madžari prodajajo nalepke, na katerih je del njihove države tudi Prekmurje
ni nič drugega kot širjenje sovraštva in nestrpnosti v najhujši obliki, to pa je
kaznivo dejanje po KZ Slovenije.
SI PREČITAL KJE SEM SE JAZ OPREDELIL ZA MADŽARA ? Moram te razočarati sem zavedni Slovenec Prekmurec in da se to ravno zdaj piše ko praznujemo 100 letnico priključitve k Sloveniji
ni slučajno SE SPOMNIŠ DA MADŽARI NISO BILI PRISOTNI NA NOBENI PROSLAVI ti to kaj pove ???
pa te vprašam KAJ PA ČE JE TA PROVOKACIJA PRIŠLA IZ MADŽARSKE STRANI ????????
Vse to je pa kaznivo prečitaj si KZ 297. člen 1 odstavek.

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Ne vem kje bi zacel z odgovori..
1 sovražni govori..itd .dvorezni meč..ločit je potrebno od povedane resnice in jo nekdo jemlje za obrambo kod sovražno itd...o tem je eu v svojih judikatih jasno povedelo...če obstaja resnica..dokazljiva pravno..je za nekoga boleča ne pomeni sovražnega govora..itd.

Če se spomniš plakate lažne manjšine z austroogarskimi zemljevidi.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.sloven…
Čas je ,da se jasno postavimo zase svoje potomce, slovensko zemljo.

Lažni madžari živijo na laži. 70 let so lagali da so ugrofinci..ko sem jih raskrinko..
Pa

MADŽARSKA ZGODOVINA
1. stran
Izvor Madžarov
O izvoru Madžarov ni verodostojnih podatkov, ugrofinski izvor madžarskega jezika pa je nedvoumno dokazan. O Madžarih, ki
Ni jih sram, da sami iz sebe budale delajo..sleherni se smeji..ko mu povem.
Do slišanja.

In reply to by miličar (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

miličar ne boj pameten. či se na Madžarskon takšne nalepke odavlejo jih odavlejo Madžari, čista enostavno.

In reply to by miličar (nepreverjen)

ddddgd (nepreverjen)

Seveda, skrijvajmo takše stvari in jih brišimo iz spleta. Lepou dale po stari navadi glave doj držimo in se damo tlačiti, itak smo tou vedno delali. Naj fajn Orban palik eno vrečo pejnez pošle, Janša se naj še bole z njin zliže..... mi mo veseli pa mo fkraj gledali. Naj me vrag, če sta se teva dva že nej zgučala ka zatou ka je Orban finančno podpejro Janšovo volilno kampanjo in vlaga velke zneske v Janšove mediji in firme, v primeri ka enkrat pride do sranja keroga do skuhali palik desničari, kompenzejrata s Prekmurjon.

In reply to by miličar (nepreverjen)

B. V. (nepreverjen)

Bravo, miličar, po dolgem času pameten komentar.
Za sobotainfo je pa itak škoda izgubljati besede.....

Viktoro (nepreverjen)

Bravo, MILIČAR-RENDŐR, pridružujem se tvojemu mnenju!

Alan Ford 2019 (nepreverjen)

Če je Kosovo dobilo priznanje od Slovenije, zakaj ne bi Prekmurije bilo enkrat spet Mađarska

cvokln (nepreverjen)

Če se že idemo okoli zgodovinskih dejstev, bi mi prekmurci moral priključiti mađarsko in nej obratno. Mađari so bili tu vedno samo in edino okupatori, nigdar pa staroselci. Slovani smo bili pred njimi na teh prostorih in slovanska ozemlja so segala do današnje Budimpešte. Zato pa mađari nemajo svojoga jezika ampak so prevzeli besede staroselcev. V mađarskon jeziki je samo 40% mađarskih besed, 18% besed majo slovanskoga izvora. In tisti ka mislijo ka Prekmurci gučimo mađarsko se naj malo pozanimajo in preštejo knjigo Vplivi slovenskega jezika na madžarščino, kero je izdaja univerza v Budimpešti. Tej njihove težnej po prekmurji so iste kak naše težnje po istri. Nigdar so mađari nej bili večinski narod v prekmurji, niti so nigdar slovenci nej bili večinski narod v istri.

In reply to by Alan Ford 2019 (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Le 20 procentov je uralo finskih besed v madžarskem slovstvu..

Etnične pripadnosti in genetski izvor

Wkopedija hungaria

In reply to by cvokln (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Malo zgodovino poglej, ne na pamet.

smrkci (nepreverjen)

Boljše pod Madžarsko kot pa izropano Slovenijo.

srečno.... (nepreverjen)

Adijo!

In reply to by smrkci (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Prijde iz kmice..poglej kak je ornan izčrpo narode madžarske.

Prečitaj komentarje pod povezavo..
Vsem nezadovolnimi na slovenski neizdajalski zemlji potovanje proti vzhodu sanca.
Pa razkošja pri ORNANE.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://mobile.twi…

In reply to by smrkci (nepreverjen)

zaskrbljen (nepreverjen)

Mislin ka je lejko vse skrite mađarone sran ka se njihovih komentarjev tiče. To ka si Madžari in še nekateri drugi naslini narodi želijo ponovno deliti svejt je že videna zgodba, ki je ponavadi vodila v velke vojne. Tak ka skrajneži nazaj spat za nekaj let drugače te dobili to ka ščejte ne ven pa če mo vsi, vključno z vami, tou preživeli. Ka pa se naše države tijčje me pa moti tude ka dobijo manjšine z proračuna več nazaj (mislin ka skoro duplo) kak so v njega vplačali. Na drugoj stran pa naši zamejci nejso deležni enakih zadev z Madžarske strani. Počutin se kak drugo klasni državljan, hvala van vsi pomurske politiki z raznimi Horvati, keri so že dugo v parlamenti, na čele.

Zavedni (nepreverjen)

VSEM TISTIM MADŽARONOM SVETUJEM ..PAKIRANJE NA MADŽARSKO..NA DRUGO STRAN URALA, KA V KRPATSKON BAZENE MADŽARA NEGA.

ORBANE JE LETA 2017 URADNO ZMRZNILO 287 LJUDI.neuradno nekajkrat ve.KER JE UPOKOJENCEM IZ SKLADA VZEL BLUZE 2 MILJARDE EVROV.

PREČITAJ POVEZAVE IN KOMENTARJE

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://reporter.s…

Zavedni (nepreverjen)
Sosedadanica (nepreverjen)

Prekmuri pitajte se do bod je slovenija. Do mure. Osralo pa ste prekmarci ali bojse madzari. Vsaksi den glegan mejo pa ven ke je. Ta ka samo ostante tan ki ste. Ko vas jebe prekmarci zabiti

B. V. (nepreverjen)

No vij eni, kao Slovenci, to pa je komentar.
Hvala za prijaznost pa l. P. iz PREKMURJA.

In reply to by Sosedadanica (nepreverjen)

P… (nepreverjen)

Ta komentar sem shranil in zahtevam prijavo sovražnega govora.. Prosim in zahtevam da skrbnik spletne strani poda prijavo.

In reply to by Sosedadanica (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

Sosedadanica s ten komentaron kažeš svojo kulturo in inteligenco.

In reply to by Sosedadanica (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Taka ..xx?? Ni vredna slovenske zemlje..boga mati ki te je rodila..če bi tele bi prodala in ? dobla.
Žau mi je takega zapisa, a ne odtehta niti promila tvojega mazanja slovenskega življa .

V Bdimpešti in zahodni madžarski živi 60% slovenov R1A isto kod v pomurju ter vzhodni austriji.

V ljubljani živi cca 40% slovenov dna R1A.

Prečitaj komentarje pod..

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://reporter.s…

čarni vrag (nepreverjen)

Izgleda, da se zdaj zavolo Orbana poskuša zasejati mednacionalno sovraštvo v Prekmurju.

B. V. (nepreverjen)

Orban je nej kriv če smo Slovenci ene navadne budala

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

zaskrbljen (nepreverjen)

Ja pa še en komentar kjer ne mislim sejati sovraštva vendar se mi ne zdi prav da državljani Slovenije, ki živijo v Lendavi in okolici morajo hoditi, no lahko se vozijo v Polano ali druge oddaljene kraje, in niso madžarska manjšina v šolo in se učiti madarščine. WTF, to pa je glupa države, ki od Titoja neje nič spremenila. Madžarščino se naj včijo in v njej majo predavanje tisti ki so pripadniki madžarske manjšine ostalin pa tega rejsan ne bi trbelo. Nej pa ka zdaj eni straši otrok, ki žiivijo v Lendavi morajo svoje otroke voziti v Polano ali kama drugan. Sramota.

Zavedni (nepreverjen)

??? Da pred slovenskimi otroci visijo madžarfašistične zastave kod pred ukopacijo ..in da je strokovno znanob da ni nobenega dokaza o autohtonosti marveč zatajitvi slovenstva.

Madžarizacija v nekdanji Ogrski - Digitalna knjižnica Slovenije - dLib.si
https://www.dlib.si › details
Madžarizacija v nekdanji Ogrski (26.03.1936). Učiteljski tovariš, letnik 76, številka 13. URN: NBN:SI:doc-UQ9RBJ3P from http://www.dlib.

In reply to by zaskrbljen (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

??? Da pred slovenskimi otroci visijo madžarfašistične zastave kod pred ukopacijo ..in da je strokovno znanob da ni nobenega dokaza o autohtonosti marveč zatajitvi slovenstva.

Madžarizacija v nekdanji Ogrski - Digitalna knjižnica Slovenije - dLib.si
https://www.dlib.si › details
Madžarizacija v nekdanji Ogrski (26.03.1936). Učiteljski tovariš, letnik 76, številka 13. URN: NBN:SI:doc-UQ9RBJ3P from http://www.dlib.

In reply to by zaskrbljen (nepreverjen)

Kristt (nepreverjen)

Bravo Cvokln...končno en komentar z repon in glavo...

Zavedni (nepreverjen)

Slovenski politiki ? Ali pa rejsen narod.šteri dopostij tome..ka so pred.drugeme.lejpe svoj narod pa.izkoriščajo..nas diskriminirajo nasproti lažnim madžarom, kateh predniki so v taborišča -Šarvar itd pošiljali naše neizdajalske zavedne prednike. To nejso delali madžarib ker jih nej bilou tau so delali madžaroni, stere nej bilau sran zatajiti svojo slovensko krv, teh pa ni sram vzeti ? od potomcev antimadzaronov.

Borit se za resnico ni sovražni govor, čeravno je za nekoga boleča..in v obrambi pred resnico zlorablja, da tisti,.ki razkriva resnico - sovražni govor.
Na tisoče dokazov o nemadžarih niso niti z enim strokovnim dukomentom dokazali drugačno resnico ali svoj autohtoni izvor.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://reporter.s…

Zavedni (nepreverjen)

V omenjeni povezavi najdeš.
Wikopedija Hungaria in pod

Etnične pripadnosti in genetski izvor

Med 100 sloven madžari niti eden ki nosi uralofinski marker ..ljudje ki so sprejeli madžarski jezik..zatajili sebe svojo slovensko kri jezik itd..in sedaj SOVRAŽNI GOVOR.

MADZAR JEZIK 30 % nedefinirani evri indo slovenskih staroselcev.
Le 2o% uralofinski.
20 ugotovljeno slovenski, 15% germanski..itd

Budimpešta 60% procentov sloven R1A kod pomurje- prekmurje vzhidna austrija.
Ljubljana 40% R1A sloven.

To je naše šolstvo politika ki zavajajoce uči,.in naša nevrednost prednikov, ki so se borili za naš boljši...

https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fen.wikipedia.org%2Fwiki%2F…

Zavedni (nepreverjen)

NA ZGORNJI POVEZAVI POJDI POD

Etnične pripadnosti in genetski izvor

Tam najdeš bistvo.

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Krokodil11 (nepreverjen)

Od 1975 do 1979 leta sem obiskoval srednjo tehnično šolo v lendavi.mi ki nismo bili mađari smo imeli tuji jezik nemščino mađari pa so imeli tuji jezik mađarščino.

Madžarskogovoreči (nepreverjen)

S to objavo spet dokazujete kako primitivni ste SOBOTAINFO. Vaš cilj so spet kliki na vašo spletno stran. Sram vas bodi. Tema vzpodbuja rasizem in posledično tudi prepir med že itak zapostavljeni ljudstvom, mišljeno na prekmurce. Skratka uživate v tem, kdo bo koga blatil bolje... Po mojem mnenju zemljevid ni nič spornega, na njem je uprizorjena nekoč velika država, katera se je kasneje med vojnami razcepila, na katero so madžari ponosni.. nevem sicer zakaj se veliko ljudi sramuje, da smo bili nekoč del tega.. to je zgodovina.. bili smo tudi del Jugoslavije.. pa nobenega ne moti.. pa če ga tudi.. smo bili pač del tega.
Well done Sobotainfo za kuhanje dreka ;)

Zavedni (nepreverjen)

Si tudi ti opredeljen.. ~..kod je dejal Laszlp.Goncz..opredelili smo se ~

Z slovensko. izdano krvjo prednikov..autohtoni madžar ? ? ?

KRI. NI. VODA ! !

In reply to by Madžarskogovoreči (nepreverjen)

Picekk (nepreverjen)

Malo preštudiraj kaj je rasizem, potem pa piši...

In reply to by Madžarskogovoreči (nepreverjen)

E-na lastovka (nepreverjen)

Sami protesti: enkrat zoper prodaje madžarskih nalepk, drugič zaradi prodaje kravjega gnoja (ki je še kako iskan, dobrodošel) tretjič zaradi... Molčite pa kot skopljenci, ko vam nesposobna slovenska politika prodaja svoje laži, zavaja, vas krade pred očmi, kot srake. Pa še se poistovetite z njimi in jih podpirate - reve!

Zavedni (nepreverjen)

Koliko pa lažni madžari cca 2500€ oseba..stiri delavske plače..občina dobi toliko za 5t občanov..16 milj evrov...s tem bi lahko odkupil vsa lendavska podjetja ..in to je denar od zavednih neizdajalskih slovencev.
Za to se naši predniki niso borili umirali.

krščen matiček (nepreverjen)

ko sem se pred leti vpisal na tečaj madžarščine je učiteljica pri prvi uri pouka, ko je opisovala madžarsko prikazala zemljevid predtrianonske madžarske, ostali smo odprtih ust, nakar je rekla, da je to zemljevid kraljevine madžarske in se madžari s trianonsko pogodbo niso nikoli sprijaznili

miličar (nepreverjen)

ZAVEDNI ODGOVOR TEBI KER NE VEŠ KAJ JE BISTVO MOJEGA PISANJA ZAPISAL SEM:
ŠIRJENJE SOVRAŠTVA IN NESTRPNOSTI
Spoštovani lastniki, uredniki itd Sobotainfo to kar ste si pa zdaj dovolili pa je res preveč
Vaš prispevek objavljen danes dne 10.01.2019 na vaši spletni strani pod naslovom:
Madžari prodajajo nalepke, na katerih je del njihove države tudi Prekmurje
ni nič drugega kot širjenje sovraštva in nestrpnosti v najhujši obliki, to pa je
kaznivo dejanje po KZ Slovenije.
SI PREČITAL KJE SEM SE JAZ OPREDELIL ZA MADŽARA ? Moram te razočarati sem zavedni Slovenec Prekmurec in da se to ravno zdaj piše ko praznujemo 100 letnico priključitve k Sloveniji
ni slučajno SE SPOMNIŠ DA MADŽARI NISO BILI PRISOTNI NA NOBENI PROSLAVI ti to kaj pove ???
pa te vprašam KAJ PA ČE JE TA PROVOKACIJA PRIŠLA IZ MADŽARSKE STRANI ????????
Vse to je pa kaznivo prečitaj si KZ 297. člen 1 odstavek.

čarni vrag (nepreverjen)

Vsigdar bole se bodo vidle posledice vaše neumne odločitve, ko ste za predsednika vlade izvolil komedijanta. Vam je zdaj jasno, da nas zaradi takšnih odločitev nihče ne spoštuje. Bodimo realni, Madžari so še malo hujši od Hrvatov. Zdaj vidijo še kako smo neumni zaradi migrantov. Po poročilu hrvaških obveščevalcev vsako noč nekje 150 migrantov zapusti Bosno in poskušajo priti v Slovenijo in dalje na zahod. Približno 60% jih uspe in pridejo v Slovenijo. Ko Madžari vidijo, da je naša vlada nesposobna in ne brani naše suverenosti, bodo poskušali tudi oni dobiti kar se da. Države nimajo prijateljev, države imajo samo interese. Tega si nisem zmislil jaz, ampak Kisinger. Slovenijo bo nadaljevanje levičarske politike uničilo. Vzemite si samo Mesca. V dveh letih ni opravil niti enega izpita na Ekonomski fakulteti. Po mnenju slovenskih volilcev pa bi lahko vodil državo. Kdo je tu nor?

Zavedni (nepreverjen)

Sam sem prijavo širjenje plakatov lažnih madžarov..najdeš v prilogi..pa nej policija nej politika nika..telko..le če poveš resnico..

Ne vem kje bi zacel z odgovori..
1 sovražni govori..itd .dvorezni meč..ločit je potrebno od povedane resnice in jo nekdo jemlje za obrambo kod sovražno itd...o tem je eu v svojih judikatih jasno povedelo...če obstaja resnica..dokazljiva pravno..je za nekoga boleča ne pomeni sovražnega govora..itd.

Če se spomniš plakate lažne manjšine z austroogarskimi zemljevidi.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.sloven
Čas je ,da se jasno postavimo zase svoje potomce, slovensko zemljo.

Lažni madžari živijo na laži. 70 let so lagali da so ugrofinci..ko sem jih raskrinko..
Pa

MADŽARSKA ZGODOVINA
1. stran
Izvor Madžarov
O izvoru Madžarov ni verodostojnih podatkov, ugrofinski izvor madžarskega jezika pa je nedvoumno dokazan. O Madžarih, ki
Ni jih sram, da sami iz sebe budale delajo..sleherni se smeji..ko mu povem.
Do slišanja.
Tukjaj me lahko kntektira kdo hoče imet.kake [email protected]

čarni vrag (nepreverjen)

Dragi moj med genetsko sliko in med narodnostjo ni neke neposredne zveze. Narodnost je občutek pripadnosti neki skupini, ki govori enak jezik kar pa ni nujno. Recimo na Koroškem je leta 1920 ob plebiscitu živelo 60% Slovencev. Danes 100 let pozneje jih je mogoče 10%.

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Austrijci si belijo glave, ker so spoznal, da niso germani..marveč sloveni-ci..pravijo da so rusi..ja od furlanije do urala je slovenov - cev.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://anthrogeni…

ttps://www.quora.com/Are-Hungarians-Slavic -

Sloveni- ci..

Ne morem biti madžar, ker me je rodila mati slovenka , ker imam slovensko kri..

DNA - N - ki predstavlja uralofinsko poreklo- autohtonost madžarov pri nas v sloveniji nimamo..

Autohtona manjšina je del naroda, ki svojo istovetnost potrjuje na podlagi strokovnih raziskav in pripada eni od svetovno priznanih Y DNA hologrup.

~Rodovna ali genska povezanost~.

Genetski zapisi so v zadnjih desetletjih postali pomemben vir raziskovanja preseljevanja človeštva, izvora posameznih ljudstev in njihove prazgodovine in zgodovine. V povezavi s tovrstnimi študijami omenjava nekaj avtorjev in njihova dela o slovenski in evropski DNK, ki bi lahko bila zanimiva v povezavi z naselitvami naših prednikov na območje današnje Slovenije in zamejstva. V študijah so rezultati na osnovi dednih zapisov, ki se dedujejo:

Genetski zapisi so v zadnjih desetletjih postali pomemben vir raziskovanja preseljevanja človeštva, izvora posameznih ljudstev in njihove prazgodovine in zgodovine. V povezavi s tovrstnimi študijami omenjava nekaj avtorjev in njihova dela o slovenski in evropski DNK, ki bi lahko bila zanimiva v povezavi z naselitvami naših prednikov na območje današnje Slovenije in zamejstva. V študijah so rezultati na osnovi dednih zapisov, ki se dedujejo: sa

Genetska sorodnost z drugimi narodi po moški in ženski strani

Battaglia in sodelavci[16] so primerjali moške dedne zapise iz nekaterih držav jugovzhodne Evrope in našli slovenskim najbližje na Madžarskem, v BiH, Hrvaški, Ukrajini in na Češkem.

Jože Škulj[52] je sklepal, da predniki današnjih Slovencev v zgodovinski dobi niso prišli izza Karpatov, ker pri nas nimamo Y-DNK skupine N, ki je med Slovani pogosto prisotna v Rusiji, v manjših odstotkih pa tudi na Poljskem in v Ukrajini, v slednji pet odstotkov.
Fotografija osebe

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Madžaroni...minuse ste dali mednarodnim strokovnim raziskavam.
PEČE VAST VEST..MOTI VAS RESNICA.
NAS ~ NEIZDAJALCE SLOVENSTVA TAKE RAZISKAVE NE MOTIJO..PONOSNO STOPAMO Z NEIZDAJALSKIMI SLOVENSKIMI OBRAZI PO SVOJI TISOČE -LETNI SLOVENSKI ZEMLJI..KOD PONOSNI ~HČERE, SINOVI SVOJIH NEZATAJENIH PREDNIKOV.

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Madžaroni...minuse ste dali mednarodnim strokovnim raziskavam.
PEČE VAST VEST..MOTI VAS RESNICA.
NAS ~ NEIZDAJALCE SLOVENSTVA TAKE RAZISKAVE NE MOTIJO..PONOSNO STOPAMO Z NEIZDAJALSKIMI SLOVENSKIMI OBRAZI PO SVOJI TISOČE -LETNI SLOVENSKI ZEMLJI..KOD PONOSNI ~HČERE, SINOVI SVOJIH NEZATAJENIH PREDNIKOV.

Glede na publikacijo iz leta 2008 iz European Journal of Human Genetics je bil haplogrup Y-DNA Haplogroup R1a1a-M17 med 57% madžarskih moških vzorcev, ki so jih genetsko združevali s sosednjimi zahodnoslovanskimi sosedi, Čehi , Poljaki in Slovaki

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Črne vrag..da preštudejraš te me pojasni vsij drugi lažajo ali samo magaroni.
Z baugon pozdravlene.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Veči BUMBAR KOD SI IZ SEBE NE DELAJ..

DNA R1A AUSTRIJA..

GENETIKA RAZKRIVA NATANČNE PRIPADNOSTI NARODNOSTNIM..
Z KOZJIMI GENI NEMREŠ BITI ? ~~ LE TI IN TEBI ENAKI..MIRDA ? JU ŠKODO DELAM..IN TUDI ?.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://anthrogeni…

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.eupedi…

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Še malo pa de mađarska zastava na občini. Potem de ziher samo ena občina v prekmurji.

E-na lastovka (nepreverjen)

Zavedni! Vsakokrat, ko je v članku omenjena Madžarska, ali kar koli v zvezi z njo, pričneš razlagati svojo "učenost" o njeni zgodovini, politiki, narodu …, in to na najbolj sramotilen in žaljiv način. Obvezno pa nas vsakič " krmiš "z nekimi
DNK analizami Madžarov, kot da si največji expert za to področje. Preberi si, kaj je o tem povedal kolega Črni vrag,
katerega poznam osebno in velja v širšem krogu ljudi za razgledanega in "pospravljenega" človeka. Če si tako zelo
zaveden Slovenec kot to venomer zatrjuješ, se ukvarjaj s slovensko narodno identiteto, dejanji, ki so se jih lotili znani
Slovenci, preden so se v narodovo zgodovino zapisali kot resnično zavedni, zaslužni, pomembni in veliki!

Kako se piše ... (nepreverjen)

Kaj je zdaj Črni vrag ali čarni vrag , pa kaj bi naj imel to , kao pospravljeno , "podstrešje" , ali kaj , mislim , kakšni loleki .

lauraas (nepreverjen)

Naj se Slovenija pritoži Junckerju, tá bo prepovedal take nalepke in je problem rešen, kot pri arbitraži.

Zavedni (nepreverjen)

KRI NI VODA..Genetika razkriva komu pripada določen dna..
R1A slovenom od furlanije do urala..
R1b germanom...
Dna -N- uralo finskim ljudstvom, ki ga v SLOVENIJI IN ZAHODNI MADŽARSKI NI.

V zahodni madžarski živi 60% R1A slovensko genskih prebivalcev, kod vzhodni austriji, prekmurju' pomurju.
Sleherni si poglej svetovne raziskave..in ne iz sebe budale delat..

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.eupedi…

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://en.m.wikip…

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://en.m.wikip…

SREDI LENDAVE STOJI SVEJTE SLOVENSKI ~ PIŠTA~ŠTEFAN..PRVE SLOVENSKI KRALJ !!!

Sveti štefan je -bil sloav slovenec- slovan..

Prva madžarska vladajoča dinastija, Árpáds, haplogrope Y-DNA R1a-sloven...

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://indo-europ…

čarni vrag (nepreverjen)

Gospod zavedni! Ljudje so se v tisočletjih selili, bežali pred vojnami, sušo in lakoto. S pomočjo genov se da ugotoviti marsikaj zanimivega. Tako so recimo ugotovili, da ima 40% Srbov in Hrvatov skupnega očeta. Še ena zanimivost. Po drugem obleganju Dunaja leta 1683 so ujeli kakih 10.000 turških vojakov. Kaj z njimi narediti? Če jih pošljejo v domovino jih Turki ubijejo, češ da so se predali nevernikom. Tako so jih razdelili po celi habsburški državi, v vsako občino nekaj. Njihovi nasledniki še danes nosijo priimke kot je Turk in njegove izpeljanke. Eden je bil celo predsednik naše države. Tako je tudi z Madžari. Naroda, ki bi imel enako gensko poreklo na svetu ni, razen mogoče na kakih oddaljenih otokih. Zato živimo s sosedi v miru in sodelovanju. Tujega nočemo, svojega ne damo. Italijani imajo zakon, da mora vsako prodajo nepremičnine v 15 kilometerskem pasu ob meji odobriti obrambno ministrstvo. Ta lahko prodajo prepreči brez obrazložitve. Kot majhna država bi morali nekaj podobnega uvesti tudi mi. Dokler še ni prepozno. Mi smo pa portoroške hotele prodali Hrvatom, portoroško letališče pa Srbom, letališče Jožeta Pučnika je last nemške dežele Hessen. To je nespametno.

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Drnovšek je v času svojega vodenja naredil tak zakon 25 km od meje nič prodajat tujcem...kako je sedaj ..kaj so storili nevem.
Glede madžarov v sloveniji..porabski slovenci, in lažni slo madžari so isti genski dna- dnk R1A..potomci indo evro slovenski, ki so jih svetovi razskovaci opredelili isto tako so za uralofince dali ime N in za tem so se skrivali madžari kod ugrofinci..ko so jih svetovni genomiki postavili na laž ....PA BLODNJA ~IZVOR NI. ZNAN..
Tuko je vsem jasno..kdo so..in se za laž predstavljejo.

Nikjer na svetu ni nobenega dokumenta o naselitvi madžarov..obstaja pa madžarizacija slovenske krajine in ogarske, in skupaj z dnk raziskavo je jasn dokaz o neautohtonosti madžarov.

SLOVENSKE PASME MADŽARE DELALI..SAMO BUTELJ BO VSTRAJAL.NA LAŽI POLEG VSEH DOKAZOV.

Madžarizacija v Slovenski krajini na Ogrskem - Wikipedija, prosta ...
https://sl.m.wikipedia.org › wiki › Madža...
Madžarizacija v Slovenski krajini na Ogrskem ali Madžarizacija v Prekmurju je bila uradna politika Ogrske od 2. polovice 19. stoletja, ...
Začetek Madžarizacije
Nosilci madžarizacije v ...
Kazino
VMKE - Madzarsko ...
Avstro-Ogrska - Wikipedija, prosta enciklopedija
https://sl.m.wikipedia.org › wiki › Avstro...
Avstro-Ogrska (tudi »dvojna monarhija«) je bila dualistična država, ki je nastala po ustavni reformi Avstrijskega cesarstva leta 1867 in je ...
Notranja ureditev
Upravna delitev
Avstrijski del monarhije ...
Ogrski del monarhije ...
Zunanja politika monarhije
1. PDF datoteka
PDFhttps://www.dlib.si › details
Ob razpadu Avstro-Ogrske oktobra 1918 so mogli biti ogrski oz. .... madžarizaciji, je bila ogrsko patriotična. Bilo pa je še več drugih ...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Drnovšek je v času svojega vodenja naredil tak zakon 25 km od meje nič prodajat tujcem...kako je sedaj ..kaj so storili nevem.
Glede madžarov v sloveniji..porabski slovenci, in lažni slo madžari so isti genski dna- dnk R1A..potomci indo evro slovenski, ki so jih svetovi razskovaci opredelili isto tako so za uralofince dali ime N in za tem so se skrivali madžari kod ugrofinci..ko so jih svetovni genomiki postavili na laž ....PA BLODNJA ~IZVOR NI. ZNAN..
Tuko je vsem jasno..kdo so..in se za laž predstavljejo.

Nikjer na svetu ni nobenega dokumenta o naselitvi madžarov..obstaja pa madžarizacija slovenske krajine in ogarske, in skupaj z dnk raziskavo je jasn dokaz o neautohtonosti madžarov.

SLOVENSKE PASME MADŽARE DELALI..SAMO BUTELJ BO VSTRAJAL.NA LAŽI POLEG VSEH DOKAZOV.

Madžarizacija v Slovenski krajini na Ogrskem - Wikipedija, prosta ...
https://sl.m.wikipedia.org › wiki › Madža...
Madžarizacija v Slovenski krajini na Ogrskem ali Madžarizacija v Prekmurju je bila uradna politika Ogrske od 2. polovice 19. stoletja, ...
Začetek Madžarizacije
Nosilci madžarizacije v ...
Kazino
VMKE - Madzarsko ...
Avstro-Ogrska - Wikipedija, prosta enciklopedija
https://sl.m.wikipedia.org › wiki › Avstro...
Avstro-Ogrska (tudi »dvojna monarhija«) je bila dualistična država, ki je nastala po ustavni reformi Avstrijskega cesarstva leta 1867 in je ...
Notranja ureditev
Upravna delitev
Avstrijski del monarhije ...
Ogrski del monarhije ...
Zunanja politika monarhije
1. PDF datoteka
PDFhttps://www.dlib.si › details
Ob razpadu Avstro-Ogrske oktobra 1918 so mogli biti ogrski oz. .... madžarizaciji, je bila ogrsko patriotična. Bilo pa je še več drugih ...

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Res si majmun..ali iz sebe delaž..letališče Pučnik..to samo budalo sem umešca.
Dna je razkrilo da autohtinih v sloveniji ni...
Dr dizartacija. Med 82 vzorci lendavčanov niti eden ni imel uralo finsko skupino. N.
In kako 25 % madžarov v lendavi ..izda...?

Madžarski raziskovalcev uralofinskih v sloveniji ne najdejo...citat..
Med 100timi slovenskimi madžari nobeden ni nosil uralofinski dna N.
Gre za ljudi, ki so sprejeli državljani so večino sloveni.ki jezik.
Ni sram hoditi po slovenski zemlji.
Svetovni raziskovalci so povedalib da madžari spadajo med najbolj lažne in iridentistične.
S svojo ciganjijo ste dokonce opleli..ste na vrhu stropa.
Svetovni raziskovalci so vas vrit zbrsali kod ugrofince.
70 let ste ciganjuvali, da ste ugrofinci..
Sedaj pa ne veste svojenga izvora..
Ta podlo ste opleli. Ameriški. Genomiki....madžarski državlj. So večinsko sloveni. In sloveni ne morajo uralo finski narod AUTOVOMOGILITONI UGRIŽENI.

POVEZAVA..KAKO SO VAZ SVETOVNI RAZISKOVALCI VRIT ZBRSALI Z CIGANJIJO O UGROFINCIH.

SPLOH VAS NA ? ZEMLJEVIDE NI.

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.askovuo…

Lajoš z Goričkoga (nepreverjen)

Sukič J. po opravlenem DNK so ugotovili, ka si ti en navaden prosmojeni majmun, pobegli iz živalskega vrta sen na Goričko, ka človeški vrsti sploh ne pripada, samo vo vidi kak človik, izdaja se pa se v na sobotainfoju kot Zavedni Slovenec.

Zavedni (nepreverjen)

To ti je vsa znanost za argomentiranje druge platij resnice o neizdajalstvu slovenstva.

Ti je to za obrambo pred resnico..
Ti je zmanjkalo ali nimaž dokazov pa s podlosti na globljo podlost spuščaš.

Slovenska KRI NI VODA IZDAJSTVA.

Jaz nisem izdajalec slovenstva.
Raje en dokaz o naselitvi - prdstavite narodu.

Lajoš z Goričkoga (nepreverjen)

Zavedni in Krpanova kobilica imata skupne gene, je pokazala DNK slika. S ten, ka je kobilica imela višji IQ od tebe,
zato bi jo navčo prle slovenščine in slovenskega pravopisa kak tebe. Pa tüj smotana ni bila tak zlo, kak si ti!

Zavedni (nepreverjen)

Tvoj. ? IO ...jt da svojega izvora ne pomniš..pomnite....s tem si pokazal li. Svoj ijo ojo.

Glede pisave..pišem preko telefona pa mi mnogokrat zamenja črke ko odpošljem ..zato se pa opravičujem...kljub temub da sem iz žival vrta..slabši kod Krpanova kobila imam moralo in se opravičit.

Tebi je bistvo črka ne celotni kontekst .samo na bistvo ne odgovoriš.

In reply to by Lajoš z Goričkoga (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Lajoš. & madžaroni.

70 let ugrofinci po razkritju ciganjije pa..

MADŽARSKA ZGODOVINA
1. stran
Izvor Madžarov
O izvoru Madžarov ni verodostojnih podatkov, ugrofinski izvor madžarskega

Vsak narod mora poznati razmere, v katerih sedaj živi, pa poznati tudi svojo preteklost. Iz nje zajema moč v hudem boju za obstanek, vztrajnost v nesreči, modra navodila, kako si priboriti boljšo bodočnost. Zato pravijo po pravici, da je zgodovina učiteljica življenja.

Slovenci so stari 7500 let ali s čim se imajo čas ukvarjati državni svetniki ...
https://www.dnevnik.si › ...
8. maj 2015 · »Glede na podatke DNK- rodoslovja bo treba izvor Slovencev iskati najpozneje pred okoli 7500 leti, če ne že pri ..

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.dnevni…

Tauvaj in izdajalec. Ne morata dokazat izvora .ukradenega .blaga ..svojega izvora...
NEIZDAJALSKI SLOVENCI JO PONOSNO PRED CELOTNIM ? TOM.

Pričakujem, da tudi xzy? Madžari prikažejo svoj izvor...da ljudje ne bodo sumili, da so zatajili - izdali slovenstvo.

Anselmo (nepreverjen)

Madžari so boljši ljudje.

Zavedni (nepreverjen)

Kateri madžari!?..kdaj Slovenija zemljo prijšla.
Pri čem alla - izvor ni znan.
Kilometrina ti manjka, da.boš kapiro..
" predniki so povedali..zabiti vuagrin slovenske krvi - čula trava rasla , turba gori.

Če bi bil razgledan..bi spoznal svetovne raziskave o nemadžarih itd
V zemljo bi se pogrezno, ne med poštenimi zavednimi slovenci hodil, katerim taki niso dobrodošli na slovenski zemlji

čarni vrag (nepreverjen)

Dragi Zavedni! Pred letom 1848 pojem narod ni obstajal. V času ko so Turki opustošili cele pokrajine so pač fevdalci spodbujali priseljevanje ljudi ne glede na jezik, ki so ga govorili. Ti so ščasoma prevzeli jezik in navade večinskega prebivalstva. Nedvomno so v centralizirani Sloveniji obmejni kraji ogroženi. Dvomim, da je premier Šarec preden je postal predsednik vlade sploh bil kdaj v Prekmurju. Primerjava med Šarcem in Orbanom pove vse.

Zavedni (nepreverjen)

V časunrimskeganimperija so biki omenjeni sloveni na severu vzhodu rimskegancessrstva..

Slovenski živelj na omenjenih tleh cca 7500 letpreživeli rimsko çesarstvo avare turke ogre Napoleona in če bimo delali kod naši prrdniki bo slovenski živelj živel do kadsr bo svet obstal.
Genomika je razkrika kje slovenski živelj od Furlanije do Urala.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Zavedni (nepreverjen)

Imeli smo kučana..PA JE VELIKI DREK NAREDIL ZA PREKMURJE...
SEDAJ PA BO GLAVNI PRI 100 LETNICI.

ORBAN HODI PO PREKMURJU ZARADI LASNIH INTERESOV GLASOVI..ZGOEAJ SEM TI DAL ODGOVOR.
ORBAN BO ČEZ ČAS PRI MADŽARSKIH DRŽAVLJANIH ZAPISAN ...

Prebiraj komentarje pod članki...kaj se dogaja po bolnišnicah, šolah v letu uradno zmrznilo 287 socialno ogroženih ..neuradno nekajkrat več.
Kaki premje je on za narod pove vse yyy. In kak zase in svojo falango..

https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://mobile.twi…

čarni vrag (nepreverjen)

Daj Zavedni, kakšne šole si končal, da ne veš razumljivo nekaj napisati.

Zavedni (nepreverjen)

Kaj ne razmiš..ti preveden..
Prenešeno gogle prevod..

Glede na publikacijo iz leta 2008 iz European Journal of Human Genetics je bil haplogrup Y-DNA Haplogroup R1a1a-M17 med 57% madžarskih moških vzorcev, ki so jih genetsko združevali s sosednjimi zahodnoslovanskimi sosedi, Čehi , Poljaki in Slovaki

57 % slovenov..pa potem govorit o ugrofinski madžarski in sloveniji madžari..zataj..izda..xyz?

Zavedni (nepreverjen)

PREKMURSKIM SLOVENCEM. PROSLAVA..
LAŽNIM MADŽAROM , KI SO SLOVENSTVO ZATAJILI DESETINE MILJONOV EVROV!?

Predstavili rezultate Programa spodbujanja gospodarske osnove madžarske narodne skupnosti 2017–2020

http://lendavainfo.com/predstavili-rezultate-programa-spodbujanja-gospo…

In reply to by Zavedni (nepreverjen)

black panter

ubi ubu mađara......

Viktoro (nepreverjen)

Še malo gobezdajte proti nam, Madžarom, pa vas bom dal kastrirati vse, in to na živo! Viktor

Zavedni (nepreverjen)

Imaš podatke o neselutvi.. Ali tisti ki se iz slovenske antimadžaron izdajalske krvi v madžara..opredelil.
Ogledalo obraz..slo neizdajalska zemlja.

Madžari po 70 let ciganjije ..ne vedo svojega izvora..izvor ni znan..

Malo študiraj o izvoru..o poštenih neizdajalskih slovencih najdeš v komentarjih.
V celotni zahodni SLO GARIJI AUTOVOTONEGA MADŽARA NI ..VSI IRBANI V PREKMURJE VUJŠLI.

Lp antimadžaron izdajalec slovenstva.

Lajoš z Goričkoga (nepreverjen)

Noč je že - marš v svojo smrdljivo kletko - opičjak zav. !!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice